Šta je novo?

Spore

E, super je Spora 🙂 Baš je opuštajuća igra. Iako deluje komplikovano, u suštini je veoma prosta igra i čini mi se da ima tendenciju da brzo dosadi.

Mene zanima samo jedno -- moze li tu da se napravi idealna zena? 😀

Mozda glupo pitanje. Jel postoji nacin da se ucita pozicija od pocetka odredjenog doba (ako se lose pocne) posto save u igri prebrise onaj prethodni?

Odavno nisam igrao nesto za sta je potrebno manje skilla. Stigao sam do stage-a u svemiru i batalio, ovo je gluplje i od Simsa.

Slažem se da je ekstremno prosto i upravo zbog toga će brzo da dosadi.

Meni je najbolji prvi nivo kad igraš kao jednoćelijski organizam... podseća me na Space Rangers 🙂 Jedeš sitnije organizme i paziš da ne budeš sam pojeden.

Kasnija dva nivoa kada izađeš na kopno i kada oformiš pleme su monotoni i jako dosadni. Sva ta različita bića su u suštini sva ista i sva se isto ponašaju. Glavna i praktično jedina prava razlika je u tome da li su biljojedi ili mesožderi. Ovde je jedina zanimljiva stvar editor bića.

Ubedljivo najgluplji deo igre je četvrti nivo kada pokušavate da ostvarite planetarnu dominaciju kroz neku kvazi strategiju. To je toliko jednostavno i neinventivno gde sa tri vrste jedinice (kopnene, vodene i vazdušne) samo gazite neprijatelje. Kada ih tako na brzaka izgazite, dolazite do svemirskog doba.

U tom trećem dobu mi se čini da počinje pored prvog, sledeći zabavan nivo. Sa vašim svemirskim brodom putujete galaksijom i istražujete razne sisteme. Imate mogućnost da pronalazite druge civilizacije u raznim dobima razvoja, možete da kidnapujete jedinke radi izučavanja, skenirate, uništavate, a ukoliko su svemirska civilizacija, sa njima možete da ostvarite kontakt. Na žalost, pored sve te raznolikosti, sve planete su skoro iste. Mislim da je ovaj deo zanimljiv samo ljudima koji su "iznajmili" igru od EA jer jedino oni imaju pristup hiljadama različitih bića koja su napravili drugi igrači širom sveta (uključujući i kurate monstrume sa foruma 🙂)

Ja sam tek na samom početu svemirskog dela i deluje mi da ovaj nivo ima potencijala za zabavu, za razliku od prethodna 3.

Meni je donekle zanimljiv creature stadium tj. drugi nivo zbog stvarno mocnog creatora, inace sam stigao do tribal nivoa i smorio se totalno...prvo sam krenuo da pravim nekog opakog predatora ali konstantno ubijanje brzo smori...onda napravim nekog laganog polu-zmaja koji leti i skace pa sam zaj.eb.avao ostale zivotinje po sumi 😀 i to brzo dosadi, ono "druzenje" je debilno, igra je bas za decu i devojcice pravljena...

Igra je taman toliko zabavna dok ne odigras sve jednom. A posle mislim da postaje jako repetitivna zbog toga sto je neko gore rekao da su vecina elemenata u kreatoru samo tu kozmeticki a nema nikakve veze kako sklopis bice pa i kuce i vozila.
Sve u svemu ne vidim razlog zasto je dobila toliko velike ocene. Velika evolucija u gaming svetu ali ne i revolucija.

pif, ne vidim ovde nista evolutivno... igra zasluzuje 6,5 - 7 max... ***e na potrosise toliko vreme i resurse... bolje da je sve ostalo na prva dva nivoa samo da ubace tech tree i josh jedno 10 atributa... ovo je stvarno smesno, otprilike za gejmere od 7 i one od 77 godina.,..

Zar nisu najavljivali ovo kao neku totalnu gaming revoluciju, simulaciju zivog bica od najprostije materije itd, cemu na kraju to uproscavanje i pravljenje decije igre? Mada nisam znao da Maxis pravi, onda su stvari malo jasnije, vidim par razocaranih drugara jer su ocekivali nesto dosta ozbiljnije od ovoga kako opisujete..

Poslednja izmena:
ooooooooooooooo maaaaaaaaaaaaaaan znam da znate do sad, al ovo je smeeeceeee za sve koji znaju da se loguju na ovaj forum 😀 😀 😀

Dobro jel neko uspeo nesto u space stage-u ?
ono pre je bilo meni kao neki uvod, ali sada u space stage-u se ubih od pucanja, non stop me napadaju, i dalje sam preslab. Dajte neka uputstva sta kako dalje ...

sorry, pao je uninstall na industrial stage-u...

Upravo sam pre dolaska na posao uradio uninstall dotične igre.Delovala je kao ok igra, ideja je ok, ali brate mili prezentacija je jedna veeeelika 0.

Meni je zanimljiva samo verzija za iPhone. Ovo ostalo smara.

Upravo sam pre dolaska na posao uradio uninstall dotične igre.Delovala je kao ok igra, ideja je ok, ali brate mili prezentacija je jedna veeeelika 0.

E upravo to, ideja sjajna, majka svih igara, bozija igra, igra na kojoj se radilo 4 godine, blablabla... a dobili smo deciju igru koja je kao takva verovano zabavna, mada iskreno ja mislim da ima daleko boljih igara i za decu. 🙂

Vidim da ovde vecina nije ni igrala igru, ti me ne interesuju. Interesuje me da li je neko igrao igru na space stage-u, pa ako moze mala pomoc, obzirom da i ne igram strategije ili sta je vec ovo. Uglavnom imam planetu i u pocetku sam imao vise gradova, medjutim sada od kako me napadaju neki svemirci non stop moram da jurcam nazad na planetu, od svih gradova ostade mi samoi jedan. kako da napravim nov , kada sam stalno u letecenjem tanjiru. Da li ste uspeli da kolonizujete susedne planete, ja sam se napucaovao sa nekim i usp00. Da li seo da pobijem jedan grad, pa sam dobio neki artifact. Kada rasprodam ceo leteci tanjir imam 10 000. Da li mogu da imam i vise za tu namenu,obzirom da imam oko 250 0000 da li ste ostvarili neke trgovacke ture traze mi minimim 500 000 za sada. Imam problema da nadjem i ispuim neke zadatke.
Uglavnom ono sve pre space staga je jednstavno i kratko, tek ovde imam utisak da igra pocinje (a verovatnmo i zavrsava) 🙂
Ajde nije valjda da niko ne igra i da se svima svidja dok su celija i posle cao.

Nije ovo losa igra. Ideja je fenomenalna ali kao sto kazete zrtvovali su prezentaciju radi bolje prodaje. Ovoj igri fali dubina. Razumem ja da je to mix zanrova ali takve igre uvek propadnu ako suvise uproste svaki od elemenata.

Ukratko Sporama treba: bolje odradjen strateski deo, ozbiljnija grafika, malo pravog humora (ovaj deciji mi ide na zivce) i kao slag na tortu uvodjenje pravog multiplejera sto je tesko izvodljivo s obzirom da u tom slucaju morali da balansiraju sve elemente igre sto trenutno NE POSTOJI iz razloga sto igra ne kaznjava losu taktiku. Takva igra bi bila WOW ali ni ovako nije losa zanimacija za nas koji volimo open ended igre. Steta jedino sto mi se cini da je replay value 0.

EA ce ovo da muze jos kroz 5-6 expansion packova to je sigurno. Ali nijedan nece donete promene koje ovoj igri trebaju.

игра је обична разбибрига и није ништа посебно али је идеја првокласна. инсталирао сам је и прећу је дефинитивно (а ја ријетко коју игру завршим) просто јер ме не умара.

Poslednja izmena:
Sada smo u Tribal stageu. imam oruzije i muzicke instrumente. Sta i kada treba da se pritisne u Braon village-u da bih impresionirao njihovog vodju. Ubijem ih ko zvecku, ali nije u tome poenta.
Kaze treba da se pritisne button?, ali tek kada se zavrsi performans.

Sada smo u Tribal stageu. imam oruzije i muzicke instrumente. Sta i kada treba da se pritisne u Braon village-u da bih impresionirao njihovog vodju. Ubijem ih ko zvecku, ali nije u tome poenta.
Kaze treba da se pritisne button?, ali tek kada se zavrsi performans.

Povedeš vrača i "trubače" sa njim. Obratiš se njegovom glavnom vraču, onda se njihovo pleme okupi ispred tvojih muzičara. Selektuješ sve svoje muzičare i kada njegovo pleme zatraži da čuju određeni instrument ti onda odabereš kao akciju taj instrument (biće dostupna jako kratko 1-2s). Ako uspeš da pogodiš pravi 🙂 raste njihovo zadovoljstvo, i ako uspeš da ga podigneš na max onda će se sprijateljiti sa tvojim plemenom.

Inače, složiću se sa ostalima da je tribal stage ubedljivo najdosadniji deo igre.

pobijes *ovna i gotova stvar. Do duse, interesatne su te simbioze muskih i zenskih jedinki, pa kad kazu "sada smo" znaci pobio bi on to sve "ali nije u tome poenta" posto zena nece da ih pobije...zajednicko igranje video igara 😛 Niceeee :wave:

Čime? Imam samo instrument br2.

Moze li se nekako preskociti tribal stage?

Ne sećam se baš najbolje, ali valjda od ljubičastog sela dobiješ i trube, tako da prvo sa njima završi (one way, or the other 🙂 ).

Spore: Finding the Solar System

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DjEWm0lsdJ4&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DjEWm0lsdJ4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Čime? Imam samo instrument br2.

Moze li se nekako preskociti tribal stage?

Teži način je da ideš i da impresioniraš druga plemena. U suštini se sve svodi na to da kada impresioniraš ili pokoriš jedno pleme, ti dobijaš nove alatke ili za rat ili za impresioniranje drugih. Ukoliko oni traže da im sviraš sa nečim što nemaš, pokušaj da odeš do drugog plemena pa da impresioniraš njih.

Jao... e što ne podnosim te američke zelote, stvarno nisu normalni. 😡

I ja, zealoti su u vrhu liste stvari koje ne podnosim. Na zalost, ovakve gluposti, a mnogo sam se iznervirao kada sam citao, se ne odnosi samo na amerikance, ovakvih ima svuda. Da li se neko seca ukidanja Darwinove teorije i izvesnog ministra koji je tvrdio da "mozda su svi ostali nastali od majmuna ali on nije, njega je stvorio Bog".
Igra jeste mozda za mladje uzraste, ali kakvih sve *****a ima u svetu i nacin na koji vaspitavaju svoju decu mozda ovako nesto i treba deci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno