Šta je novo?

Spore

Ne znam zasto bi preskakao tribal stage, koji je kratak i brzo se zavrsi, ja sam sve pobio u okolini, mada to mozda i nije dobro za kasniji tok igre. Lako ces preci tribal stage, ako prvo impresioniras svoje sunarodnike, malo pevas ili djuskas ispred nekog od njih i onda mozes da vodis vise pripadnika svoje vrste odjednom u napad. Kada povedes 4-5 zivuljki svoe rase u rat lako ces ih sve pobediti. Tribal stage ces prei za manje od 30 min. Ako neko ima uspeha u space stage-u nek napise. Mene non stop napadaju na maticnoj planeti. Nekada sam imao 4-5 gradova na maticnoj, ali mi je sada ostao samo jedan, pobili mi ostale gradove. Kako ad napravim nove na matcnoj planeti. Da li ste olonizovali okolne planete, kako ?

pobijes *ovna i gotova stvar.

Bas tako. Za nekih 3-4 sata sam stigao do space i vec sam duboko zagazio. Taktika carnivore - predator -military radi ko zmaj. Jos sam sigurno sat-sat i po izgubio na pravljenje zgrada creature-a i slicno. Uber laka igra ali mi se ipak dopada. Steta sto sad kad je najzanimljivije nemam original. Mozda i kupim, ko zna ,)

Tribal jeste dosadan mada ni drugi stage nije bolji. Civilization bi isto bio dosadan da nije nuklernog napada :eyebrows:. Jedino je steta sto tako osvojeni gradovi se ne mogu dogradjivati. Stvarno su zas*ali sa uproscavanjem svega a posebno strateskog dela. Inace vidi se da je Will krao od Petera Molyneuxa samo tako.

Jao... e što ne podnosim te američke zelote, stvarno nisu normalni. 😡

Niko nije hteo bar da jedan post pročita do kraja.
antispore.com je napisao(la):
“21. The LORD smelled the pleasing aroma and said in his heart: “Never again will I curse the ground because of man, even though every inclination of his heart is evil from childhood. And never gonna give you up. 22. “Never gonna let you down.” 23.”Never gonna run around and desert you.” 24. “Never gonna make you cry.” 25. “Never gonna say goodbye.” 26. “Never gonna tell a lie and hurt you.” 27.”Never truly believe anything you read on the Internet. There will always be cases of Poe’s Law.”

You have been RickRolled! :banana::d

Dobio sam dosta novih bedzeva 🙂 Prodajem red spice za 6500, inace klosari placaju oko 350, ali ako se potrudite 🙂
Inace sam smorio neke pored mene napadao sam im grad i unistio ga, pa onda pokuio plen, tako mozete dosta da zaradite , ja sam uzeo oko 70 000 na tom gradu.
Sada sam kupio za 500 000 neku planetu (valjda).
uglavnom i dalje igram igricu i nije mi bas takav krs, drzi me🙂
Ako neko provali nesto nek kucka.

Evo neceg sto sam primetio, mada ne vazi uvek... posto cene variraju. Najvise se zaradi ako prodajete zacin na planeti koja ima zacin suprotne boje od onog kog prodajete, recimo crveni zacin na planeti gde ima samo plavog ili zelenog moze da kosta 16000. Treba istrazivati kombinacije, recimo kod saveznika mogu da pazarim zutog zacina za 4500 dok ga ne nekoj svojoj planeti prodam za 20000. Ako jos nabildujete planete sa po tri kolonije i extra spice skladistem mozete brzo namlatiti pare.

Takodje jednan savet kako doci do kolonije sa +9 gradova. Nadjete neku planetu sa na civilizacijskom stupnju, bacite monolith u neki grad i posle nekog vremena ce se ista razviti u space age i biti prijateljski nastrojeni prema vama (vi ste ih uzdigli). Otovorite trgovacku rutu prema toj planeti i posle nekog vremena mocicete da pazarite njihovu maticnu planetu, sa svim gradovima sto ima, plus sto ce te ih unistiti ako nemaju jos jednu planetu.

Poslednja izmena:
Igra je definitivno super.
Evo me u space eri. Otkrio sam par planeta, uspostavio rutu, za sad asamo pola zelenog od prvog pravougaonika.
Opustajuca igra, za ubijabje vremena.

Obavezno snimajte pozicije, evo igrao sam 2 sata i zaboravio da snimim, i pukla igra.
Sada opet osvajanje planeta.
Meni se igra bas dopada iako ne igram strategije ili simulcaije.
Osim kupovine dobro je i napucavanje , ima raznih neprijatelja, i svaki ima neku svoju osobinu.
Forsirajte rudnike roze i ljuvbicatog zacina, najvise vrede.
p.s. Drago mi je da se jos nekom dopala, obzirom da su je ispluvali kad se pojavila ovde na forumu, definitivno nije to zasluzila. samo mora da se igra i udje u fazon, a onda ne pusta 🙂
ja sam na polovini osmog pravougaonika na space novou a bio sam na devetom, ali save je otisao u etar.

Poslednja izmena:
Spore: Most Pirated Game Ever Thanks to DRM - briefly

According to Torrent Freak, Spore has been downloaded more than 500,000 times on BitTorrent, and this number is increasing rapidly. Most critics agree that Spore is a great game. However, the users aren't too happy with the absurd DRM restrictions that come with the game. EA decided that people who buy a legitimate copy of the game, are only allowed to install it three times. The idea behind DRM is that it will stop people from pirating the game, but in reality, it often has the opposite effect. As Forbes points out, many commenters on various BitTorrent sites now legitimize downloading this game because the official copies include some heavy and intrusive DRM.

Ko drugom jamu kopa, sam u nju upada :smash:
Valjda će se sada opametiti :trust:

I sve to će samo pimorati EA i drugare da pribegnu još restriktivnijem DRMu.

Meni je igra super skroz. Cak mi je i bezbroj puta zanimljivija od "hitova" tipa Stalker - clear sky i sl.

Pa naravno jer su glupi. Misle da će istrajavanjem u svojoj gluposti i sve većim pritiskanjem legalnih mušterija nešto postići. Postižu upravo kontraefekat i zbog toga što rade bih baš želeo da im piraterija dođe glave. Žao mi je jedino Bioware-a koga su otkupili, kao i još dosta drugih dobrih nezavisnih kompanija. Ponašaju se kao Borg iz Star Treka - ne umeju ništa svoje da izmisle, već "uspeh" na tržištu održavaju asimilovanjem dobrih nezavisnih kompanija i recikliranjem starih ideja (NFS, BF, sportske igre...). 😡

Pa naravno jer su glupi. Misle da će istrajavanjem u svojoj gluposti i sve većim pritiskanjem legalnih mušterija nešto postići. Postižu upravo kontraefekat i zbog toga što rade bih baš želeo da im piraterija dođe glave. Žao mi je jedino Bioware-a koga su otkupili, kao i još dosta drugih dobrih nezavisnih kompanija. Ponašaju se kao Borg iz Star Treka - ne umeju ništa svoje da izmisle, već "uspeh" na tržištu održavaju asimilovanjem dobrih nezavisnih kompanija i recikliranjem starih ideja (NFS, BF, sportske igre...). 😡

Realno, to ima uspeha. Ako naprave zaštitu kao npr. za Mass Effect, koja neće biti krakovana 10-15 dana od izlaska igre, to je za njih pun dobitak. Gro ljudi koji bi kupili igru će je kupiti u prve dve nedelje posle launcha. (ME se nije prodao dobro na PC zato što su ga svi koji su hteli da ga kupe kupili 8 meseci ranije za svoj X360).

Mi ovde govorimo o igrama gde je budžet za developere 70 miliona, i marketing budžet 130, (da karirkiram cifre, ali sam siguran da se za Halo 3, GTA 4, i ostale drugare marketing budžet bliži ili prelazi kompletni development budžet) a igra je repetativni šit koji se prodaje samo na besmislenom hajpu i fer i nepristrasnism review sajtovima koji igri daju 99% ocene. Tako da je prodaja u prve dve nedelje veći deo ukupnog broja prodatih kopija. Posle tih par nedelja hype se stišava, pojavljuju se prvi objektivni prikazi, i ko do tada nije kupio igru najverovatnije i nije zainteresovan za takav proizvod.

Zato su kampanje EA, Ubija i drugara koje sa hiper represivnim DRM uspeju da odlože krek na 2-3 nedelje od izlaska igre finansijki potpuno uspešne.

Ne bi se začudio da za 2-3 godine ukupan budžet igara bude:
20% Holivudske zvezde za voice acting,
20% razvoj i implementacija DRM za dotičnu igru,
20% sam razvoj igre,
40% marketing.

Ako nisi siguran, gledaj tok novca - akcije EA konstantno gube na vrednosti. Što više budu pravili ovakve poteze, više će biti na gubitku. Meni je to dovoljan i objektivni dokaz da to što rade većini ljudi ne odgovara.

Sa ostatkom se slažem - sve više se ulaže u marketing, a sve manje u igre (čast izuzetcima).

Čuh neku priču da su sa Madden 08 uzeli ~140 milki dolara ovog leta, i da je to više nego i jedan ovogodišnji letnji bioskopski film. Tako da neće EA skoro propasti. Dok ima Amera...

Posle ovoga jedino da naprave nešto kao Steam i uvedu skidanje nivoa pre igranja i konstantan boravak na internetu. Ako im i to propadne onda ne znam šta dalje, jedino da se dođe kod njih u prostorije i da se igra dok stražari nadgledaju 🙂

A i zasto ne bi uzeli toliko na Madden-u ? To je u Americi sport #1 i postoje jos samo jedna slicna igra - NCAA Footbal. 2K je pokusao prosle godine da povrati staru slavu ESPN NFL 2K5 sa All Pro Football 2k8 ali je to bio propali pokusaj. 2k9 verzije po svemu sudeci nece biti.

Znaci, postoje dve igre sa "tematikom" americkog fudabala, od kojih jedna obradjuje koledz fudbal. Naravno da ce da se odvale od para.

Poslednja izmena:
Ne znam da li je neko video 🙂
http://antispore.com/

'I created this blog to find support for and follow my progress in letting Electronic Arts know that their biggest attack on Christian values to date will not be tolerated.

We can not allow the gaming industry to invade our homes and poison the minds of our children.

After all, their billions in revenue and all the advertising in the world are no match for the power of God.'

Glupost.

Inace sama igrica je vrh, inovativna skroz sa bezbroj mogucnosti pravljenja svega i svacega, bas sam se odusetio u Civilization stageu kad sam trebao da pravim tenka i town hall 🙂

Posle ovoga jedino da naprave nešto kao Steam i uvedu skidanje nivoa pre igranja i konstantan boravak na internetu. Ako im i to propadne onda ne znam šta dalje, jedino da se dođe kod njih u prostorije i da se igra dok stražari nadgledaju 🙂

Kada bih imao mogucnosti uvek bih normalno kupovao igre, upravo zbog raznih narodnih trava i lekova, aktivacija itd. Samo je pitanje sta coveka ispunjava. Da palti i odigra odlicnu igru ( za koju je tim sedeo i 4 godine radio krvavo) ili ce tih 40 € da potrosi na cigare. Nesto sto vredi treba kupiti.

Nemam ja problem sa time, imam kući desetak originala. Nego imam problem sa igrama za koje su velike šanse da mi za neku godinu neće više raditi. To onda nije kupovina nego iznajmljivanje.

Hoćete li ljudi prestati da se ložite na antispore. Jer sam citirao direktan tekst gde se vidi da je sajt čista zezancija i provokacija.

antispore.com je napisao(la):
But the Bible teaches us that God was not done with man. For we were His creation and He then spoke to Noah in Genesis 8:21-27 after the flood.
“21. The LORD smelled the pleasing aroma and said in his heart: “Never again will I curse the ground because of man, even though every inclination of his heart is evil from childhood. And never gonna give you up. 22. “Never gonna let you down.” 23.”Never gonna run around and desert you.” 24. “Never gonna make you cry.” 25. “Never gonna say goodbye.” 26. “Never gonna tell a lie and hurt you.” 27.”Never truly believe anything you read on the Internet. There will always be cases of Poe’s Law.”
[YOUTUBE]eBGIQ7ZuuiU[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
😀

Spore7.jpg

Izas'o patch za Spore:

EA and Maxis released a patch for Spore, updating the life creation sim to v1.01. Amongst other things, the patch resolves a number of issues and bugs that were pointed out by the community complaints. It also offers a few extra cheat codes in the evolution simulator. It currently not known if the update includes the promised DRM loosening.

Spore spawns 1 million sales

http://www.gamespot.com/news/6198159.html

I pored limita od tri aktivacije, pojave piratizovane verzije gotove 2 nedelje pre izlaska (i samo za to vreme je ilagalno skinuta preko 500,000 puta), EA je nekako uspeo da dogura milijonče za 3 nedelje :trust:

Poslednja izmena:
Gde mogu da skinem save za spore? Preinstalirao sam komp i nisam znao da je save na c, bratanac je dosao do predzadnjeg stadiuma i dolazi za vikend, help.

Nazad
Vrh Dno