Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

jonesba je napisao(la):
Ali....Nista ne moze zameniti ovog malisu kad izazove odusevljenje u diskoteci(da da nosio sam ga da bi DJ nalozio sta da pusta od muzike) posebno zenskog dela mase...

Jel u Hollywood ?? :)

Evo sta mozete da dobijete od druga za par piva...:)

Prilozi

• eee.JPG
    eee.JPG
    243.8 KB · Pregleda: 182
  • eee2.JPG
    eee2.JPG
    115.2 KB · Pregleda: 157
ja od moga ne mogu :d

Kako spojiti eee na Tv

kako najlakse moze da se spoji asus eee pc na tv,
ako tv ima video in ulaz?
Predpostavljam da bi to bilo preko nekog kabla VGA too cinc video in ali ja tako nesto nigde nisam uspeo da nadjem u BG

pa de nadje već na TV da kačiš? zar nije dosta na neki veći monitor? dok to nabudžiš, namučićeš se...

Neko bio kukao na 16bita boje... to ne drži vodu, pošto meni i stara 701-ka radila sa 32 bita, a i 901 ima 32 bitnu paletu boja...

Pa kad počnu da kukaju za brzinu SSD-a... dajte ljudi, kupite neki jadan laptop od 30k dinara, i nemojte kukati na eee, onaj ko zna zašto ga kupuje, neće komentarisati ni za brzinu, ni za bolje, itd.

Do sada je jedina "prava" zamerka (ove jadikovke što paceri postavljaju se ne računa) je bila za veličinu ekrana, i tu se slažem, ali eee je čudo! Tu prestaje svo dalje objašnjenje...

Ja na 901 stavio vLited Vistu, samo još da ubacim 2 GB rama, pošto mi ovako secka dreamscene, ali kad to pauziram, sve radi najnormalnije... šta još zahtevati od nekog netbook-a?
Da kukam kako imam slab score u 3Dmax-u? ;) ma daaaj...

Gde se trenutno moze naci najjfetiniji EEE PC 701? Po kojoj ceni?

^^ U Metrou je cena ispod 13.000 ukljucen pdv surf model. Za jeftinije ne znam.

ja sad razmisljam da kupim ovog malisu, ali bi da postavim par pitanja, jer se ne razumem toliko u kompjutere...
1) da li postoji nacin da se prikacim sa njim na internet, bezicno, bilo gde, a ne samo kad udjem u neki kafic sa oznakom wirelessa...? i kako? kolika je brzina takvog interneta?
cula sam da valjda u vipu ili telenoru kupis neku karticu, pa nesto uradis pa si na netu :) ima li to smisla? :D
2) videla sam na netu da ljudi ugradjuju touch screen na ovaj model, pa mi treba informacija gde da nabavim delove za tako nesto...

a da, i koliko traje baterija?
Traje oko 2 sata, po meni njegova najveća, takoreći jedina :D prava mana.

Što se touch screena tiče evo ti npr. jedan video tutorijal

Al' s obzirom da se ne razumeš u kompjutere morala bi da nađeš nekog drugog da ti to uradi, moguće i da mu platiš, plus sam ''materijal''..... mislim da je pametnije uzeti model 901 koji ima veći ekran, jaču bateriju, veći SSD, brži procesor....
Što se tiče kafića il' bilo koje Wi-Fi mreže, ne treba ti maltene ništa osim drivera za Wi-Fi mrežnu kartu, mališa prepozna koje su mreže u okolini, ti izabareš željenu i konektuješ se, u slučaju kafića i sl. pitaš kelnera za mrežu.

Poslednja izmena:
Nisam još imao prilike da merim rajanje baterije na 901, pošto nisam ni držao uključenog viže od sat-sat i po...
jednom sam probao da pogledam neki film, ali odustao oko 10-og minuta i prešaltovao se na desktop... ipak je 22" bolje ;)

Koristio na godišnjem na selu za net, sa povezanim mobilnim GPRS preko Bluetooth-a, radi lepo...

To mi je primarna namena, da imam pristup netu, mail-u bilo gde, a za takvo nešto dušu dalo...
Recimo da sam za tri dana koristio svaki dan po sat vremena, možda malo više, i nisam punio dok se nisam vratio u grad... kad sam uključio trećeg dana uveče, onda me počelo upozoravati da je pala baterija na ispod 10%, pa prikačio n punjač... tako da mu je autonomija po meni prihvatljiva.. još kad se računa uključen bluetooth, i naravno vista sa svojim efektima...

a jel ima u srbiji da se uzme ee pc 900?

To i mene zanima, da li ima eee900, ili hoce li dolazii?

Poslednja izmena:
Cao narode. Znam da ima u IMTELU asus eee pc 901 ali me interesuje da li moze neko da mi odgovori
gde mogu da ga dobijem u crnoj boji ili kad ce ga biti kod nas ako ga nema nigde???

Da i jos nesto, da li neko zna gde kod nas moze da se kupi 1.8"HDD???

Eno ti jedan u oglasima...

crnog 901 nećeš jedno vreme naći kod nas...

ja kad sam hteo da kupim 901, hteo da naručim preko e-bay-a, trebao stric da mi donese iz nemačke...
ali kad se izračuna, tamo dobiješ za 360-380 pa dodaj troškove slanja 50-80... više se isplati uzeti ovde beli za 380, i ne razmišljaš... još i dobiješ u radnji kutiju u ruke, otvoriš, pogledaš... a ne ovo što šalju sa tajlanda, iz Hong Konga, itd. pređe pola sveta, pa ako se nešto ošteti tokom slanja, biće ti sigurno zamenjeno, ali čekaš još 2 nedelje...

Po meni onda je taj surf najbolja varijanta, ima sve sto mi treba, a manji je od Acera i MSIa./

MEni je Surf model sasvim dovoljan i uspeo je da odusevi cak i ove neverne Tome kod mene na poslu(pricaju i smislu kakva je to igracka to ne moze ni word da pokrene,pa im pustite NFS(naravno starije), GTA itd pa se ucute a da ne kazem kako su se zacudili kad su mu priblizili uvce na kuciste kaze pa ovo se jedva cuje i znate vec prica kako ide)

Kacenje ne bilo koji monitor je odradio fenomenalno ,ima odlicni Atheros WIFi,po meni kvalitetan ekran jer i na 40% osveteljenja meni izgleda dovoljno....

Na bateriju mi slabo i ide jer je punjac smesan koliki je a i ne svidja mi se da ostanem bez juice-a pri vaznim rabotama...MAda evo kad stedim bateriju tj kad smanjim osvetljenje i josh po neke stvari izdrzi 3-3:15min ali pod mucenjem imate zagarantovano 1:50 do 2:20 sta god radili...Npr igrao sam Morrowind 2 sata i nesto kusur pa se po tome vodim

Ja sam ga uzeo polovnog ali opet ne zalim para sto sam dao jer je primerak bez ikakvih problema sa tastaturom itd

Jedino sto mi privuklo paznju od klasicnih laptopova i sto bi moglo da zameni cak i moj desktop jeste ova nov serija iz Asusa sa 3470 grafama(ne znam kako se zovu) i 9300 integrusama...i sa cenom od 500e

@jonesba
Kakav problem sa tastarturmo postoji na EEEevima?Imas li link za tutorijal i fajlove koji su potrebni za instalaciju WIN XPa na EEE?

PA malo izdignut Space ili da cak ne prihvata pritisnut na nekim mestima(cuo za nekoliko slucajeva na forumu)

A za tutorijal imash dve opcije eeeguides ili josh bolje forum.eeeuser

Ja neznam sta je ovo, nasao sam slucajno googlajuci :type:
Teska kicerica :D:D:d

Prilozi

• faminie color CloudBook.jpg
    faminie color CloudBook.jpg
    14.5 KB · Pregleda: 122
opa! jonesba postao profi sa instalacijom prozora na eee... viđe ti maloga! ;)

Nego... kolko si riba već navatao?

Pre neki dan sam gledao u prodavnici i igrao se sa Acer Aspire ili kako se vec zove isto tako mali,ekran cini mi se 9 ili 10" ide 2x512 i 120gb hdd i mogu reci da ovako na prvi pogled deluje bolje odradjeno + sto ide xp uz njega a cena je bila cini mi se 350 e sa PDV

6 sati bez punjaca na 6-cell battery kod EEE PC 901 ne moze da zameni ni jedan wind, acer i eee pc 701.

za bateriju se apsolutno slažem...

Što je najsmešnije, u svetu kompjutera ubacili paceri upoređivanje netbook-ova... uporedili wind, aspire i eee 900...
umesto da uporede sa 901, koji je u istoj klasi, sva tri sa atomom, pa ne bi bilo nikakve sumnje, koji uzeti...

Jedina mana, za mene, kod modela Asus eee PC 901 je sto ga trenutno ima samo u beloj boji.

ali bukvalno jedina mana... ja još bio alav, pa ubacio 2 giga rama... instalirao vlite-d vistu... i sasvim sam zadovoljan sa brzinom rada!

Vrh Dno