Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskreno, pre cu da kupim telefon za 200e na crno tj bez racuna nego da ga otplacujem 2 godine. Placam ga vise, a isti ce djavo da mi bude. NE znaci da je fon tamo nesto bolji, cak sta vise znam puno ljudi kojima je fon brzo riknjavao iako je kupljen u vipu, telenoru, mtsu....

Posto su mi obrisali ono pr0ser4vanje,evo nesto sto mi se desilo skorije :d

Prodavao sam 8600 GT GS GLH ,32 mes gar :

Citat sa "krstarice" private

60e je nova ja ti dajem 30e a ako sacekas od nekog plafon mozes da izvuces za nju 40-45e...pozzzzzzzzz
...

znaci nema veze sto je mene kostala 120 eura,i sto je u garanciji preko 2.5 godine on mi nudi 30 eura...:mad:

Pa nova nVidia 8400GS kosta 200 dinara manje,a 8500GT kosta vise....

znaci sljam belosvetski...

Nije da ga branima smao bi voleo da se definises malo jasnije, ti bi mozda 55e za polovnu karicu koja je matora za medalju iako za 80 ima mnogo jaca od nje i to nova. :)

Nema veze koliko je nova, tu novu ce uzimati samo tesko neupuceni jer je njena cenaneisplativa/naduvana nazovi kako hoces... ali nova ne vredi 60e!

Poslednja izmena:
Meni je matora 4 meseca,i tada nisu pale cene Ati-ja i nije bilo 4xxx serije i nije bilo 9xxx serije (nVidia) i mislim da 60 eura jeste puno,ali 30 je zaista malo...oko 40-50 bi bilo uredu....

Pazi, ja kad sam prodavao moj 7900GT vredeo je nekih 70e i toliko sam trazio, javljali su mi se neki likovi za kao neke zamene, al bi ispalo da bi oni meni doplacivali neku sicu. Posle malo mozganja stavim cenu na 55e i kartica ode posle 2dana. Jednostavno jedno je koliko ti(ja), prodavac misli da mu vredi roba, a drugo je za koliko moze da se proda. Mozda neke dve nedelje posle se pojavio neki lik iz komshiluka kojem kao treba grafika i njemu sam opushteno mogao da je prodam i za 100e jer lik se ne razume preterano i kad bi uboli 7900GT u mashinu sve bi poletelo posle onoga shto je on imao. Tako da trgovina jako zavisi i od vremena kad prodajesh i kome prodajesh :wave:

Poslednja izmena:
Dobra trgovina je ona u kojoj su obe strane zadovoljne.
Ne razumem komentarisanje tuđih cena, kad mi se cena ne sviđa ne komentarišem, pogotovo ne "iza leđa" i "javno", kada me nešto ne interesuje da kupim - takve oglase i ne čitam.
Da me ne shvatite pogrešno, ali ja dosta prodajem i još više kupujem (stalno sam u "minusu"), uglavom polovno, i nikada nisam imao neprijatnosti kao kupac a kao prodavac... pa zbog toga mi ponekad dođe da dignem ruke od ovih kompjutera ali toga ima svugde, ovde (na BENCH-u) još (uvek) i najmanje.
Meni je "najslađe" trgovati sa stari(ji)m userima, tu nema vaćarenja - obe strane znaju šta koliko vredi, poverenje je na maximumu... Zato su ovde oglasi još uvek OK za razliku od mnogih (svih) drugih domaćih sajtova...

Nije da ga branima smao bi voleo da se definises malo jasnije, ti bi mozda 55e za polovnu karicu koja je matora za medalju iako za 80 ima mnogo jaca od nje i to nova. :)

Nema veze koliko je nova, tu novu ce uzimati samo tesko neupuceni jer je njena cenaneisplativa/naduvana nazovi kako hoces... ali nova ne vredi 60e!

Čovek je samo realan, pa ta karta danas vredi 40€ sigurno, pogotovo što ta nova nije baš 60 nego ~64 i računaju € po 82.5 dinara... :S:

cek,razumem ono sto kazes za poverenje i to (ne mogu da postavim temu prodajem - nemam dovoljno postova,a ipak,tu sam godinu dana)

Ali ne razuem ovo - ko je upravu - ja ili on...Ipak i sa 40 i sa 50 eura ja sam oko 150% u minusu...

cek,razumem ono sto kazes za poverenje i to (ne mogu da postavim temu prodajem - nemam dovoljno postova,a ipak,tu sam godinu dana)

Ali ne razuem ovo - ko je upravu - ja ili on...Ipak i sa 40 i sa 50 eura ja sam oko 150% u minusu...

Pazi, zamisli da si umesto 8600 kupio 8800 sad ih ima po 80e, a koshtale su preko 200 chak i blizu 300e koliko su oni u minusu koji su kupili 8800. Jednostavno chim si kupio neki HW si izgubio jer odmah vredi 10e manje, a kad prodje vreme cena josh pada. Realna cifra za taj 8600 je po meni 45e, eventualno 50e :wave:

a ti bi hteo da prodas kartu po 120 eura...

@illidian - ne niposto...ja sam je i cenio oko 40-50 eura..eto bas kao sto activated1 kaze...A naravno da sam na gubitku,svi su na gubitku cim prodaju korisceni HW (osim onih retkih - misli se na ono u stilu kupis pre 2 godine za 500 eura,prodas nekome za 50,tome nekome crkne u garanciji i on dobije proizvod u vrednosti od 500 eura,koji proda za 450-400 i zaradi...)

Jesi kupio kartu pre 4 meseca, ali je ona stara vec godinu dana. Ja sam pre cetiri meseca uzeo ovu 9600 za oko 11k tako da mislim da je u tom trenutku 120 evra za 8600 previse.

Sorry, but j*** ga tako je danas sa hardverom.

@korisnik2007a

Pa vise ti se isplati da 8600gt zadrzis kao bacup grafu, vidis da nema sanse da izvuces cenu koja ti odgovara, mada ovde na benchu moze da se vidi i 6600gt za 30e i slicne cene, a 6600 i 8600 po snazi nebo i zemlja....

upravu si..Razmisljao sam i o tome..Ali ako bih 8600GT prodao za npr 50 eura,stekao bih vece fondove sto je bolje,ali ako kupljena karta crkne (a u 60% slucajeva su karticama ovde istekle garancije) sje6an sam...:)

hvala na savetu...

Meni je matora 4 meseca,i tada nisu pale cene Ati-ja i nije bilo 4xxx serije i nije bilo 9xxx serije (nVidia) i mislim da 60 eura jeste puno,ali 30 je zaista malo...oko 40-50 bi bilo uredu....

To se odnosilo na starost generacije, arhitekture, modela... Kao sto rekoh ako naidje neko neupucen, dakle mozes da pecas ako ti je do toga... a sta je tada bilo, heh pomeni kupcu to pa nam prenesi njegov koment bas. :d

Čovek je samo realan, pa ta karta danas vredi 40€ sigurno, pogotovo što ta nova nije baš 60 nego ~64 i računaju € po 82.5 dinara... :S:
@ #580 Samo diskusija, pominje on, pominjem ja, ti ako ne zelis da komentarises pa i ne moras, nisi u obavezi zar ne? :p
Meni nije u redu kada na primer vidim da se nesto polovno oko 6meseci do godine prodaje na 80+% cene novoga... to je preterivanje... mislim na benchu, ovako za druge sajtove nije ni cudno.

On moze da radi sta mu volja, ali karta jednostavno nova ne vredi tih 60e a za 40 bi mogao da je proda... to je vec ok ali 50 nije iz prostog razloga sto je tih 800-1000din vise nova... ko to zna nece dati toliko za polovnu a ko prati materiju nece verovatno nijedno ni drugo. :smoke:

Poslednja izmena:
Evo sta je bezobrazluk.

Kad hocete da prodate komponentu, pa imate one sto kupuju polovnjake, i jos napisu u oglasima "isplata odmah, VASA REALNA PONUDA". I posto sam ja hteo da prodam polovan 740BF (u odlicnom stanju bez mrtvih pixela, jos uvek pod garancijom itd..), ja ga zovem, pita me koliko trazim, ja reko... pa 90 evra (i to dok je bio ovaj nizak kurs 76). I on tu krene "uhhh 90 evra? Pa znas li ti da imas 19" da kupis za 130? Daj ne budi smeshan pfff ishhh", i pocne da ispusta neke zvuke u smislu "koji si ti *****". A naravno pravi se lud da nije isto da li je 17" sa DVI ulaskom 2ms i 19" sa analognim ulazom, 8ms, gde su sa nekim katastrofalnim bojama i ocajnom ostrinom.

I ja ga pitam "pa koliko mogu da dobijem" on kaze "dacu ti 50 evra za to". Znaci... u redu je ja kapiram da on kupuje polovno, pa prodaje posle skuplje. Ali sta koj ku*ac pises u oglasu "vasa realna ponuda", i onda kad dam ponudu onda mi pustas neke zvuke kao da svrshavas. Napise to, i onda mi se ruga kad kazem koliko trazim. ******.

@Achilles82

Pa kad po njemu nije realna cena...kako on posle da proda i zaradi 50e?:mad:
Ti likovi sto otkupljuju komponente i mobilne telefone preko oglasa idu na hitnost situacije, kao tebi hitno trebaju pare pa ces da das za badava samo da se resis stare komponente, a to vasa realna ponuda se cita imas pravo da kazes koliko trazis:d pa ce ti on reci koliko po njemu to vredi.:wall:

Meni se desilo da napisem u oglasu CENA FIKSNA pa dobijem pp sa 30% manjom ponudom :trust: ali o5 njegovo je pravo da ponudi koliko ima u dzepu,ali je samo bezobrazluk omalozavati prodavca u smislu da on prodaje djubre i da ce on kao kupac ispasti fin sto ce prodavca otarasiti tog smeca.:wall:

NE znam sta da komentarishem na ovo...Decku sa 8600GT...Ovako stoje stvari...

1.Ja moju Sapphire 3870 DDR4 ne mogu da prodam za vise od 70e-75e jer postoji 8800GT za 80-90e polovan ali ipak jaci taman koliko mu je cena jaca...

1a.Graficku sam platio 120e zajedno sa Zalmanom i to od druga(BTW cena mu je odlicna i pre kupujem od njega polovnu stvar nego novu od nekog tamo levog COMPshopa)

2.Ti za tvoj 8600GT si prvo trazio 60e i to polovnog i starijeg vise nego moja 3870...Ok rekao si da bi ga dao za 40-50e

Stvari stoje ovako...

1.3870 je jedno 3 puta jaci od te 8600GT i dosta dobro se danas drzi i ljudi sa 17inca monitorom mislim da im ne treba nista jace od toga...Znaci ja kad bi prodavao moju 3870 ne bi trazio vise od 70-75e

jer je polovna,ima bolje za malo vise para a novo cak duplo bolje za 140e

2.Ti za tvoju 8600GT bi trebao(i ne samo ti nego i svi ostali sto ih dizu u nebesa i traze po meni sumanut kesh za iste) da budesh zadovoljan sa nekih 35-40e maximum jer onaj kome prodajesh em kupuje polovno,em i nije neka grafa(s obzirom sta danas ima) em ima za 70e zveri od kartica...znaci na tvojih 40-50e on doplati neku sicu i uzme graficku s kojom ne da ce biti prezadovoljan nego Nirvana

Nazalost takva je situacija sa hardware-om danas i ne mozesh se nikako voditi cenama 8600GT od pre pola godine ili godinu dana...Gledaj performanse karte i sa tim u vidu koriguj cenu

Ili pak lovi nekog po komsiluku jer kod mene u selu bi mogao i 8400GS da prodash za 50e jer ljudi ne da nemaju pojma nego su to ovce sa sisanje sa 20cm debelom vunom

http://mobilnisvet.com/mobilni-malioglasi

HAHAHAHA!!! Ja sam se odusevio ovim oglasom :) lol

Nokia 8910i
80 € (NEMA U PRODAJI)
star 4 godine, dobar telefon jer me je dobro sluzio.necu da menjam, niti da spustam cenu.zainteresovani neka se jave na *******

Hahahahahaaaaaaaaaaa:

newbitmapimagema0.jpg

Ljubisha Panchevo ...mesecima, godinama, hiljade i hiljade oglasa, bezanje u taj neki zdrav razum...

Poslednja izmena:
E ovako, dao ja oglas za laptop ovde na Benchu. Stavio cenu 335eur. Salje mi lik ponudu:
"Cao, ja bih ga uzeo, ali sam u Novom Sadu."
I sad dogovor tece ovako:
ja: ok, doci cu veceras u NS.
on: jao ja jos nisam primio platu, imam 22000din, moze li za te pare?
ja: pa 22000din je daleko ispod 335eur, ja za te pare mogu da kupim 280eur
on: pa nije to ti je 300eur.
ja: ok, ovako cemo: ti nadji lepo menjacnicu dok ja stignem u NS i za 22000 kupi 300eur kad kazes da je toliko, a ostatak od 25eur (da ne bude da nisam spustio cenu) mi uplati na tekuci, kad budes imao.
on: dogovoreno.

Dolazim ja sa ortakom u NS, lik se odushevi stanjem laptopa, jer je stvarno kao iz radnje, i krene pricha oko papira, dogovorimo se da mu posaljem postom ili da ponesem kad sledeci put budem dolazio u NS, jer cesto dolazim poslom.
Sedimo pricamo, tek ce lik:e vidi ja nisam stigao da zamenim za eure.
Ja #%^%!#@zdeo. Reko, uplatices onda sve na tekuci kad budes imao.
On: e al ja imam predlog, evo sad da ti dam ovih 22000din i jos 500din i da ti ne uplacujem na tekuci.
Ja ga gledam i ne verujem da je ozbiljan... to je ukupno po tadasnjem kursu bilo 285.
Ortak pocinje da ga gleda pogledom koji ubija.

Reko' ovo stvarno nije uredu, dosao sam do NS-a, doneo ti laptop, dogovorili smo se za cenu kada sam krenuo iz BG-a, shta je sad ovo??
On: pa dobro, nije neka razlika
Ja: pa onda zapisi moj tekuci, pa kad mozes uplati razliku.
On: pa ne znam kad cu moci, ipak bolje da ti sad dam ovih 500din umesto da uplacujem.

Vidim ja liku nisu sve zirafe na broju chim moze da bude toliko bezobrazan, razmisljam 'ajde, necu da crknem za 40eur, ako tebe nije sramota da se ovako dripacki ciganishesh, svaka ti chast,
evo nosi laptop i da te vise ochima ne vidim.

Mislim, kolika stoka treba biti???

Dobro, posle ovog mentola je bilo super veche u NS :)

Poslednja izmena:
A koji je to lik btw? :)

Koji god da je, nije baš sav svoj. Ruši reputaciju nama Novosađanima :D

Još mu "ideš na noge"...:wall:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno