Šta je novo?

CoD: Modern Warfare 2

OK dosadio vam je WWII, uzmite igru u kojoj nije tema WWII, žašto sa ovim glupostima blate fantastičnog 1 i 2???

Kao što je neko rekao, neka promene ime, pa neka razvijaju novu priču...

Poslednja izmena:
Ima da rusimo i Infinity Ward i Activision, ako nam ne vrate ww2 :d

Infinity Ward zna da odradi posao kako treba, za razliku od mnogih drugih timova, tako da ne brinem za njih. Ja vise preferiram WWII, ali je COD 4 bio pun pogodak sa svim onim cakama u igri i sa ludackom grafikom. Pa samo ona jurnjava po Pripjatu sa snajperom je inteligentnija i graficki ubitacnija od samog Stalkera. Pogledajte one helikoptere na otpadu kako izgledaju i kako se maskirno odelo ponasa kada se zalegne u travu. COD 4 ima najbolji gameplay i tacka. :-devil-:

Kad ce neki COD , sa temom WWI ?

Što, to bi bilo cool :). Ili u doba vitezova :D

Hišta bez hladnog oružja.

Ja mislim da posle modern warfare sledece idu ruski zraci smrti.

ahaha, posle cele ove price, umro sam od smeha zamisljajuci crossbow cod, ali mi je usput palo napamet kako mozda i moze da se napravi nesto na "tu" temu, mislim ne tu fala bogu, nego na temu WW2 & modern & teslino oruzje sto kaze audio :) Zamislite dobro uklopljeni timetravel, sa finom pricom? :) Mislim i know, nikad to ne bi uklopili kako treba, al price radi :D

Hahhahaha, da da , naredjate 5 ubistva crossbow-om i mozete da pozovete "His Majesty Strike" , gde ce Kralj na konju, okruzen gomilom svojih najvernijih bodyguardova, munjevito poklati suparnicke redove. :D

OK dosadio vam je WWII, uzmite igru u kojoj nije tema WWII, žašto sa ovim glupostima blate fantastičnog 1 i 2???

Kao što je neko rekao, neka promene ime, pa neka razvijaju novu priču...

Tebi baš nije jasno šta je to brending :)?

Call of Duty 6 nas vraca u praistoriju. Na raspolaganju su samo toljaga, kamenica, zasiljeno kameno koplje, duvaljka i gole ruke :))))
Umesto air strike-a, za killing streak od 5 se poziva (zvizdukom ili neandertalskim krikom) veliki leteci reptil koji gadja protivnike svojim dzinovskim jajima a za streak od 7 prizivas nevreme koje munjama istrebljuje sve :)))

Call of Duty 6 nas vraca u praistoriju. Na raspolaganju su samo toljaga, kamenica, zasiljeno kameno koplje, duvaljka i gole ruke :))))
Umesto air strike-a, za killing streak od 5 se poziva (zvizdukom ili neandertalskim krikom) veliki leteci reptil koji gadja protivnike svojim dzinovskim jajima a za streak od 7 prizivas nevreme koje munjama istrebljuje sve :)))

Gospode Bozhe :d

Ma zeza se photo...

Nadam se samo da će slepci iz treyarch-a izumreti kao game developeri do 2010. Jer ako vidim još jedan cod sa temom drugog svetskog rata, i gomilu paćenika kako se pale na M1 garand i naciste, ispovraćaću se.
kotzen.gif

Nadam se samo da će slepci iz treyarch-a izumreti kao game developeri do 2010. Jer ako vidim još jedan cod sa temom drugog svetskog rata, i gomilu paćenika kako se pale na M1 garand i naciste, ispovraćaću se.
kotzen.gif

Bolje i to nego da sa elitnim amerkičkim i britanksim jedinicama seješ smrt (odnosno uvodim demokratiju) po zemljama trećeg sveta, meni se više smučila priča oko kvazi terorista nego WWII, ne želim da ubijam teroriste po

Iraku, Avganistanu, Somaliji, Liberiji, niti da da jurcam po nekoj ex sovjetskoj republici da bi sprečio nekog lokalnog generala koji je izazvao vojni puč i domogao se nuklearnog arsenala... :S:

Poslednja izmena:
Mislim da su obe teme izhvakane i izvarirane...."WWII" i "terorizam i renesansa"- smorilo... ali opet se igra jer ne znamo za bolje :d
tj. niko da smisli neshto bolje

Poslednja izmena:

Meni je WW2 tema odlicna. Daleko bolja nego da sluzim ujka semu da bi amerikanci imali vise nafte. Teroristi iz Iraka, i Ruski nacionalisti... bljak.

WW2 je za mene najbolja moguca tema. Inace istoriju obozavam, i ono sto se izdesavalo u drugom svetskom ratu je nesto najintenzivnije, najstrasnije... irak, afganistan nisu ni R od rata u poredjenju sa WW2.

U COD2 iskrcavanje na normandiju, gde na sve strane pljuste metci, granate, nemas gde glavu da podignes, to moze samo sa WW2 tematikom.

COD4 je dobra igra, ipak je to Infinity Ward, ali nikako ne mogu da progutam to sto pucam na strani amera u zemlji koja ima "weapons of mass distructions", i zamisli RUSKIH nacionalista. Pazi americki i britanski specijalci ratuju u Rusiji? Aj i to bih voleo da vidim jednom realno da se desi.

Jeste WW2 najbolja tema ali kolko igara je imalo istu temu toliko mi se ww2 smucio .

Bolje i to nego da sa elitnim amerkičkim i britanksim jedinicama seješ smrt (odnosno uvodim demokratiju) po zemljama trećeg sveta, meni se više smučila priča oko kvazi terorista nego WWII, ne želim da ubijam teroriste po

Iraku, Avganistanu, Somaliji, Liberiji, niti da da jurcam po nekoj ex sovjetskoj republici da bi sprečio nekog lokalnog generala koji je izazvao vojni puč i domogao se nuklearnog arsenala... :S:

Upravo sam ovakav odgovor očekivao. Svi vi danas koristite mobilne telefone, pijete koka kolu, koristite računare bazirane na intel i amd procesorima. O korišćenju interneta neću ni da govorom. Pa call of duty je igra koja vam dolazi od čika Sema. U cod 2 i cod 5 ste u ulozi amera ili britanca. Pošto istoriju poznajete samo površno onda moram da vam skrenem pažnju na to da je amerika poricala da je u ratu dok nije napadnuta biserna luka od strane nacističkog Japana. Dok su oni ladili muda u Rusiji je svaki dan stradalo više hiljada ljudi. Ili ste možda cod 2 i 5 igrali samo sa Rusima ? A ček...neko je spomenuo kako nema ništa bolje nego "roknuti švabu sa M1 garandom uz obavezno kliiiing. Ooops i to otpada kao izgovor. Ali i pored svega toga vi ste se uhvatili za takvu sitnicu kao što je radnja u cod4 i to navodite kao glavni razlog. Nećemo da sejemo demokratiju i da ubijamo ruse. :wall: Argument vam je nikakav !!!

Meni je WW2 tema odlicna.

Niko to ne osporava. Ali tema je prežvakana i izmuzena do kraja. Naravno da drugi svetski rat nije samo iskrcavanje u normandiji ali i bez obzira na to stiče se utisak da je već sve rečeno.

Daleko bolja nego da sluzim ujka semu da bi amerikanci imali vise nafte. Teroristi iz Iraka, i Ruski nacionalisti... bljak.

Kao što rekoh, ovo je nikakav argument !!!

WW2 je za mene najbolja moguca tema. Inace istoriju obozavam, i ono sto se izdesavalo u drugom svetskom ratu je nesto najintenzivnije, najstrasnije... irak, afganistan nisu ni R od rata u poredjenju sa WW2.

Rat je rat. Ljudi ginu na obe strane. Pointless.

U COD2 iskrcavanje na normandiju, gde na sve strane pljuste metci, granate, nemas gde glavu da podignes, to moze samo sa WW2 tematikom.

Za vas treba napraviti igru u kojoj je iskrcavanje u Normandiju predstavljeno iz svih mogućih uglova. Od vozača brodova, preko svih vojnika, do medica. Pa onda iz perspektive nemačkih gunner-a do njihovih pasa. :wall: Kladim se da bi vam to bilo mnogo zanimljivije nego neki cod6 future warfare sa ekstra grafikom i odličnom izmišljenom pričom.

COD4 je dobra igra, ipak je to Infinity Ward, ali nikako ne mogu da progutam to sto pucam na strani amera u zemlji koja ima "weapons of mass distructions", i zamisli RUSKIH nacionalista. Pazi americki i britanski specijalci ratuju u Rusiji? Aj i to bih voleo da vidim jednom realno da se desi.

Ovde bi ti napisao poduži text. Ali nije tema. A i neću da smaram o politici koju većina vas najverovatnije neće ni razumeti.

Hm, ne znam za ove bundzije i pacenike kako ih ti nazva sto se loze na CoD2 i WW2, ali prava je uzivancija izmedju misija citati mudrosti Kondolize Rajs, D. Ramsfelda i ostalih pajsera koji setkaju kroz Belu Kucu ovijeh dana...kakav crni Patton i slicne seljacine...ovo je moderno doba a oko nas su teroristi i svima nam preti opasnost od ruskijeh nacionalista i nestalih WMD's...
U ovom CoD6 ocekujem citate Obame...jedva cekam :d

Niko to ne osporava. Ali tema je prežvakana i izmuzena do kraja. Naravno da drugi svetski rat nije samo iskrcavanje u normandiji ali i bez obzira na to stiče se utisak da je već sve rečeno.

Kako kome. Toliko bitaka, toliko misija, mogu jos 20 delova da naprave sa tom tematikom.

Kao što rekoh, ovo je nikakav argument !!!

Naravno da jeste. Kad sam video gde se borim u COD4... e ali RUSKI nacionalisti. "Ajde se igramo da americki komandosi udju u rusiju, i naprave im haos". Covece give me a brake...

Rat je rat. Ljudi ginu na obe strane. Pointless.

Pointless? Ljudi ginu i u ulucnim obracunima. Ajde napravimo COD6 obracun bandi u harlemu.

Porediti 70 000 000 (SEDAMDESET MILIONA) zrtava iz drugog svetskog rata, sa ratom u iraku nije pointless. Ono sto se desilo u drugom svetskom ratu ne moze se porediti ni sa jednim ratom posle. "Ljudi ginu na obe strane" *** kakav argument lol... ljudi ginu i na ulicama beograda ***. Ovo samo neko razmazen i neobrazovan moze da izjavi.

Za vas treba napraviti igru u kojoj je iskrcavanje u Normandiju predstavljeno iz svih mogućih uglova. Od vozača brodova, preko svih vojnika, do medica. Pa onda iz perspektive nemačkih gunner-a do njihovih pasa. Kladim se da bi vam to bilo mnogo zanimljivije nego neki cod6 future warfare sa ekstra grafikom i odličnom izmišljenom pričom.

Za "NAS" treba napraviti igru sa novim misijama iz drugog svetskog rata, koje su bile uzbudljive koliko i iskrcavanje na normandiju. I to sigurno nije jedina misija koja valja, ali je najinteresantnjija.

The Pipeline, Comrade Sniper, Rangers Lead the Way (ova pogotovo), su sve fantasticne misije, gde bukvalno dok igras igru i sedis u stolcii, igras pognute glave. Toliko je dobar i realan osecaj.

Ovde bi ti napisao poduži text. Ali nije tema. A i neću da smaram o politici koju većina vas najverovatnije neće ni razumeti.

Naravno da je tema. Ti ako zelis da zivis nekom ignorisanju realnosti u redu. Sto se mene tice mozes da igras i misiju spasavanja neduznih albanaca na kosovu od srba zlochinaca. Meni su njihove misije smesne, pogotovo sa ruskim nacionalistima... isuse boze..

Poslednja izmena:
Ja se ne brinem toliko sa single player , jer znam da ce da bude paljevinski kao i dosad sa 500 000 neprijatelja sve dok ne prodjete odredjeni marker/checkpoint.

Ono sto mene vise zanima je multi i da li ce biti zarazan kao u 4. :p

Kako kome. Toliko bitaka, toliko misija, mogu jos 20 delova da naprave sa tom tematikom.

Naravno da može. Ali znaš šta se dobija u tom slučaju? Dobijaš igru koja je isti ***** a drugo pakovanje. Ja igru sa takvom radnjom i pričom sa sve prosečnom grafikom i lošim zvukom ne želim da igram. A siguran sam da velika većina deli isto mišljenje.

Naravno da jeste. Kad sam video gde se borim u COD4... e ali RUSKI nacionalisti. "Ajde se igramo da americki komandosi udju u rusiju, i naprave im haos". Covece give me a brake...

Ti grešiš jer porediš nešto što je izmišljeno. Porediš radnju u igri sa nečim što u stvarnosti nema šanse da se dogodi. Još mene ubeđuješ kao da sam ja lud i da ne znam da tako nešto ne može da se desi ni u snu. Hoće li cod6 biti loš ako bude imao sličnu priču ??

Porediti 70 000 000 (SEDAMDESET MILIONA) zrtava iz drugog svetskog rata, sa ratom u iraku nije pointless. Ono sto se desilo u drugom svetskom ratu ne moze se porediti ni sa jednim ratom posle. "Ljudi ginu na obe strane" *** kakav argument lol... ljudi ginu i na ulicama beograda ***. Ovo samo neko razmazen i neobrazovan moze da izjavi.

Staljin je jednom rekao. Smrt jednog čoveka je tragedija. Smrt milion ljudi je statistika.

Za "NAS" treba napraviti igru sa novim misijama iz drugog svetskog rata, koje su bile uzbudljive koliko i iskrcavanje na normandiju. I to sigurno nije jedina misija koja valja, ali je najinteresantnjija.

I sam znaš da će ti to ostati samo puste želje. Čak i ako se neko udluči da napravi takvu igru to će biti još jedan cod clon. Još jedno smaranje.

Naravno da je tema. Ti ako zelis da zivis nekom ignorisanju realnosti u redu. Sto se mene tice mozes da igras i misiju spasavanja neduznih albanaca na kosovu od srba zlochinaca. Meni su njihove misije smesne, pogotovo sa ruskim nacionalistima... isuse boze..

Ovde si me izgubio. Kakvo ignorisanje realnosti ?? Izvini ali ja nemam pojma o čemu ti pričaš ?? Za početak podvuci crtu i razgraniči između nečega što se odvija u stvarnosti i nečega što se odvija u igri. Game developeri imaju tu slobodu da priču razviju delimično prema onome što se stvarno dešava i da naravno neke stvari izmisle. Da li ti znaš šta se tačno dešava u Iraku ?? Da li znaš kolika je uloga medija u "borbi protiv terorizma" i koje su posledice takovg medijskog rata? Da li znaš šta su kulvert mine? Da li znaš ko je Juba ??

Naravno da može. Ali znaš šta se dobija u tom slučaju? Dobijaš igru koja je isti ***** a drugo pakovanje. Ja igru sa takvom radnjom i pričom sa sve prosečnom grafikom i lošim zvukom ne želim da igram. A siguran sam da velika većina deli isto mišljenje.

Pa ti ako zelis "drugi ***** u drugom pakovanju", onda promeni igru. I to sto si ti siguran da "velika vecina" deli tvoje misljenje je tvoja stvar. Ja sam siguran da vecina deli moje misljenje. Pa eto... sto se tice toga mozemo samo da spekulisemo, nase procene su totalno nebitne.

Ti grešiš jer porediš nešto što je izmišljeno. Porediš radnju u igri sa nečim što u stvarnosti nema šanse da se dogodi. Još mene ubeđuješ kao da sam ja lud i da ne znam da tako nešto ne može da se desi ni u snu. Hoće li cod6 biti loš ako bude imao sličnu priču ??

Nisam ja rekao ni da je COD4 los. Odlicna igra. Ali vise mi se svidja da igram istoriske bitke, nesto sto se zaista dogodilo, nego nekakva nadanja amerikanaca i njihovo fantaziranje.

Staljin je jednom rekao. Smrt jednog čoveka je tragedija. Smrt milion ljudi je statistika.

Jao kako si ti samo mudar. Mora da si mnogo knjiga procitao kada to znas da citiras. A da... to si video igrajuci COD2 lol.

Nista, onda ajde da se nadamo da ce COD6 da bude obracun crnackih bandi u harlemu.

I sam znaš da će ti to ostati samo puste želje. Čak i ako se neko udluči da napravi takvu igru to će biti još jedan cod clon. Još jedno smaranje.

Kako to mislis puste zelje lol. Pa sadasnji COD5 je ta tema, i jedina pozitivna stvar kod te igre. A to da li ce biti smaranje je diskutabilno, moze samo tebi da bude smaranje. Ja vec kazem, ukoliko vas smara ta tematika, najbolje da promenite igru. Uzmite igraje counter strike ili tako nesto...

Ovde si me izgubio. Kakvo ignorisanje realnosti ?? Izvini ali ja nemam pojma o čemu ti pričaš ?? Za početak podvuci crtu i razgraniči između nečega što se odvija u stvarnosti i nečega što se odvija u igri. Game developeri imaju tu slobodu da priču razviju delimično prema onome što se stvarno dešava i da naravno neke stvari izmisle. Da li ti znaš šta se tačno dešava u Iraku ?? Da li znaš kolika je uloga medija u "borbi protiv terorizma" i koje su posledice takovg medijskog rata? Da li znaš šta su kulvert mine? Da li znaš ko je Juba ??

LOL , pricamo o nekim osnovnim stvarima. COD2 se zasnovao na istoriskim bitkama iz drugog svetskog rata. COD4 je delom (deo sa ruskim nacionalistima) cista fikcija. I pogotovo sto je fikcija koja je totalno nemoguca i nerealna. Jednostavno tu pilulu ne mogu da progutam.

Radije bih igrao nesto sto se stvarno desilo. Pa neka i bude moderna prica, ali samo da ne lupaju gluposti. Moja zelja je drugi svetski rat, jer kad malo bolje pogledas ta tema uopste i nije istrosena. Jedina prava igra sa tom temom je COD2. COD3 nije izasao za PC, a COD5 je pravio drugi developer. I plus sto je COD2 dosta kratak. Predje se ochas posla.

A ima toliko bitaka, toliko misija... kazem mogu 20 delova da naprave sa tom temom.

Po meni Call Of Duty serijal i jeste drugi svetski rat. COD4 vise i nije "Call Of Duty". To je totalno druga igra koju su pravili isti ljudi koji prave COD serijal. Mogli su da je nazovu kako god su hteli, isto bi bilo.

Tako da, tebi se jednostavno smuchio Call Of Duty, ono sto ti zelis je drugu pricu, drugu igru.

Za vas treba napraviti igru u kojoj je iskrcavanje u Normandiju predstavljeno iz svih mogućih uglova. Od vozača brodova, preko svih vojnika, do medica. Pa onda iz perspektive nemačkih gunner-a do njihovih pasa. :wall: Kladim se da bi vam to bilo mnogo zanimljivije nego neki cod6 future warfare sa ekstra grafikom i odličnom izmišljenom pričom.

Ljudi,pa ovo uopšte nije loša ideja :d

Ne znam što ovde ubacujete politiku,zabole me i za amere i naciste i ruje i i teroriste.Za mene je COD sinonim za rush sa thompsonom u Carentan-u ili štekanje sa KAR98 oko spawna na Brecourt-u.I mogu da naprave CODxy sa sve Dart Vejderom i džedajima,opet će to ostati.
Za mene je COD multiplayer igra,i poslednja SP kampanja koju sam završio je bila COD UO.Tako da mi je svejedno koja je pozadina "priče" u sp kampanji.A protiv modern warfare nemam ništa,naprotiv,To dokazuju 1200 sati mog života(50 celih dana) koje sam potrošio na BF2.Ali već COD4 sa svim svojim vizuelnim dražima nije mi ni izbliza stvorio atmosferu kao prva dva dela i to jednostavno nije bilo to.To je bila druga igra,ne kažem da je loša,ali to nije bio COD.
To je moj lični doživljaj ove konkretne igre,i ni P od politike tu nema.I zato se ipak uzdrži od generalizacije i nazivanja ljudi paćenicima jer ne dele tvoj ukus.

@ Alex:

pokusavati da budes drugaciji, pametniji ili originalniji po svaku cenu je u tvom slucaju besmisleno.
Drugi Svetski rat nikako nije izlizana tema, a cak i da jeste 90% igara ima vec 100 puta ispricanu pricu u pozadini. Niko nece napraviti igru o cigi koji prosi na ulici ili zeni koja se u banci svajda sa salterskim radnikom. Dakle obradjuju se teme vredne i dostojne pravljenja igre ili snimanja filma o njima. To sto postoji 50 igara sa tematikom WW2 ne znaci da ce 51 biti ista. Svaka od njih je izasla u svoje vreme i svaka nosi sa sobom nesto svoje. Daleko od toga da su sve dobre (meni se recimo Brothers in arms nije dopao) ali poenta je sto WW2 tematiku ili volis ili ne. Za Staljinov citat, nisam cak ni siguran sta si hteo da kazes... da li da ispadnes neki mangup ili cisto kao nacitan. Kako god, sledeci put ukljuci mozak.
A sto se tice FPS igara, u skorije vreme, zbog nedostatka slobodnog vremena, vecinom sam vezan samo za multiplayer. U tom segmentu mi je COD4 najjaci trenutno. Rostiljamo se svako vece na internetu i osecaj je fantastican. Oruzja, grafika, dinamika, mape... vrh!
A ti Alex, posto vapis za buducnoscu, idi igraj BF2142 i slicno.

@ Achilles:

Svaka cast za ove bande u Harlemu. A oruzja da budu bejzbolka, bokser, lanac, slomljena flasa, glock, skakavac i ostalo :)))) bilo bi extra!

Uglavnom, slazem se da je WW2 puno puta obradjivana tema ali se takodje slazem da ne treba zbog toga preskociti igru. Atmosfera WW2 u serijalu COD je vrhunska i igrivost je zaista neprevazidjena. Ako sve to postignu u COD6 ili sledecim serijalima, a pritom iskoriste tehnoloski progres koji se u medjuvremenu desio, moguce je da cemo uskoro dobiti najjacu WW2 atmosferu ikada, koja gotovo da ima da izgleda fotorealisticno. Zamislite next gen iskrcavanje na Normandiju :)))

Ziveli!

Mislim da bi ubedljivo najbolji potez bio kada bi CoD 6 bio rimejk prvog CoD-a samo sa ultra zbudzenom grafikom, znachi, isti nivoi, ista pricha. Igra bi provereno prosla dobro. Ili da prica bude smestena u Vietnam '68e + da za vreme borbi u pozadini da pici muzika the Kinks-a, Sonics-a i Dzimi Hendriksa. Ako radnja igre bude smeshtena u sadashnjost, to cje biti kul takodje. Ali ako bude neshto u fazonu Future Warfare (besni kiborzi se svete Amerikancima i u pomoc im pristizu mutirani Talibani za novim hibridnim nuklearnim raketama i sl.) to djubre ima da zaobidjem sa zadovoljstvom. Mada, ne verujem da je ekipa iz Infinity Ward-a toliko glupa da nekim futuristickim sr*njem upropaste serijal.

Vrh Dno