Ali Stacker je skuplji... mozda i to nesto znaci :smoke:... ti izaberi cosmos![]()
jel ova dva crossfire kabla svejedno kako ih okrenes?
I sta radi bolje?
BTW i ja izdadoh ATIja i odoh na 280GTX iskljucivo zbog nenormalnog zagrevanja u slucaju 4850CF.
A, sta mislis?
Pogledaj u temu MSI 280GTX - OC.
Ukratko temperature 50% nize, 3DMark06 malo nizi, ali igre bukvalno LETE!
Crysis npr. oko 25% brzi.
Uglavnom single karta protiv dve karte, nema zezanja sa multi gpu podrskom u igrama, nema zezanja sa drajverima, nema preterane guzve u kucistu...
Ali to je vec druga tema da ne kvarimo ovu o 4850 iako je vec debelo zalutala...
Kada ste vec skrenuli sa teme :zgran: :d bas cudno za bench u poslednje vreme :smash: :whip:
Proveo sam 10 dana igrajuci se sa GTX-om280 i HD4870-ma, da si to uporedio, pa da prihvatimJeste GTX savrsenije odraden i nudi odlicne perfomanse, tiha e zaista, da je hladna i nije! HD4870 sistem moze biti ako tih, ali treba se malo pomuciti i dobiti tihe karte
Po onome sto sam ja dobio imas ocajan FPS na GTX-u!
DObar si izbor napravio u svakom slucajuShvati da ne moze svako da istrese iz dzepa 400-450 Evra za GTX malo ce se pomuciti i imati za 300 Evra mnogo jaci sistem od tvoga, ako li samo hoce da utrosi dva dana, sem ako ne racunas dnevnicu 75 Evra
.
Momci jedva skrpe za hebeni HD3870 i nemaju para za ***** frindly resenja! Moraju da budze masine kako god znaju i umeju, elem da ne tupim vise evo ti kriza kod mene kako je isla u tom testu bez botova.
:wave:
Kada ste vec skrenuli sa teme :zgran: :d bas cudno za bench u poslednje vreme :smash: :whip:
Proveo sam 10 dana igrajuci se sa GTX-om280 i HD4870-ma, da si to uporedio, pa da prihvatimJeste GTX savrsenije odraden i nudi odlicne perfomanse, tiha e zaista, da je hladna i nije! HD4870 sistem moze biti ako tih, ali treba se malo pomuciti i dobiti tihe karte
Po onome sto sam ja dobio imas ocajan FPS na GTX-u!
DObar si izbor napravio u svakom slucajuShvati da ne moze svako da istrese iz dzepa 400-450 Evra za GTX malo ce se pomuciti i imati za 300 Evra mnogo jaci sistem od tvoga, ako li samo hoce da utrosi dva dana, sem ako ne racunas dnevnicu 75 Evra
.
Momci jedva skrpe za hebeni HD3870 i nemaju para za ***** frindly resenja! Moraju da budze masine kako god znaju i umeju, elem da ne tupim vise evo ti kriza kod mene kako je isla u tom testu bez botova.
Svaka cast za Crysis fps samo ja nisam testirao u 1280X1024 nego u 1680X1050 i (posle toga u 1280X1024 2XAA da bih se poredio sa tech-upom) nisam skinuo patch 1.2 posto doticnu igru ne igram nego je koristim vise kao stress test.
Ne znam sta zelis da dokazes, ali jedan 280GTX je meni bolji od dva 4850, a ko ne veruje, a moze da proba nek isprobava - nije me briga neka veruje ko sta hoce.
Dva 4850 sam platio 284E, a 280GTX 340E i platio bih odmah za njega da sam mogao da ga biram pre dve nedelje.
Verovao sam u atija, (imao sam 2900XT CF godinu dana iako su svi pljuvali po njima i radile su sjajno, ali zagrevanje kod novih 4850 je definitivno veliki minus), a sada sam zadovoljniji.
A sto se tice prozivanja mene zbog bacanja para, odakle tebi frajeru i 4850 i 4870 i 280GTX i QX9770, prema tome prvo pogledaj sebe pa onda prozivaj druge.
(i to zbog gluposti u kojoj te inace niko nista nije pitao)
Da neko ne bi slucajno pomenuo Bretware profile hack, pokazite mi kako vam 4850 radi u 3D modu (i kolike su temperature) sa fiksiranim FDCom na manje od 75% ako tvrdite da preterujem oko pregrevanja 4850?
Koliko se secam clan Diablo ima 4850CF pa neka postuje jednom shot sa temperaturama (u idle i load - pokrene neki 3D demo u prozoru poput unigine-a ili HDR demoa) ako ih drzi pod stock coolerima.
Ne zelim da se prepirem ni sa kim video sam da je RV770 strasan cip i u slucaju single karte u prosecnim kucistima moze da se prezivi, ali sve preko toga vodi u probleme i preterano zagrevanje.
ne bih nista da kvarim, ali siguran sam da ima dosta igara gde CF setup dere 280. ali T je druga stvar...
GTX dere CF jedino u UT3 pri paljenju filtera preko 8xAA + 8xAF, u ostalim igrama gubi od 15 do 30%
a gomila igara gde CF ne radi ili pravi problema... nikom nista
XFX GTX280 1GB GDDR3, 1680x1050: 26,4 / 38,9 / 62 fps, 1920x1200: 25,8 / 35 / 53,9 fps
HD4870: 1680x1050: 21,3 / 31,6 / 46,5 fps, 1920x1200: 19,7 / 27,3 / 39,1 fps
CF ne voli 1680x1050: 18.8 / 37 / 59.8 fps, 1920x1200: 18.5 / 38 / 60 fps
Na primera gomila igara gde CF ne radi ili pravi problema... nikom nista
a ljepote.............
Drzim ventilatore na obema karticama @75% (stock kuleri). Buka mi ne smeta jer koristim slusalice... nemam zvucnike na tom racunaru, samo na starom. Ista prica i sa internetom, te sta god zatreba da se prebaci na njega prebacujem preko usb flash-a. Ako treba nesto da se testira a nije mnogo glomazno, recite. Samo ne smanjujem brzinu ventolatora na karticama.Koliko se secam clan Diablo ima 4850CF pa neka postuje jednom shot sa temperaturama (u idle i load - pokrene neki 3D demo u prozoru poput unigine-a ili HDR demoa) ako ih drzi pod stock coolerima.
jel to ono napajanje sa vinjakom? :-devil-:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari