Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

vec je asusova 4870 otisla dalje, nek joj je sa srecom...... ma zelene su "mama", sve ovo sa crvenim je nekako kilavo ipak... ko da sam sa najjaceg intela presao na najkrntaviji amd..... sto crveni u sustini i jeste..... da je bar onaj shugavi CCC malo bolje uradjen, pa i da razmislim..... ionako sam klinji obecao novi komp, on dobija ovo, a ja se vracam zelenima.....

vec je asusova 4870 otisla dalje, nek joj je sa srecom...... ma zelene su "mama", sve ovo sa crvenim je nekako kilavo ipak... ko da sam sa najjaceg intela presao na najkrntaviji amd..... sto crveni u sustini i jeste..... da je bar onaj shugavi CCC malo bolje uradjen, pa i da razmislim..... ionako sam klinji obecao novi komp, on dobija ovo, a ja se vracam zelenima.....

No comment :d

dobrodošao u klub zelenih:D

Bas me zanima po kojim cenama se nabavljaju GTX 280-ice kod nas.

asusova, oko 30k dinara..... :), TOP varijanta, 1200din vise.....

Poslednja izmena:

Iako sam obećao sebi da neću odgovarati na ovakve postove, jednostavno, moram da se zapitam gde je granica fanboy-izma kod nekih ljudi. Pogotovo sada, kada saznajem da imaš i klinju. Doduše, svesno ili ne, ti ulažeš u budućnost i naraštaj izvodiš na pravi put dok sebe zakopavaš u bajatu konzervativnost.

BTW ako su sada zelene "mama" onda su crvene "tata" a svi znamo (verovatno i ti) šta tata radi mami.

I da, ovo je samo konsatacija, ne želim da se upuštam u ikakvu raspravu. Na forum dolazim da se opustim i podelim sa mnogima iskustva i saznanja ali što je mnogo, mnogo je.

Poslednja izmena:
evo pitaj Vinka koja je kartica je "mama" a koja "tata"... 4870 ili gtx280 :)

bolje da se ne zapocinje ovakva polemika, jer je tu kraj diskusije

nemam nameru da ulazim u bilo kakvu polemiku, to sto sam se ipak odlucio za nvidiu, to je stvar mog izbora i ubedjenja i ja sam definitivno ubedjen da to bolje radi od crvenih, kad budem sutra ubacio zelenu u komp, ako nesto postujem, bice u temi o 280.... jedino mi nije jasno sto se neko od vlasnika crvenih ozuci na spominjanje nvidie ko da sam mu opsovao najrodjenijeg, ipak je to samo glupi hardware.... i necu vise ni reci reci o tome, ovo je moj krajnji izbor....
smatram da sam barem nekom pomogao u odabiru kartice svojim testiranjem 4870, a ona i dalje ostaje u kuci kod klinje, pa ako nekom nesto zatreba nek slobodno pita.

pozdrav svima!

kod mene se isplativost meri kolicinom kesha koju imam u dzepu. Ako mi finansijska situacija dozvoli uzecu GTX 280 SLI.
U izboru nisu uvek presudni samo $/performance, meni je najbitnije koliko ja para imam.

Iako sam obećao sebi da neću odgovarati na ovakve postove, jednostavno, moram da se zapitam gde je granica fanboy-izma kod nekih ljudi. Pogotovo sada, kada saznajem da imaš i klinju. Doduše, svesno ili ne, ti ulažeš u budućnost i naraštaj izvodiš na pravi put dok sebe zakopavaš u bajatu konzervativnost.

BTW ako su sada zelene "mama" onda su crvene "tata" a svi znamo (verovatno i ti) šta tata radi mami.

I da, ovo je samo konsatacija, ne želim da se upuštam u ikakvu raspravu. Na forum dolazim da se opustim i podelim sa mnogima iskustva i saznanja ali što je mnogo, mnogo je.

Hoce li ATI vec jednom da sredi brljanje drajvera u MAYA softveru?

evo i ja kupi power coler 4850 ede ivicu i maricu hihi,sredijo sam joj temp 48 u idleu

Hoce li ATI vec jednom da sredi brljanje drajvera u MAYA softveru?

Pojma nemam, zadnji put kada sam pokrenuo Maya-u imao sam FX5600.
Ako išta saznam, javiću ti.

kod mene se isplativost meri kolicinom kesha koju imam u dzepu. Ako mi finansijska situacija dozvoli uzecu GTX 280 SLI.
U izboru nisu uvek presudni samo $/performance, meni je najbitnije koliko ja para imam.

Kod mene je drugačija filozofija razmišljanja. Nekako mi je finansijska barijera uvek bila 200e +/- 10% i price/performance stanje. Tako sam i kupovao grafike zadnjih par godina (X800GT, 7900GS, 2900PRO, 8800GT i sada HD4850).

"pare nisu problem, para ima......"

Onda stvarno ne vidim razlog da ne uzmeš GTX280. Imaćeš bez ikakve sumnje, trenutno najbolju karticu na svetu.

evo i ja kupi power coler 4850 ede ivicu i maricu hihi,sredijo sam joj temp 48 u idleu

Iako sam imao poteškoća da pročitam i razumem tvoj post, čestitam na kupovini!
Imaš li namere da overclockuješ tog Phenoma i da li bi mogao da izvrtiš par testova sa tvojom mašinom, čisto da uporedimo razliku između procesora i ploča dva proizvođača u sličnim cenovnim rangovima?

da, da ... vec sam mu poslao PM za isto :p
sada GA cekamo !
:smoke:

sad je bila komsinica Maja, probala komp i sve radi? sta nije onda tu u redu sa drajverima? :)

Znas koliko je ljudi to uradilo do sada. Nema spasa za taj krsh. Ne mogu da srede ni FireGL drajvere za mayu.

Da li je jos neko imao probleme sa Maya-om? Razmisljam da pazarim doticnu graficku - ali me zanima da li bi Maya bila ljubomorna :)

Brate mili koja razlika u fps-u u Oblivionu izmedju q6600 @ 2.4 i 3.6GHz sa 4850 CF. U pitanju je totalno napucan Oblivion vizuelno raznim modovima, texturama, izmenjen .ini fajl...itd. U prvoj varijanti trceci kroz sumu ume fps da padne i na jednocifren broj. U drugom slucaju nisam osetio nikakvu nelagodnost u igranju (30+ fps na otvorenom).

Nazad
Vrh Dno