Šta je novo?

Jel probao neko 9600GSO 384MB, 192bit?

Ja se izvinjavam moja greska, ne postoji 384MB na 1800MHz.

Koliko verzija ima ovaj Palit ne mogu vise da se snadjem.:d

Poslednja izmena:
na toliko je radila i palit v.1 768mb,
a i cena ove od 768 je izuzetno atraktivna,
bolje se klokuje, a koliko se secam, i na samom pcb-u ima dodatnih dzidzabidza , pa bolja naponska, pa mem kuleri...

palit strikes back

na toliko je radila i palit v.1 768mb,
a i cena ove od 768 je izuzetno atraktivna,
bolje se klokuje, a koliko se secam, i na samom pcb-u ima dodatnih dzidzabidza , pa bolja naponska, pa mem kuleri...

palit strikes back

Pa verovatno ima bolju naponsku, kuler za mem itd. jer je to Sonic verzija.

trebalo bi da u skorije vreme menjam graficku pa me interesuje koja od ovih pomenutih u cenovnom rangu od 100-120e ima hdmi prikljucak?

mislim da mi je prioritet da kartica bude sto tisa i da ima hdmi od toga koliko se klokuje

hvala

trebalo bi da u skorije vreme menjam graficku pa me interesuje koja od ovih pomenutih u cenovnom rangu od 100-120e ima hdmi prikljucak?

mislim da mi je prioritet da kartica bude sto tisa i da ima hdmi od toga koliko se klokuje

hvala

Koliko sam ja primetio nijedna 9600GSO nema HDMI prikljucak, ali ima 9600GT sa HDMI-jem.

I moja ima HDMI:D

I kod mene ima HDMI, ali ove nove Palit 9600GSO Sonic 384MB ga nemaju (bar ove koje sam ja video). Za ostale proizvodjace nemam pojma.

Image005.jpg

onda smo blizi resenju.
Moja je takodje v.1 i ima HDMI na bekpanelu.

A ono u vezi verzije od 768mb - moja od 384mb nema pasivce na memoriji i na naponskoj, default takt joj je pomenuti, za 200mhz efektivnih nizi od 786.
Inace to da ova bigger ima bolju naponsku i da se vise klokuje pisu redom po netu.

ne znam dal sam ovo navodio , ova kod mene radi na 700/1800/1950, vise nisam probao zbog napajanja. Tako da mislim da ova xpertvision / u crtu ista kao palit / pod uslovom da ima 4 zice na ventu itd, opravdava cenu od 7k i kusur din.

A ko hoce vece - 4850... toliko o best baj kategoriji.

kupio sam komp sa Palitovom 9600gso 768MB SONIC....ne znam jel normalna temperatura 60-63 stepena za nju?(prilikom osnovnih procesa) ne znam kolka ce tek onda biti kad krenem igrice...Dal ima neka opcija za hladjenje u softveru kartice...???

edit: evo vidim da ima i podesavanje u Vtune-u za: core clok(stoji mi na 600 MHZ), memory clock(900 MHZ) Shader Clock(1500)...jel trebam ovo da menjam?

Poslednja izmena:
Moj ASUS je oko 50 stepeni idle, pri loadu stvarno ne znam koliko bi trebalo da bude, ali rachunaj da ti je kartica idle nekih 10 stepeni toplija od moje.

imam istog palita,kupljen pre par dana...temperatura u idle je 52 a kad pokrenem igricu
(1h kasnije) oko 61-63 stepena...imam samo jednu osmicu koja izbacuje
temperaturu iz kucista.
inace uopste nije bucan,u idle se ni necuje od napajanja/cpu

Ja sam u Pakom-u juce uzeo XFX 9600GSO 580M 384MB DDR3....Pise da se preporucuje 500W napajanje(a ja imam 450!)....
XFX 9600GT mi je bio 350din skuplji ali su mi ga prodali i spred nosa....Inace zadovoljan sam!
Koja je prica za ovu moju karticu,nisam bas pratio nVidiu,ja sam ATI fun...

Poslednja izmena:
Ja sam u Pakom-u juce uzeo XFX 9600GSO 580M 384MB DDR3....Pise da se preporucuje 500W napajanje(a ja imam 450!)....
XFX 9600GT mi je bio 350din skuplji ali su mi ga prodali i spred nosa....Inace zadovoljan sam!
Koja je prica za ovu moju karticu,nisam bas pratio nVidiu,ja sam ATI fun...

Radice ti sa ti Chieftco siguro. Jedio shto si se zazuo jer je na tom XFX-u sporija memorija. Kod XFX-a radi na 1.4ghz, dok kod drugih radi na 1.6ghz ili chak 1.8ghz.

:smash:

ljudi, jel mogu da skinem fan od graficke pa da stavim sa strane kucista da bije jedna 12ica u njega, jer se ovaj moj palit mnogo cuje ( 2 pina). Mislite da je to dovoljno da ga lepo ohladi.
Hvala i izvinite ako je ovo vec bilo ali search ne radi bas najbolje :(

Moj ASUS je oko 50 stepeni idle, pri loadu stvarno ne znam koliko bi trebalo da bude, ali rachunaj da ti je kartica idle nekih 10 stepeni toplija od moje.

Posto mi je Frontierovo napajanje 450W crklo cim sam pokrenuo prvu igru koju sam instalirao(FEAR Perseus Mandate) zamenio sam uz doplatu za LC POWER 550W, i kupio sam kuler za kuciste Chieftec.....Ne znam dal ima uticaja i bolje napajanje na temp grafe, ali pala je za 14 stepeni, sad je 47-48...extra!

naravno da utice, meni je dobro napajanje i smanjilo temperaturu i OS inace mnogo bolje i stabilnije radi

ljudi, jel mozete da mi pomognete sto se tice ovog mog gorenavedenog problema, search ne pomaze zaista ! ! !

ljudi, jel mogu da skinem fan od graficke pa da stavim sa strane kucista da bije jedna 12ica u njega, jer se ovaj moj palit mnogo cuje ( 2 pina). Mislite da je to dovoljno da ga lepo ohladi.
Hvala i izvinite ako je ovo vec bilo ali search ne radi bas najbolje :(

Mislim da nije dovoljno, jer taj fan ne moze da bije direktno i hladnjak kao sto bije fan na karti.

Ako ti bas toliko smeta, mozes da iseces zice pa da nalemis jedan potenciometar, kojim bi regulisao brzinu. Al ti time ode garancija, pa ne znam koliko ti se to isplati.

Uostalom, ako imas vec tu 12-icu probaj da otkachis fan i da hladis grafiku njome.
Vidi kakve su temperature, pa proceni sam.
,)

Poslednja izmena:
Radice ti sa ti Chieftco siguro. Jedio shto si se zazuo jer je na tom XFX-u sporija memorija. Kod XFX-a radi na 1.4ghz, dok kod drugih radi na 1.6ghz ili chak 1.8ghz.

Uzeo sam Chiefteka od 550W,za svaki slucaj,treba da ga montiram...
Sto se tice difolt kloka ok ali ovaj XFX uspeva da podnese OC do karakteristika jednog 9600GT,a to je meni dosta...Nisam hteo bas do kraja da je stisnem,ali sa ovim OC radi bez problema

Prilozi

• oc2.gif
    oc2.gif
    16.6 KB · Pregleda: 158
Xfx 9600gso 384mb Ddr3 (pv-t96o-fdq4)

XFX 9600GSO 384MB DDR3 (PV-T96O-FDQ4)

izgled, pakovanje

Za test je korishcena mashina iz potpisa, a rezultati su sledeci (Driver 175.19):

default (580/1450/1800)

3Dmark05: 15028
3Dmark06: 9448
3DmarkVantage: 3819

OC (700/1750/2100)

3Dmark05: 16089
3Dmark06: 10850
3DmarkVantage: 4505

Sa nekim visim Clock-om ili nekim jachim CPU-om rezultati bi bili jos visi.
Sve u svemu jako dobra karta, koja bez problema ide na 700/2100, bar u mom slucaju.

Jedino sto me brine je visoka temperatura u 2D modu od 66C, ali moguce je da je to do napajanja koje cu zameniti ovih dana.

:banana:Dakle, nikad manje para, a nikad vise performansi.:banana:

Definitivno, Best Buy

Ne, ne, nemojte sad 4850 je best... itd.

Nije, jer je duplo skuplji, a kad se sve presabere brzi 25%.

Over and out.​
.

XFX 9600GSO 384MB DDR3 (PV-T96O-FDQ4)

izgled, pakovanje

Za test je korishcena mashina iz potpisa, a rezultati su sledeci (Driver 175.19):

default (580/1450/1800)

3Dmark05: 15028
3Dmark06: 9448
3DmarkVantage: 3819

OC (700/1750/2100)

3Dmark05: 16089
3Dmark06: 10850
3DmarkVantage: 4505

Sa nekim visim Clock-om ili nekim jachim CPU-om rezultati bi bili jos visi.
Sve u svemu jako dobra karta, koja bez problema ide na 700/2100, bar u mom slucaju.

Jedino sto me brine je visoka temperatura u 2D modu od 66C, ali moguce je da je to do napajanja koje cu zameniti ovih dana.

:banana:Dakle, nikad manje para, a nikad vise performansi.:banana:

Definitivno, Best Buy

Ne, ne, nemojte sad 4850 je best... itd.

Nije, jer je duplo skuplji, a kad se sve presabere brzi 25%.

Over and out.​
.

Pri visim rez. 4850 je mnogo vise brzi od tih 25% zavisi kako gde,ne mozes da kazes kad se sve presabere :trust: ,sakata magistrala i malo memorije je cine dobrom samo za 19' i manje monitore.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno