Šta je novo?

Jel probao neko 9600GSO 384MB, 192bit?

Hvala zaeb, sacu skinem pa da probam...

edit:
nisam proveravao koju nedelju a ono jos dve revizije drajvera, koji su manijaci ovi nvidijevci postali...

Poslednja izmena:
Ja prezadovoljan, nista ne stuca, pikao sam Crysis u 1280x800 (ili tako nekako) sa svime na max u XPu, malo povremeno krza ali vrlo igrivo...
Samo mi se nesto sistem tripuje pa mi sve ostale igre rade prebrzo ???
Kad resetujem komp jedno vreme radi normalno, a onda opet posle dan-dva sve "poleti", neki driver glitch mozda (drajver 177.79) ?

Jel si instalirao Amd X2 optimizer za tvoj procesor? Hoce neke igre da ubrzaju ako se ne ubaci taj program.

Poslednja izmena:
i aj sad vi momci meni kazite koji imate gso-ve, koja je razlika izmedju owog od 6200 i 8500? sta me najvise buni. owaj jeftiniji ima veci klok. o_O jel paket u pitanju ili sta???

Stigla kartica :)

Nego jel ima da se skine "driver only" za nvidia kartice? Do sad sam koristio samo ATI kartice i za njih znam da ima....

I ako moze neko od vas sto imate ovu karticu da kaze koliko se greje...

Meni se chini da je ovo malo vishe nego sto treba, 66 stepeni kad nista ne radim....

Prilozi

• temp.jpg
    temp.jpg
    42 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Tamo sam i skinuo driver.....

Kod ATI kartica ima mogucnost "CCC" i "driver only", a to ovamo nema :(

A ovo za speedfan, to je temperatura graficke 100%, i pisalo mi da je pronashao senzor za grafiku...

Imam i everest, ali ne ne mogu da vidim tu temperaturu u trial verziji....

Nemam pojma koliko treba da bude temperatura, zato i pitam one koji imaju ovu istu karticu da mi kazu kako je kod njih

Prilozi

• temp 2.jpg
    temp 2.jpg
    41.8 KB · Pregleda: 55
^nema veze sto je otkrio senzor...instaliraj riva tuner i lepo vidi sta kaze :)

NV nema CCC ili sta vetj, imas samo NV kontrol panel, koji dolazi s drajverom i to je to...niti radi ista u pozadini kao servis.Moras iz necega podesavati opcije za grafiku...

za pregrevanje kartice ubaciti 2x80mm kulera. jedan iza karte , drugi na stranici kucista. ja sam tako spustio mojoj grafi temp za 13 stepeni. ima i kuler od cooler master-a za vga 1.000 dindzi

meni ona ide u ajdlu oko 52-53'C, pod opterecenjem ne smem ni da zamisljam, ali meni je kuciste provetreno ko Boldrikov pazuh, tako da sam i ovim prezadovoljan...

Mada, kad upalim klimu u sobi i ufrizujem na nekih 23'C, masina radi na divnim temperaturama...

edit: upravo sam instalirao i novije drajvere i X2 optimizer i sve se opet unormalilo...fala...

Poslednja izmena:
Rekoh ja vec da je temperatura 66 u 2d modu.

Da da, prelistao sam temu unazad kasnije pa sam video.....

Testirao sam i ja karticu malo, 3Dmark 05, 15470 poena... Mnogo je jacha u odnosu na Asus 3650, ali sam isto primetio da je AA u igri LFS mnogo loshiji kod ove nvidia kartice, iako sam pre terao na 4x a sad max 8x. Dosta vishe fps i stabilniji je, sva podeshavanja na max, ali ovo za AA mi je skroz chudno....

Poslednja izmena:
Jedna 12-ica, bilo kakva pa i CoolerMaster, priveže se gumicama za grafiku, prisloni se da duva na već postojeći hladnjak i skida temperaturu 10-15 stepeni, nebitno odakle već postojeći uzima hladan ili je to vreo vazduh, provereno na vrelim 7800GTX karticama... ;)

Ja sam razmisljao da je kupim.Dobra za male pare.Sto se tice hladjenja ako imate mogucnosti stavite dve 12-ce jedna napred jedna nazad na kucistu i mozete jednu vezati vezonkama za grafu ja sam uradio sa mojom 8600 gt.Mene zanima da mi ne ko kaze koliko je bucna,nacuo sam da joj je to mana!Koliko je to tacno???Zanima me jer sam do sada korisitio silent graficke pa bih ovu ako sve bude po planu

Ako mislish na XFX-a, onda verovatno jeste buchna ja imam trenutno XFX-ov 8600GT koji ima slichno hladjenje kao 9600GSO i to je strashno komp mi je bio nechujan dok je ASUS bio unutra, a kad sam ubacio XFX :S:
Naravno ovo moze da se reshi zamenom stock hladjenja za neki Zalman na primer.

Poslednja izmena:
Meni je ovo treca po redu NVidia u zivotu(imao sam gf4,pre 5 godina,posle mesec dana koristenja zamenjen za ati9200,zatim XFX8600gt i sada XFX 9600gso...),tako da ne znam da ocenim sta je bucno...puno je tisa od XFX8600GT,mada moja ploca ima PCI-e 2.0 i vent vrti na 30% kada je na praznom....Kada podignem brzinu ventilatoru sa Expert tool-om na 75%,bukvalno je kao krunjac za kukuruz:S:....

I ja pazarih XFX 9600GSO 384MB DDR3 (PV-T96O-FDQ4)
Ide na 725/1750/2100 bez problema.
Na konfi iz profila @3GHz daje 10880 3DMark06...

Za ovu kintu je fantasticna, u 2D modu fan se vrti na 30% i tada je vrlo tiha. Bestbuy, a i prelepa je na oko, bio sam zadovoljan i pre nego sto sam je stavio u kuciste :)

EDIT: Pre neki dan sam provrteo 3DMark06 na istoj masini sa 8800GT 512MB na defaultu (600/1500/1800) i rez je bio 11080. Naravno, i 8800GT se klokovao na 700+ zajezgro i 2000+ za memoriju, ali taj rezultat nemam...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno