Šta je novo?

Jel probao neko 9600GSO 384MB, 192bit?

Pri visim rez. 4850 je mnogo vise brzi od tih 25% zavisi kako gde,ne mozes da kazes kad se sve presabere :trust: ,sakata magistrala i malo memorije je cine dobrom samo za 19' i manje monitore.

ok.

Izvol'te, pa se sam uverite

http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_4850/1.html

Chak sam sam preracunavao razliku na 1600 rezoluciji i upravo je tu na 25-30%.

Iskreno, mislio sam da uzmem 4850, narochito sapphire dual slot koji treba da stigne, ali s'obzirom da je trenutno i pomama za njima, te i nestasica, a i problematicna referentna hladnjenja, odustao sam, dok ne stignu bolje hladnjene 4850 karte tipa Palit koji ne najavljen i Sapphire DualSlot, a jos kad sam ugledao da je ova karta duplo jeftinija, uzeo sam je na prvu.
:wave:

Poslednja izmena:
Ja ovde ne vidim GSO,ali tu je negde kao 3850,a njega 4850 u crysisu dere skoro 100% (1600*1200 4Xaa)u nekim igrama i vise,mrzelo me da gledam sve testove :) Ja vidim mnogo vise od 25% mozda 60-70% (ukupno,onako odokativno) :D

Poslednja izmena:
Ja ovde ne vidim GSO,ali tu je negde kao 3850,a njega 4850 u crysisu dere skoro 100% (1600*1200 4Xaa)u nekim igrama i vise,mrzelo me da gledam sve testove :) Ja vidim mnogo vise od 25% mozda 60-70% :D

Pa gledaj 9600GT, ona je par posto brza od 9600GSO, ili gotovo i nije kad se 9600GSO OC-uje.

Poslednja izmena:
Gledam je kao 3850 512 jer je bas u njenom rangu.(cak je koji % sporija,kako u kojoj igri)

Poslednja izmena:
Gledam je kao 3850 512 jer je bas u njenom rangu.(cak je koji % sporija,kako u kojoj igri)

Pa i nije bas, uzmi pogledaj testove 9600GSO kartica po netu, pa ces videti da bukvalno sve karte uz OC nadmasuju performanse 9600GT kartica na default-u.

Al ti gledaj kako hoces, tvoj izbor.:D

Gledam test (guru3d) i vidim samo da je sporija i od 3850 512 :D
Jeste GSO dobra kupovina ali samo za 1280 ili 1440 rez za 1680 i jace je vec slaba.
*** kad gledas tako 3850 je sporiji od 9600gt-a 20-25% kada se klokuje i on ispadne koji procenat sporiji od GT-a bas kao i GSO,ali moze i Gt da se klokuje pa je razlika opet ista :D

Poslednja izmena:
djwibe , mudro zboris.

Ne treba kriviti ljude sto ne znaju sta je GSO. ;)

Xtra je ovaj XFX, mem se bas dobro klokuje. Do sada nisam video ni jedan GSO kome mem ide na 2100, svaka cast na izboru. Jel' moze na PM gde si i koliko platio karticu, posto na PC Berzi nalazim samo onu sa 1400 mem?

Poslednja izmena:
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=37687

2uz598z.png

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=165784

koliko god ovo bila dobara kartica i dalje mislim da je 4850 Tata za ovu karticu.

Poslednja izmena:
Ali tata od Nikole Tesle nije bio Nikola Tesla(R) :D

...naravno da je 4850 bolja, ali price/perf. ratio je na strani gso.

Hmm interesantna je ova XFX-ova, nisam nesto mnogo razmisljao o kupovini GSO ali s obzirom na cenu i na to da u veoma skorije vreme treba da nabavim grafu a jos uvek imam 19 crt :d mislim da bi ova karta posluzila jedno vreme dok ne dodju ove neref 4850. A posle menjaza i karte i monitora....

Hmm interesantna je ova XFX-ova, nisam nesto mnogo razmisljao o kupovini GSO ali s obzirom na cenu i na to da u veoma skorije vreme treba da nabavim grafu a jos uvek imam 19 crt :d mislim da bi ova karta posluzila jedno vreme dok ne dodju ove neref 4850. A posle menjaza i karte i monitora....

Istom idejom sam se i ja nosio kada sam kupio 8800GS. Imam 19" Wide i zadovoljan sam karticom. Cim budem imao vremena pokusacu joj naci limite sto se tice o/c.
Sada radi 650/1650/2000. Moze to jos, narocito GPU/Shader klokovi. Memorija je 1ns.
Posto lako mogu da nabavim graficku iz Njemacke, cekam neku extra ponudu. Da bi "docarao" o kakvoj se ponudi radi npr. sada ima Gainward 3850 512MB za 59Eura+postarina. Mislio sam uzeti 2 kom. i zezati se sa crossfire-om (cisto reda radi), ali imam SLI plocu :S:. Da kupujem 1 kom, pa.... i nije mi to nekakav uppgrade u odnosu na ovu (imajuci u vidu rezoluciju u kojoj igram 1440X900) jer se 192 bit. magistrala i 384 MB kod 8800GS ne 'osjete" u tolikoj mjeri kao nedostatak.

P.S. Opet me *ebe wireless i ne mogu okaciti sliku kartice

Ali tata od Nikole Tesle nije bio Nikola Tesla(R) :D

...naravno da je 4850 bolja, ali price/perf. ratio je na strani gso.

Upravo tako.

4850 je bolja, ali treba sacekati karte sa boljim hladjenjima i pad cena, sto ce biti uskoro.
Referentne karte se greju ko furune, te su mozda time i limitirane sto se OC-a tiche, jer nisam video velike pomake po pitanju OC-a.

Mene je vuklo da vidim sta moze ova karta za cenu ispod 80eur!!!
I moze mnogo.:wave:

tesko verujem da ce 4850, pogotovo ne referentni model spustiti cenu...... u najboljem slucaju za par meseci ne referentni model ce kostati ko sad stock...

tesko verujem da ce 4850, pogotovo ne referentni model spustiti cenu...... u najboljem slucaju za par meseci ne referentni model ce kostati ko sad stock...

Sapphire je vec najavljan sa DualSlot-om sa nizom cenom od referentnog.

Mada ovde nije rech o 4850, vec o tome da 9600GSO ima bolji Perf./price odnos, sto se ovde mnogima ne svidja, samo mi nije jasno zasto.:D

djwibe mogao bi da izvrtis neke igre da vidimo kako sve to izgleda u praksi.

I ja narucio ovu karticu, da posluzi dok ne padne cena i proshiri se izbor za 48xx

Koliko razliku mogu da ocekujem u odnosu na asus 3650(256MB)? kartica je bila sasvim ok za 17" monitor, ali od kako imam 22".....

Tesko da ces moci sa tom karticom da se igras na 1680x1050, ali ce ti lepo igre raditi na 1440x900.

Jel probao neko 9600gso 384MB, 192bit?

e tebra jel ti to gso od 6.200 il od 8.500 dindzi???:d

E momci stwarno se mlatite s 4850. Pa narawno da je tata, al i cena je tata ;)
gso je saswim dowoljan za max swe igre na 17".

Za swe koji igraju Gears of War - 3 hamachi mreze. Neka od njih je sigurno slobodna o_O
ime mreze: .::zaeb::. .::shootout::. - sifra:5050
ime mreze: .::zaeb::. .::shootout2::. - sifra:5050
ime mreze: .::zaeb::. .::shootout3::. - sifra:5050
ukucajte swe te tackice :)

Ja prezadovoljan, nista ne stuca, pikao sam Crysis u 1280x800 (ili tako nekako) sa svime na max u XPu, malo povremeno krza ali vrlo igrivo...
Samo mi se nesto sistem tripuje pa mi sve ostale igre rade prebrzo ???
Kad resetujem komp jedno vreme radi normalno, a onda opet posle dan-dva sve "poleti", neki driver glitch mozda (drajver 177.79) ?

Nazad
Vrh Dno