Šta je novo?

MX revolution, da ili ne???

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Vidim da se kod nas na par mesta prodaje mis Logitech MX Revolution, a cena mu je zaista "revolucionarna" koja se krece od 95-110 eura. Da li se isplati dati tolike pare za mis, ako se ima u vidu da trenutno imam MX1000 koji je par meseci star, da komp najvise koristim za igrice, i da sam ljubimac logitech miseva ? Ujedno, ako prodam moj MX1000, da li je vredno dodati 40-45 eura za MX revolution. Molim Vas savete!

Cini mi se, ali nisam siguran da je trajala jedva ta 2 dana, a ne koristim mnogo racunar kod kuce, jer sam ceo dan na poslu.

Bolje bi bilo da sacekas nekoga ko ima doticnog misa.

"The battery life of the MX Revolution is superior to the G7 but not as good as the MX1000. The MX Revolution reported 13-15 days of battery life under full charge and the MX1000 supposedly can go for 21 days without being charged. This is compared to the 16 hours or less I've seen the G7 operate. (Though the G7's saving grace is that it has two battery packs that are replacable in seconds.)"

To sto kazu nema veze sa istinom, ja sam srecan ako mi na MX 1000 baterija traje vise od 2-3 dana. Znaci racunar koristim od 19h pa do ponoci.

Tako je od prvog dana.

jel neko ima g7 ili jos bolje jer neko koristio g7 i mx revo pa ga ih upored. malo me brine taj tocak sa strane kod revo da mi se ne desi da ga stalno njakam palcem pa kontam uzeti g7.

Slučajno ćeš ga pritisnuti jedino ako ti je palac dugačak kao kažiprst :) Ne treba te to plašiti.

Koliko sam upoznat postoje dva uvoznika logitech-a (computerland i logo).
Jedan MX rev. sam vec vratio i dobio novac (njega sam uzeo na sajmu), a drugi idem sutra da vratim (u comtrade) oba imaju garanciju complanda i isti problem : horizontalni "tockic" je preosetljiv prema napred t.j. (moze da se pomeri napred , nazad i da se pritisne) napred ne mora ni da se pomice vec je dovoljno da ga slucajno blago dotaknes, pa moram stalno da pazim da mi prst nije blizu njega. sutra nosim laptop ,vracam miska, uzimam pare idem kod drugog uvoznika , testiram na licu mesta i ako je isto sr. odustajem i podnosim tuzbu za pretrpljenu dushevnu bol i gubljene vremena.

LOL, ako ti se dešava na oba, onda je pre do tebe, nego do miša :) Kad ti ne treba leteći skrol, što ga ne prebaciš u onaj klik-klak režim kotrljanja?

Jeste, osetljiv je, ali meni do sada jedino zasmetao par puta kada opalim dugačak skrol, a onda "slučajno" pritisnem desni klik u Operi, pa završim na nekom levom tabu :)

meni se pojavio problem kada radim sa MX i sad npr idem po stranici i koristim ga 1-2 minuta ko da "zakuca" na 2s i posle sve radi extra sa tog mesta na kom je bio.Mislio sam do sistema,probao an drugom kompu isto.Probao na laptopu isto.Sta mislite dal ovo spada u garanciju?

Otkad sam kupio novu konfu revolution mi je totalno puko,izgubio je preciznost preskace,i najglupsi problem koji sam do sad imao u zivotu kad pokrenem neku zahtevnu igru mis totalno otkaci, prestane da radi pa krene pa stane i na kraju totalno pukne da moram da izvadim i vratim onaj bezicni usb adapter jer totalno izgubi drajvere. Onda lepo uhvatim probam igru sa starim optickim misem i nemeam ni jedan problem.

P.S. Nije mi jasno kakve veze ima zahtevnost igre sa radom misa kad mi je fps normalan ,mislim nemam reci.

Poslednja izmena:
Mene je ovaj misonja poceo da nervira u poslednje vreme, postao je neprecizan i lenj. Inace sam ga uzeo uz komplet MX5500, tastatura je odlicna, ali mis postaje muka ziva... MX 1000 je bio mnogo bolji po mom skromnom misljenju

MX1000 je izneđujuće osetljiv na rastojanje od svog prijemnika. Meni je računar ispod stola, i kada prijemnik zakačim pozadi (recimo 1m od miša), miš s vremena na vreme, na momenat malo preskoči i bude neprecizan, a ako ga zakačim u USB port na gornjoj stranici računara (dakle oko 30-tak cm izmenju miša i njegovog prijemnika, kroz sam sto), problema uopšte nema. Baterija je naravno puna u oba slučaja...

MX1000 je izneđujuće osetljiv na rastojanje od svog prijemnika. Meni je računar ispod stola, i kada prijemnik zakačim pozadi (recimo 1m od miša), miš s vremena na vreme, na momenat malo preskoči i bude neprecizan, a ako ga zakačim u USB port na gornjoj stranici računara (dakle oko 30-tak cm izmenju miša i njegovog prijemnika, kroz sam sto), problema uopšte nema. Baterija je naravno puna u oba slučaja...

I sa revolutionom je ista prica ;)

NE, ja ga nikad nebih kupio. Puno se kvare a ne vrede te pare koje kostaju. Ko kupuje bezicni mis neka se opredeli za MX620, dosta je jeftiniji a jednako dobar.

Kod mene u radnji je dosad prodato 5 komada MX Revolution miseva od kojih su se 3 vratila nazad jer je prestao desni klik da reaguje. Naravno zamenjeni su im za nove ali me je to jako razocaralo. To nebi smelo da se desava sa misem koji kosta malo bogatstvo.

Nazad
Vrh Dno