Šta je novo?

oc q6600 g0 stepping

Paaaa....nece se spaliti ali ce sve gore i gore raditi i vremenom se degradirati. Ne znam za quad i 65nm c2d, ali receno mi je od strane Spacemaster-a (a i na XS-u sam citao) da ovi 45nm ne vole preko 70C. Al nisam tih 70C zbog toga prokementarisao vec jednostavno kazem da je za moj ukus to previse jer greje okolne komponente, onda to treba laditi, to znaci ventalatori, a to onda znaci dodatna *buka, bla bla bla :D

Naravno. Sve je za sada u test fazi. Postujem rezultate nadam se do vikenda.

full air cooler!

primeq66001376dp3.jpg

dali moze ovako ;)

Poslednja izmena:
Steta sto nemas apple cinema display od 32", mislim da bi onda bilo jos bolje :d

mislio sam cisto zbog vece rezolucije screenshota, ova sa obicnog 22" wide-a i nije nesto pregledna :) Ali vidim da si skapirao hehe :)

:wave:

Hehe,ovih dana prebacujem tu vrednost ;) I ako uspem da provrtim 3dmark06 ;) Ako nece sa vodom onda ide pod subzero ;)

Zbog te smesne gluposti da instaliram Vistu,ne pada mi napamet... A i kad bih vrteo Vantage,ne bih isao u to bez dve 3870x2 i dve 9800gx2.. A bih morao da iscimam coveka da bih nabavio ;)

E nemoj me izazivate, nisam se igrao sa novom plocom tj. ovom koju sada i imam.
Inace, zemio sam babi neki stari ventilator vrti se po mojoj proceni na ~ 5000RPM, oduva mi sve listove sa stola !
Nabacim to pored Zalman-a i idemoo

Hehe,ja imam 4 od 12cm na 220v ;) 5000-6000 obrtaja :D Plus led i da te bod vidi ;)

Poslednja izmena:
Evo ga moj na 1.328v, 2 sata QP-a, mozda moze i malo nize ali ne mogu da se cimam, osim ako neko ne dodje i baci njegov primerak sa 1.327v :d:D
Provrteo sam sad Prime kad je malo hladnije tj. predvece, ali opet 25c mi u sobi...
Mislio sam da uradim veceras i jedan suicide shot, medjutim, batalim mnogo je toplo..

Prilozi

• Q6600 @ 3.6GHz QPStable 2h.jpg
    Q6600 @ 3.6GHz QPStable 2h.jpg
    311.9 KB · Pregleda: 121
31952325zq7.jpg

Posto sam pocetnik u clocku vrtio sam prime 95 oko 1 sat i sve je ok,sad me interesuje zasto coretemp pokazuje 1.3v napon a cpuz ovaj drugi i everest kaze kao i cpuz sto mislite
Hvala Pozdrav

Poslednja izmena:
Posto sam pocetnik u clocku vrtio sam prime 95 oko 1 sat i sve je ok,sad me interesuje zasto coretemp pokazuje 1.3v napon a cpuz ovaj drugi i everest kaze kao i cpuz sto mislite
Hvala Pozdrav[/QUOTE]

Cime hladis procesor???

@OCz
To nije stabilno garant ;)
Mnogo je malo sat vremena prajma...
Meni recimo padne posle 8-9h i na nekim setovanjima i ja to smatram nestabilno, a mogu da prekinem test posle pet sati i cao :wave:
Nego lepo sto bi CAR rekao daj ti 10-12h Blend testa pa da se racuna kao prajm stabilno ;)

@prokula_west
Core Temp pokazuje koja je preporucena vrednost napona za tvoj procesor na fabrickom kloku.
CPU-Z prikazuje trenutni napon procesora :wave:

Quad na 500FSB-a stabilan bio 15 minuta :D :D :D
E ovo mi je cilj da nacinim stabilnim bar sat vremena u prajmu...
Ko god vozi kvada zna koliko je tesko gurati 500 FSB-a :wave:

index.php

Pa ne verujem da ne bi pukao posle 5-6 sati iskreno.
Ono prvo sa 1.328v u load-u sam drzao 2-3 meseca, pa i nesto je manje bilo ( na staroj ploci )
I, igre, PS, internet :D idt idt..sve je islo bez problema, i ide i dalje, nisam imao ni jedan crash.
Ja ga sad i drzim 1.328v ( idle ) a 1.312 ( load ) i sto se tice mojih potreba, to je bilo sve stabilno.
Inace, sudeci po ovome, mislim da bi sa 1.35v prolazio i do novembra :d ali nema potreba da mu dajem toliko ako nije paso crash vec ovoliko sa ovom voltazom ? :);)

Stavi Vdroop control na DISABLE da dobijes ravnu liniju za vCore ;)
To sto ne pada u realnom radu ne znaci ni blizu da bi prolazio prajm, veruj mi... A i za sat do dva prajma ne stignu da se podgreju komponente kako valja, treba to vrteti dosta duze da bi se sve lepo zagrejalo i videlo jel to radi ili ne prajm stabilno :wave:

Ovde mogu da potegnem pitane, dal igram Prime ili igru :d

Videcu da pustim Prime jedno 6-7h kolko god ovih dana, sad skidam neke koncerte pa nisam gasio makinu 4 dana ,)

Stavi Vdroop control na DISABLE da dobijes ravnu liniju za vCore ;)

Hm, jel ? ovo je info za mene, ce probam posle, posto ko sto rekoh, ne mogu sad reset..

Odoh sad u skolu, tj. satro skola...odoh u igraonicu sa ortacima ko i svake srede :D:D

@OCz
Probaj Prime, kasce ti se samo :)
A sto se DFI-a i kontrole dropa tice:
ENABLE znaci omoguciti drop po intel standardu
DISABLE znaci eliminisati drop
Totalno suprotno svim drugim proizvodjacima no dobro :D

:wave:

31952325zq7.jpg

Hvala Pozdrav

Sve je to ok. Batali prime i orthos maltretiranja po 10 i vise sati. Neces sigurno raditi proracune za Nasu. Valjda imas i pametnija posla od bulenja u monitor nebi li uhvatio neki V drop. Odigraj Crysis, ako sve normalno radi i vidi sta se desava.

Vrh Dno