Šta je novo?

oc q6600 g0 stepping

'De nije mnogo, meni sa ovim TX2 na 3,6-3,7 GHz je imao max temp od 72C, i to posle pola sata Primea, a ne 1 minut.

Video sam napon, super je cifra, ali se procesor bas greje. Ili izmeri jos Core Temp-om, da slucajno CPUID ne brlja. I testiraj malo duze, 1 minut je nista.

'De nije mnogo, meni sa ovim TX2 na 3,6-3,7 GHz je imao max temp od 72C, i to posle pola sata Primea, a ne 1 minut.

Video sam napon, super je cifra, ali se procesor bas greje. Ili izmeri jos Core Temp-om, da slucajno CPUID ne brlja. I testiraj malo duze, 1 minut je nista.

Kako 1min ovo je 1h cpu testa:)

Jel moguce da na procesoru kome je def napon za 2,4 1.2625 temperatura na def.clocku ide preko 75C na Box kuleru....znaci bez overkloka?!?

Da li je ovaj moj box kuler toliko los ili nesto nije dobro namesten ili se jednostavno ovaj primerak procesora mnogo greje iako radi na manjem def. naponu?

P.S. Ista konfiguracija kod mog druga (p35-Ds4 + q6600 F7 bios Box kuler) temperatura u full loadu je skoro 20C manja nego kod mene znaci njemu je max temperatura 61C :S::mad:

Moj radina 3.4Ghz sa 1.25 stabilan,hladjen sa CM Sphere ne prelazi 62c u full load-u opterecen prime95!

Jel bi se dalo kloknut q6600 sa ASUS P5W DH DELUXE/WiFi ili ASUS P5K3 DELUXE/WIFI-AP?
Dajte pomagajte imam namjeru uzet quad a ploču koju trenutno imam ste izblatili za OC quada.

Moj primerak radi stable @ 3600Mhz, dodushe pukne posle nekih 6 sati Quad Prime-a, ali sve ostalo radi perfektno, igre, konvertovanje dvd-divx, tako da sumnjam na LC 6550 koje imam. Napon za 3600 mi je 1.4V u bios-u, u load-u pada na 1.325, tako da je napajanje 100%. A ulazim u win sa 444*9=4000Mhz @ 1.45Vcore, ali temperature su sulude za HyperTX2.
Na 3600 u idle teperature su 34C, dok u prime-u ide do nekih 68C max.

Bez dizanja napona :D

Prilozi

• jjjeeeee.JPG
    jjjeeeee.JPG
    290.1 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Jel bi se dalo kloknut q6600 sa ASUS P5W DH DELUXE/WiFi ili ASUS P5K3 DELUXE/WIFI-AP?
Dajte pomagajte imam namjeru uzet quad a ploču koju trenutno imam ste izblatili za OC quada.

Ja bih isao na varijantu P5K3 DeLuxe, a razmislio bih i o GA P35-DQ6, sa te dve ploce mozes dosta uraditi sa quad-om, mada ni DFI iz mog potpisa nije za bacanje, a mozes i da ustedish neki dinar za pristojno hladjenje ;)

Cooler je vec spremamn i čeka.
TR Ultima 90 sa Scythe S-Flexom 120mm.

Moj primerak radi stable @ 3600Mhz, dodushe pukne posle nekih 6 sati Quad Prime-a, ali sve ostalo radi perfektno, igre, konvertovanje dvd-divx, tako da sumnjam na LC 6550 koje imam. Napon za 3600 mi je 1.4V u bios-u, u load-u pada na 1.325, tako da je napajanje 100%. A ulazim u win sa 444*9=4000Mhz @ 1.45Vcore, ali temperature su sulude za HyperTX2.
Na 3600 u idle teperature su 34C, dok u prime-u ide do nekih 68C max.

Bez dizanja napona :D

Ja ga drzim 24/7 na 3,4Ghz bez problema sa 1.3vu biosu,prime 95 prolazi bez problema 3h duze ga nisam drzao do 62c u fuul load-u.1 score.png

Sto ste se uhvatili za Prime ili Orthos na 24h. Kao da pravite masinu za NASA program. Pusti ga 1h da radi, ako pukne smanji mu malo klok i vozi. Moj je na def. naponu pukao u GRIDU posle 1h. Podizanjem voltaze na 1.320V nije bilo vise plavih ekrana.

sam si sebi odgovorio :)

Uostalom, legnes da dzonjas i ostavis prime da fura...

Meni je 24/7 na 1.42 V (u bios-u), CPU-z veli 1.4000 , za 3.6. Ispod toga Prime puca ili blokira komp...
Podesen je na 450x8, a sto je zanimljivo, na 400x9 puca takodje (ne odmah, ali puca)...oce veliki FSB pa to ti je :p

Samo jedan smiley :D i slika za vas...

Prilozi

• primezamareta.jpg
    primezamareta.jpg
    304.4 KB · Pregleda: 108
^^1.6V, 3.9GHz i 54C? Na cemu to?Vodurina? :)

Poslednja izmena:
Voda :D Ventilatori za radijatore na 220v oko 5000-6000 obrtaja :D Tecnost rashladjivana ledom ;)

to si pretpostavljam budzio nesto :d Potapajuca pumpa u lavoru sa vodom i ledom i udri po CPU :D

[email protected]

Bez lavora :D

Thermalright 120 ispoliran i Q6600 takodje (zahvaljujem se ovom prilikom spacemaster-u). Jos uvek se testira, mozda moze i vise :smoke:

Prilozi

• 3.8ghz q6600 asus maximus.png
    3.8ghz q6600 asus maximus.png
    281.7 KB · Pregleda: 109
Bez lavora :D

Thermalright 120 ispoliran i Q6600 takodje (zahvaljujem se ovom prilikom spacemaster-u). Jos uvek se testira, mozda moze i vise :smoke:

Malo je to vruce za moj ukus...ja idem do 70C max, necu da se igram (ne mislim sa ovim cpu vec uopste sa intel CPU)

Zar ti treba toliko volti za 3.8 ?

To je samo na prvu loptu, nisam stigao nista da detaljnije odradim. Samo probao, video da radi i to je to. Vec dva dana ne stizem ni postu da proverim. Videcu do vikenda da ga oznojim malo. :D

Ma kad budes imao vremena, samo spustaj voltazu, probaj vec sa 1.4v pa odatle dizi za po malo ako padne posle ~2h, bar da ti spadnu temp na do 70c na najtoplijem jezgru :)

Nema sta da se igras, dokle god cpu radi stabilno, vozi, nece se spaliti budi siguran.

Paaaa....nece se spaliti ali ce sve gore i gore raditi i vremenom se degradirati. Ne znam za quad i 65nm c2d, ali receno mi je od strane Spacemaster-a (a i na XS-u sam citao) da ovi 45nm ne vole preko 70C. Al nisam tih 70C zbog toga prokementarisao vec jednostavno kazem da je za moj ukus to previse jer greje okolne komponente, onda to treba laditi, to znaci ventalatori, a to onda znaci dodatna *buka, bla bla bla :D

Ma kad budes imao vremena, samo spustaj voltazu, probaj vec sa 1.4v pa odatle dizi za po malo ako padne posle ~2h, bar da ti spadnu temp na do 70c na najtoplijem jezgru :)

To sam i planirao , samo da skrpim vremena za detaljno testiranje. A sto se voltaze tice, hteo sam i da dizem klok da vidim koji su dometi. BTW ulazim u win na 4GHz, tako da obecava :D

Nazad
Vrh Dno