Šta je novo?

oc q6600 g0 stepping

Ako ti bas smeta ta razlika u odnosu na vrednost izabranu u biosu, trebalo bi da moze(moze na svakoj asusovoj p5whatever) da se resi prostim pencil modom. Inace voltage dumer na mojoj ploci radi fenomenalno, i osim tog inicijalnog dropa u odnosu na izabrano u biosu nema nikakve razlike izmedju idle i load napona ni na 1.6V. I naravno menjaj kuler ako si na boxu. Meni se na boxu na 3GHz i 1.3V grejao do 79C, a na geminiju na 3.6GHz 1.46V ide do 73C.
Ako ti je temperatura za CPU veca od temp po jezgrima iskljuci PECI u biosu.

@N-G@GE hvala puno

@Placebo sta ej pencil mod? :( "Ako ti je temperatura za CPU veca od temp po jezgrima iskljuci PECI u biosu."

Jeste veca , vidi se na slikama i ne znam zbog cega je to, mozes li mi samo reci gde to da ugasim i sta je to ustvari???

Da li je ovo sve ok i da li mogu ovako komp da koristim 24/7, znaci :

2.8 boks kuler, temp. ploce 34, procesora CPU 56 po jezgrima 50,45,40,44 core voltage u CPU-z 1.22 rekoh stavio sam 1.25 u biosu.

Kome verovati CPU 56 sto pokazuje ili uzeti najvecu vrednost po CORE-u?

Hvala jos jednom svima.

Vidi batali CPU Temp, znaci ignorisi je, gledaj samo temperature po jezgrima.
Sve do 70c je u redu znaci mozes da ga drzis tako.
Ako si stavio napon na 1.250v onda ga tako i ostavi bice 2-3c hladniji i radice ok.
CPU-z pokazuje manji napon ko sto ti je Placebo vec rekao iz kojih razloga, znaci to je normalno tako je kod svakog.

Pencil mod batali.

Ok ok a samo jos ovo gde da ugasim "PECI u biosu" i da li to uopste treba da radim kao sto rece Placebo?

Meni jedino prelazi preko 70c , tacnije do 73c kada radim FULL everest ili prime test kada su sva cetiri CORA 100% to je ok zar ne?

Poslednja izmena:
Pogledaj uputstvo za oc Q6600 na http://www.overclockingwiki.org/forums/showthread.php?t=832 ako znaš engleski. To ti piše i za temperature i za programe koji mere temperature i koji su najbolji. Tu sam našao uputstvo a forum sam iskoristio jer nisam znao da mi je napajanje loše.

Sad sam malo se igrao sa brzinama i novim napajanjem i dobio sam blizu 12000 3DMark06. Spustio sam brzinu na 3GHz za 24/7 i to mi je OK. Evo i slike!!!

Hvala svima na pomoći!;)

Prilozi

• 14.03.-3.46GHz-11966.JPG
    14.03.-3.46GHz-11966.JPG
    145 KB · Pregleda: 93
Ispruzi se, covece, za jedan Tx2, sta si se stiso?
Cpu cooler ti se vrti na 2K obrtaja, zar ti nije buka?

Pogledaj uputstvo za oc Q6600 na http://www.overclockingwiki.org/forums/showthread.php?t=832 ako znaš engleski. To ti piše i za temperature i za programe koji mere temperature i koji su najbolji. Tu sam našao uputstvo a forum sam iskoristio jer nisam znao da mi je napajanje loše.

Sad sam malo se igrao sa brzinama i novim napajanjem i dobio sam blizu 12000 3DMark06. Spustio sam brzinu na 3GHz za 24/7 i to mi je OK. Evo i slike!!!

Hvala svima na pomoći!;)

Ok, ok evo i slike iz 3DMark06 sa 2.8ghz...

@Borab da li se ovo odnosilo na mene ? Meni se kuler vrti 1500-1600 a na full u everestu kada su sva vetiri kora 100% 2000!

A ako si meni rekao nije problem za Tx2 nego posteno ne verujem nikom a ja ne znam da to zamenim i ugradim :( imao sam lose iskustvo sa priucenim serviserima :(

Pozdrav...;)

Prilozi

• 3D Mark 2.8ghz.jpg
    3D Mark 2.8ghz.jpg
    263.1 KB · Pregleda: 58
Hyper TX se montira na identican nacin kao i BOX cooler :wave:

Ali skidanje ovog kulera pa skidanje paste pa nanosenje paste kako stvari stoje ako ja budem radio ima da slomim plocu :(

Ja sam montirao HYPER TX2 ali imam problem. Posle par dana ploča oko procesora se iskrivila. Previše velika sila pritiska procesor. Ali za čišćenje paste s procesora skini procesor, montiraj plastiku na njega (dobije se sa procesorom-ako nisi dobio s gotovom konfiguracijom idi i traži od prodavca) sa donje strane i onda drndaj po njemi. Nema šanse da nešto zezneš!
Dobra ti je grafika...
ozdrav

Obicna P5K ima trostepenu naponsku tako da su navedeni negativni efekti jos izrazeniji. Bas me zanima kako bi quad core procesori radili na takvoj i slicnim plocama koje ih na papiru podrzavaju i to na defaultu, bez ikakvog oc-a.

Evo ja uzeh juce od Spacemastera Q6600, ploca je obicna P5K odradio sam pencil vdrop mod tako da mi voltaza uopste ne pada kad je procesor opterecen.

Sa voltazom setovanom na 1,320 naterao sam procesor na 3GHz uz to imam i slabu memoriju u vidu kingstona 667 4x1GB koja je OCovana na 800.

Ukljucio sam 4 Prime95 (1 za svako jezgro) i tako je radilo jedno 6,5 sati ... nije bilo gresaka ... a max temperatura je bila 60C na jednom jezgru u jednom trenutku.

Ah da zaboravih i napajanje ... 400W chieftec (ono sto se dobija uz LBX kuciste)

Kuler je Zalman 9500LED

Ja sam iskreno prezadovoljan, jednom prilikom kad zamenim napajanje, plocu i memoriju (mnogo toga :( ) mozda poteram CPU malo vise ... ali iskreno nevidim razlog.

Poslednja izmena:
evo malo i mog cetvorotockasa!

Na koju foru bre tako niska temperatura sa vazdusnim cooler-om u full load-u? Ja sa vodenim hladjenjem na 3.2Ghz i vCore 1.30 u full load-u ne mogu da spustim temp. ispod 60C. A da ne pominjem svoju sramotu da imam primerak koji nece na 3.6GHz :S:

Uf sumnjivo mi to tvoje vodeno skroz, ja sam sa slabijim modelom od tvog (TT BW745) benchovao na 4ghz opusteno. Il ti blok ne naleze dobro il je taj quad teska kofa ...

Na koju foru bre tako niska temperatura sa vazdusnim cooler-om u full load-u? Ja sa vodenim hladjenjem na 3.2Ghz i vCore 1.30 u full load-u ne mogu da spustim temp. ispod 60C. A da ne pominjem svoju sramotu da imam primerak koji nece na 3.6GHz :S:

verovatno kod tebe nesto nije u redu.sada su odlicni celzijusi,videcemo sta donosi leto.

Meni su dosta cudne temp sa tim Geminijem, ne znam koji su fanovi na njemu, ali kod mene pri 1.375v + vdroop/drop na ploci pa je 1.3v bukvalno u quad primeu posle 2h najtoplije jezgro 61-62c a na otvorenom je sve (bez kucista) 22-23c u sobi i Zalman 9700 ( kog stavljam ispred Geminija ) + je procesor poliran.
A kod tebe je najmanje 1.4v u biosu i 5-7c manje nego kod mene, case closed ? window closed ? :)

Meni su dosta cudne temp sa tim Geminijem, ne znam koji su fanovi na njemu, ali kod mene pri 1.375v + vdroop/drop na ploci pa je 1.3v bukvalno u quad primeu posle 2h najtoplije jezgro 61-62c a na otvorenom je sve (bez kucista) 22-23c u sobi i Zalman 9700 ( kog stavljam ispred Geminija ) + je procesor poliran.
A kod tebe je najmanje 1.4v u biosu i 5-7c manje nego kod mene, case closed ? window closed ? :)

kuciste trenutno nemam tako da mi je sve na stolu.ambient nekih 15 stepeni,rucno pravljeni backplate,izzivljavao sam se pri zatezanju srafova,termalna pasta iz geminII kompleta(plastelin)krs.

Kako li se tek clock-uju komp-ovi u Sibiru? :d

Ljudi nesto jako cudno mi se desava :(

Pre neki dan uzmem ja lepo q6600 sredim sve, cak sam i reinstalirao win i tako to.

Sednem juce da ga malo testiram, cackam menjam nabodem 9 x 366 radi, mislim da sam i na 8 x 400 prolazio. I danas sednem jos malo da se igram kad ono (ne znam sta li sam menjao) vise ne konta promene u CPU-Z. Sta god ja da mu okrenem u BIOS-u FSB stoji na 266, dok je u BIOS ona vrednost koju sam stavio. EIST iskljucen C1 iskljucen.

Help? :)

Ljudi nesto jako cudno mi se desava :(

Pre neki dan uzmem ja lepo q6600 sredim sve, cak sam i reinstalirao win i tako to.

Sednem juce da ga malo testiram, cackam menjam nabodem 9 x 366 radi, mislim da sam i na 8 x 400 prolazio. I danas sednem jos malo da se igram kad ono (ne znam sta li sam menjao) vise ne konta promene u CPU-Z. Sta god ja da mu okrenem u BIOS-u FSB stoji na 266, dok je u BIOS ona vrednost koju sam stavio. EIST iskljucen C1 iskljucen.

Help? :)

To je Gigabyte ploca, zar ne? Vrati bios na default, probaj ponovo da dignes magistralu, ako i tada nece flesni bios. Slicna stvar se i meni desila. Napravi svoj profil u biosu, tako da lako mozes da vratis podesavanja, taster F11 je kreiranje profila a F12 je ucitavanje kreiranog profila, vrlo korisna opcija.

To je Gigabyte ploca, zar ne? Vrati bios na default, probaj ponovo da dignes magistralu, ako i tada nece flesni bios. Slicna stvar se i meni desila. Napravi svoj profil u biosu, tako da lako mozes da vratis podesavanja, taster F11 je kreiranje profila a F12 je ucitavanje kreiranog profila, vrlo korisna opcija.

ako ti ovo ne bude pomoglo probaj clear cmos ili skini bateriju sto je provereno funkcionalno.posle toga ce opet sve raditi normalno.

Hvala drugari :)

Flash biosa nije upalio pa sam morao da clearujem CMOS.

Trenutno 8 x 400 1.325 sa stock coolerom na Large FTT Prime95 ~72c

A dali je ovo ok:wave:
3200 1.20v.jpg

Mnogo se greje, 75 stepeni na jezgrima!? Cime hladis proc?

Box, 75c ne znam dali je to mnogo? ja sam imao Q6600 koji je radio na 3900mhz sa 1,600v hladjen vodom iso je do 85c.

Kod ovog primerka mi je zanimljivo sto mu za 3200mhz treba 1,200v.

Nazad
Vrh Dno