Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

Alt.Binz ne moze da pretrazuje grupe. Ovaj program samo skida preko .nzb fajlova. Evo kako to u praksi funkcionise:

Odes na www.newzleech.com i uneses sta te interesuje. Kada dobijes rezultate, stikliras ono sto hoces da skines, i kliknes na "Get NZB". Onda taj .nzb fajl koji si skinuo ubacis u Alt.Binz i download automatski krece punom brzinom... :)

E sada, sajtovi poput newzbina i newzleecha indeksuju samo oko 3.000 najpopularnijih news grupa, a news provajderi poput newshostinga ili astraweba prenose preko 100.000 news grupa. To znaci da ces naci mnogo vise materijala ako pomocu nekog programa direktno pretrazis sve news grupe, ali ta pretraga ume dugo da traje. Zato je najbolje da, kao pocetnik, koristis www.newzleech.com ili neki slican sajt za indeksiranje sadrzaja...

Ako te interesuje spisak korisnih linkova za news, klikni ovde. Sajtovi poput www.newzbin.com su dobri samo za informisanje, da vidis sta je "izaslo" od novijih stvari... :)

Alt.Binz ima integrisanu pretragu preko newzbin, binsearch, newzleech i još nekih pretraživača. :banana:

Pročitaj juče ovaj thread i rekoh ajde da probam.

AstraWeb, kartica, 10US$ i sve iz prve. Moram priznati da radi kao zmaj. Bio sam skeptičan prema plaćanju nečega čega ima i za dž (torrent i sl) ali ovo stvarno radi na 100% brzine.

Naravno, sad imam par pitanja:

Da li da stavim europe ili us server kod AstraWeba? Telekom aDSL.

Izgleda da Telekom prečesto menja meni dodeljeni IP, pa mi se pojavljuje "Error 502 - Connecting from multiple IP's not allowed" za svaku konekciju. Poruka posle nekog vremena očigledno nestane ali u nekom periodu nema protoka uopšte.
Može li ovo da se izbegne, bilo podešavanjem na routeru bilo Alt.Binza?

uTorrent koji koristim za torrente ima odlično rešen remote pristup koji obilato koristim da sa posla (kada se nečega setim) dodam da se skida kući remote. Ovo funkcioniše preko DynDNS-a i iz browsera. Napominjem da na poslu imamo jak FW i proxy tako da ne mogu da pristupim računaru preko VNC-a ili RDC, samo browser.
Postoji li neki Newz klijent koji ima remote interface?

Pošto ovo stvarno radi uvek full na 100% pa je bilo šta drugo nemoguće raditi. Kod torrenta je nekako uvek bilo prostora u bandwithu da se malo i surfuje.
Postoji li neko podešavanje da kada radim nešto drugo "malo" olabavi DL, a da ne smanjujem ručno na 50-60%?

U prinicpu nije mi teško ni da smanjim, nego uvek zaboravim da vratim :) Znam rešenja tipa NL i CFOSSpeed. Mislio sam nešto bult-in. Kao što DL manageri imaju varijantu da obore brzinu.

Pretraživao sam za sada samo newzleech. Jel bi trebalo još nešto da gledam ili će mi se vremenom samo javiti.

Eto, za sada samo toliko :wave:

Koliko ja znam nema nijedan news client remote opciju... Barem za sad... Imash dosta sajtova za pretragu ako si na to mislio...Evo ti neki :

Kod:
www.rapid-news.net
www.newzbin.com (placa se)
www.binsearh.info
www.gotnzb4u.me.uk
www.yabse.nl
www.binaries4ever.net (holandski forum)
www.ftaclub.net (holandski forum)
www.nzbmatrix.com (mozesh da skinesh max 20 nzb na dan)
www.united-forums.co.uk

Evo ti i jedan hint... Ako trazish na news-u novije stvari trazi ih po filename-u ne po imenu release-a...

Poslednja izmena:
Mislio sam na mogućnost da NZB file dodam remote u Alt.Binz, kao što mogu .torrent file da dodam u uTorrent.

Generalno mislim da ću i uspeti, samo čekam vikend da uhvatim malo vremena da probam.

Alt.Binz već ima opciju da automatski učita .nzb koji mu se pojavi u određenom folderu koji on monitoriše. Ideja je da se namesti neki mail checker koji ima opcuju da primljeni attachment automatski snimi u određeni folder. Ako namestim da je to folder u koji gleda Alt.Binz - "eto rešeeeenja!".

Malo sam googlao i naša par programa koji rade auto save attachemnta ali ni jedan nije free. Važno je da je neko pre mene razmišljao o problemu i da rešenje postoji :)

jedinka kvaka kod gornja dva je sto nema uplata preko posrednika, koliko ja znam, i primaju uplate preko paypal-a koji jos ne radi iz srbije. Ali ima i tome leka, nadjite nekog ko ima paypal nalog da uplati za vas, a vi mu dajte $$$ i gotovo! (moj slucaj)

Radi PayPal i iz Srbije. Uzmeš dzabe (da, 100% besplatno) visa internet karticu u banci fritezi, i otvoriš paypal nalog. Nema veze što nas nema tamo, staviš da si npr. iz BiH. Kao state/province unesi Serbia, tako da ako ti i neko bude nešto slao na paypal adresu, znaće valjda Bosanci da proslede :p

Radi PayPal i iz Srbije. Uzmeš dzabe (da, 100% besplatno) visa internet karticu u banci fritezi, i otvoriš paypal nalog. Nema veze što nas nema tamo, staviš da si npr. iz BiH. Kao state/province unesi Serbia, tako da ako ti i neko bude nešto slao na paypal adresu, znaće valjda Bosanci da proslede :p

Cek, pa zar nije to debitna kartica, mislio sam da rade samo revolving mastercard i amex iz intese?

Proverio sam kod par ljudi i izgleda da stvarno funkcioniše Intezina Visa Internet kartica. Ovo je odlična vest. Napokon ću moći da otvorim PayPal nalog.
Inače, ta kartica jeste debitna, ali radi, nema to nikakve veze.

Ma naravno, to je super vest nego mi previse dobro zvucalo. Sto vise kartica radi odavde to bolje.

Ma naravno, to je super vest nego mi previse dobro zvucalo. Sto vise kartica radi odavde to bolje.

U pravu si, suviše dobro zvuči, ali je tako: besplatno izdavanje, bez obaveznog pologa, važi 2 godine, radi paypal moneybookers itd... ;)

U pravu si, suviše dobro zvuči, ali je tako: besplatno izdavanje, bez obaveznog pologa, važi 2 godine, radi paypal moneybookers itd... ;)

Ma da, radi dok te ne provale, a onda ti gase nalog. Da ne bude da pricam napamet, pogledaj malo odeljak "Najcesce postavljana pitanja" na forumu. Inace, jos jedan glas za uplata.net, ljudi zaista rade svoj posao.

I ja da pohvalim uplata.net, jutros uplatio astraweb i skida se vec uveliko :D.

Jel provereno da ne moze 2 IP-a na isti nalog na astraweb-u?

I ja da pohvalim uplata.net, jutros uplatio astraweb i skida se vec uveliko :D.

Jel provereno da ne moze 2 IP-a na isti nalog na astraweb-u?

Ne moze... Uzmi sledecji put Newshosting... Sa njega moze provereno i 4-ca da skidaju... Retencija je 85 dana ali opushteno mozesh da skidah fajlove koji su stari i do 100 dana...

Ok, hvala na informacijama !

Trenutno koristim alt.binz kao klijent ali mi se svidja i grabit jer ima mogucnost listanja svih headera iz svih grupa kao i skidanje istih.

Jel postoji neki klijent koji ima mogucnosti kao alt.binz i grabit zajedno? (po moguctsvu freeware :))

Trenutno koristim alt.binz kao klijent ali mi se svidja i grabit jer ima mogucnost listanja svih headera iz svih grupa kao i skidanje istih.

Jel postoji neki klijent koji ima mogucnosti kao alt.binz i grabit zajedno? (po moguctsvu freeware :))

Ja mislim da Grabit ima podrsku za nzb fajlove. Mada, meni je to sve komplikovano, ja cepam AltBinz i briga me za druge programe :D AltBinz je em domaci program, em je ubedljivo najbolji :D

Imam u međuvremenu još dva pitanja:

1. Nemam neku potrebu, ali me čisto interesuje kako se priprema i uploaduje na Newz?

2. Na torrentima ima dosta domaćeg sadržaja (par ex-yu trackera), gde se nalazi takav sadžaj na Newzbinu?

Imam u međuvremenu još dva pitanja:

1. Nemam neku potrebu, ali me čisto interesuje kako se priprema i uploaduje na Newz?

2. Na torrentima ima dosta domaćeg sadržaja (par ex-yu trackera), gde se nalazi takav sadžaj na Newzbinu?

1. pogledaj ovde -> http://www.slyck.com/ng.php?page=8 detaljno je objasnjeno kako uraditi isto.

2. Ne znam jos, problem je sto ima toliko tih news grupa da je to nenormalno i ne bi me cudilo da ima i neka nasa grupa samo im ne znam ime.

Poslednja izmena:
Tnx. Baš je lepo objašnjeno.

Za ovo drugo ko ima neki info neka javi. Da penzionišem torrent skroz :)

Ako si jutros uplatio vrlo je moguce da uplatnica jos nije prosla... neke banke umeju da odugovlace sa tim, ako ti se zuri posalji im iskeniranu (ili fotografisanu) uplatnicu na mail i onda ti oni omoguce prikljucenje u roku od sat vremena, tako ja uvek :).

Poslednja izmena:
Upltio sam jutros newshosting, nov sam korisnik pa jel se dobija neki mail da sam uplatio... kada probam da se konektujem preko alt.binza prijavljuje mi neki 502 error acces denied to your node [email protected]... jel ovo znaci da mi nisu aktivirali nalog??... sto ja predpostavljam da nisu...

Uplatili su mi... radi lepo... a nasta misle kada kazu 8 simultanih konekcija, meni prihvati samo 4... kada stavim 8 pise mi za4 your host connection limit reach... a ostale 4 radi...

U zavisnosti od tvoje konekcije sa internetom zavisi koliko ti treba tih konekcija. Licno ja svojih trenutno 1mbit ispunjavam sa 3 konekcije (mada bi verovatno mogao i sa 2) tako da ti tih 8 ne treba osim ako nemas neki ludacki net :).

E da sveza info za astraweb moze sa 2 IP da se prikaci dok god nije istovremeno ;).

U zavisnosti od tvoje konekcije sa internetom zavisi koliko ti treba tih konekcija. Licno ja svojih trenutno 1mbit ispunjavam sa 3 konekcije (mada bi verovatno mogao i sa 2) tako da ti tih 8 ne treba osim ako nemas neki ludacki net :).

E da sveza info za astraweb moze sa 2 IP da se prikaci dok god nije istovremeno ;).

E da imam ludacki net bilo bi dobro... hahahah... skida mi oko 90kb/s na 768k paketu sto je odlicno... eno vidim da ce mi skinuti jedan dvd za 14-15 sati... sto sa torrentom nije moglo...

Normalno da može da se nakači sa dve različite IP adrese sve dok nije istovremeno.Neki news provajderi dozvoljavaju da se nakačiš ISTOVREMENO sa dve ili više IP adresa, dok drugi to ne dozvoljavaju.
Npr. mewshosting to dozvoljava.Evo kolega i ja se ubijamo od downloada za 999 dinara za tri meseca

Npr. mewshosting to dozvoljava.Evo kolega i ja se ubijamo od downloada za 999 dinara za tri meseca

Hmm, nije loše, nije loše! :) Znači svako po 500din i udri, full gas obojica ceo mesec? To je sjajno ako može, o tome već vredi ozbiljno razmisliti. ;)

Nazad
Vrh Dno