Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Odavno planiram da malo procesljam i to chudo news servere.Pa nikako....
Vidim kod nas u opticaju su Astra i Newshosting kao najpopularniji.

Da li se isplati pretplatiti se i za koji se odluciti s' obzirom na cenu/uslugu?

Nesto ne kapiram taj system downloada al posto smo mi Srbi nebeski narod ,nadam se da cu narihtati to da radi kako tako :banana:

To be or not to be ?...sad ga lomi :-devil-:

Poslednja izmena:
Isplati se naravno, ali ces morati sam da se odlucis. Rade oba kako treba, tj svi news serveri rade kako treba, samo je pitanje da li tebi ADSL radi.

Ja ne primecujem razliku a probao sam oba. Oba vuku punom snagom.
Sta ti nije jasno oko downloada?

Sikivela , adsl radi ko zmaj a sta mi nije jasno....hmmm pa gledajuci i citajuci neke tutorijale izgleda mi da je to sa newsima neka komplikacija zesca....

rajaI , hvala za link ...pretragom na NEWS nisam ovo dobio :-D

Hehe, tutorijal za news, pa pre ti treba tutorijal za torente nego za news. Samo procitaj prvu stranu sa ovog linka koji ti je rajaI dao.

Ja sam se opasno navukao na News... :D

U pitanju je definitivno najbolji nacin skidanja sa neta - imas uvek punu brzinu, i sve najnovije stvari... Otkad sam krenuo da koristim News, sve drugo mi sada izgleda smesno (torrenti, emule, itd...).

Sve u svemu, obavezno probaj, nemas sta da izgubis...

Sikivela , adsl radi ko zmaj a sta mi nije jasno....hmmm pa gledajuci i citajuci neke tutorijale izgleda mi da je to sa newsima neka komplikacija zesca....

rajaI , hvala za link ...pretragom na NEWS nisam ovo dobio :-D

Nista nije komplikovano..instaliras software za skidanje tj neki download manager i cepas...Javi se ako negde zapnes :wave:

Oki narode...fala za trud :wave:

Mali update mojih pitanja ... vidim preko uplata.net da je ultra povoljno na 3 meseca a gledam i na astra i newshosting sajtu njihove cene koje su puno vece od ovih koje nude ljudi sa uplata.net
Pa sad dilema da nije u pitanju neka kvaka22 tipa limit 1 Mbit i slicno ,jer 3 meseca unlimited za 1200 dinara je ultra dobra cena ?
Ili sam po obicaju nesto propustio ?!

Poslednja izmena:
Mali update mojih pitanja ... vidim preko uplata.net da je ultra povoljno na 3 meseca a gledam i na astra i newshosting sajtu njihove cene koje su puno vece od ovih koje nude ljudi sa uplata.net
Pa sad dilema da nije u pitanju neka kvaka22 tipa limit 1 Mbit i slicno ,jer 3 meseca unlimited za 1200 dinara je ultra dobra cena ?
Ili sam po obicaju nesto propustio ?!

Nema nikakve kvake, ja uplacujem preko njih vec 4 meseca. Inace, smatram da je Astraweb bolji od Newshostinga jer daje 40 dana vecu retenciju, i veci broj konekcija. Dakle, preporucujem.

imate i jeftinije evropske usenet providere, koji nude sve to isto, samo su serveru malo nestabilniji (u osnovi nebitno jer je to 1% ukupnog vremena) i retencija je malo manja, sto kod coveka koji redovno skida nije bitno jer i tako sa 1mbps (prosek adsl u srbiji) skines sve sto ti treba za 1-5 dana...

dakle overite

www.hitnews.eu

i

www.xlned.com (ovaj je ubedljivo najeftiniji usenet na svetu, pogotovo lite paket od 2.5mbps -> platis 25E za CELU godinu i UDRI!)

p.s. (dodatak)
jedinka kvaka kod gornja dva je sto nema uplata preko posrednika, koliko ja znam, i primaju uplate preko paypal-a koji jos ne radi iz srbije. Ali ima i tome leka, nadjite nekog ko ima paypal nalog da uplati za vas, a vi mu dajte $$$ i gotovo! (moj slucaj)

Poslednja izmena:
Ja sam preko master kartice platio xlned...znaci, samo krenes kao da je paypal i zavrsis sa news nalogom :)

toliko mogu da se setim...:)

imate i jeftinije evropske usenet providere, koji nude sve to isto, samo su serveru malo nestabilniji (u osnovi nebitno jer je to 1% ukupnog vremena) i retencija je malo manja, sto kod coveka koji redovno skida nije bitno jer i tako sa 1mbps (prosek adsl u srbiji) skines sve sto ti treba za 1-5 dana...

dakle overite

www.hitnews.eu

i

www.xlned.com (ovaj je ubedljivo najeftiniji usenet na svetu, pogotovo lite paket od 2.5mbps -> platis 25E za CELU godinu i UDRI!)

p.s. (dodatak)
jedinka kvaka kod gornja dva je sto nema uplata preko posrednika, koliko ja znam, i primaju uplate preko paypal-a koji jos ne radi iz srbije. Ali ima i tome leka, nadjite nekog ko ima paypal nalog da uplati za vas, a vi mu dajte $$$ i gotovo! (moj slucaj)

Vec smo o ovome diskutovali ranije. Korisnici iz Srbije ne mogu da se povezu na XLned, stalno se javljaju neki problemi, procitaj malo prethodne teme. Hitnews uopste nije jeftin, dosta ti je jeftinije da uzmes Astraweb ili Newshosting preko uplata.net.

I jos nesto, da ne zaboravim. Hitnews provereno ima retenciju od oko 45 dana (iako reklamiraju da imaju preko 100 dana).

Jos jedna preporuka za Astraweb, koji radi bez premca.

Preporuka za uplata.net, momci prosto osvajaju ponudom.
Nema ogranicenja ili sl.
Astra ili newshosting, svejedno, tu im je negde retenzija, Astra laze za 100+ dana, a newshosting radi i preko 80 :)

Vec smo o ovome diskutovali ranije. Korisnici iz Srbije ne mogu da se povezu na XLned, stalno se javljaju neki problemi, procitaj malo prethodne teme. Hitnews uopste nije jeftin, dosta ti je jeftinije da uzmes Astraweb ili Newshosting preko uplata.net.

I jos nesto, da ne zaboravim. Hitnews provereno ima retenciju od oko 45 dana (iako reklamiraju da imaju preko 100 dana).

Jos jedna preporuka za Astraweb, koji radi bez premca.

Kako ne mogu
ja korstim xlned vec 6-7 meseci imao sam problem 4-5 dana ali su brzo resili

xWoLf valjda isto dosta dugo koristi xlend tako da ta prica nije tacna da korisnici iz srbije ne mogu

Po meni Newshosting je bolji od Astre zato sto radi Account sharing. Tj. dozvoljava da se koristi sa vise racunara u isto vreme i mozete podeliti nalog sa prijateljima. Astra to ne dozvoljava, barem nije bilo moguce pre par meseci kada sam probao.

account sharing se kod ona 2 evropska (hitnews & xlned) podrazumeva, chak je i navedeno u ponudi... isto tako nude i SSL enkripciju besplatno (giganews naprimer, naplacuje istu dodatno)

Hitnews su pre nedelju dana unapredili kapacitet svojih servera tako da im retencija blago raste. tj povecava se (oni ocekuju da ce biti ~100days za mesec i malo jache)

xlned ima retenciju 60-70 dana....

to oko retencije treba ljudi da shvate da je skroz NEBITNO.. jer ako redovno skidate.. dosta vam je i 10 dana... Pre 2 godine kad sam koristio astraweb, imali su SAMO 25 dana retenciju i sa 512kbps sam skinuo sve sto sam hteo (ustvari skidao sam filmove non-stop) i nijedan mi nije promakao... Sad kad niko ne nudi manje od 50 dana, ljudi su se nasli da kukaju (malo li je?)

Za kraj... to sto retencija opada vremenom na serverima ili se ne slaze sa onim sto su napisali na sajtu mozete zahvaliti sve vecoj popularnosti useneta za download... Sa downloadom ide i povecani upload (sve vise ljudi stavlja stvari).. tako da dnevni priliv gigabajta na usenet vremenom raste i to eksponencijalno... Tako se desava da vlasnici tih servera kad unaprede kapacitet svojih "storage servera" ustvari ne povecaju retenciju vec odrzavaju garantovanu...

xlned radi iz srbije, jedino (iz nepoznatih razloga) reader1 nece da radi, insistirajte na reader2 i ostalim pristupnim tackama i radice sasvim OK.

StevaMan.. hoces li mi objasniti kako si sa mastercard uplatio xlned.. na privmsg... Posto me zanima. Je li u pitanju neka prevara/fora ili je sve legalno? Mislim, jesu li oni dobili pare od tebe, ili se njihov sistem naplate zbunio i dodelio ti nalog "kao da je" placen?

Preporuka za uplata.net, momci prosto osvajaju ponudom.
Nema ogranicenja ili sl.
Astra ili newshosting, svejedno, tu im je negde retenzija, Astra laze za 100+ dana, a newshosting radi i preko 80 :)
Nije tacno da Astra ima manje od 100 dana retenziju jer u zadnjih godinu ipo dana skidao sa fajlove koji su stari i preko 120 dana.Ali kao sto neko rece i 50 dana ti je dovoljno za to sto ti zatreba da skines

Vidis, ja imam losa iskustva sa Astrom i njenih 100+ dana, doduse "materijal" koji skidam je iskjlucivo 4-8-12GB i malo-malo se desava da fajlovima starijim od 80-90 dana fali toliko delova da su nepopravljivi.

Ima li koja dobra dusa za inite za http://v3.newzbin.com/ ?

NEMA! :-devil-:

A sad ozbiljno, ne znam i sta ce ti... Kad imas besplatnih pretrazivacha koliko hoces po netu...

ali stvarno me fascinira kako se uvek nadje neko da uskoci u SVAKU temu o usenetu i news serverima sa pitanjem "ima li ko pozivnicu za ..."

Pa to je zato sto mi je ovo prvi dan..skidam mrak sa news-a pa sta zna dete sta je 100 kila :wall:

Lako je ovim koji su vec uvezbani pa im je to sve boza and limunada.

Btw pitah li koji client da koristim : newsleecher ili altBinz ?

dobra su oba, s' tim da je za neke stvari alt.binz bolji (manji, brzi, free),

newsleecher je sa druge strane lepsi i izgleda ozbiljnije sa svim onim opcijama.. ali nije free, a ako hoces da petljas sa narodskom verzijom, moze te uvaliti u probleme (ima dobru zastitu... ali je to relativno)..

u svakom slucaju... moj izbor je alt.binz....

Ok savet pri'vacen .Hvala .

Inace kako se kod altbinz pretrazuju grupe ? Recimo konektovao sam se na Astra news i skinuo listu svih grupa ,medjutim da li mogu da ih explore ?

Poslednja izmena:
dobra su oba, s' tim da je za neke stvari alt.binz bolji (manji, brzi, free),

newsleecher je sa druge strane lepsi i izgleda ozbiljnije sa svim onim opcijama.. ali nije free, a ako hoces da petljas sa narodskom verzijom, moze te uvaliti u probleme (ima dobru zastitu... ali je to relativno)..

u svakom slucaju... moj izbor je alt.binz....

Verujem da je dobar alt.binz nego ne znam da li ima foru da sam pauzira PAR-ove kad se ubaci release i da sam uradi un-pause ako treba nesto da se popravlja. Posle toga sve to verifikuje i otpakuje, a rarove sam baci u recycle bin, sto je meni bitno jer bas ustedi dosta vremena...
Ako to radi onda i ja probavam oma :)

U altbinz ima opcija da sam odpakuje,prebaci rars u recycle ...

Samo ne ndajoh kako da explore pojedinacne grupe josh .

Thanks sikivela za invite .

Alt.Binz ne moze da pretrazuje grupe. Ovaj program samo skida preko .nzb fajlova. Evo kako to u praksi funkcionise:

Odes na www.newzleech.com i uneses sta te interesuje. Kada dobijes rezultate, stikliras ono sto hoces da skines, i kliknes na "Get NZB". Onda taj .nzb fajl koji si skinuo ubacis u Alt.Binz i download automatski krece punom brzinom... :)

E sada, sajtovi poput newzbina i newzleecha indeksuju samo oko 3.000 najpopularnijih news grupa, a news provajderi poput newshostinga ili astraweba prenose preko 100.000 news grupa. To znaci da ces naci mnogo vise materijala ako pomocu nekog programa direktno pretrazis sve news grupe, ali ta pretraga ume dugo da traje. Zato je najbolje da, kao pocetnik, koristis www.newzleech.com ili neki slican sajt za indeksiranje sadrzaja...

Ako te interesuje spisak korisnih linkova za news, klikni ovde. Sajtovi poput www.newzbin.com su dobri samo za informisanje, da vidis sta je "izaslo" od novijih stvari... :)

Da vidis sta je izaslo od novijih stvari najbolje je da koristis nforce kakav a ne news sajtove

Nazad
Vrh Dno