Šta je novo?

Windows XP Service Pack 3 (SP3)

Instalirao SP3 preko Win Update-a i imam od tada problem:

Sherovana Internet konekcija (Lan -Telekom Adsl) ne radi kako treba. Posle svakog restarta moram ponovo da odradim postupak sherovanja (inace,sheruje se na Wireless konekciju) da bi radio net na laptopu. Da dodam da je net na PC-u je OK i file sharing izmedju PC-a i laptopa ok.

(Wireless Hardware: D-Link DWL-G122 Compact Wireless USB Adapter )

Sp 3 reinstall integrisan u win....Sve ok....

Instalirao SP3 preko Win Update-a i imam od tada problem:

Sherovana Internet konekcija (Lan -Telekom Adsl) ne radi kako treba. Posle svakog restarta moram ponovo da odradim postupak sherovanja (inace,sheruje se na Wireless konekciju) da bi radio net na laptopu. Da dodam da je net na PC-u je OK i file sharing izmedju PC-a i laptopa ok.

(Wireless Hardware: D-Link DWL-G122 Compact Wireless USB Adapter )
Upravo sam i ja imao problem sa wireless konekcijom pri upotrebi USB adaptera (Asus). Videcu da li ce biti problema LAN na drugoj masini (nije wireless, dobri stari kablovi :p)

Dva desktop racunara (Intel) i laptop (Intel)....za sada radi sasvim OK...

Nista brze, niti sporije :)

Instalirao SP3 na "star" sistem (6+ meseci) koji je radio savrseno stabilno. Nakon instalacije nastaje problem sa drajverima za zvucnu, pocinje da krcka i pucketa i zvuk, pucaju drajveri za zvuk, BSOD, povremeno smrzavanje masine... Uninstall (System Restore) i nema problema.

Sacekace do sledece reinstalacije sistema...

Instalirao SP3 na "star" sistem (6+ meseci) koji je radio savrseno stabilno. Nakon instalacije nastaje problem sa drajverima za zvucnu, pocinje da krcka i pucketa i zvuk, pucaju drajveri za zvuk, BSOD, povremeno smrzavanje masine... Uninstall (System Restore) i nema problema.

Kada je novi SP u pitanju nema svrhe instalirati ga na win star pola godine. Ili lepo sacekas da taj win pukne pa onda odradis clean instal ili ga brises odmah i lepo instaliras novi SP i nema glava da boli.;)

Ha! pronashao sam neshto shto je doneo service pack 3, a da nije bilo na SP2 -

nova ikona u Control panel:

f_untitledm_e17a933.jpg

nemoj samo da me razocharate pa da mi kazete da je bilo ovo u SP2 :p

hm, ja ga nemam (klot XP2 uz samo par apdejta)

Nije uz WMP, evo updateovao sam se na 11-icu preko win update-a i nema...
To izgleda ide po zabadanju necega u USB :)

A zašto nema .net -a uz Sp3? Kakav s**t.

mislim da ima v3, a 1.1 i 2 su i dalje opcione...

Isto tako sam i ja instalirao na Win star 1 godinu i 2 meseca i onda mi nije radio kablovski spojen preko LAN-a... Unistalirao sam ga i sve radi savrsheno :)

A ja na sistem od februara 2006-te koji je pretrpeo 3 masine i mrezna jeste zezala, ali kada sam skinuo novije drajvere za mreznu sve je mnogo bolje.Probajte to, mozda vam to resi problem.

Poslednja izmena:
Isti problem i kod mene. Pre 10-ak dana sam instalirao SP3 RC2 (ne refres)
i nikako nije hteo da mi radi lan. Plus sto je seckao kod pokretanja. Ali lako se vrca na SP2.
Topla preporuka - sacekajte fiinalnu verziju. ,)

Probao sam finalnu ver. i lan mi idalje ne radi kad instaliram sp3, nesto tu ne stima???

Poslednja izmena:
Evo i mojih utisaka:

Instalirao sam TinyXP ver.8 eXPerience, sistem radi osetno brze nego ranije sa SP2, nemam nikakvih problema, osim sto mi se do sada 3 puta desio plavi ekran, samo sto za razliku od ranije, sada ne resetuje komp automatski, nego samo tako stoji. Inace, ovo mi se desavalo i proteklih dana povremeno, zbog cega sam se i resio na reinstalaciju, pa mozda nije do SP3 nego do neke komponente (mada mi na plavom ekranu pise kao nesto da ima problem sa nekim drajverom i sl.)

Evo i mojih utisaka:

Instalirao sam TinyXP ver.8 eXPerience, sistem radi osetno brze nego ranije sa SP2, nemam nikakvih problema, osim sto mi se do sada 3 puta desio plavi ekran, samo sto za razliku od ranije, sada ne resetuje komp automatski, nego samo tako stoji. Inace, ovo mi se desavalo i proteklih dana povremeno, zbog cega sam se i resio na reinstalaciju, pa mozda nije do SP3 nego do neke komponente (mada mi na plavom ekranu pise kao nesto da ima problem sa nekim drajverom i sl.)

:wall: Mani se ti tih "Tiny" i ostalih budzevinskih verzija,ako mozes nabavi neki kasvetni narodni xpsp2 i instaliraj,pa onda testiraj hardver... Mozda ti je taj Tiny Xp previse "Tiny" :d Mada,po simptomima nije iskljuceno da je nesto od hardvera u pitanju...

Evo i mojih utisaka:

To je samo do podešavanja... Desni klik na My Computer > Properties > Advanced > Startup .. Tu imaš da štikliraš da li da ti automatski resetuje ili da ti 'ostavi' blue screen. I to što ti piše na blue screenu zapiši pa izguglaj i vidi šta je.

Hvala, to nisam znao, a bas mi znaci, posto stalno nesto skidam sa neta, a i delim vezu za burazerom... Videcemo sta je...

:wall: Mani se ti tih "Tiny" i ostalih budzevinskih verzija,ako mozes nabavi neki kasvetni narodni xpsp2 i instaliraj,pa onda testiraj hardver... Mozda ti je taj Tiny Xp previse "Tiny" :d Mada,po simptomima nije iskljuceno da je nesto od hardvera u pitanju...

mojne da te kutija cuje :D ahahah...Tiny je vrh i obavestavam neobavestene da izlazi Tiny09 uskoro ;)

Sta ce 9 doneti u odnosu na 8 je l se zna? Danas sam bas skinuo osmicu ali nisam je jos stavio.

mojne da te kutija cuje :D ahahah...Tiny je vrh i obavestavam neobavestene da izlazi Tiny09 uskoro ;)

Announce-uj CIM se pojavi 9ka ;)

Citavsi kako ga Kutija glorifikuje :D instalirao sam ga (umesto moje custom made SP2ke) i u pravu je sto ga toliko hvali.
Apsolutna preporuka!

Shta ima ta Tiny verzija? Pitam, da znam da li se isplati budziti u nlite-u neku custom verziju.:)

@garson
Vidi attachment.

Prilozi

• eXPerience.txt
    6.2 KB · Pregleda: 654
Poslednja izmena:
Tiny je vec ogoljena vindoza. Izbacena je gomila stvari koja vecini ne treba. Nlite je za one koji imaju visak vremena :).

Nazad
Vrh Dno