Šta je novo?

Race Driver: GRID

Probah GRID.
Grafika je mnoogo blurovana, automobili lete kao da imaju nitro.
Upravljanje je ok, zvuk motora je kao na zoljici.
I posle ovog demoa, za mene je No1 simulacije voznje, GTR2.
Sta li ce da bude u GTR3.

Evo igrao sam još malo u nadi da će mi se igra više dopasti, međutim... samo sam otkrio nove mane. Osećaj brzine pri većim brzinama je nepostojeći, a AI je blago rečeno katastrofa. Na basic nivou je previše lako pobediti, a na svakom višem se AI vozači tako bahato ponašaju da izgleda kao vožnja automobilčića na sudaranje u luna parku. Znači džabe dobra vožnja ako će neki "vozač" da te kovne u rep i totalno te izbaci sa staze (a.k.a PIT maneuver), a o guranju po krivinama da i ne pričam. Na kraju, moja ocena za ovu igru iznosi 65 od 100. Hvala lepo, uninstall.

Meni je igra odlično legla. Grafika je odlična, frejmrejt stabilan, našminkana preterano i prija mi to uglavnom, osim u par slučajeva (blicevi usred sunčanog dana i vijorenje američkih zastava na svakom koraku).

Igram pomoću tastature, upravljanje mi odgovara i ovu igru bih po konceptu uporedio sa NFS serijalom koga pobeđuje u svakom elementu (osim što nema budženja automobila).

Drift me smara, ali trke su odlične!

Probah GRID.
Grafika je mnoogo blurovana, automobili lete kao da imaju nitro.
Upravljanje je ok, zvuk motora je kao na zoljici.
I posle ovog demoa, za mene je No1 simulacije voznje, GTR2.
Sta li ce da bude u GTR3.

Tesko da ce da izadje GTR3,jer je tim programera koji je radio GTR odavno rasformiran,sad su se programeri SImBIn-a okrenuli WTC-u ,tako da nass sad ocekuje par preradjenih WTCC igara u obliku BTCC-a i ETCC-a,...

da, sa gamepadom je preosetljiva, isto kao i d!rt i GTR2 :S: Nema sanse da driftujem sa gamep. Kad smo vec kod drifta, mislim da je "malo" tezak. nisam uspeo vise od ~450.000 i to posle 20 pokusaja, a onaj drugi na "normal" pravi 650+ hiljada.

Inace, radi i multiplejer pa kome se AI ne svidja jer se gura - eto prilike. Iskreno meni je bas super sto se AI gura zato sto to proizvodi nesrece medju njima i fenomenalna lupanja po putu na koja nailazis, a bome na sve preko "normal" tezine lupanje je jedini nacin da budes prvi :D (bar za mene, koji sam izgleda losh :) )

@ivan555:

Osecaj brzine je isti kao u GTR2, bar meni. Ocu reci realan je. Max brzina koju sam postigao sam BMW-om na prvoj trci je 255km/h. To je ujedno i odgovor i borab-u koji kaze da automobili lete ko da imaju nitro. Kazem, menije filing sto se toga tice isti kao u GTR2

borab, imas u opcijama da iskljucis blur. Meni ne smeta, sta vise, doprinosi atmosferi u ovom slucaju. Inace, ovo nije simulacija voznje, niti se trudi da bude, sto su i sami developeri rekli. E sad, to sto ima dobrih elemenata simulacije, lepo doziranih, to je samo bonus zar ne ?

@Hektor:

obrisi monitor :) Ja nista zuckasto ne vidim sem na onoj drift stazi gde i jeste sumrak.

edit:

zaboravih da dam ocenu :)

grafika: 9.5 (uvek moze bolje :p )
zvuk: 9 (kao sto je Goranstein rekao, sve je detaljno uradjeno i prepuno efeketa i detalja)
gameplay: 9

definitivno najbolja voznja za PC (po meni) osim HC simulacija i njihovih fanova, mada ja GRID ne bih stavljao u taj kosh. Damage model, iako nije realan, ne prasta puno toga. Po koja "teza" greska i ostanes bez tocka ili se volan skroz zezne i krene da vuce u stranu.

Poslednja izmena:
Osecaj brzine je isti kao u GTR2, bar meni. Ocu reci realan je. Max brzina koju sam postigao sam BMW-om na prvoj trci je 255km/h.

U potpunosti poštujem tvoj stav, svako ima svoj ukus što se tiče vožnji, meni se eto ova igra ne sviđa, ali to je moj lični stav, jednostavno je igra previše... hm, prosečna što se mene tiče. Poz

a sta bi ti od jedne voznje ? Jos je ovo i demo. Vidis da imas pare, a nemas jos na sta da ih trosis. Jedino ako ocekujes GTA od GRID-a ili da auto ima lasere i da se vozi po marsu... :S: Ajd bas napisi sta bi bila "vanprosecna" voznja po tebi ?

Poslednja izmena:
@gx-xDodao bi tvom damage modelu da gume puknu na trci s fordom ako preteras s gasom na onim skokovima,kao i amortizeri :D )

@kjager-vidi stvarno :D,mad akoliko vidim samo ce biti updatovani automobili i dodati oni iz wtcca ali nije ni to lose:D

Poslednja izmena:
Ovo nije lose :D
A i igrivo je na tastaturi.Odlicno odradjeno tehnicki, meniji, muzika, sve.A igra izgleda prilicno bolje u odnosu na Dirt, a radi bolje i to dosta.Arkada jeste, i to zabavna :)

a sta bi ti od jedne voznje ? Jos je ovo i demo. Vidis da imas pare, a nemas jos na sta da ih trosis. Jedino ako ocekujes GTA od GRID-a ili da auto ima lasere i da se vozi po marsu... :S: Ajd bas napisi sta bi bila "vanprosecna" voznja po tebi ?

Evo nekih igara koje su meni "vanprosečne":
ARKADE:
1. NFS Underground 2 - još nisam video igru sa više tuning elemenata
2. TDU - igra u kojoj najviše uživam kad želim bezbrižnu vožnju u super-automobilima ,)
SIMULACIJE:
1. LFS - nikako da se načudim kako može tako dobra igra da nastane iz onako male instalacije :d
2. GTR2/GT Legends - fizički model automobila odrađen baš po mom ukusu, vožnja noću...
Jel dosta?

obrisi monitor Ja nista zuckasto ne vidim sem na onoj drift stazi gde i jeste sumrak.

Nisam mislio bukvalno zuckasta ali nema brate zivahne boje kao Need For Speed: Pro Street,GT5 to stoji,na to sam mislio.

P.S. Inace monitor brisem redovno pa sam mu mozda isprao boje.:D:D:d

Poslednja izmena:
Probah veceras demo, vise sam se ,,vozio'' van staze nego na njoj. Zaebano skroz. Mozda bi sa volanom bilo bolje.

Skinuo i probao demo danas.
1280x900 (wide), 4AA, sve na max i ultra = ne spada ispod 40ak fps

Sve mi je ok sem onih glupavih am. zastava i treskavih fly-by kamera na replay-u.
Zvuk mi se najvise svidja.
Cekam full verziju...

Poslednja izmena:
Super izgleda i super radi! Codemasters je sa Grid-om čini mi se našao pravi balans između arkade i simulacije. Vozila se ponašaju bolje nego u Dirt-u i nema onog kočenja u mestu.Zvuk je extra upravo sam vozio Mustanga sa pogledom sa branika i oni skokovi izgledaju i zvuče fenomenalno. Čista devetka!!

Poslednja izmena:
Evo probah i ja demo, uopste nije lose :D . Generalno, sve izlgeda fenomenalno,upravljanje preko tastature me malo teze ali ok...
Ali mi se desava da se naglo prepolovi framerate, da bi se posle 10 sec sve vratilo u normalu na 1280x1024 4AA sve na max, vsync off, Vista x64 SP1...Desava li se to jos nekom?

Probao sa logitechom formula force ex i mogu vam reci da je u odnosu na Dirt, zakon, sto se tice upravljanja volanom. Stvarno su ispravili ama bas svaku gresku , grafika mi je odlicna kao i Dirt, optimizovanost bolja, nesto izmedju simulacije i arkade, jedino sto ne mogu staviti vecu rezoluciju od 1280x1024 tj 1280x800. Verovatno zbog moje graficke ali makar mi je sve na ultra, sto moze , sa 2x aa.
Ocena 9 , sto se mene tice.
Ljudi batalite vise tastature u trkackim igrama i ocene koliko je neupravljiva!!!

Probao sa logitechom formula force ex i mogu vam reci da je u odnosu na Dirt, zakon, sto se tice upravljanja volanom. Stvarno su ispravili ama bas svaku gresku , grafika mi je odlicna kao i Dirt, optimizovanost bolja, nesto izmedju simulacije i arkade, jedino sto ne mogu staviti vecu rezoluciju od 1280x1024 tj 1280x800. Verovatno zbog moje graficke ali makar mi je sve na ultra, sto moze , sa 2x aa.
Ocena 9 , sto se mene tice.
Ljudi batalite vise tastature u trkackim igrama i ocene koliko je neupravljiva!!!

Ja nisam primetio neku razliku u upravljanju na tastaturi i na gamepadu... imam logitech rumblepad... tako da nije isprobano na nekom krshu od gamepad-a... ali je nemoguce upravljati kada je iskljucen traction control previse su osetljive komande... moracu sa volanom da probam al imam krsh od geniusa tako da neverujem da cu moci najbolje da ocenim...

Ja igram demo vec skoro 2 sata, meni se svidja, grafika je dobra, mada ima mali vise blur-a nego sto bi voleo..
U pocetku mi je bilo dosta tesko da vozim, sve je mnogo osetljivo i auto bukvalno leti na gas, ali sada sam se navikao i na neki nacin izvestio.
Igram na netu, jedino sto me nervira je sto, ako me baci pozadi negde ovi pacijenti ne umeju da voze pravo ni 5 sec i svi se skucaju jedan u drugog, prvih troje ode napred, a ja ne mogu da prodjem od ovih !
Inace, meni se igra svidja.

Poslednja izmena:
Evo skinuh i ja demo. Mogu vam reci da vredi svakog megabajta ali to ste vec culi.
Na mojoj masini radi na 1920x1200, sve na max kao sat. Zaista nisam ocekivao to znajuci koliko DiRT lose radi. Ali sve je totalno smooth. Svaka im cast za optimizaciju, uradili su odlican posao.

Ono sto drugi nisu spomenuli a sto je takodje jako dobro je navigacija kroz menije. Klasican Codemaster stil ali zaista lepo uradjeno :) Vidi se da su se potrudili.
Sama igra je odlicna, vozio sam neki BMW sa svim pomocima ukljucenim, cisto da osetim igru. Zvuk je fantastican pa ko ima dobro ozvucenje ili dobre sluske uzivace :) Damage model je totalno ql, krljanje u daljini je super. Jako mi je drago sto se AI medjusobno udara i sto pravi haos po stazi, to sve dize osecaj u igri na visi nivo. Ja sam na damage totalno zaboravio pa sam se zaleteo u rulju i naravno - ostao bez vetrobrana. Posto vozim sa pogledom iz kabine, krhotine na staklu jaaaaaaako smetaju vidljivosti na stazi sto je super!
Ono sto bih zamerio je volan - preosetljiv! Malo pipnem tastaturu i obavezno zavrsim van staze. To bi definitivno morali da srede. Sve ostalo je fantasticno!

Da dodam :) Gadno sam se istripovao kao mi je vetrobran - otpao! Doduse to je povecalo vidljivost ali nisam ocekivao. Mogli bi da omoguce neki side-kick za to :D
I drugi trip jako dobar je zanosenje vozila kada ga dobrano ostetite kao sto ja to obavezno uradim. Ponekad je prosto nemoguce upravljati vozilom u situaciji da naginjete na levu il idesnu stranu :)

Ja nisam primetio neku razliku u upravljanju na tastaturi i na gamepadu... imam logitech rumblepad... tako da nije isprobano na nekom krshu od gamepad-a... ali je nemoguce upravljati kada je iskljucen traction control previse su osetljive komande... moracu sa volanom da probam al imam krsh od geniusa tako da neverujem da cu moci najbolje da ocenim...
Zasto je nemoguce ja sam danas igrao preko tastature i jedini problem koji je vezan za nju po meni je osetljivost silvije u driftu na gas ,ostalih problema nisam imao i stalno zavrsim prvi(naravno s volanom je sve mnogo bolje :D ) osim s silvijom jer niakko ne mogu da dostignem onog drugog,znaci ssto je meni skor veci to je i njemu:S
kad sam bio na 200.000-300.000 onje imao oko 650.000 kad sam skocio na 500.000-600.000 on je skocio na 750-800.000 :(

Poslednja izmena:
LoL koja je ludnica multiplejer :D Par likova redovno vrebaju oko startne linije u zasedi za crash :d A lomljava samo takva...Vrlo je zivo, da tako kazem :p
A sta mi se desilo na trci sa mustanzima (san fransisko).Valjda samo ostao bez zadnjeg spojlera, i na poslednjem skoku auto mi je redovno radio okret u vazduhu (onaj za 180 stepeni) LoL...dok nisam provalio sta je poludeo sam :D (vozim sa kamerom iz kabine)...cist urnebes.
Hehe, videh i Goransteina na trci sa bembarama...RETIRED :D

Multiplayer kvare retardi koji namerno prave sudare i posle još dobijem votekick iako sam jedini koji nije uzrokovao ni jedan sudar!?

Multi je ludnica skroz, ali najaci su mi kad se na samom startu na pravcu skrse :D
Znaci ima likova ne umeju ni pravo da voze, valjda se jos navikavaju.
Inace, meni je sad extra, prvih 30 min mi je bio nocna mora, auto ko sto sam i rekao a i drugi rekose, prosto leti levo desno na dodir.
Sad sam uhvatio neki stos i evo me par puta prvi zavrsim u multiu :D:d
Inace, za sofersajbnu apsolutno, ja poludim ako udarim u nesto/nekoga i prsne staklo, znaci bas bas smeta, zato izbaronisem ako mogu pa ga cuknem malo napred da otpadne ali nece uvek..:p
Kako ste se potpisali ?
Ja sam Baron66 lol ako se vidimo..

Ja sam Sima-Kosmos, pa se vidimo, tj sudaramo :D

Gadno je i kad neko laguje po stazi...preticem lika koji skace napred-nazad po stazi i odjednom smo se nasli valjda u istom momentu na istom mestu...auh kakav je to krsh bio...ja kao pazio auto i sve, kad ono BAAAM :D

^ Pa mi sad vozili zajedno :)
Izgleda da ovde ne moze da se stavi server pa samo nasi na njega, mozda ce u full verziji biti opsirniji multi ( tj sigurno oce..)
Ovako gde nas ubace..

Prilozi

• 212.jpg
    212.jpg
    212.1 KB · Pregleda: 176
ja sam illidan

Nazad
Vrh Dno