Šta je novo?

Race Driver: GRID

Izasao ali za Xbox,PC Demo coming soon. :S:

Poslednja izmena:
Demo nije izasao zbog problema sa tastaturom, to je sredjeno medjutim u novom testiranju je opet bilo problema
Looks like the demo has been postponed again. Reason: "a black screen dead state has been seen about once an hour in Online Testing". It looks kinda official. I'm disappointed...
Poluzvanicno
Hi everyone.

I know you all have been waiting patiently for the GRID PC demo today but unfortunately, we have had to put the release date back. We were all set for a Friday release but a couple of major bugs were found in the final demo code that we released to our mirror sites.

We are working around the clock to fix this issue and we will update you all once we have news.

Jeste i upravo se skida, šaljem utiske ako uopše funcioniše pošto se priča da je bagovit...

Probao i oduševljen sam, znači jedna od najboljih vožnji ikad, demo ne ispada iz sistema. Preporuka za sve :D

Vidim da su svi prilično razočarani demoom za PS3. Sreća je doduše što se svi samo žale na nedostatak realnosti, a lepo je 100 puta rečeno da će ovo biti poluarkada...I ja dovlačim demo i jedva čekam da probam.

Stavio sam da se DL-uje, javljam utiske cim sutra isprobam demo.:wave:

^^
Tako nekakvo smeće sam i očekivao. Codemasters suck ass!!

^^
Tako nekakvo smeće sam i očekivao. Codemasters suck ass!!

najbolje bi bilo da probas sam, pa da onda formiras misljenje. Goranstein je poznat po tome da ako se igra ne zove GRAW automatski ne valja (iako, ruku na srce, je reako da nema misljenje o doticnoj sto je samo suzdrzani izraz za "ne svidja mi se za sada").

Ja kazem sledece: batalite tastature, red je da vec jednom nabavite makar gamepade za voznje !

Poslednja izmena:
Skinuo sam demo i meni je na prvu voznju igra odlicna! Nisam uspeo da podesim joypad, kontrole su mi malo preosetljive na tastaturi. Graficki igra je ispred svih tog zanra na PC-u. Ono sto me najvise odusevilo je konstantan framerate i to u 1680x1050 sa 4xMSAA sve na HIGH i demo nigde da trzne. Imam osecaj da radi kao da je podeseno na 640x480 LOW. Vidi se da je engine iz DiRT-a, ali dodatno ispeglan i optimizovan. Za sada sve pohvale. Napominjem da su ovo utisci samo na prvi pogled (nakon 10min voznje). Ostecenja su lepo uradjena kao i interakcija sa okolinom (imao sam osecaj kao da stvarno skupljam stangle koje sa skele na stazi za drift). Zvuk cista petica (opet se pozivam na te stangle koje odzvanjaju metalno dok ih skupljam :)). Dve u svemu ja demoom prezadovoljan tako da se sa nestrpljenjem ceka full verzija. Jedina zamerka mozda upucena na kontrole i to kad ce po default-u podrzati gamepad profile...

Ja kazem sledece: batalite tastature, red je da vec jednom nabavite makar gamepade za voznje !

Još kad bi Codemasters podršku za gamepad, a naročito za one sa rumble mogućnostima, doveo na neki normalan nivo bilo bi super.Ja sa mojim Saitek P2600 igram bez rumble-a, a to je moraš da priznaš ipak lep dodatak i osećaj, zar ne?

Demo je odlican . Na masini iz opisa ide glatko na 1680x1050 sa 2xMSAA.
Mnogo bolje optimizovano nego DiRT.

Poslednja izmena:
Lepa igrica skroz,no ipak,nishta speshl.... Zwuk mi se bash svideo npr... Kad auto proklizava, shkripa guma je fenomenalno odradjena : )

Engine je definitivno MNOGO bolje optimizovan od DiRT-a. Igra izgleda bolje od njega, makar zbog mnogo detaljnijih pozadinskih elemenata i 20-tak vozila na stazi, a opet, kod mene je sasvim igriv i na najvećem nivou detalja u 1680x1050 sa najvišim nivoom AA, mada sam ga ipak smanjio na 8x.

Podrška za džojped je odlična (bar za moj x-input Chillstream) a sviđa mi se i kontrolni sistem. Super je što može da se isključi mogućnost za restart trke i onaj flashback, odnosno što se dobija više poena ako ih ne koristiš.

Isprobao sam demo i moram da kažem da sam se razočarao. Bloom je nasviran kao u Dirtu, sa grafičke strane me najviše nervira baš to. Upravljanje automobilima je bolje nego u Dirtu, ali ponovo nije po mom ukusu (GTR2 mi je baš taman ,)). Automobili su mnogo nervozni (igram na tastaturi), skretanje u krivinama je nemoguće bez stalnog ispravljanja pravca. Drifting je najbolji element, ove druge dve trke ništa posebno. Multiplayer je trenutno neigriv zbog retarda koji koče na meni, ali to već nije krivica igre. Optimizacija je dobra: detalji na ultra, MSAA 8x, 1280x1024 sa FPSom uvek preko 30. Očekivao sam više (kao i od Dirt-a), igra je po meni prosečna i nije mi i dalje jasno jel puca na žanr simulacija ili bi trebala da bude arkada? Pre će biti da je neki mutant ;)

Agreed za to zadnje. BTW, probajte Mustanga bez driver assist-a, bez stability control-a i onog trecjeg... Odvaljuje kolko je zeznuto : )
EDIT: shto reche gx-x, replay-i su extra. Mislim da bi bilo josh jache,da npr,prevrtanja,(ako ih bude u toku trke) da se u tom trenutku kao uspori,pa kao,owo-ono...i te fore :)

Poslednja izmena:
Na tastaturi sa svim driver assists na off je prakticno nemoguce voziti. Igra je arkada ako se gleda po dmg modelu, ali bez pomoci - daleko od arkade. Zanima me da li je neko probao volanom da vozi ? Meni ne radi gamepad :wall:

Inace, ja sam svrsio na igru. Toliko o tome :D Ne znam ni odakle bih poceo da hvalim, replay-i su ko filmovi...

PS. Morate u onom meniju pre same trke iskljuciti assists , ne prihvata ono iz glavnog menija !

Poslednja izmena:
Na tastaturi sa svim driver assists na off je prakticno nemoguce voziti. Igra je arkada ako se gleda po dmg modelu, ali bez pomoci - daleko od arkade. Zanima me da li je neko probao volanom da vozi ? Meni ne radi gamepad :wall:

Inace, ja sam svrsio na igru. Toliko o tome :D Ne znam ni odakle bih poceo da hvalim, replay-i su ko filmovi...

PS. Morate u onom meniju pre same trke iskljuciti assists , ne prihvata ono iz glavnog menija !

Da, replay je odradjen odlicno, i igra je puna eyecandy efekata ... Jedino sto mi u ovom trenutku pada na pamet jeste Operation Flashpoint 2 i ovaj engine ... To mora da bude dobro

uf, ja se izokrecem cim krenem da skrecem. Ja sam iskljucio sve osim tog stability control valjda. Na voznju bez ABS sam navikao u GTR2, tj. nema kocenja i skretanja u isto vreme :D (bar ne bez volana i pedala).

Grafika je ludilo, a ono sto me je prijatno iznenadilo je sve full max i ultra + 4xAA i forsiranih 8xAF iz drajvera - klizi ! Cak ni blur nije onako strasan kao SS-ova, a i moze da iskljuci

PS. Na prvoj trci sa protivnicima na najtezem nivou jedva sam 5-ti zavrsio :zgran: voze ko popiiizzz...

nego dosta sam gubio vreme, odo da vozim brm brm :)

Inace, ja sam svrsio na igru.

Mislis po HDD-u posto original jos nije stigo?:D ;)

Prvo ne svidja mi se sto je igra onako zuckasta izabrali su smiraj dana ambijen me pomalo podseca na GOW nekako malo smoreno bez vedrih boja. Svideo mi se replay odradjen je bas extra,dobra optimizacija,grafika je isto iznad proseka,sto bi se reklo nije lose.

Ocena za demo 88.

P.S. Nije losa ova fora da pored utisaka ocenite i igru,mislim demo u ovom slucaju?

Poslednja izmena:
Kako ti uspeva, cim dam gas kola krenu da divljaju ne mogu da ih smirim, u krivinama se izokrecem samo tako. (ovo pricam za mustanga)

Kad krećem ne držim gas nego brzo klikćem na strelicu dok ne prešaltuje u drugu. Ili ako koristiš manuelni menjač čim ode u visoke obrtaje odma prešaltuješ u drugu i pičiš.

Igra je fenomenalna jedva ceekam FULL verziju:D

Sto se tice upravljanja tastaturom,lako je mada moras malo vise da radis na dugmicima....

Po meni auto je mlo previse zalepljen zaa put iako sam iskljucio sve pomoci i asistencije :S

I zamerka je isto kao i kod colina dirt-a kad su se vec toliko trudili da se sve krece i rastura mogli su da odrade i da se vrte ventilatori na hladnjaku,....

Nazad
Vrh Dno