Da, odavno su ugasili PC servere. Meni je radio multiplayer i sa narodnom verzijom :d
Igra je odlicna, malo sam krenuo da igram Shift zadnjih par dana i prosto nisam mogao da se naviknem na kolicinu fail-a u igri. U obe igre vozim bez ikakvih pomagala i na najtezim podesavanjima, GRID prosto ima mnogo bolje odradjeno ponasanje vozila a ne da mi Nissan Sylvia na 200+ km/h ima preupravljanje (oversteer) za najblaze skretanje volanom (u shiftu), sto je smesno. Isto tako Escos i predupravljanje su odradili brutalno lose, znam kako se taj auto ponasa u stvarnosti i iako nema savrsenu sasiju/oslanjanje, ono u igri je cista glupost. Napravise ga da ima podupravljanje kao kadett-u GSI kad se potopi pun gas u sred krivine.
GRID je druga prica, mogu stvari instiktivno da radim kao za volanom pravog automobila i ne treba mi neko veliko privikavanje, u NFSu se iznerviram koliko su preterali sa "realnoscu", koja u ovom slucaju prelazi u strasnu nerealnost. Jedino je grafika na strani Shifta. U GRIDu se vozi, a ne da se prikupljaju poeni za precision ili agression :S:
Inace vozim sa volanom, ne znam kakve su za tastaturu.
edit:
Ah da, zaboravih na kocenje. Sa istim podesavanjima deadzone-a i ostalog, u GRIDu je moguce kocenje bez ABSa, dok u Shiftu ili ne kocim ili mi tockovi blokiraju. Znaci prvih 2mm pri vrhu papucice moze da se koci bez blokiranja, a to kocenje nije ni blizu maksimalnog, ako se bar malo vise stisne, tockovi blokiraju. Nema veze s vezom i realnoscu