Šta je novo?

Sta mislite o Canon Ixus 75, 860 IS, Fuji f40fd i Panasonic Lumix tz3

andree

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
319
Planiram da ga kupujem, ali nisam skroz siguran izmedu njega i olymplus-a X835...

Sat mislite?
Hvala

Slike, samo dve za sad, ovde:
http://img59.imageshack.us/img59/2842/p1000077gf0.jpg
http://img177.imageshack.us/img177/314/p1000078xi3.jpg

Aparat je izuzetan, malo veci od ixusa ali i dalje staje u dzep od jakne, a kada se stavi u neku torbicu oko pasa ta razlika se skoro ne primecuje. Tezi jeste, na onaj nacin da se prosto oseti solidnost izrade.

Sasvim sam siguran da je driver u pravu sto se tice senzora ali ako ste u dilemi u kojoj sam ja bio pre izbora, neki kompromis morate napraviti. Aparat koji na zalost nisam imao priliku da probam je f40fd.

Ma pusti ostale. TZ3 je dobra mashina, samo je senzor malo tanak, pa ako slikas u mracnijem okruzenju drzi ISO100.
Da te dugo i verno sluzi !!!
Dobar savet.
Da napomenem da je blic na tz3 prilicno jak, to me je iznenadilo.

Jaksa, kakvi su ti utisci sa tz3, na pragu sam da ga pazarim !?

Dobri :)

Za sta tebi treba aparat? To je glavno pitanje.
Meni to sto je tz3 takozvani "traveler camera" potpuno odgovara. Dovoljno mali a vise nego mocan. I uvek kad uzmem aparat sa 3x optickim zumom u ruke, osecam da mi nesto nedostaje na njemu.

Poslednja izmena:
I uvek kad uzmem aparat sa 3x optickim zumom u ruke, osecam da mi nesto nedostaje na njemu.

Mislim da si odabrao pravu stvar. Ja furam digitalce odavno, iskljucivo kompakt varijante, imam recimo ixusa od 2003-4 (imao sam i onaj rumunski photoclip), i stalno sam nesto gledao da smisle nesto pametnije od ixusolikog koncepta u kompakt varijanti. I sve sto su smislili za svo ovo vreme je uglavnom budzenje mpx-a. 3xzum, ok fotke, video 640x480 30fps je imao i ixus pre 4-5 god. Zasto bi ga menjao, samo zbog mpx-a? Nije me to nesto dojmilo preterano. Fotka ko fotka. Medjutim, kad sam video sta je panasonic smozgao sa svojim 10x zumom u kompaktnom pakovanju, i koje sve gotivne opcije ima (recimo koriscenje optickog zuma pri snimanju videa sto ovi rumuni iz canona nikako da ubace kao standard u ixus), e to je vec druga prica totalno..

U zdravlju ga koristio i puno lepih fotki uslikao.. :wave:

Poslednja izmena:
Ixus 860is ima zoom u video modu.

A jaksa se već teši sa torbicama i džepovima po jaknama... :D

Poslednja izmena:
Proveriću sutra da li je digitalni ili optički (čitao sam isti test pa sam se posle čudio kako radi, nisam obraćao pažnju na to da li je optički).

Da i od gledanja tog filma sa 10x zumom ces verovarno morsku bolest da dobijes ;)

Pa mogao bi Jaksa ako ga ne mrzi da napravi jedan snimak u recimo 640x480 30fps, da snima neku daleku scenu pa zum u toku snimanja od 0 pa do 10x, to da okaci negde pa da vidimo nasta to lici?

Poslednja izmena:
Proveriću sutra da li je digitalni ili optički (čitao sam isti test pa sam se posle čudio kako radi, nisam obraćao pažnju na to da li je optički).

Proverio ja, digitalni je u pitanju nazalost!

Pa mogao bi Jaksa ako ga ne mrzi da napravi jedan snimak u recimo 640x480 30fps, da snima neku daleku scenu pa zum u toku snimanja od 0 pa do 10x, to da okaci negde pa da vidimo nasta to lici?

Ma probavao sam ja to, tu ni opticka stabilizacija nepomaze drasticno osim ako nisi Jasna Sekaric ;)

Ajde ne preterujte, zoom za vreme snimanja videa je nesto sto treba zanemarljivom procentu korisnika.

Ovde ne govorimo o idealnim aparatima i idealnim funkcijama vec o balansu :)

Sasvim sam siguran da je driver u pravu sto se tice senzora ali ako ste u dilemi u kojoj sam ja bio pre izbora, neki kompromis morate napraviti. Aparat koji na zalost nisam imao priliku da probam je f40fd.

Stvarno sam ti daleko pa nisi mogao da dodjes do mene da probas.:D Btw, dobar je i taj aparatic sto si uzeo. Fuji ima extra senzor, Panasonic odlicnu optiku, ne znam samo kako da od nasa dva napravimo jedan pravi kompakt.:d

Evo jos 1 primer, 10x optikal zum, samo load/save u paintu

i jedan iso800

Inace, filmcici su izuzetno dobri, posebno wide @30fps

Poslednja izmena:
De bre mutna, ne *****ajite :)

Ja sam jako zadovoljan sa tz3, a tebi vajper preporucujem da probas obavezno f40fd pre odluke.
Da se nisam zalepio za uz, ja bih njega uzeo.

Nazad
Vrh Dno