Šta je novo?

Sta mislite o Canon Ixus 75, 860 IS, Fuji f40fd i Panasonic Lumix tz3

andree

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
319
Planiram da ga kupujem, ali nisam skroz siguran izmedu njega i olymplus-a X835...

Sat mislite?
Hvala

Jakso i ja bio u dilemi za pocket govance i uzeo pre nedelju dana Fuji F40. Ako zaboravis wide koji ima 860IS, Fuji je mama za sve pokete.

:)
Proday, Anubis
Jesam li ista pametniji posle vasa 2 posta? :D

Poslednja izmena:
Ja sam ti rekao za TZ3 zato sto jedino i ima auto modove i ima wide angle i fini zoom... jedino sto ne treba slikati preko iso400 pa ti sad razmisli a i mislim da je manje kesa od 860is...

Jakso i ja bio u dilemi za pocket govance i uzeo pre nedelju dana Fuji F40. Ako zaboravis wide koji ima 860IS, Fuji je mama za sve pokete.

Nije više krššummaster kao što je Simpson imao običaj da kaže? :)

U ovoj trilemi krssummaster je tz3, fuji je takav kako kazete, a za ixus nisam cuo ozbiljniju zamerku.

Poslednja izmena:
Fuji je provereno solidan na auto, a na ISO 400 i 800 svi mogu da mu pljunu pod prozor. ;) Jakso pogledaj ako mozes svaki ponaosob u ruci, probaj, pa odluci sam sta ti je najbolje za kupiti. :) Za cenu ti nisam merodavan posto sam ga ja dobio po nabavnoj ceni. :D

Bio u BMfoto danas, imaju sva tri aparata a ne radi im pos terminal pa nisam mogao da kupim ali sam mogao da pipkam do mile volje :)
U rukama tz3 izgleda potpuno superiorno, izuzetno je kvalitetno izradjen.

Osim što je krššummaster? :d

Bio u BMfoto danas, imaju sva tri aparata a ne radi im pos terminal pa nisam mogao da kupim ali sam mogao da pipkam do mile volje :)
U rukama tz3 izgleda potpuno superiorno, izuzetno je kvalitetno izradjen.

A da li u BMfoto-u imaju i tz5? Posto se meni taj doima kao apsolutni hit: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1442880&postcount=6

Ja gledah nesto sample fotke na dpreview, nisam provalio neku mega bitnu razliku izmedju pomenutih modela? Meni sve to nekako isto!? Iso recimo 800 se koristi za sta? Evo slikao se onaj geek sa dpreview sa: Tz5, sa fuji f50fd, i sa canon 870is i na svim fotkama izgleda potpuno isto (kao celavi geek) bez obzira na aparat? Sta treba gledati i na sta obratiti paznju na ovim fotkama? Josh mi ova ixusova nekako najloshija? U cemu je fora? Totalno sam se pogubio u propertisima..

10x opticki zoom bez ranca + 28mm u ixusoliko telo mi deluje kao karakteristika koja konkurenciju ostavlja dobrano iza?

panasonictz5_inhand-001.jpg

edit: Sad bash nesto mozgam i za taj famozni iso: panasonic ima taj iso 1600 a fuji ima cak 6400!? I sad ja uporedim test fotke slikane i sa jednim i sa drugim aparatom pri iso vrednosti 1600 i evo tz5, f50fd i obe fotke su njesra? U cemu je tu sad fora? Ovaj ima shatro veci iso a oba imaju loshe fotke na 1600? Jel to 6400 nekakav marketing? Ili mozda na nesto posebno treba obratiti paznju? Na jos neki properties?

Poslednja izmena:
Koliko mozgash, do sada si mogao da skupish kesh za tz5:) hehe...Ajde odluchuj se vecj jednom, bash me interesuje shta cjesh uzeti.

Ukoliko planiraš da ga nosiš non-stop okolo (torbica na kaišu ili u džepu), obrati pažnju da je TZ3 za 50% teži od Ixusa. Možda u apsolutnim vrednostima ne deluje kao velika razlika, ali mislim da je 200g ipak granica za kaiš.

Driverov savet je na mestu, za everyday point & shoot Ixus je verovatno najbolje rešenje.

Gde baš njega, pa Panasonic ni usisivač ne zna da napravi :D To je kao da si kupio Samsung foto-aparat :)

Ma pusti ostale. TZ3 je dobra mashina, samo je senzor malo tanak, pa ako slikas u mracnijem okruzenju drzi ISO100.
Da te dugo i verno sluzi !!!

Nazad
Vrh Dno