Nemoj pogresno da me razumes... Na osnovu onoga sto se zna o Larrabee-u mogu da zakljucim da nece biti brzi od trenutne ATI ili NV generacije. E sad... sta ce Larrabee zaista da bude to za sada niko nezna. Slazem se i bilo bi lepo da imamo jakog treceg igraca na trzistu.
Ja mislim da se to namerno tako radi. Ko da nisu mogli da stave 4x vise memorije u PS3, ili ko da ne mogu da naprave laru sa 500 stream procesora bla bla...Pa treba posle prodati nekom novu laru sa 2x vise snage itd. Gillette princip, 2 noza, 3 noza, 4 noza...svake godine jedan noz vise 🙂
Si probao directx 10 softwareski rasterajzer... radi u 0.03 fps a optimizovan je
Na koju foru ti se to cini?! Pa barem je DX10 fixirao preciznost!Takodje mi se cini da on radi proracune sa vecom preciznoscu nego ijedna graficka na trzistu, zato se i zove referentni.
Na koju foru ti se to cini?! Pa barem je DX10 fixirao preciznost!
u smislu da nema vrdanja oko 32bitne preciznostiU kom smislu fiksirao?
As the online documentation notes: "The Reference Rasterizer is not intended for retail applications, and should only be used for reference or feature demonstration purposes." This means that it's not that fast, and Microsoft doesn't support it for retail use.
Even though commercial real-time graphics hardware is getting higher quality and more programmability by the day, most photorealistic CGI still requires software rendering. Pixar's RenderMan, for example, allows shaders of unlimited length and complexity, demanding a general-purpose processor. Techniques for high realism like raytracing and global illumination are also inherently unsuited for hardware implementation and in most cases are realized purely in software.
I jos nesto sto se tice teme:
Even though commercial real-time graphics hardware is getting higher quality and more programmability by the day, most photorealistic CGI still requires software rendering. Pixar's RenderMan, for example, allows shaders of unlimited length and complexity, demanding a general-purpose processor. Techniques for high realism like raytracing and global illumination are also inherently unsuited for hardware implementation and in most cases are realized purely in software.
Pa...i nisu baš. Pošto PS3 ne koristi ovaj buđavi ultrajeftini DDR2, već Rambusov XDR, to bi em užasno povećalo cenu konzole, em je pitanje koliki bi bio cost-benefit odnos. U teoriji možeš da natrpaš šta hoćeš, ali u praksi to ispadne skupo ili neisplativo. Čak i da je ta memorija jeftina poput DDR2, neka razlika bude 15 (umesto 150 i kusur dolara 🙂 ), to je na 10 miliona konzola koliko se prodalo u prvoj godini dobrih 150 miliona dolara. A kada uzmeš cene XDR memorija na tu količinu, troškovi se penju na preko milijardu (sa tom količinom).
Slična priča važi i za sve ostalo. Neka tehnologija se otkrije, proizvod se ponudi, a potom nude naprednije stvari kako tehnologija proizvodnje napreduje i omogućava proizvođaču da i dalje zadržava profit na sličnom nivou i nudi nove mogućnosti. Mislim, ***, ja bih voleo prvi da mi daju sve i odmah, ali šta da se radi...
ja ne kapiram o cemu vise pricas... eno ti IBMov RealTime RayTracing od pre godinu i kusur dana na Cellu...
isto ce i intel napraviti na larabre samo 5 godina posle IBMa... 😀
...a mozda ih i nvidia pretekne pa napravi MentalRay GPU accelerated 😉
Je li bre jel se ti pravis glup ili... ?!? :trust:
Jel' IBM Raytracing u komercijalnoj upotrebi ili je j.beni DEMO u pitanju?
Procitaj ponovo taj pasus sto sam citirao pa razmisli malo. Kad naprave MentalRay na Cell-u nek' se jave.
Jel moze jedno pitanje u vezi prava na koriscenje x86 intr. seta.
Koliko sam upoznat samo AMD, Intel i VIA imaju pravo da proizvode procesore sa x86 intrukcijskim setom jer imaju Intelove licence...
bottom line je da je IBM napravio ono sto niko drugi nije: napravio je 1. hardware i 2. software kao demonstraciju sta je moguce postici na tom hardware-u.
intel nema ni hardware na kojem bi eventualno mogao da napravi takvu demonstraciju.
PA MENTAL RAY SAD RADI NA X86 JER NA GPU I NA CELL-U NE MOZE. NA LARRABEE CE MOCI DA RADI SAMO BOLJE, NIKAKO LOSIJE.
1. zato sam i pitao na prvoj strani: "da li to znaci da ce Larrabee moci da pokrene bilo sta kompajlirano za x86?" (pogledaj svoj odgovor na ovo pitanje)
2. ko ti garantuje da sad kad je nvidia kupila MentalImages ne napravi MentalRay za GPU??? zasto bi inace kupovali MentalImages?!
sve ovo je lupetanje i nemam pojma zasto uopste citam thread o nekom tamo procesoru o kome se skoro nista ne zna!...
oni znaci pored klasicnog instrukcijskog seta treba da implementiraju i deo koji se tice sistemskog software tj. ringove, privilegije gdt ldt td perf stvari debug stvari i sve ostalo.. malo bacanje prostora za nesto sto bi se koristilo kao zamena za gpu.. plus rep movsd-olike instrukcije koje su cisto bacanje prostora dekodera. Ja bih pre implementirao arm jezgro sa bogatim skalarnim operacijama nad fp32 i fp64 i stavio takvih gomilu nego se igrao sa x86. mental ray bi radio lepo i na tome + usteda u prostoru. Ako vec prave inorder jezgra onda bolje da cepaju nesto sto ne koci pajplajn. SSE je ok stvar ali opet zavisi u kojoj meri i za koje potrebe ali sto da ne, samo je pitanje sta je bolje sto se tice zauzece prostora posto sse verovatno da jede samo tako
Stvar je sto se intel uplasio cuda- jer moze da radi stvari 100x brze nego sto intel to moze.
Nvidia govori o optimizovanom pc-u a to je da za odredjenu sumu para sastavis racunar koji radi najbrze. i cela ideja je ne treba ti quad core, dovoljno je neki prosecan dual core i ubica graficka i 3dmark ti radi mnooogo bolje...
Sve vise aplikacija koristi cuda
kao na primer http://forums.nvidia.com/index.php?act=ST&f=63&t=65609
http://www.tomshardware.com/news/nvidia-gpu-physics-engine-running,5194.html
ne trebaju mi jezgra koja ce da stoje idle kao kod quad core-a vec mi trebaju jezgra koja ce sva da rade punom snagom kao nvidijine graficke...
Nikada do sada u racunarskoj industriji nije bilo faktora x100 za bilo kakve aplikacije ( sse je doneo mozda x5 max ) dual core x2 i sl.. a nvidija donosi x100 i ide ka sve vecem broju i to je ono sto tera intel da radi na larabiju...
Audio jel ti to polagano pocinjes da gajis ljubav ka Larrabiju, na ustrb stare ljubavi - 'vidije? 😉
Odgovor je vecu preciznost i znatno grdje potrebe za memory bandwidth-om storage-om, prciznije duplo vece potrebe. Ima svojih razloga ali i fp32 je dosta zahtevan a tek fp64... Ako je samo u aritmetici onda odose latencije u pm a ako hoces i da ti sve teksture budu fp64 onda neces ni ovako da imas de da ih stavis ,, evo ti racunica color buffer + zbuffer u 1920x1200 u fp64 i 16xAA. Samo covek da se uvati za glavu.
Audio, da se intel ne plasi toliko nvidije da im ne preotme trziste ne bi ni pravili larabi jer to je samo mali deo onog sto intel radi ali se plase da ljudi ne shvate da gpu moze da zameni cpu u standardnim stvarima i da im ne treba 16 jezgarni cpu, dovoljno je 100+jezgara gpu
Odgovor je vecu preciznost i znatno grdje potrebe za memory bandwidth-om storage-om, prciznije duplo vece potrebe. Ima svojih razloga ali i fp32 je dosta zahtevan a tek fp64... Ako je samo u aritmetici onda odose latencije u pm a ako hoces i da ti sve teksture budu fp64 onda neces ni ovako da imas de da ih stavis ,, evo ti racunica color buffer + zbuffer u 1920x1200 u fp64 i 16xAA. Samo covek da se uvati za glavu.
Audio, da se intel ne plasi toliko nvidije da im ne preotme trziste ne bi ni pravili larabi jer to je samo mali deo onog sto intel radi ali se plase da ljudi ne shvate da gpu moze da zameni cpu u standardnim stvarima i da im ne treba 16 jezgarni cpu, dovoljno je 100+jezgara gpu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari