genuine
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.02.2006
- Poena
- 350
Moj argument je recimo
http://www.ddj.com/hpc-high-performance-computing/207200659
u proseku od 5x brze od najbrzeg intela do 415x brze to je sadasnjost. Hoces li da kupis jednu nvidijinu graficku ili 50 intelovih procesora ako resavas kompleksne probleme, znatno gore od winrar-a? Svi naucno-istrazivacki centri ukljucujuci i nase u beogradu prelaze polako na cuda.
I da , ja prodajem majice i delim brosure u nvidiji, hektore ako te to zanima.
Inace za audija
skalarni prozivod, hm. = NAJCESCA OPERACIJA NAD DVA VEKTORA
sta radi larabi u memory bound case-u..? idle?? jel ce da ima veci memory bandwidth od grafickih? sumnjam.. kontroler, pa ako taj procesor ne moze istovremeno da pristupa nad bar 16 banke memorije ( chipova) i to intiligentno da pristupi onda ce od bandwidth-a da ima nulu=> nema kontrolera van nego je sve unutra oziceno direktno sa memorijom ( kontroler in )
inace ovo je intelu prvenac u ovoj klasi proizvoda tako da ne ocekujte previse
poredjenje performansi sa 9600gt... mora da se salite
p.s.
audio: Objasni mi 3D pajplajn koji ce larabi da izvrsava ?
sve sto ti pricas sa intelom moze da ubije jedan mikroprocesor sa specijalizovanim jedinicama za enkodiranja/dekodiranja svih mogucih priroda tako da sto mora intelov procesor...
http://www.ddj.com/hpc-high-performance-computing/207200659
u proseku od 5x brze od najbrzeg intela do 415x brze to je sadasnjost. Hoces li da kupis jednu nvidijinu graficku ili 50 intelovih procesora ako resavas kompleksne probleme, znatno gore od winrar-a? Svi naucno-istrazivacki centri ukljucujuci i nase u beogradu prelaze polako na cuda.
I da , ja prodajem majice i delim brosure u nvidiji, hektore ako te to zanima.
Inace za audija
skalarni prozivod, hm. = NAJCESCA OPERACIJA NAD DVA VEKTORA
sta radi larabi u memory bound case-u..? idle?? jel ce da ima veci memory bandwidth od grafickih? sumnjam.. kontroler, pa ako taj procesor ne moze istovremeno da pristupa nad bar 16 banke memorije ( chipova) i to intiligentno da pristupi onda ce od bandwidth-a da ima nulu=> nema kontrolera van nego je sve unutra oziceno direktno sa memorijom ( kontroler in )
inace ovo je intelu prvenac u ovoj klasi proizvoda tako da ne ocekujte previse
poredjenje performansi sa 9600gt... mora da se salite
p.s.
audio: Objasni mi 3D pajplajn koji ce larabi da izvrsava ?
sve sto ti pricas sa intelom moze da ubije jedan mikroprocesor sa specijalizovanim jedinicama za enkodiranja/dekodiranja svih mogucih priroda tako da sto mora intelov procesor...
Poslednja izmena: