Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ko kupovao u gigatronu na vracaru u poslednjih mesec dana??? kakvi su utisci??

Zanimljivo iskustvo sa Gigatronom.
Zvao sam ih juce...uglavnom pitam da li imaju u radnji X-Fi Xtreme music i na to pitanje covek (decko) mi odgovara " to su zvucnici, je li tako" :). Zanimljivo je da covek koji radi u maloprodaji racunara i racunarskih komponenti pravi takvu gresku.
Uljudno sam ga ispravio...i dobio odgovor da nemaju pomenutu karticu.
Par sati kasnije nazvao sam ih ponovo...oh, kakva greska :).
-"Da li imate Altec Lansing taj i taj model"..."nema"..."da li imate blabla model"..."nema"..."hmmm...sta uopste imate od Altec Lansing slusalica"..."samo tren da pogledam....samo malo...pa imamo samo par modela...mislim samo ove AH5".
Ok...rekoh ajde da vidim sta imaju od Logitech slusalica. Postavljam pitanje...prvo, drugo...i svaki put dobijam isti odgovor "Nema". Naravno usledilo je pitanje
-"pa sta uopste imate od Logitech slusalica"..."pa rekao sam vam, imamo samo par modela".

Recept za odbijanje potencijalnih musterija:
- zaposli nestrucno lice
- postavi cenovnih sa nepostojecom robom

Mislim da ih vise necu zvati...sta vise ubedjen sam :).

Kako si bio ubedjen da si u pravu.... a kako si samo pogresio!!!:S:

Od 1.04 Gigatron je zaposlio 4 mlade osobe koje su bile do 15.04 na probnom radu i koje su i primljene....

GIVE THEM A BREAK!!!!

Edit:

I da.... Gigatron prodavnica 1 ima oko 950 artikala u radnji, Gigatron prodavnica 2 ima oko 650 artikala u radnji, Gigatron G3 ima oko 960 artikala u radnji i jos oko 2000 artikala koje mogu nabaviti ZA VAS!!! Da li je za to dovoljno 15 dana?? Iako su svi onu manje ili vise vec u IT svetu????

Preispitajte vase stavove i nedozvolite da vas gorcina prevari... stavite se u njihovoj poziciji.... guzva, telefoni (u g1 4 liniji koje non stop zvone), ljudi koji zele info, paznja na sve artikle u radnji zbog kradje, juri ovamo idi tamo a uz sve to jos si i nov.... ti bi se tamo zamrznuo kao neko tele i gledao u sarena vrata.... ili sta god..... i??? Jel bi rekao to isto i sad??? Ako da... onda si ti zlonamerna osoba... ako ipak vidis da nisi dovoljno razmislio o njihovoj poziciji i uvidjas da si prenaglio... voleli bi da to cujemo od tebe...jer svi smo mi ljudi!

Edit 2:

Ne znam skim si pricao, ali ti mogu reci da se u gigatronu prodavci oslanjaju na poseban program u racunaru u kojem vide stanje u prodavnici (tacnije moze se preko servera videti sve tri radnje). Postoji grupa SLUSALICE u kojoj moze da pogleda ono sto ti trazis od njega.... program,kao sto rekoh, izbacuje sve ono sto je na stanju.... ti mozes da ga pitas za bilo koji model slusalica koje si video na netu, ali sta drugo da ti kaze ako ih nema, ne taj model??? Pa naravno nista drugo nego: nema. On pogleda sta ima i to je to. Jedina greska koja je 100% oprostiva za novajliju je ta sto u tim situacijama prodavac, onaj skim si pricao, trebao je da odmah pogleda kod dobavljaca Altec lensing-a za bas taj model koji si trazio (dok si na liniji ili pak da ti uzme podatke pa nazove kasnije) jer su povezani sa svim dobavljacima i imaju online uvid u njihove magacine.

Inace ne bih da reklamiram nikog, bas me briga... ali u G1 je smrt biti radnik.... nekada, kao sto neko rece, treba duplo vise ljudi....

Poslednja izmena:
Da da, experti u prodavnicama IT opreme za 200-300eur plate... lupate bre!

pa mogu opushteno da im povecjaju na najmanje 4-5 glava kao i u bilo kojoj firmi ali shto bi to poslodavci radili ? lepshe njima da voze lepa kolica nego da osposobe i motivishu obichan svet tj radnu snagu da rade i uzhivaju..

ovo je potpuna katastrofa i sistem vrednosti odavno ne postoji..a veruj mi kada bi primao 500e platu, mislish da bi dozvolio sam sebi da lupeta gluposti kada ga neka mushterija nazove telefonom ili ga primi lichno..chisto sumnjam..

pozz

treba svatiti da je krivica loseg posla u vecini firmi kriv vlasnik a ne trgovac, jer svima je prioritet da sto vise zarade a samim tim manje ljudi uposle i manje ih plate....

Poslednja izmena:
kad bi bio poslodavac znao bi koliko je tesko naci dobrog radnika, kod nas jos uvek vazi maksima
ne mozes ti mene malo da platis koliko ja mogu malo da radim. Kad te gazda usluzi znaces, i nece nikad da ti cokce sto mora da ide i da ti otvori 6 pari slusalica. Dok radnika boli uvo...

treba svatiti da je krivica loseg posla u vecini firmi kriv vlasnik a ne trgovac, jer svima je prioritet da sto vise zarade a samim tim manje ljudi uposle i manje ih plate....

AMIN :wave:

Arko986 radiš u Gigatronu? :)

Ma ciniti se:D:p

Mada vise neradim jer za 20-tak dana putujem na duze... pa sam uzeo pauzu...:p... ali inace mi nepada na pamet da branim bilo koga... pogotovu sto nemam koga da branim... (osim novajlija od nerazumnh ljudi)....

Poslednja izmena:
Eurolink, klasicna navlakusica...

Postave oglas 06.maja za Acer Aspire 5315 sa 80GB HDD za 29.000din, ja zovem 7.maja i pitam kazu nema vise, bila je jedna kolicina. Kao, nema, ali evo ima ASUS X51H ili Benq neki dzank. ASUS 32.060din, a Benq 31.160din. OK kazem ja sve je to lepo, ali da li ce biti jos Acera, pa cu ja lepo sacekati, ne zuri mi se jako. Kazu nece vise nikada ni biti tih Acer modela 5315. Sta reci. Vec 100x vidjeno. Stvarno mi je vise dosta ovakvih firmi koje postave cenu za 1 model svuda, daju ga u oglase, a posle 1 dan kasnije kao nemaju. Cilj takve prevare je da se kupci, kada su vec dosli ili pozvali, kupe nesto drugo. E od mene vala para nece dobiti. Bednici!

Poslednja izmena:
Kako si bio ubedjen da si u pravu.... a kako si samo pogresio!!!:S:

Od 1.04 Gigatron je zaposlio 4 mlade osobe koje su bile do 15.04 na probnom radu i koje su i primljene....

GIVE THEM A BREAK!!!!

Pa sto niste nasli iskusnije radnike? Mozda zato sto gustere mozete da platite manje ili sta? :)

Od desetak puta koliko sam zvao Eurolink da pitam u vezi stvari koje sam nasao na njihovom sajtu, samo jednom su imali to sto je meni bilo potrebno. :d

Notebook je najzad nadjen u CT. Velika firma i nema zezanja. Jeste da nije 29000 vec oko 32000, ali ima Vistu, tako da vredi tih 4000dinara razlike

Poslednja izmena:
Postave oglas 06.maja za Acer Aspire 5315 sa 80GB HDD za 29.000din, ja zovem 7.maja i pitam kazu nema vise, bila je jedna kolicina. Kao, nema, ali evo ima ASUS X51H ili Benq neki dzank. ASUS 32.060din, a Benq 31.160din. OK kazem ja sve je to lepo, ali da li ce biti jos Acera, pa cu ja lepo sacekati, ne zuri mi se jako. Kazu nece vise nikada ni biti tih Acer modela 5315. Sta reci. Vec 100x vidjeno. Stvarno mi je vise dosta ovakvih firmi koje postave cenu za 1 model svuda, daju ga u oglase, a posle 1 dan kasnije kao nemaju. Cilj takve prevare je da se kupci, kada su vec dosli ili pozvali, kupe nesto drugo. E od mene vala para nece dobiti. Bednici!

Taj Acer je u ponudi bio već više od dve nedelje, bilo ga je i na sajtu sve vreme, a išao je i preko mailing liste ako se dobro sećam, a u radnji u NS je bilo oko 30 komada, koji su prodati u roku od 15-tak dana, tako da si itekako imao vremena da kupiš.

Zar ne?

Da, "gusteri" se mogu platiti manje, to je i ekonomski potez a i molim te, reci mi, gde da najde 4 iskusna radnika??? Mozda ovde na bechu?? hah... ma da....

Ih, kakav stav.. u chemu je problem natji 4 iskusna radnika? Problem je shto isti imaju neki standard, tj netje da ti rade za suntzokret. Gushteri bash i nisu u pozitziji da biraju, dok ne izuche "zanat"..

Gorane,
Aceri su bili postavljeni 15. aprila, a ne 06. maja i bili su postavljeni povodom otvaranja prodavnice u Novom Sadu, ogranicna kolicina. Ja ih licno nabavio, stavio na sajt i rasporedio u radnju.
Zasto su vama odmah u glavi raznorazne prevare, zasto stalno polazite od toga to mi stvarno nije jasno.
Ja sam uvek za to da se izadje u susret kupcima, ali kada zauzmu ovakav stav sta god uradili bezvredno je..

Hwala puno si mi pomogao,jel stwarno imaju onako opsiran i jeftin asortiman kao na sajtu?

Pa najbolje da pozoves i vidis da li u datom momentu imaju to sto tebi treba. Ali i ako nema trenutno, donesu za sat-dva.

Ma da. Ovo ti je baš konstatacija "na mestu". Razmisli malo. Kada bi svi primali "iskusne" radnike. Gde bi se obučavale novajlije. Zbog takvog stava sam ja godinama imao problem sa zapošljavanjem.

Pa ne moras 4 iskusna, mozes 2+2. U svakom slucaju ako tako ozbiljna firma drzi do ugleda nece sigurno da dozvoli da joj se desavaju takvi pehovi putem telefona ili vec poznato "ima na sajtu nema na stanju"? ****ga, to nije izgovor. I da, naravno, treba zaposljavati mlade, obucavati ih i davati im sansu. Kad su mladi, fleksibilni su i lako se mogu prilagoditi i nauciti. Matorci su vec oblikovani i....ma uostalom pogledajte banke - sve salteruse iz poste mahom rade tamo... dok ne odradi jednu prostu operaciju mogu da odspavam za pultom.

Sto se Eurolinka tice, ja sa njima imam odlicna iskustva :) i nastavicu da kupujem komponente tamo i dalje.

Poslednja izmena:

Ma Eurolink su smešni. Taj njihov nazovi online shop je puki spisak lepih želja, u praksi naravno pola toga nema, neće ni biti i sl. Zna se šta je online shop, ovo nije. Kao jeste imaju oni online shop, ali moraš da ih zoveš, pošto sa istim ne može čovek ama baš ništa da uradi. Ovo što oni rade je bezobrazluk i navlačenje. Gomila šarenih slika fejk artikala okačenih online da navuku masu. A baš upravo nestalo ...

@Gargoyle malo preterujes..... ja sam naprimer pre neki dan narucio hard WD 320GB sa jednom plocom kojeg uglavnom nigde nema a vecina firmi bi odbila da ti nabavi model bas sa tom revizijom firmwar-a, kod njih lepo stavio u napomeni sta mi treba i za 2-3 dana stiglo...
PS: Osim Imtel-a ko jos kod nas ima aktuelan online cenovnik sa stanjem lagera?

Pa ne moras 4 iskusna, mozes 2+2. U svakom slucaju ako tako ozbiljna firma drzi do ugleda nece sigurno da dozvoli da joj se desavaju takvi pehovi putem telefona ili vec poznato "ima na sajtu nema na stanju"? ****ga, to nije izgovor. I da, naravno, treba zaposljavati mlade, obucavati ih i davati im sansu. Kad su mladi, fleksibilni su i lako se mogu prilagoditi i nauciti. Matorci su vec oblikovani i....ma uostalom pogledajte banke - sve salteruse iz poste mahom rade tamo... dok ne odradi jednu prostu operaciju mogu da odspavam za pultom.

Sto se Eurolinka tice, ja sa njima imam odlicna iskustva :) i nastavicu da kupujem komponente tamo i dalje.

Gledaj, ako treba da ti se crta onda do mojega.... :smash:

Nisu sva cetiri otisla u jednoj radnji... vec upravo tako kako si i napisao... 2+2. Jedna dvojka je otisla u jednoj prodavnici gde je vec bilo dvoje iskusnijih, i jedna dvojka je otisla u prodavnici gde je bilo 4 iskusnih. U svakom slucaju.... nemoguce je da ne naletis nikad ni na jednog novajliju... uostalom si sam to potvrdio tako sto si rekao da ipak treba uposliti i manje iskusne... eto... onom useru se desilo da je pozvao i javio se novajlija... sta sad??? Hoces da ih oteras na linc?? Ako ne, cemu onda takvo insistiranje na postojanje nekorektnosti?? Sam sebe negiras... inace u normalnom svetu ovo je sasvim normalna pojava.... e sad sto mi nismo normalni (neki od nas) ljudi pa nismo culi za toleranciju vec odmah kukamo kao male bebe cim nam se nesto ne dopada.... heh... :lupko:..... inace da sve zapravo bude normalno i korektno... ta 4 nova dosla su na 23 stara!!!! Sto je vise nego dobar potez i nije bilo potrebe zaposljavati iskusne.... ali..... uvek se nadje po neki kUdtiHaEX..... to Bacid zna....

Poslednja izmena:
Gledaj, ako treba da ti se crta onda do mojega.... :smash:

Nisu sva cetiri otisla u jednoj radnji... vec upravo tako kako si i napisao... 2+2. Jedna dvojka je otisla u jednoj prodavnici gde je vec bilo dvoje iskusnijih, i jedna dvojka je otisla u prodavnici gde je bilo 4 iskusnih. U svakom slucaju.... nemoguce je da ne naletis nikad ni na jednog novajliju... uostalom si sam to potvrdio tako sto si rekao da ipak treba uposliti i manje iskusne... eto... onom useru se desilo da je pozvao i javio se novajlija... sta sad??? Hoces da ih oteras na linc?? Ako ne, cemu onda takvo insistiranje na postojanje nekorektnosti?? Sam sebe negiras... inace u normalnom svetu ovo je sasvim normalna pojava.... e sad sto mi nismo normalni (neki od nas) ljudi pa nismo culi za toleranciju vec odmah kukamo kao male bebe cim nam se nesto ne dopada.... heh... :lupko:..... inace da sve zapravo bude normalno i korektno... ta 4 nova dosla su na 23 stara!!!! Sto je vise nego dobar potez i nije bilo potrebe zaposljavati iskusne.... ali..... uvek se nadje po neki kUdtiHaEX..... to Bacid zna....

Linc? Boze sacuvaj :) Nisam rekao da ih treba lincovati a i nisam znao da je 2+2 jer to nigde nisi naveo a odmah si krenuo da se pravdas :) Tolerancija? Zasto da ne, ko radi taj i gresi...
A ovu opasku o meni ne razumem bas :) tako da cu da iskuliram :)

Ja ne razumem nista, tako da cu i ja da iskuliram.
Voleo bih da mi Gorgoyle nadjes potpuniji web shop od Eurolinkovog na nasem trzistu. Mi smo mala firma koja kao jos nekolicina u gradu pokusava da se takmici sa distributerima koji otvaraju lance svojih prodavnica sto je paradoks svuda u svetu. Jedina dva retailera koji se koliko toliko nose rame uz rame sa njima u Beogradu su bez lazne skromnosti Eurolink i Gigatron, a koliko je to tesko shvaticete ako daj bze jednog dana udete u isti poao kojim se mi bavimo. I ako za jedu firmu, koja ima lager 30+ miliona dinara mozete da kazete da je sarena laza onda je svaka dalja diskusija bezpotrebna.
I sta znaci nasao sam u Comtradeu laptop ali ne za 29, vec za 32 hiljade dinara oni su ozbiljna firma. Naravno da su ozbiljna firma.Oni su najveci ditributer IT opreme...
Reper Vam je ova situacija i rukovodite se trenutnim stanjem na trzistu. Ja cu vam reci da je pravo cudo da pored svih stvari koje se desavaju u zemlji Firme i dalje opstaju. Kada se radi o opstanku, normalno je da se radi i na optimizaciji lagera koji je i dalje prevelik ali eto, ni to nije dovoljno. Ah da, zaboravio sam. Nikada nije dovoljno

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno