Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obavezno to uradi, KimTec servis je u Vilinim Vodama na Dorćolu, baš preko puta "Tempo" supermarket-a.
Za tačnu adresu moraćeš da ih pozoveš ali ja sam nažalost njihov telefon negde zagubio.
Pozovi 444-0841 (Beotronic) i zatraži im telefon servisa KimTec-a.
I lepo traži nekog šefa / direktora i objasni mu kako su se tamo u Monitoru ponašali prema tebi i šta su uradili.

:wave:

Udjes na drugi ulaz i prva zgrada, prvi ulaz sa leve strane, prva vrata levo je servis :)

Hvala na pojasnjenjima, znam broj Kimtecovog servisa, a eto sad znam tacno u kojoj prostoriji se nalazi servis... Hehe... Odnecu ga za jedno mesec dana, jer sada mi bash bash treba rachunar... Nadam se da nece praviti problem sto je monitor doneshen na reklamaciju posle 2 godine :)...

ili da probas kao ja, 20 dana pred istek garancije:wall:

Taj fazon, plasim se da mi ne kazu: "Pa sta dolazite posle 2 godine od kupovine da reklamirate, ko zna sta ste vi radili sa monitorom, igrali pikado na njemu, crtali olovkom po njemu jer ste mislili da je ustvari to touch-screen i sl..." Kakva smo drzava, ne bi me cudilo ni da mi to kazu. :)

mogu oni svasta da kazu a tvoje je pravo da reklamiras pa makar i 1 dan pred istek garancije

Trik pitanje..

Da li je neko imao posla sa "Forum Rachunarima" (http://www.4um.co.yu/public/index.php) ?

Neshto mi prichao tjale, da su ga ojadili, prodali mu epson shtampach sa praznim tonerima (4 stranitze isputzao i kraj) itsl?

Oni su dobro poznati članovima Bench-a . . .

Ahahah.. dobro, dosta si mi i rekao. ***, ako su i ojadili nekoga ko ne zna, a to netje da prizna, poen za njih. S' tim shto tju ja da ih obidjem, pa me interesuje, da li je neko "reshavao" i "reshio" problem sa njima?

Desk,dobio sam kuciste bez pola srafova vezica i uputsva,stiglo samo 4 velika srafa za zatvaranje stranica kucista i drzaci za maticnu plocu,znaci neki fini gospodin je povadio sve sto mu je trebalo,mada ne znam sta ce mu.
dovoljno da vise nikad nista kod njih ne kupim.

Poslednja izmena od urednika:
Zanimljivo iskustvo sa Gigatronom.
Zvao sam ih juce...uglavnom pitam da li imaju u radnji X-Fi Xtreme music i na to pitanje covek (decko) mi odgovara " to su zvucnici, je li tako" :). Zanimljivo je da covek koji radi u maloprodaji racunara i racunarskih komponenti pravi takvu gresku.
Uljudno sam ga ispravio...i dobio odgovor da nemaju pomenutu karticu.
Par sati kasnije nazvao sam ih ponovo...oh, kakva greska :).
-"Da li imate Altec Lansing taj i taj model"..."nema"..."da li imate blabla model"..."nema"..."hmmm...sta uopste imate od Altec Lansing slusalica"..."samo tren da pogledam....samo malo...pa imamo samo par modela...mislim samo ove AH5".
Ok...rekoh ajde da vidim sta imaju od Logitech slusalica. Postavljam pitanje...prvo, drugo...i svaki put dobijam isti odgovor "Nema". Naravno usledilo je pitanje
-"pa sta uopste imate od Logitech slusalica"..."pa rekao sam vam, imamo samo par modela".

Recept za odbijanje potencijalnih musterija:
- zaposli nestrucno lice
- postavi cenovnih sa nepostojecom robom

Mislim da ih vise necu zvati...sta vise ubedjen sam :).

Da li si možda razmišljao o tome da su primili novog radnika? Ne znam da li si se ti rodio sa činjenicom da je X-Fi Xtreme music zvučna karta, ali očigledno da taj momak koji tamo radi nije.
Sa druge strane, ako imaju samo nekoliko slušalica, trebalo je da ti nabroji koje su. Ali opet, možda je novajlija u pitanju, pa čovek još ne zna.

Sad ćeš ti, ili neko drugi, reći "Pa što radi taj posao kad ga ne zna?". Pa možda zato jer mu, kao svima nama, treba novac. Možda ima ženu i dete kući. Nemoj me shvatiti pogrešno, pričam iz primera drugih koje sam video radeći kao prodavac i uvek sam se ježio na komentare ovog tipa.

Pa da li je lakse nekom prodavcu da pogleda modele slusalica ako ih ima "par komada" ili meni da predjem pola grada da licno vidim?

Boki, ako ima ženu i dete i frka mu je za kintu, pravac građevina, hiljadu-dve dinara je dnevnica na mešalici, za šta ne treba nikakvo predznanje, a i tu kintu kao prodavac u IT-u neće zaraditi skoro.
Ljudi moraju da shvate da ne može svako sve da radi.

Pa da li je lakse nekom prodavcu da pogleda modele slusalica ako ih ima "par komada" ili meni da predjem pola grada da licno vidim?

Sa druge strane, ako imaju samo nekoliko slušalica, trebalo je da ti nabroji koje su.

@Vectorman, ajde nemoj nabrajati svašta, molim te. Eto, sasvim slučajno sam svoj prvi upgrade računara odradio tako što sam radio na građevini. Ne znam da li si ikad radio tamo pa pričaš tako. Sve je to sezonski posao, ništa nije sigurno. Da ne pričam o tome što sam radio kada je bilo hladno. Niti je zdravo, niti korisno. Danas je problematično naći stalan posao sa kojim možeš da sklopiš kraj sa krajem. Istina je da ne može svako sve da radi, ali neke stvari se uče.

Kratko i jasno-prodavac mora da poznaje asortiman proizvoda koje prodaje,i mora da poznaje rad na rachunaru bar toliko da udje u lager listu i cenovnik.

Poenta mog post-a je da u IT prodavnici treba da radi neko kome je to struka i ko se razume u to. Kao što u mesari treba da radi mesar koji je učio taj zanat i kao što u banci radi diplomirani ekonomista. To je prvi uslov da neko uopšte dobije posao, a snalaženje na radnom mestu, kvalitet, odgovornost i zalaganje mu omogućava da to radno mesto zadrži i da napreduje. E sad, ko nije hteo da uči nego se provlačio kroz školu, pa ga sad još mrzi i da radi...lopata je tu. Ako hoće, može da nauči, a kako će raditi to zavisi samo od njega samog.
Ne kažem da je ovo u 100% slučajeva, kao što ima radnika duduka, tako i među poslodavcima ima još većih duduka, pa naje8e i neki ok radnik, ali to je već druga priča.

Da da, experti u prodavnicama IT opreme za 200-300eur plate... lupate bre!

Poslednja izmena:
...Web House ...Ne reklamiraju ono sto nemaju u firmi...
Ovo nije tacno.

Ja sam ih bukvalno par meseci zvao za Nocutine 80mm ventilatore koje su uredno stavljali u cenovnik svake nedelje, a nikad ih nisu imali na lageru (prica: "zovite u ponedeljak", ocekujemo za 10 dana" i sl.). Ista prica je i za komplet mish+tastatura, hteo sam Logi Codrless Desktop Express, preko telefona su imali crne, a kad sam dosao (40 minuta razmaka), imali su samo bele. Smoren, uzmem EX90 komplet, poslednji koji je bio crn. Mish je skripao (da su znali za to, pokazala je i reakcija prodavca prilikom reklamacije).

Poslednja izmena:
Sad ćeš ti, ili neko drugi, reći "Pa što radi taj posao kad ga ne zna?". Pa možda zato jer mu, kao svima nama, treba novac. Možda ima ženu i dete kući. Nemoj me shvatiti pogrešno, pričam iz primera drugih koje sam video radeći kao prodavac i uvek sam se ježio na komentare ovog tipa.

Ovo ti uopšte ne stoji, znam po sebi.
2 godine manje više aktivno tražim posao servisera ili prodavca, poznajem HW vrlo vrlo dobro... imam sve kavalitete da budem to ali nemam nikakve da dođem do toga.
Tebi svaka čast kad si se tako lako zaposlio pa imaš takvu sliku o zapošljavanju - da je to mačiji kašalj, samo odeš negde i kažeš ja hoću da radim i oni ti daju poaso... :S:

Kratko i jasno-prodavac mora da poznaje asortiman proizvoda koje prodaje,i mora da poznaje rad na rachunaru bar toliko da udje u lager listu i cenovnik.

Upravo tako. U pitanju su elementarne stvari.

Da da, experti u prodavnicama IT opreme za 200-300eur plate... lupate bre!

To je na zalost tacno....mislim na plate. Niko ne ocekuje experta na poziciji prodavca u maloprodaji ali opet ne treba zaposljavati ljude koje zabole uvo za neke zvucne karte i sl...Problem je u tome sto da bi zaposlili coveka koji hoce da radi i koji se razume morate da ga platite...pristojno. E a to je vec druga prica :).

2 godine manje više aktivno tražim posao servisera ili prodavca, poznajem HW vrlo vrlo dobro... imam sve kavalitete da budem to ali nemam nikakve da dođem do toga.:S:

I ja sam trazio posao ili servisera ili prodavca. Sta vise pozvali su me iz par firmi. Medjutim da se nadovezem na predhodni post, videh kakva je plata...i to je to. Hvala ne hvala. Ja hocu da radim, imam solidno iskustvo, nisam balavac ali necu da radim za dzeparac. I onda dolazimo u situaciju da rade neki priuceni klinci...itd...mrzi me vise da kuckam :)

2 godine manje više aktivno tražim posao servisera ili prodavca, poznajem HW vrlo vrlo dobro... imam sve kavalitete da budem to ali nemam nikakve da dođem do toga.
Tebi svaka čast kad si se tako lako zaposlio pa imaš takvu sliku o zapošljavanju - da je to mačiji kašalj, samo odeš negde i kažeš ja hoću da radim i oni ti daju poaso... :S:

Odakle tebi uopšte ideja da sam ja posao našao "lako". Možda u nekim situacijama treba razmisliti pre nego što stisneš dugme "Submit", meni je pomoglo nekoliko puta. Zar nisam gore napomenuo da je teško naći posao? Pre ovoga sam radio na građevini, u prodavnici mobilnih telefona, perionici automobila. Za sve te poslove sam se apsolutno sam snašao. Treba samo imati dovoljno energije, i dovoljno se truditi. Džabe ako neko zna znanje, a ne želi da radi (ovim ne upirem prst u tebe). Plate su smešne, da li bi ti radio za 200-250€? Sve ovo što sam radio je bilo 2003-2004 godine pa se ti presaberi koliko mi "lako" ide.
Videćeš kada se budeš zaposlio, ako bog da. Pa ćeš totalno drugačije gledati na teme ovog tipa jer su ti neke stvari jasnije. Jadno mi je i bedno što ljudi (kupci) u našoj zemlji očekuju uslugu od nekog bog zna kakvog kvaliteta, a isto tako nisu spremni da pruže prodavcima "podršku" od strane kupaca koja je svima potrebna.

Mene je, dok sam radio u komercijali, zvao čovek i pitao da li imamo nešto od Fujoši Simens notebook-ova na stanju. Šta sam trebao da radim, da dignem temu ovde kako je to smešno... ma daj. Isto tako sam u jednoj firmi naručio SATA disk, a dobio PATA i tvrdnju kako je to isto, zatim otišao da kupim punjive baterije gde me je prodavačica ubeđivala kako su alkalne baterije punjive. Problem sam rešio tako što sam ljudima objasnio da nisu u pravu i gotovo. Najlakše je smejati se tuđem neznanju.

Poslednja izmena:
Pazi...naziv teme je "Iskustva sa racunarskim radnjama" a ne "Glupa pitanja glupih kupaca". :)

Pazi...naziv teme je "Iskustva sa racunarskim radnjama" a ne "Glupa pitanja glupih kupaca". :)
Majko mila kakve sve ljude čovek neće upoznati ovde...
I ti si našao da sudiš o nekom, a mrzi te da pročitaš šta sam ja napisao, i da uključiš mozak na 10 sekundi koliko je potrebno da se shvati šta sam mislio.

Poslednja izmena:
Majko mila kakve sve ljude čovek neće upoznati ovde...
I ti si našao da sudiš o nekom, a mrzi te da pročitaš šta sam ja napisao, i da uključiš mozak na 10 sekundi koliko je potrebno da se shvati šta sam mislio.

Imas neki problem? To sto si ti napisao nema blage veze sa temom. Ono sto sam ja napisao u inicijalnom postu jeste vezano za iskustvo sa racunarskom radnjom.
Ehem...cek malo...da nisam ja sa tobom pricao mozda :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno