Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Prava je steta sto nisu ubacili jedan atomcic, ali i to ce uskoro.

Pomoc narode. Kupio sam Transcend JetRAM 2GB cip, ali moj eeepc vidi samo 1GB. Jel vama vidi svih 2GB? Jel da vracam RAM, pa da probam sa nekim drugim?

ja sam prvo pokusao sa Kingstonom, ali je on odbijao da uopste radi, kao sto je opisivano ranije, pa sam ubacio Transcend i uredno je projavio svih 2 giga. prvo probaj sa drugim modulom, pa tek onda sa drugim proizvodjacem.

Poslednja izmena:
Ovaj MiniNote deluje daleko bolje i kvalitetnije od Asusa. Doduse skoro duplo je skuplji... :)
Jel zna neko da li ga ima u Srbiji?

Otvorio sam zasebnu temu o ovom mališi i postavio pitanje kada se može očekivati kod nas, ali mi niko ništa nije odgovorio. Koliko znam, još nije imao evropsku premijeru, tako da sumnjam da se može kod nas igde naći.

Što se cene tiče, sve zavisi koji model gledaš, postoji i model koji je jeftiniji od Asusa Eee 900.

Inače, ja sada ne bih žurio sa kupovinom istog, jer je već najavljen refresh koji stiže za koji mesec i imaće bitno jači procesor. Po svemu sudeći to će biti VIA Isaiah:
A VIA engineer has already stated that Isaiah processors will show up in HP's 2133 Mini-Note PC within the next few months and Everex's CloudBook Max is another likely candidate for the new 65nm processor.

Poslednja izmena:
Ovaj MiniNote deluje daleko bolje i kvalitetnije od Asusa. Doduse skoro duplo je skuplji... :)
Jel zna neko da li ga ima u Srbiji?

Jao tek si prodao svoj eee a vec merkas nesto novo :D Strasno, ali ajde ti si mi uteha da nisam najgori od sve dece :p

Poslednja izmena:
Ja sam i imao u planu da uzmem tako neshto i merkao 3e ali kada sam video MiniNote odustao sam odmah od asusa.

Jao tek si prodao svoj eee a vec merkas nesto novo :D Strasno, ali ajde ti si mi uteha da nisam najgori od sve dece :p

Iritirao me je (pre)mali ekran kod 4g surf verzije. Zato je likvidiran a i nailazi EEE 900 koji ima veci ekran. No, kad je tu i ovaj HP zasto ga ne merkati? :)

Iritirao me je (pre)mali ekran kod 4g surf verzije. Zato je likvidiran a i nailazi EEE 900 koji ima veci ekran. No, kad je tu i ovaj HP zasto ga ne merkati? :)

Ja cu a i dosta ljudi ovde za 3 puta manje para da trpim mnogo vise od malog ekrana :):):):).

Ama ja bi za te pare dao da me j...ebe ceo stadion bre:):):):):)

jedna ispravka u vezi sa štucanjem muzike kada se "vuče" sa kartice.

naime, i meni je štucala pri multitaskovanju u xandrosu dok sam je puštao sa matore kingston 1gb kartice. ALI :D kada sam ubacio transcend SDHC od 8gb, sve radi kao štoperica.

nije mi jasno zašto, kapiram da je čitač kartica optimizvan za rad sa SDHC karticama :češ češ:

mozda jer je sdhc daleko brza??

I verovatno je klasa 6. Manje vise sto je SDHC

hmmmm, odradih nekoliko apdejta koje mi je add/remove ponudio, tipa bios i mass storage 1 i 2, i sad mi secka muzika dok slusam fajlove sa SSDa, a i sa USBa, dok surfam netom (tacnije dok se ucitava stranica i sl). Ima li ko slican problem, a mozda i resenje?? :)

hmmmm, odradih nekoliko apdejta koje mi je add/remove ponudio, tipa bios i mass storage 1 i 2, i sad mi secka muzika dok slusam fajlove sa SSDa, a i sa USBa, dok surfam netom (tacnije dok se ucitava stranica i sl). Ima li ko slican problem, a mozda i resenje?? :)

Primetio sam da kod eeepca ne treba raditi update. Kad sam ja pokusao update, spalio sam ROM i cekao posle toga mesec dana da mi zamene citavu plocu (umesto da su samo reprogramirali ROM). Svapska posla. Ali valjda im je jeftinije za zamene celu stvar, nego da detektuju kvar.

Naravoucenije: ne raditi update. Ako radi, ne popravljaj :)

ne treba raditi update biosa ako vam računar radi kako valja.

inače, izgleda da sam uspeo da zagubim dvd rom koji je (ako je uopšte) došao uz makinu, pa ako bi neko hteo da bude lep da mi nareže, ima pivo od mene.

volim da apdejtujem, sta cu :p
prije je seckao ponekad kad radim nesto, sad malo cesce. Mada, steta sto ne mogu sad preko wirelessa da probm muziku steka li, smetam koleZama :D

ovo update-ovanje biosa NIKO ne preporučuje. prati malo taj eee user forum ;)

inače snašao sam se za taj dvd, skinuh ga sa neta...

pivo ću, jel'te popiti sam =)

pa racunas da mi zbog toga steka audio?? :-/

BTW, je li neko uspio da poveze EEE na 3G telefon? Sad nesto citkam:
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=2109
odma lose iskustvo sa W950i (koji ja imam), a i noob sam za ovo :p

Mislis da povezes 3G telefon na Eee?? A ne Eee na 3G telefon!!!:p:p

U XP-u je lako a za XANDROS NE ZANAM!!!

Za XP je potrebno samo instalirati modem i napraviti konekciju sa sledecim parametrima:

poziva se br.:
Nokia *99#
Siemens *99***1#
Motorola *99***2#
Ericsson *99***3#

a User i Pass su:
za MTS:
User: mts
Pass: 064
za druge mreze ne znam

a kao extra settings u podesavanju modema stavite:

Nokia +cgdcont=1,"IP","gprsinternet"
Siemens +cgdcont=1,"IP","gprsinternet"
Motorola +cgdcont=2,"IP","gprsinternet"
Ericsson +cgdcont=3,"IP","gprsinternet"

thats all folks:):)

Poslednja izmena:
za XP sam vec sad odradio na compu, uz PC suite je bilo jos lakse :) ali za Xandros vec ne znam, a xtra bi bilo (kod nas u CG je na prepaidu 2GB za 25€, sto mislim da je OK).

Evo ja sam odradio updejt bio mislim da je bio updejt sa prvim brojem 9 ne secam se dalje. Sve radi cool. Inace bio sam snimio na flash pa sam ga tako fleshovao i koliko sam video svi su dobro prosli koji su isli ovom metodom.

kada ce izaci kod nas eee pc 900 ? evo konacno je dosao 12 maj za izlazak u evropu

Nazad
Vrh Dno