Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

oko 55 funti kostaju i u srbiji

ja bi voleo da je tako - nazalost nije. koshtaju 9k dinara u Puma-i na zelenom vencu, i nemaju moj broj.

upravo sam ih osvojio na Ebay-u i placam ih sa shipping-om za srbiju 51 funtu - 66 evra. ovde mogu da mi uzmu maksimum josh 1000 dinara i to je to. sve ukupno - 6000 din.

inache, moze li neko ga mi objasni, da li je moguce platiti predmet, u dogovoru sa prodavcem, jednostavnim Bank transfer-om ? video sam da neki predmeti imaju tu opciju, i cenim da je to daleko najlakshi sistem placanja - da ti chovek broj svog rachuna, a ti uplatish kesha kolko treba ?

moguce je naravno al racunaj da ces morati dati 30 e polog za transfer u slucaju da banka preko koje idu uzme proviziju...

I sa novom intesinom karticom i dalje imam istih problema

Dakle prvo placanje ok

Drugo placanje:This payment cannot be funded with a credit card at this time.

Treca kartica koja nece da radi...ajd neka mi neko tacno objasni kako je TACNO otvorim paypal acount sa intesinom VISA INTERNET KARTICOM.

Da ne bi s**** i 40tu karticu :)

@igoritza
"..jednostavnim Bank transfer-om ?.."

ako mislis na ono IBAN, SWIFT... zaboravi.. to mozes da placas samo preduzecima i rodjacima u inostranstvu. treba da se popunjava gomila podataka, a i uzimaju veliku proviziju (npr. u Raiffeisen banci uzimaju min. 1000 din a preko toga na procenat)

znaci treba ti *profaktura* pa IBAN, adresa firme itd...
ja sam par puta tako kupovao preko Komercijalne, mislim da oni uzimaju oko 200 din provizije

jel zna neko dal radi Paypal u Hrvatskoj, Bosni.. itd?

sto je lepo imati paypal mastercard, pa onda lepo dizes novac na atm-u u Beogradu sa svog paypal naloga :)

Poslednja izmena:
sto je lepo imati paypal mastercard, pa onda lepo dizes novac na atm-u u Beogradu sa svog paypal naloga :)

shto je lepo kad ti kazu ljudi da ne moz da registrujesh Paypal iz srbije a onda neko izjavio ovako neshto :d

shto je lepo kad ti kazu ljudi da ne moz da registrujesh Paypal iz srbije a onda neko izjavio ovako neshto :d

pa moze da se registruje, ja sam iz Srbije, najbolje je ako imate nekog preko jos ako se preziva isto kao vi pa vam ustupi neki racun u banci i vi to vezete za paypal, onda vam posalju paypal master na tu adresu tamo i to je to

I sa novom intesinom karticom i dalje imam istih problema

Dakle prvo placanje ok

Drugo placanje:This payment cannot be funded with a credit card at this time.

Treca kartica koja nece da radi...ajd neka mi neko tacno objasni kako je TACNO otvorim paypal acount sa intesinom VISA INTERNET KARTICOM.

Da ne bi s**** i 40tu karticu :)
"This payment cannot be funded with a credit card at this time."

paypal accounti iz evrope, da li samo sveze registrovani ili i stari (trazio sa po netu da li je neko imao slican problem, i javljaju se stranci iz razlicitih "uglednih" EU zemalja sa istim problemom), imaju ovaj problem kad probas da napravis vise transakcija istog dana, konkretno imao sam isti slucaj sa amex-om, i resava se tako sto sacekas dan, dva i onda mozes da napravis sledecu transakciju, i mislim da nije vezano za verified i unverified jer sam imao problem i kad je postao verified account. Jos jedna interesatna stvar je da ovo ne vazi ako pravis uplate za ebay, za ebay placanje moze koliko hoces transakcija isti dan, problem nastaje samo kad hoces da posaljes novac nekom recimo fizickom licu sa paypal account-om sa opcijom send money. I takodje izgleda postoji i neki vrednosni limit, konkretno nisam uspeo da posaljem nista iznad 100$ iz jedne transakcije, ovo takodje isto ne vazi za ebay transakcije, vrednost ne igra ulogu.

Poslednja izmena:
Koga zanima, visa revolving raiffeisen banke radi na paypalu, dodao sam jednu pre par dana

Koga zanima, visa revolving raiffeisen banke radi na paypalu, dodao sam jednu pre par dana

kako ?

iz shupljeg u prazno - sve kreditne karte su sada definisane lokacijski preko broja, te bez obzira na poreklo kartice, ne mozesh je registrovati jer u sebi sadrzi info da je iz srbije.

ajde ljudi, dajte konachno neko validno objashnjenje - SADA, moze li ili ne moze kartica iz srbije da se validno registruje na paypal ???

Kako, nemam pojma, niti me zanima. Bitno mi je samo da radi, a radi kao sto rekoh.

Imam istu tu karticu iz 2006. godine kojom sam i do sad placao na ebayu i koja mi istice za 10 dana. Dobio sam novu (automatski produzavaju), istu karticu ali sa skroz drugim brojem, dodao je na paypal i radi. To mi je jedino bitno. Za par dana stize i Amex blue iz Intese pa cu probati i sa njom, javicu ovde. Ali sam skoro siguran da ce i ona proci. Uglavnom ne prolaze ove obicne koje moze svako da izvadi

Isti slucaj kao moj.
Da li si zavrsio enrolment (ono sa ukucavanjem broja i skidanjem 1.5EUR sa nove kartice) i da li si probao neko placanje.

kako ?

iz shupljeg u prazno - sve kreditne karte su sada definisane lokacijski preko broja, te bez obzira na poreklo kartice, ne mozesh je registrovati jer u sebi sadrzi info da je iz srbije.

ajde ljudi, dajte konachno neko validno objashnjenje - SADA, moze li ili ne moze kartica iz srbije da se validno registruje na paypal ???

Radi 100% MasterCard BancaIntesa i Visa Internet BancaIntesa

Isti slucaj kao moj.
Da li si zavrsio enrolment (ono sa ukucavanjem broja i skidanjem 1.5EUR sa nove kartice) i da li si probao neko placanje.

To sa skidanjem 1.5e jesam, ali nista jos nisam kupovao. Opet ne verujem da moze da bude problema, ipak je nalog star 2 godine i radi savrseno

Kako Tacno Registrovati Paypal Sa Intesa Visa Internet Karticom sa Minimalnom Sansom za Neuspeh

Uzmes madjarski paypal i registrujes se - nadjes neko madjarsko ime prezime adresu i telefon.

Ako do sada nemas paypal kuci onda registruj odatle a ako si vec registrovao nekoliko puta onda nemoj idi u neki internet cafe - hvataju poreko istih IP-a.

Kada otvoris account onda ga ne verifikujes odmah jer mozes da placas u iznosu od 150$ bez verifikacije kartice.E tek posle je verifikujes - mozes i odmah ali za svaki slucaj bolje ne , jer mogu slucajno odmah da ti blokiraju account jer se blokiranje acount-a obicno desavaju nakon verifikovanja kartice...
A pre verifikacije se nikada ne desava da se blokira znaci imas bar 150$ po kartici i 99% verovatnoce da te ne blokiraju posle.

Bosna i Slovenija su jako lose za registraciju paypal-a jer placanje ne moze da prodje - posle 2-3 placanja se javlja jedna cudna poruka da paypal ne moze da skine novac sa racuna kartice.

Bice da je zbog toga sto intesa pravi kartice u madjarskoj...pa prolaze samo na tu zemlju.

Kako, nemam pojma, niti me zanima. Bitno mi je samo da radi, a radi kao sto rekoh.

Imam istu tu karticu iz 2006. godine kojom sam i do sad placao na ebayu i koja mi istice za 10 dana. Dobio sam novu (automatski produzavaju), istu karticu ali sa skroz drugim brojem, dodao je na paypal i radi. To mi je jedino bitno. Za par dana stize i Amex blue iz Intese pa cu probati i sa njom, javicu ovde. Ali sam skoro siguran da ce i ona proci. Uglavnom ne prolaze ove obicne koje moze svako da izvadi

Bolje nemoj da dodajes amex - barem ne na isto acount - bolje imati rezervnu;)
Jer ako blokiraju racun blokiraju obe te kartice

Poslednja izmena:
Da li visa internet intesa radi na moneybookersu bez problema - meni nece tj odbili su je...kazu da ne mogu da uploadujem novac sa te kartice

Registrovao sam Master card intese i odmah mi traze verifikaciju kartice, ono uzimaju 1.5eura, koliko dana se to ceka i odakle da procitam ta 4 broja koja traze, da li mogu online da vidim taj broj ili moram da zovem banku?

ako zoves banku nece ti hteti reci preko telefona dok se ne proknjizi,ako znas nekog licno u banci moze da ti proveri u nedospelim obavezama.A takodje mozes i da vidis na online u nedospelim obavezama,tako sam ja video.

5-7 dana nekad i manje,ako imas online najbolje da pogledas u njemu.

Koliko sam ja razumeo PayPal radi OK ako kupuješ, tu nema mnogo provera, ali se dešava da traže dodatne provere ako nešto prodaješ pa ti novac stiže na račun?! Ili sam ja to pogrešno shvatio, pa je posle nekog vremena u svakom slučaju potrebno da se čovek igra sa PS?

pa tako nekako,da li neko zna kako da mi adresa bude confirmed tj da im posaljem dokumenta ili sta vec?

Kako Tacno Registrovati Paypal Sa Intesa Visa Internet Karticom sa Minimalnom Sansom za Neuspeh

Uzmes madjarski paypal i registrujes se - nadjes neko madjarsko ime prezime adresu i telefon.

Ako do sada nemas paypal kuci onda registruj odatle a ako si vec registrovao nekoliko puta onda nemoj idi u neki internet cafe - hvataju poreko istih IP-a.

Kada otvoris account onda ga ne verifikujes odmah jer mozes da placas u iznosu od 150$ bez verifikacije kartice.E tek posle je verifikujes - mozes i odmah ali za svaki slucaj bolje ne , jer mogu slucajno odmah da ti blokiraju account jer se blokiranje acount-a obicno desavaju nakon verifikovanja kartice...
A pre verifikacije se nikada ne desava da se blokira znaci imas bar 150$ po kartici i 99% verovatnoce da te ne blokiraju posle.

Bosna i Slovenija su jako lose za registraciju paypal-a jer placanje ne moze da prodje - posle 2-3 placanja se javlja jedna cudna poruka da paypal ne moze da skine novac sa racuna kartice.

Bice da je zbog toga sto intesa pravi kartice u madjarskoj...pa prolaze samo na tu zemlju.

Ma sta sve naprica a toliko toga nema veze sa istinom. Kakav Madjarski account, madjarsko ime, adresa i telefon. Ma moze da se izabere bilo koji account, nema to veze ni sa cim.

Jedino sto ne mozes je da izaberes Srbiju iz liste zemalja kad otvaras paypal account i ne mozes da verifikujes adresu iz Srbije zato sto nismo zvanicno kao drzava podrzani. Mozes da imas verifikovan nalog ali ne i verifikovanu adresu (nismo podrzani) koja i nije obavezna da se registruje. Ustvari pozeljna je jer si ti sa tim za njih 100 posto cist i nece te proveravati. Ali kreditne kartice odavde rade, vecina revolving kartica i to nema nikakve veze sa Intesinim karticama koje se prave u Madjarskoj.

IP adrese se ne filtriraju, ti iz Srbije mozes da otvoris nalog na paypalu i da se registrujes preko austrijskog, madjarskog, bosanskog, hrvatskog, bilo kog accounta samo je bitno da imas karticu koja radi odavde i da uradis verifikaciju odmah jer na taj nacin si ti za njih 90 posto cist i nece gubiti vreme da te proveravaju zato sto si dokazao da si ti vlasnik kreditne kartice cim si imao uvid u onaj cetvorocifreni kod sa kojim si se verifikovao na paypalu.

Ja koristim bosanski account tj. pise mi u podacima da sam iz te zemlje i sva placanja do sad mi rade bez problema a bilo je mnogo vise od 2-3 uplate tako da ne znam odakle ti to da izbor zemlje ima veze sa blokiranjem uplate. Kao radi preko madjarskog ali ne radi kad se izabere bosna ili slovenija. Bice ipak da nije do toga vec zbog neceg drugog. Mozda da pitas nekoga iz banke zasto ti posle 3 uplate ne radi.

^ Bosna ima ogranichenje koliko para mozesh da poshaljesh, a ne mozesh da primash uplate uopshte, zato nije dobro ici preko nje, ostalo shto si rekao stoji.

Nazad
Vrh Dno