Šta je novo?

Odlican player za manji budzet

Hvala u svakom slucaju, odlucio sam se da poguram preko telefona za sad pa kad on odradi svoje onda zasebno jer iako je bolji zvuk na sansi za moje potrebe je dovoljan i telefon. :wave:

Ukoliko ste imali priliku da koristite ovaj plejer zamolio bih vas za komentare od Sandisk Sansa View modelima, interesuje me što veći kapacitet, ili eventualno model e280 i gde bi se oni mogli što povoljnije nabaviti,
Unapred hvala & pozdrav

Zasto zaboravljate Apacer. Nije bas samo dno ponude (ni po ceni, ni kvalitetu), kao recimo neki kung-fu modeli, ali moze bez puno problema da se uglavi u svaciji dzep :) . Moj favorit je Apacer AU231, sa svojih 1GB RAM i dodatnim SD slotom. Mana mu je ta sto na displeju ne pokazuje bas puno podataka.
b143711.jpg

AAA Baterija, moze se kupiti na bilo kojoj trafici, sa alkalnom izdrzava od 6.5 do 7 sati reprodukcije, a naravno, mozete kupiti i punjivu. Ekvilajzer, shuffle itd itd. Na akciji sam ga pre neki dan video za oko 2k dinara., inace mislim da je znatno skuplji.

Ako nekome znaci ima RoHS standard :p .

Ovo je najgluplji plejer koji sam u životu video! Zvuk je toliko loš da je to neverovatno! Ekran prikazuje samo redni broj pesme, i trajanje... Ništa više od toga!
Ako već hoćete plejer za 15-20 eura, bolje uzmite MSI Mega 538 - koliko para, toliko muzike...

Ja pitah na temi Clip problem racunajuci da je ona bila aktuelnija ali sad je ova izbila na vrh a tamo nista.

Dakle, da li Clip moze da se puni drugacije osim USB-om?
Drugo, buni me to sto pominjete Win MEdia player u kontekstu punjenja plejera muzikom. Da li on moze da radi tako sto mu napunis pesme (iz Total cmd, recimo) i slusas k'o covek?

Ne razumem se u ove plejere uopste ali mi sad treba jedan a vidim da su ljudi zadovoljni sa ovim. BYW, koja je trenutno najniza cena, da znam da ga ne preplatim?

@ xakep:
Nemam Clip vec Sansu e260, ali cu pokushati da ti pomognem:
1. Mozesh da qpish za 200din kineski USB punjach (obichan punjach samo ima USB port), meni to zavrshava posao bez greshke
2. U podeshavanjima postoji tzv. MSC USB mod koji ti omogucava da se plejer koristi kao flash disk (znachi muzika na copy/paste). Druga opcija je MTP za koju ti treba WMP ili Winamp za prenos pesama.
3. Cene koje sam ja video: oko 40e za 1GB i 50e za 2GB model.
Ako sam negde pogreshio nek me vlasnici Clipa isprave. Pozdrav

E hvala ti, bas precizni odgovori. Nisam vidjao te kineske "virtuelne USB" punjace. Evo umirem od smeha. Cega su se sve setili, uzas jedan. :D

Samo da zamolim nekoga da potvrdi da je i sa Clipom ista situacija.

Poslednja izmena:
To je to sto ivan kaze. osim sto za MSC mod moras imati firmware 1.18 ili noviji, predhodne verzije kad se nakace na win mogu samo da prenose sa MTP protokolom dok se preko MSC-a kace na na npr linux ili OSX

ajde da jos pitam da li je taj firmware aktuelean i da li moze da se proveri koja verzija je na plejeru. Moze li da se flesuje i da li je taj deo uradjen kako treba i sve ide glatko?

aktuelna je verzija 1.20 meni i dalje stoji 1.18 po sistemu "ako radi ne diraj". Na player-u se lako nadje koja je verzija na njemu a update se vrsi jako lako. Samo se skine FW file, prekopira u root Clip-a a potom se isti ugasi pa upali i sam odradi instalaciju FW-a

ajde da jos pitam da li je taj firmware aktuelean i da li moze da se proveri koja verzija je na plejeru. Moze li da se flesuje i da li je taj deo uradjen kako treba i sve ide glatko?

Skinesh sa SanDiskovog sajta "Sansa Firmware Updater", instalirash, povezesh plejer, konektujesh se na internet i on ti sve sam odradi. Prosto i efikasno, ja sam vec 2x bez problema updateovao firmware. A verziju softvera mozesh da proverish i u samom plejeru (Settings -> Info (ili System Info)). Pozdrav

Skinesh sa SanDiskovog sajta "Sansa Firmware Updater", instalirash, povezesh plejer, konektujesh se na internet i on ti sve sam odradi. Prosto i efikasno, ja sam vec 2x bez problema updateovao firmware. A verziju softvera mozesh da proverish i u samom plejeru (Settings -> Info (ili System Info)). Pozdrav

NE! Ne radi to! Ne instaliraj njihov updater jako lose parce softvera koje oce stalno da bude na netu. Opisao sam ti mnogo jednostavniji nacin sa kopiranjem u root player-a a FW mozes naci na netu npr forum sajta anythingbutipod

NE! Ne radi to! Ne instaliraj njihov updater jako lose parce softvera koje oce stalno da bude na netu. Opisao sam ti mnogo jednostavniji nacin sa kopiranjem u root player-a a FW mozes naci na netu npr forum sajta anythingbutipod

Ja ga imam instaliranog vec 6 meseci, dechekirao sam mu opciju da automatski trazi novi firmware i nema problema. Kad meni odgovara kliknem na Updater i tek onda mu dozvolim da trazi novi firmware. Stvarno ne vidim u chemu je problem. Mada moze i na tvoj nachin, u sushtini ovaj softver to isto radi.

sandisk updater 'radi' u pozadini sve vreme dok ti je uključen komp koristio ga ti ili ne, zato je bolja ona druga varijanta update-a u MSC modu kopiranjem na root.

inače, clip radi u MSC modu i sa starijim verzijama firmware-a od 1.01.18, samo prekidač za on/off treba staviti u 'hold' poziciju i držati pritisnut centralni taster dok povezujemo plejer usb kablom na komp. centralni taster se drži pritisnut sve vreme dok god komp ne prepozna clip kao usb storage device. ovo je zgodno ako kupljeni plejer ima neku od starijih verzija firmware-a, pa update može da prođe bez instalacije sandisk software-a. samo copy novu verziju na root, i to je to.

inače, zvuk je fenomenalan sa nekim malo boljim sluškama.

Hg Spot je kod nas odavno zatvoren. Ima ga u Hrvatskoj, ja mislim.
Koliko sam ja gledao, kod nas Cowon proizvoda nema.

1)Sto se tice onog punjaca za clip moze li mi neko reci gde ima da se kupi...

2) Takodje sam citao na sandiskovom forumu da moze i punjac za motorolu razr pa jel neko i to probao

3) Evo jos jednog plejera koji je izgleda daleko bolji od clipa (po kvalitetu zvuka) a nije mnogo skup (4500 za 2gb)
http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2007/08/30/Sony-Walkman-NWD-B105/p1

Dobio je ocenu 9 od 10 za zvuk dok je clip dobio samo 7 od 10
http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2007/12/12/SanDisk-Sansa-Clip-1GB-/p1

Poslednja izmena:
Nije ni čudo, Sony je Sony, oni su uvek imali dobar zvuk.

Nego ljudi, jeste li videli novi sandiskov plejer, Sansa Fuze, deluje kao vrlo interesantan klon nano-a:
Sansa Fuze

A gde naci taj Sony?

Ima u megastores electronica (kod bg arene), tehnomaniji, tehnomarketu, bg electronic, comtradeu...Mozda ima na jos nekom mestu al ne mogu da se setim trenutno...
Ja se inace dvoumim izmedju tri plejera, tj koji da kupim.
1) SanDisk Sansa Clip
2) Sony NWD-B105
3) Transcend T.sonic 520

1) sandisk ima prednost zbog najvece funkcionalnosti, lakoce koriscenja, al je baterija problem dugo se puni (4 sata!!!) a i ne drzi bas 15h...A i slusalice su tezak shit pa bi morao da dam jos 1000din min za neke pristojne
2) Sony ima prednost zbog kvaliteta zvuka i zbog izuzetno kvalitetnih sluski sto dolaze uz njega. Nedostatak je baterija koja traje 12h po spec (al se puni za manje od 1h za razliku od clipa) i nedostatak fm radija. Za radio mora da se doplati jos 1000din sto je previse al ko ga ne slusa...
3) transcend je po kvalitetu zvuka ravnopravan sa clipom i ima ogomnu prednost zbog AAA baterija koje koristi...Nedostatak su sluske koje dolaze uz njega al smatram da su za nijansu bolje od clipovih al ipak su shit...Nedostatak je nerazumno visoka cena...

Najbolje bi bilo kad bi sony uskoro izbacio reviziju modela nwd-b105 sa baterijom kao na starom nw-e015 koja je trajala 30h, ili barem da traje malo vise od 12h...Kada bi se pojavilo tako nesto odmah bi trcao da kupim...

Inace u desku ima popust na komponente 10% uz neki kupon, pa sandisk clip mozete kupiti za 3700din al trenutno nema crnog...

Poslednja izmena:
Kako se puni baterija kod ovog sonija - USB ili samostalni punjac i da li postoji varijanta za kola?

Poslednja izmena:
Kako se puni baterija kod ovog sonija - USB ili samostalni punjac i da li postoji varijanta za kola?

Imas pravo tri puta da pogadjas :smash::smash::smash::smash::smash::smash::smash:
Pa da li si uopste pogledao kako plejer izgleda... NE zelim da odgovorim na ovo jer je suvise nebulozno :banana:

Pitanje sam postavio u svetlu cinjenice koja se pominje ovde da kinezi prave razne varjante punjaca za ove stvari pa je trebalo da glasi: Da li Kinezi prave punjace kojim bi se ovaj plejer punio bez racunara?

fluxy, slecdeci put ili ukljuci mozak ili se rokni tim sedativom u glavu pre nego sto histericno regujes. Pitanje na koje ne zelis da odgovoris ne zasluzuje ni ovoliku nervozu.

@ xakep: Moguce da bi za punjenje radio i onaj kineski punjach od 200 kinti ili eventualno "Motorola" punjač za neku stotinu više. To se nikad ne zna jer recimo meni taj kineski nije hteo da puni Creative Zen V+, a sadašnju Sansu puni bez problema. U suštini i nije bitno, ja sam više od 2 meseca punio Sansu samo preko USB-a, šta tome fali?

Steta je sto sve manje playera podrzava AAA standard.

Dobro, nekome to nije potrebno jer stalno provodi vreme u kancelariji, kuci. Ali je zgodno onima koji cesto putuju.
4 AAA baterije u dzepu i solidna autonomija..

@ xakep: Moguce da bi za punjenje radio i onaj kineski punjach od 200 kinti ili eventualno "Motorola" punjač za neku stotinu više. To se nikad ne zna jer recimo meni taj kineski nije hteo da puni Creative Zen V+, a sadašnju Sansu puni bez problema. U suštini i nije bitno, ja sam više od 2 meseca punio Sansu samo preko USB-a, šta tome fali?

Cisto onako kao opcija. Nema se uvek racunar pri ruci. A pitao sam i za punjenje u kolima posto imam neko kvalitetno pojacalo za kola pa bih povezao to da cujem kako zvuci. U slucaju da mi se svidi, trebace mi tako nesto.

Vec sam te pitao za Clip ali kad ljudi pomenuse Sony, malo vise sam se zainteresovao za njega. Iako nisam ljubitelj Sony proizvoda, ipak je kakvo takvo ime u audio svetu. Doadtno, moze da sluzi i kao obicna USB memorija ako zatreba.

@ xakep: Ma nećeš pogrešiti ni ako uzmeš Sony-ja, taman posla, bitno da se tebi plejer sviđa i da ima dobar kvalitet zvuka.
A za kola nije problem, za 200 kinti imaš USB punjač koji se ubada u upaljač u kolima:
http://www.list.co.yu/proizvod.php?id=2209

Nazad
Vrh Dno