Šta je novo?

Odlican player za manji budzet

Немају подршку за те формате (што би се и очекивало од јефтиних плејера малог капацитета меморије). Ако инсистираш на подршци за неки lossless формат, Cowon плејери су најсигурнија опција.

Znaci SanDisk, Creative, Iriver, nista od lossless?! Ali Cowon kod nas nema da se kupi ili ima........

Lossless nema neku poentu sa 1Gb memorije, ali mozes da enkodujes u constant bitrate wma na 192kbs i garantujem da ni na najboljoj opremi neces cuti razliku. Posto pricamo o playeru, da imas npr. Sennheiser HD650 slusalice sigurno ne bi cuo razliku sa losslessom. Pritom da kupis drugi player zbog losslesa je glupo ako ti je bitan kvalitet zvuka (a u tome je poenta losslessa) jer dzaba ti apple lossless kada ipod svira losije od clipa (eventualno toshiba gigabeat ali je mnogo skuplja). Mozes da stavis u wav ako hoces pa da imas max quality :D
Poz

Samo steta sto ne podrzava ogg obzirom da je kodek potbuna dzabaleska. A za loosless se slazem, pomalo je nepotreban jer treba mnogo uslova zadovoljiti da bi se slusalo kako treba a na ovako malom kapacitetu ni nema mnogo smisla mislim slusao sam wav na 30GB jukebox NX-u sa Atrio bubicama (zvuk sije iPod u bilo kojoj kombinaciji) al sam dosao do zakljucka da trazim previse kvaliteta tamo gde ce njegova iskoriscenost biti zanemarljiva. Zato sam narucio ovaj Clip, kad mi pukne film prebacim na, oni sa slabi srcem nek sednu, radio :d

Poslednja izmena:
Da, steta je za ogg. Mada moram da priznam da je wma i dalje moj favorit, daje mnogo bolji zvuk od mp3 pa i od ogg formata na istom protoku. Aac je skoro isto dobar kao i wma. Dokle god je constant bit rate i preko 128kbs, zvuk je fantastican. Jedino sto je kao i aac donekle zatvoren format, pa problemi nastaju na relaciji media player-itunes, ukoliko se neko odluci za cuvanje muzike u jednom od formata a treba da predje na drugi program.

Anyways, primetio sam dve zezalice na playeru. Juce mi se zablokirao, ali se prostim gasenjem i paljenjem sve vratilo u normalu. Druga stvar je sum na radiu dok sija oled ekran. Cim se ugasi, smanji se sum. Suma nema pri slusanju muzike sa memorije.

Inace slusao sam ga jos na HD470 sluskama, i stvarno sam odusevljen kolicinom detalja i ukupnim kvalitetom zvuka. Na dobro poznatim albumima prvi put sam cuo paljenje/gasenje mikrofona pre nego sto neko krene da peva i posle otpevanog stiha. Stereo separacija je isto odlicna. Jednom recju jako sam zadovoljan.
Stereo oprema koja bi dostigla ovakav nivo detalja bi kostala poprilicno, a i zahtevala bi odlicno sredjenu sobu. Naravno slusalice prave ipak drugaciji stereo efekat od zvucnika i postavljaju izvore zvuka malo drugacije u prostoru, ali ipak za ove pare se dobija dosta muzike.

Moja preporuka za slusalice do 2000din je Sennheiser HD201. Odlicno sviraju za te pare i uklapaju se cenovno sa playerom, mada ovaj player moze da vozi odlicno i npr. Grado sr60 sr80, sennheiser 400, 500 i 600 seriju (HD555, HD580 )
Poz

Ja ne znam zasto nisu mogli da ubace da se pristupa pesmama lepo preko foldera, nego moze samo preko ID3 tagova. Mislim da to nije neka velika mudrost i izdatak, posto Bluberry RedCat ima odlicno to odradjeno. Valjda ce to biti reseno revizijom firmware-a. I da, vidim da svi pricaju kako je dobro upariti ih sa nekim slusalicama, ali je ipak prvobitna namera da se slusa preko bubica, posto je ipak svrha da bude sto komotnije i kompaktnije dok hodate, trcite, vezbate u teretani...

Poslednja izmena:
Uzeh pre 5meseci MobiBlu Cube2 2gb player.I mogu reci da sam skroz zadovoljan doticnom,posto sam sumnjao u kvalitet reprodukcije,jer je spada u najmanje playere na svetu.Ugradjena baterija drzi do 10h slusanja,zvuk je sasvim korektan uz prilozene slusalice koje su sasvim solidne.Za te pare nije losa kupovina ;)

Molio bih vas da mi kažete gde može da se kupi Clip, treba mi poklon relativno hitno.
Hvala :)

Nije reklama, vec informacija - Clip se prodaje u Desk-u
Poz

Posto sam se napokon ratosiljao svih gostiju stigao sam da se poigram i sa Clip-om :) Sta da kazem osim da sam prijatno iznenadjen zvukom. Odmah nakon punjenja sam ubacio u njega 320kb mp3 (po specifikaciji najvise sto moze da dekodira) koje sam prebacio sa originala (Police, Dire straits, Howlin Wolf, Gotan Project, Pavarotti, Fatboy Slim) i odmah po pustanju se iznenadim! Sve je na mestu, separacija odlicna, srednji i basevi jasni ali nekako tromiji dok su visoki na momente bili neprirodno zategnuti ali je i dalje zvucao odlicno za 3200 dinara, glas pevaca se odlicno cuo a cak se i "oseti" momenat otvaranja usana pevaca. Nakon prvog slusanja juce navece sam ga dopunio i nakacio njegove sluske, koje nisu bas dno ali nisu ni blizu vrha, da se makar usviraju i one i "Clip" i ostavio preko noci i jutros me je cekao maltene na izdahu (znaci oko 12 sati svirke). Dopunio sam ga i ponovo saslusao i za divno cudo visoki su se opustili dok je bas postao jasniji, ne drasticno ali se primeti tako da ga veceras najverovatnije ceka jos jedna celovecerna svirka.

Ovako mehanicki mi se svideo, lagan je ali cvrst ekran je najblaze receno odlican, vidi se sve i nocu i danju, FM nije los ali sam ga odmah prebacio an mono da se ne patim previse sa krckanjem i sustanjem ali je zato nalazio vecinu radio stanica u NS. Jedina, ajmo reci, mana je polozaj dzeka za slusalice koji donekle smeta kad se uredjaj uzme u desnu saku, koriscenjem u levoj saci nema vecih problema osim sto je taster za pojacavanje preblizu dzeku pa ga je malo nezgodno pogoditi. Zbog nacina na koji redja pesme nisam oseto potrebu da muziku prebacujem MSC protokolom nego sam koristio MTP tj. WMP10. Probao sam i onaj j.river koji MX koristi ali mi je napravio problem u tome sto nije prebacivao playlist-e nego je pesme iz playlist-i onako djuture ubacivao u music folder. Sa WMP nemam tih problema posto se u playlist opcijama Clip-a odmah pojave liste koje sam napravio na kompu.

Sve u svemu ja sam jako zadovoljan, za ulozene pare se dobija mnogo. Jeste malo jeftiniji od raznoraznim "mp4" kineza ali ne nasedajte na "provokacije" prodavaca koji bi hteli da vam uvale neki MS ili Bluebery pricom da ima zvucnik, kolor ekran, da mozes citati knjige, gledati video za samo 300-500 din vise. Jednostavno razlika u zvuku sa cestitim slusalicama, koje ovom malisi leze ko budali samar, je ko dupe i oko.

Poslednja izmena:
U potpunosti se slazem sa bruyoni-jem, ali kad pogleda neko Bluberi sa 4 incha displej i pusta divx, ima igrice i slichne gluposti, svi se zalete pa kupe i posle 2,3 meseca - servis. Ja evo imam SanDisk e260 vec 4 meseca, radi i izgleda kao nov, a kad mu vezem Hajzerke HD201, to je jedna milina za slushanje. A ako je neko zapeo da igra igrice moze da ubaci Rockbox (samo e200 serija), pa ti isti plejer dobije flac, ogg, mpeg 1 video podrshku + ima preko 20 igara medju kojima je i Doom 1!

Posto sam se napokon ratosiljao svih gostiju stigao sam da se poigram i sa Clip-om :) Sta da kazem osim da sam prijatno iznenadjen zvukom. Odmah nakon punjenja sam ubacio u njega 320kb mp3 (po specifikaciji najvise sto moze da dekodira) koje sam prebacio sa originala (Police, Dire straits, Howlin Wolf, Gotan Project, Pavarotti, Fatboy Slim) i odmah po pustanju se iznenadim! Sve je na mestu, separacija odlicna, srednji i basevi jasni ali nekako tromiji dok su visoki na momente bili neprirodno zategnuti ali je i dalje zvucao odlicno za 3200 dinara, glas pevaca se odlicno cuo a cak se i "oseti" momenat otvaranja usana pevaca. Nakon prvog slusanja juce navece sam ga dopunio i nakacio njegove sluske, koje nisu bas dno ali nisu ni blizu vrha, da se makar usviraju i one i "Clip" i ostavio preko noci i jutros me je cekao maltene na izdahu (znaci oko 12 sati svirke). Dopunio sam ga i ponovo saslusao i za divno cudo visoki su se opustili dok je bas postao jasniji, ne drasticno ali se primeti tako da ga veceras najverovatnije ceka jos jedna celovecerna svirka.

Ovako mehanicki mi se svideo, lagan je ali cvrst ekran je najblaze receno odlican, vidi se sve i nocu i danju, FM nije los ali sam ga odmah prebacio an mono da se ne patim previse sa krckanjem i sustanjem ali je zato nalazio vecinu radio stanica u NS. Jedina, ajmo reci, mana je polozaj dzeka za slusalice koji donekle smeta kad se uredjaj uzme u desnu saku, koriscenjem u levoj saci nema vecih problema osim sto je taster za pojacavanje preblizu dzeku pa ga je malo nezgodno pogoditi. Zbog nacina na koji redja pesme nisam oseto potrebu da muziku prebacujem MSC protokolom nego sam koristio MTP tj. WMP10. Probao sam i onaj j.river koji MX koristi ali mi je napravio problem u tome sto nije prebacivao playlist-e nego je pesme iz playlist-i onako djuture ubacivao u music folder. Sa WMP nemam tih problema posto se u playlist opcijama Clip-a odmah pojave liste koje sam napravio na kompu.

Sve u svemu ja sam jako zadovoljan, za ulozene pare se dobija mnogo. Jeste malo jeftiniji od raznoraznim "mp4" kineza ali ne nasedajte na "provokacije" prodavaca koji bi hteli da vam uvale neki MS ili Bluebery pricom da ima zvucnik, kolor ekran, da mozes citati knjige, gledati video za samo 300-500 din vise. Jednostavno razlika u zvuku sa cestitim slusalicama, koje ovom malisi leze ko budali samar, je ko dupe i oko.

Drago mi je da ti se svideo, skoro iste prednosti i mane si naveo kao i ja tako da ne budem jedini koji navlaci ljude na ovaj player :D

U J River media center programu, kada kliknes (desni klik) na uredjaj koji ubacis u usb, mozes da namestis kako da redja muziku (npr folder artist, subfolder album ili nesto drugo) pa onda bude lepo slozeno. Takodje moze da ti enkoduje fajlove cim ih prevuces na player u neki drugi format i/ili bitrate. Ima integrisan i podcast receiver kao i veliki ekran umesto media centra pa mi se svidja kao odlicno all in one resenje.

Ne rece na kojim sluskama si ga testirao pre njegovih.
Poz

Znači, u svakom slučaju SanDisk. Samo da razjasnimo: Clip ili e260?

Znači, u svakom slučaju SanDisk. Samo da razjasnimo: Clip ili e260?

Zavisno od potreba:
- kome treba samo zbog muzike - Clip jer je jeftiniji
- ko hoce i video klipove da gleda, da se zeza sa Rockboxom i sl. nek uzme neki iz e200 serije (e260 samo oznachava da ima kapacitet od 4GB + podrzava micro SD do 2GB).
NAPOMENA: Neke Sanse iz e200 serije nemaju FM (kao i ova moja uostalom, bash zato sam je i uzeo :D).

Poslednja izmena:
Da, Ivan je lepo rekao, ipak se radi o dve klase uredjaja. U zavisnosti od mogucnosti i potreba odaberi. Ako je kvalitet zvuka prioritet,naginjem ka malom clipu, ali je on ipak 1gb. Ne znam da li je kod nas stigla verzija sa 2gb. E200 seriju nisam cackao, ali sudeci po review-ovima ima malo losiji zvuk od clipa, ali zato ima mnoge druge stvari(vise memorije, sd card za prosirenje, tft ekran, rockbox moze da se stavi itd..)
Ako nekom treba samo player sa dobrim zvukom, clip+neke dobre sluske su dobitna kombinacija.
Poz

Ja sam kupio svojoj ćerki Shaker. Nadam se da je zvuk jednako kvalitetan (još ga nisam probao), ali sam zato siguran da će joj se svideti :)

Poslednja izmena:
@MX koristio sam sa sa Future sonics Atrio in-ear bubicama. A sa njegovima sam slusao mozda 10 minuta cisto da vidim dal vrede ista ali mnogo su losije od MX400 koje isto koristim.

Evo sad isprobavam u j.river0u ali mi nesto ne uspeva, vidim ima dosta opcija pa cu procackati mozda uspem da prebacim playlistu iz njega posto mi se svidja ona opcija da prekompresuje u nesto drugo.

Rekao bih ti detaljno sta da radis za j river, ali mi je pre neki dan istekao trial period. :S:

znaci Clip + Koss PortaPro. Jos da pogodim model od 2Gb...

Da li je taj SanDisk Sansa zaista dobar ili ne?

Ne odgovarajte sa da ili ne nego malo opsirnije...komande, baterija, slusalice i sl...

DA!

A sad ne budi lencuga nego procitaj predhodne poruke!

Poslednja izmena:
Sto vise citam komentare i recenzije, sve vise sam u iskusenju da kupim ovog malisu. A vidim da je verzija od 2 GB tu oko 4000 dinara sto je stvarno ekstra. Da li neko moze da mi kaze jel se moze vise razlicitih playlista sacuvati na njemu?

Poslednja izmena:
Gde u BGu ili NSu mogu da se kupe Sansa plejeri?

NS, Novel, samo Clip 1g 2990 din, bilo prosle nedelje.

A jel ima neko ko je imao iskustva sa Sony Ericsson telefonima tj. sa njihovim ugradjenim mp3 playerima (k530i) i kvalitetom zvuka u odnosu na ovu sansu clip ? Taman sam nameravao od ponedeljka da kupim 1gb karticu pa da telefon koristim kao mp3 kad sam naleteo sa malo zakasnjenja na ovu temu pa bi me zanimalo kakve su razlike u zvuku i u ciju korist naravno ? Takodje ako je neko voljan da izrazi svoje licno misljenje pri odabiru neke od ove dve opcije ono je dobrodoslo jer sam sad licno u prilicnoj nedoumici.

Poslednja izmena:
Nazalost ne mogu da se porede, u sansinu korist naravno. Opet ako ti treba za neko nekriticno slusanje, bez boljih slusalica, samo u pokretu, i sony ce raditi posao. Pritom sansine slusalice nisu nista posebno, tako da bez kupovine nekih boljih i nema neke poente ceo player ako je kvalitet zvuka jedini parametar pri kupovini.
Poz

Hmm, steta sto je tolika razlika u kvalitetu zvuka jer sam licno bio mozda i spreman da zrtvujem neku manju razliku u korist 2 in 1 spravice jer nisam ljubitel nosenja vise gedzeta u isto vreme. Meni licno ovaj telefon zvuci skroz korektno, pa i dosta bolje od blueberry macaka i ostalih slicnih kineza na trzistu , ali ako je tako kao sto kazes moracu kad stignem licno prvo otici negde gde prodaju ove sanse i uveriti se u kvalitet zvuka, mada sam mislio taman za tu razliku u ceni od oko 1000din(+jos toliko recimo) uzeti neke malo bolje slusalice za telefon. Inace ne znam da li bih klasifikovao moje slusanje kao nekriticno ali ja bih muziku slusao recimo od destinacije A do B, na faxu i generalno kad nemam nista pametnije da mi okupira paznju i retko kad kuci jer imam raznovrsniji izbor muzike na racunar recimo. Inace ja sam sa drugarom uporedjivao ovaj moj telefon sa njegovim w810 i nisam primetio neku raliku a potrudicu se da uzmem ovih dana od ortaka njegov nano 5gen kako bio se podsetio malo jos jednom i bio kompententniji da donesem konacan sud u odnosu na sansu clip iako po komentarima ovde ista ima bolji zvuk od ipoda.

Poslednja izmena:
Ne moras da poredis sa ipod-om, clip je u odnosu na nano dosta bolji. Iskreno, za bilo kakvo slusanje muzike u gradu na ulici/autobusu/kolima ti je svejedno sto se kvaliteta tice da li ces da uzmes telefon ili mp3 player. Ako ti telefon odgovara sa mogucnostima (npr. nema wma format) i neces kupovati slusalice za mp3 player preko 3000 dinara, mozes slobodno da ga uzmes. I kao sto si i sam rekao mozes da uzmes neke bolje slusalice od dobijenih uz telefon. Za sansu clip ionako moras da dokupis bolje jer ona u startu ne svira nista posebno sa dobijenim sluskama.
Sa druge strane, meni se vise svidja sansa od bilo kog telefona u funkciji playera (neke telefone vadi to sto imaju album art).
Kvalitet zvuka je mnogo bolji na sansi, ali trazi bolje slusalice da to pokaze. Nazalost ne mogu da ti dam iskljucivu preporuku, jer je ipak umesano vise faktora u celu pricu.
Poz

Nazad
Vrh Dno