Posto sam se napokon ratosiljao svih gostiju stigao sam da se poigram i sa Clip-omSta da kazem osim da sam prijatno iznenadjen zvukom. Odmah nakon punjenja sam ubacio u njega 320kb mp3 (po specifikaciji najvise sto moze da dekodira) koje sam prebacio sa originala (Police, Dire straits, Howlin Wolf, Gotan Project, Pavarotti, Fatboy Slim) i odmah po pustanju se iznenadim! Sve je na mestu, separacija odlicna, srednji i basevi jasni ali nekako tromiji dok su visoki na momente bili neprirodno zategnuti ali je i dalje zvucao odlicno za 3200 dinara, glas pevaca se odlicno cuo a cak se i "oseti" momenat otvaranja usana pevaca. Nakon prvog slusanja juce navece sam ga dopunio i nakacio njegove sluske, koje nisu bas dno ali nisu ni blizu vrha, da se makar usviraju i one i "Clip" i ostavio preko noci i jutros me je cekao maltene na izdahu (znaci oko 12 sati svirke). Dopunio sam ga i ponovo saslusao i za divno cudo visoki su se opustili dok je bas postao jasniji, ne drasticno ali se primeti tako da ga veceras najverovatnije ceka jos jedna celovecerna svirka.
Ovako mehanicki mi se svideo, lagan je ali cvrst ekran je najblaze receno odlican, vidi se sve i nocu i danju, FM nije los ali sam ga odmah prebacio an mono da se ne patim previse sa krckanjem i sustanjem ali je zato nalazio vecinu radio stanica u NS. Jedina, ajmo reci, mana je polozaj dzeka za slusalice koji donekle smeta kad se uredjaj uzme u desnu saku, koriscenjem u levoj saci nema vecih problema osim sto je taster za pojacavanje preblizu dzeku pa ga je malo nezgodno pogoditi. Zbog nacina na koji redja pesme nisam oseto potrebu da muziku prebacujem MSC protokolom nego sam koristio MTP tj. WMP10. Probao sam i onaj j.river koji MX koristi ali mi je napravio problem u tome sto nije prebacivao playlist-e nego je pesme iz playlist-i onako djuture ubacivao u music folder. Sa WMP nemam tih problema posto se u playlist opcijama Clip-a odmah pojave liste koje sam napravio na kompu.
Sve u svemu ja sam jako zadovoljan, za ulozene pare se dobija mnogo. Jeste malo jeftiniji od raznoraznim "mp4" kineza ali ne nasedajte na "provokacije" prodavaca koji bi hteli da vam uvale neki MS ili Bluebery pricom da ima zvucnik, kolor ekran, da mozes citati knjige, gledati video za samo 300-500 din vise. Jednostavno razlika u zvuku sa cestitim slusalicama, koje ovom malisi leze ko budali samar, je ko dupe i oko.
Znači, u svakom slučaju SanDisk. Samo da razjasnimo: Clip ili e260?
Da li je taj SanDisk Sansa zaista dobar ili ne?
Ne odgovarajte sa da ili ne nego malo opsirnije...komande, baterija, slusalice i sl...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari