Šta je novo?

Odlican player za manji budzet

Otkud ti to za jugov upaljač? Ja sam bez problema u moj utačinjao svašta od gedžeta bez problema, a sam upaljač i nisam imao nikad - nepušač. Interesantno je da onolicki auto ima 3 pepeljare, a ovaj novi duplo veći, nema nijednu, ali ima upaljač. :D

Otpratio sam temu i moram da priznam da mi se Sansa izuzetno dopada. Treba mi MP3 za kola sa više od 2Gb, poželjno i 4+ čak, pošto ne bih da čupam fabrički radio, predobro svirka...

Nisam baš siguran za Yugo, možda je bila i Lada, odavno je to bilo. Nije na odmet da se ipak proveri, mada 200din i nije neka para.
Već 10 godina vozim strana kola (Astra F, pa Zastava 10) pa sam već zaboravio kako Yugo izgleda ,)

Poslednja izmena:
Lade sigurno a i jos neka stara ili samo socijalisticka kola imaju malo drugacije upaljace.

Dosta ruskih auta je imalo cudne upaljace. Nesto je htelo da radi a dosta stvari jednostavno je odbijalo da primi struju, lako se resavalo ubacivanjem upaljaca iz nekog recimo opela ili golfa.

@Nidza
Ako ces za kola biraj bolje neku jeftiniju varijantu, nesto sto mozes da ostavis u autu ili jednostavno ubacis u kasetu bez neke prevelike paznje. Takodje mislim da kvalitet zvuka nije tolko bitan (bitnije je jak izlaz da ne moras da mucis player, i bateriju odvrtanjem do daske) ipak ni Stilo nema neko sampionsko ozvucenje :D Ovo se odnosi ako zelis samo da ga koristis u autu a ako ces ga i "s nogu" slusati onda biraj pazljivo

nazalost nece da moze :)

inace uplaljaci su univerzalni
mozda sad ima bas neki ali za yugo ladu ... sam siguran da su isiti ko i ostali

Što neće da može? Misliš za Z10? I nju računam za strano vozilo zato što je to ona prva serija iz Italije, znači nije Made in Kragujevac :d
Anyway, mogu da se zakunem da najverovatnije Lada Riva ima uži upaljač nego uobičajen jer znam da me je ili Lada ili Yugo (koje sam ranije imao) zezala zbog tog upaljača.

Pitanje sam postavio u svetlu cinjenice koja se pominje ovde da kinezi prave razne varjante punjaca za ove stvari pa je trebalo da glasi: Da li Kinezi prave punjace kojim bi se ovaj plejer punio bez racunara?

fluxy, slecdeci put ili ukljuci mozak ili se rokni tim sedativom u glavu pre nego sto histericno regujes. Pitanje na koje ne zelis da odgovoris ne zasluzuje ni ovoliku nervozu.

Ma nisi me razumeo, nisam uopste nervozan :)...nego pitao si me kako se puni plejer koji ima na sebi usb konektor...Pa naravno da ce se puniti preko usb-a, bilo preko kompa bilo na neki drugi nacin...
Inace plejeru je jedina mana baterija, u odnosu na prethodne modele porazavajuca...

Poslednja izmena:
Da li neko zna koliku snagu tera sansa na izlazu, tj koliko ce glasno da se cuje na sluskama od 32ohma (KOSS)

Primetio sam jedan problem sa Clip-om kojim automatski gubi titulu playera sa odlicnim zvukom. Pri slusanju WMA na 192Kbs CBR u pozadini se cuje ono talasanje tipicno za fajlove sa manjim bitrate-om, sto ne bi smelo sa ovim fajlovima. I zaista na racunaru, audigy ls, diy pojacalu za sluske i istim sluskama tog problema nema, tako da je definitivno do Clip-a problem. Ne znam da li se ovo desava i sa mp3 formatom, posto mi je cela cd kolekcija prebacena u wma (bolji zvuk).
I drugi manji problemcic, ali iritirajuci, je nastao od poslednjeg firmware-a, a manifestuje se prelazenjem na sledecu pesmu, ukoliko trenutnu premotavate pa pustite dugme. Ne desava se uvek, ali smeta.

Za izlaznu snagu ne znam, verovatno nije iznad 20mW, nije prevelika, ali je vise nego dovoljna za sve slusalice od 32Ohm-a.
Poz

Mislim, to sad pitam posto mi trenutno sluske stoje jel daju previse slab zvuk na SE w800

Poslednja izmena:
Svirace ti ko bombona Clip ima bar 60% jaci izlaz od W800.
A ovo sto se tice WMA, nisam primetio da budem iskren ne ljubim preterano wma imam osecaj da suvise sece visoke. Jesi probao da cujes na starijoj verziji FW-a kod mene na 1.17 ne primecujem nista sto nije standardni WMA gubitak.

Poslednja izmena:
Nisam probao sa starijom verzijom (ne znam da li uopste mogu da se vratim na nju?) jer su sa ovim firmware-om resili bolju volume controlu i hvatanje fm radia. Nadam se da ce uskoro srediti firmware, bilo bi lepo da sve sljaka bez problema.

Btw jel ste videli novi Sansa player, zove se Fuze. Ocigledno je ekvivalent novom ipod nano-u. Evo linka http://www.anythingbutipod.com/arch...ze-officially-announced-for-april-release.php

Uzeh danas Clip od 2 giga, very nice :) i stvarno je jeftin... moze samo odgovor, treba li nesto da se formira baterija u pocetku? ne mogu nigde da nadjem taj podatak..

Formiranja za litijumske baterije ne vaze. Napuni, vozi i uzivaj u playeru i muzici.
Poz

Kupio sam e250. Jedino sto ne mogu da uradim je da izbrisem video fajlove. Da li neko zna kako?

konektujem ga ja u msc modu ali nema nista u video direktorijumu. Video inace prebacujem onim sansa media konvertorom. Kada sam iskopiram fajl onda ga vidim ali ne mogu da ga pokrenem posto ne znam koja je kompresija

Ne mogu da verujem. Vidi se u explorer-u. Ja nisam ni gledao posto koristim Total Commander.

Kupio sam danas Sansa Clip 2Gb i prvi utisci su vrlo dobri. Računar ga prepoznaje u oba moda, samo treba promeniti u usb setovanju koji se mod želi.
Punjenje je prošlo dobro, punio se 3h 45min, ali tako je valjda kod svih.
Mana ima jako malo, recimo kratak USB kablić, pa ne mogu da ga pomerim negde pored računara i nekako je baš mali, izgubi se u šaci, ali to je već subjektivno.
Imam i jedno pitanje jer sam čuo da ovo nije jedan od glasnijih plejera, ali meni je preglasan i sa minimalnim pojačavanjem u nekim pesmama, pa sam morao da podešavam custom ekvilajzer, da bi ga malo stišao.
Možda je problem sa opcijom audio u setovanjima, jer ja ne primećujem nikakve promene kad stavim high ili normal.
Zna li neko šta je po sredi, firmware je 01.01.18F. Treba li da stavim neki noviji ili ipak da ne diram ništa, jer sve drugo radi baš kako treba.

@ universe - opcija High i normal ne pojacava/stisava zvuk na celoj skali vec kad upalis "high" dobijes jos nekoliko koraka da pojacas zvuk. Slikovito: prebaci tu opciju na normal i odvrni do daske, zatim idi u opcije i promeni na high i onda pritisni jednom za pojacavanje i primetices da imas jos mesta za buku :)
A sto se tice FW 01.18F, koliko sam ja shvatio F oznacava da je to verzija za francusku i ona ima nesto tisi maksimalni zvuk (cini mi se da kod nje high nista konkretno ne radi) Kazu ljudi da je .20 dobio bolju kontrolu zvuka i bolji prikaz stanja baterije pa mozes da ga probas.. sad dal moze da se FW vrati na ranije verzije ne znam, ja jos koristim 1.17 jer meni super radi pa mi se ne menja da slucajno nesto ne zeznem, mada kazu ljudi da ne mozes da zeznes tako da se u sustini bojim da mi se .20 ne svidi a da ne mogu da vratim na .17 :D

Evo ovde imas verzije FW i objasnjenje kako se radi upgrade i jos dosta toga, procunjaj po tom forumu... http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=22669

ma zna se ako hoces kvalitet kupi sto je skupo.......

Ne trabunjaj!

Poslednja izmena:
evropska verzija firmware-a dolazi u dve varijante: E (bez radija + high volume na default podešavanjima) i F (sa radijom + normal volume na default podešavanjima). nema razlike u zvuku.

@Universe
verzija 01.01.18 je imala taj bug da je zvuk i dalje bio jako glasan čak i kad je plejer utišan skoro do kraja, tj. kad pokazuje samo jednu crticu na onoj volume skali. bug je kasnije ispravljen u verziji 01.01.20, pa pređi na nju, ili sačekaj do kraja ove ili početka sledeće nedelje kad treba da se pojavi novi firmware.

Release notes for Sansa Clip Version 1.01.20:
...
Volume range is extended 10 steps (-15 db) at the lowest setting to allow quieter playback of MP3 and FM radio.
...

više na zvaničnom sandisk forumu: http://forums.sandisk.com/sansa/board?board.id=clip

Poslednja izmena:
Stavio sam verziju .20 i kontorla jačine zvuka je stvarno lepo sređena.
Što se tiče ostaliih poboljšanja, indikator baterije sada ide u sitnim koracima, ranije bilo samo 4 četvrtine podeoka.
Takođe u radiju ima jedna mala promena kod USA regiona koji idu u koracima od po 2 mhz, a dodat je i Japan kao region.
U međuvremenu sam shvatio i da ono F nije oznaka za Francusku, jer kad sam instalirao verziju E, ostao sam bez radija. ;)
Postoji i USA verzija sa oznakom A, ona mi izgleda isto kao F (obe podržavaju radio) ali i ova za Evropu je u stvari ista kao i ove dve jer ako se umesto e stavi a u imenu bin fajla opet se dobija radio što znači da ih sansa prepoznaje samo po tom jednom slovu.
Ja sam ipak za svaki slučaj stavio ovu zvaničnu evropsku verziju sa radiom (F) i za sada je sve u redu.
Hvala za info, posebno je dobar ovaj forum http://www.anythingbutipod.com/forum/forumdisplay.php?f=119 bolji i od zvaničnog sansinog.

ma zna se ako hoces kvalitet kupi sto je skupo.......

Netacno. Svako treba da kupuje player prema svojim potrebama, a razlike u zvuku su jako male izmedju ipod-a i sansa clip. Imam sansa clip 1gb i koss the plug sluske i zvuk je izvanredan, drzim na pola pojacano uvek, prejako je sve preko toga i ne prija usima, a imam onaj "F" firmware, baterija realno drzi oko 10-ak sati(bar na mom primerku). Clip je upravo ono sto i treba da jeste MP3 player, a ne neke fenserizacije s beskorisnim i malim ekranima u boji(razni Crypton i ekipa), koje su natrpane igricama i raznim glupostima. Kome je do muzike, uzece Sansu clip, a ko trazi video, igrice i slicno, neka kupi PSP(oko 200e) i dobice mnogo veci ekran, mnogo bolje igre, emulaciju skoro svih legendarnih igrackih sistema, pravi mp4 player s perverzija ekranom i autonomiju oko 6-8 sati(zavisi sta radite i pod kojim osvetljenjem).

Izasao novi FW za Clip, 1.01.29. Dodata podrska za Ogg Vorbis codec :banana: , odradjena bolja kontrola Audiobook-ova i podcast-ova dok playlist sad moze da primi do 1000 pesama a kazu da su ispravljeni i neki bagovi (inace ih nesto nisam ni primetio)

Nazad
Vrh Dno