Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Kolika je prednost u kontrastu 1000:1 i osvetljenju 300cd, naspram kontrasta 700:1 sa osvetljenjem 280cd.
Imam dvoumljenje izmedju jeftinijeg modela VX2240w sa vecim kontrastom i osvetljenjem, ali sa ekranom dijagonale 21,6" i malo losijom spoljnom izradom (od pomeranja ima samo zglob za pomeranje napred-nazad ekrana),
i skupljeg modela VX2255wmb sa manjim kontrastom i osvetljenjem, ali sa citavih 22", sa dobrom i ispoliranom izradom plastike, pokretljivosti (gore-dole, napred-nazad, podnozjem sa osovinom radi lakseg rotiranja) i dodatkom u vidu web kamere.
Da napomenem da su modeli firme ViewSonic, a kao sto rekoh u prvoj recenici, kljucno pitanje je:
vx2240w__VS__vx2255wmb
1000:1____VS__700:1
300cd_____VS__280cd

Jel može neko da me uputi u razlike između ova tri modela?
LG L222WS-SN 5ms Wide
LG L222WS-BN 5ms Wide
LG L225WS-SF 5ms Wide

Takođe bi mi dobro došla preporuka za 22" wide monitor do nekih 220€, prvenstveno za gaming.

Poslednja izmena:
Mene takodje zanima LG L222WS, da li je bolji od Viewsonic-a VA2216w?
Da li se isplati uzeti Samsung SyncMaster 2043NW zato sto ima DVI, manji je malo ali ista je cena kao za ova dva?

Poslednja izmena:
Mislim da se isplati

Mene takodje zanima LG L222WS, da li je bolji od Viewsonic-a VA2216w?
Da li se isplati uzeti Samsung SyncMaster 2043NW zato sto ima DVI, manji je malo ali ista je cena kao za ova dva?

Koliko sam ja citao, 20" monitori imaju manju (finiju) tacku, a ako ti je text sitan, samo sednes malo blize, nekih 9% blize (neko na stranom sajtu sracunao) :D

po meni su 20" modeli daleko bolji izbor i sam sam se dvoumio izmedju 20 i 22 pa sam uzeo 20 lepsa je slika sitniji pixeli

Koliko je bitan DVI za 22" wide ili 20" wide?

VGA za rez. do 1280x1024, mada čak je i to diskutabilno. Ako mon. nema DVI, onda nema gledanja HD filmova zbog HDCP zaštite.

Dodatni ***** je što ne mora svaki DVI da ima podršku za HDCP.

I ja već neko vreme želim da uzmem 22" i u istoj sam dilemi kao i svi ostali. Izgleda da će to biti model sa DVI i tu mi se najviše sviđa

ASUS MW 221U

Ima li neko iskustva sa njim?

Dodatni ***** je što ne mora svaki DVI da ima podršku za HDCP.

I ja već neko vreme želim da uzmem 22" i u istoj sam dilemi kao i svi ostali. Izgleda da će to biti model sa DVI i tu mi se najviše sviđa

ASUS MW 221U

Ima li neko iskustva sa njim?

odlican monitor prelepo izgleda jedan od najboljih u ovoj klasi za mali kes negde oko 250 260 eura

Asus Mw 221u

Bio je kod me ne skoro na probi. Odlican monitor. Ziva i jasna slika, odlicne boje, kontrast vise nego zadovoljavajuci. Jedina mana, kod ovog primerka stoje bio kod mene i zbog cega sam ga ipak vratio, je malo vece probijanje i to bas po sredini ekrana. Da nije bilo toga sigurno bih ga uzeo.
Vratio sam ga i uzeo ASUS PW201. Imam ga oko nedelju dana i presrecan sam zbog toga. Ne zbog mnogo dodatnih funkcija koje ovaj monitor ima, vec zbog samog kvaliteta slike ( P-MVA panel ), kvalitetne izrade i samog izgleda monitora.
Pre toga sam imao ACER X223W bez DVI i imao sam probleme prilikom citanja teksta.
Nekako mi slova nisu bila jasna i citka i zbog toga su me cesto bolele oci. Odkad imam ovog Asus-a stvari su se u svemu promenile na bolje.
Nadam sa da sam bar malo pomogao sa mojim iskustvom.

Bio je kod me ne skoro na probi. Odlican monitor. Ziva i jasna slika, odlicne boje, kontrast vise nego zadovoljavajuci. Jedina mana, kod ovog primerka stoje bio kod mene i zbog cega sam ga ipak vratio, je malo vece probijanje i to bas po sredini ekrana. Da nije bilo toga sigurno bih ga uzeo.
Vratio sam ga i uzeo ASUS PW201. Imam ga oko nedelju dana i presrecan sam zbog toga. Ne zbog mnogo dodatnih funkcija koje ovaj monitor ima, vec zbog samog kvaliteta slike ( P-MVA panel ), kvalitetne izrade i samog izgleda monitora.
Pre toga sam imao ACER X223W bez DVI i imao sam probleme prilikom citanja teksta.
Nekako mi slova nisu bila jasna i citka i zbog toga su me cesto bolele oci. Odkad imam ovog Asus-a stvari su se u svemu promenile na bolje.
Nadam sa da sam bar malo pomogao sa mojim iskustvom.

Hvala mnogo Mishal.
Ne znam da li je kontrast od 1000:1 kod ostalih monitora dinamički, jer onaj od 2000:1 i više segurno jeste

U potrazi za 22-ojkom naisao sam u Nisu na Viewsonic GX2240w za 20500 dinara (u pitanju je model sa DVI prikljuckom). Da li monitor vredi tih para i da li za iste novce moze da se uzme nesto bolje ili da kupujem ovo ?

Trebalo bi da jeste ali nije posteno reci nekom da potrosi 20k dinara na 3 pticice i jos da veze maramu preko ociju. Jeste to dobra cena za 22" DVI + sto je Viewsonic ali ga treba pogledati, nikako ne kupovati na nevidjeno, posebno ako ne mozes posle da vratis...ako slika zadovoljava tvoje kriterijume i nema bad pixela onda pazari.

Stvar je u tome sto nisam nasao test ovog monitora na netu kako bih ga uporedio sa nekim slicnim modelima, inace znam kakvi su VS monitori, odnosno sama marka.

Trebalo bi da jeste ali nije posteno reci nekom da potrosi 20k dinara na 3 pticice i jos da veze maramu preko ociju. Jeste to dobra cena za 22" DVI + sto je Viewsonic ali ga treba pogledati, nikako ne kupovati na nevidjeno, posebno ako ne mozes posle da vratis...ako slika zadovoljava tvoje kriterijume i nema bad pixela onda pazari.

Uz rizik da pitam glupost, šta da radi neko ko i nema iskustva sa kupovinom TFT monitora? Meni su, recimo, skoro svi isti :(

Poslednja izmena:
Ne da nema testova nego nema ni monitora :) google ne izbacuje ni jedan jedini rezultat a ista je situacija i sa VS sajtom. Ima samo VX2240w
vx2240w_us_eng_lrg.jpg

Poslednja izmena:
Ja mogu da potvrdim za VX2255wmb da vredi tih para. Sklopio sam mašinu sa ovim monitorom i sve vreme sa uživanjem gledao u njega (tj u sliku koju prikazuje). Jeste da nije jeftin ali nije ni precenjen.

Poslednja izmena:
Uz rizik da pitam glupost, šta da radi neko ko i nema iskustva sa kupovinom TFT monitora? Meni su, recimo, skoro svi isti :(

Hehe, obrisao si ono za 3 pticice ;)
Ne znam sta da ti kazem a da nije vec receno, u principu bi trebalo da odlucis sta ti treba, DVI ili ne, koja dijagonala, koliko para, onda prelistas sve teme na benchu o monitorima koji te zanimaju, vidis iskustva drugih ljudi...ako su ti svi monitori isti onda ce ti svaki i biti dobar, uzmi onaj koji ti je najlepsi i koji nema bad pixela :D

Ne da nema testova nego nema ni monitora :) google ne izbacuje ni jedan jedini rezultat a ista je situacija i sa VS sajtom. Ima samo VX2240w
vx2240w_us_eng_lrg.jpg

Greskom sam upisao GX, u pitanju je VX model. Da li neko ima iskustva sa njim. 250e za VS sa DVI prikljuckom i 2ms matricom mi se cini extra cena. Kakva je politika po pitanju losih piksela za ovu seriju monitora.

Hehe, obrisao si ono za 3 pticice ;)
Ne znam sta da ti kazem a da nije vec receno, u principu bi trebalo da odlucis sta ti treba, DVI ili ne, koja dijagonala, koliko para, onda prelistas sve teme na benchu o monitorima koji te zanimaju, vidis iskustva drugih ljudi...ako su ti svi monitori isti onda ce ti svaki i biti dobar, uzmi onaj koji ti je najlepsi i koji nema bad pixela :D

-22" wide
-DVI
-oko 22.000 dinara
Sve sam ja ovo već apsolvirao, ali opet ostaju par modela + uvek prisutno "što ne dodaš još x eura i uzmeš y". Asus je do sada bio najbliži ono što tražim, a evo ga sad ovaj Viewsonic, a takođe mogu da dodam oko 3.000 i uzmem Samsunga 223bw čini mi se. A to za ptičice sam brisnuo jer sam u međuvremenu skontao ;)

Ne znam sta da ti kazem, 223BW je (meni) sjajan ali i skuplji od ova 2 modela. Iskreno, nisam video ni jedan ni drugi u 22" varijanti. Jesi li gledao LG?

Nazad
Vrh Dno