Odkud ti to da je stanje sa Multi GPU driverima bolje kod nVidia rešenja nego kod AMD-ovih?
AMD se na vreme pripremio za SLI/CF bližu budućnost i trenutno je u prednosti. To se vidi i po tome što se 3870 X2 odavno može kupiti dok se 9800GX2 odlaže iz nedelje u nedelju. Podseća malo na lansiranje nesretnog 2900XT samo što je sada nVidia u ulozi odlagača.
DAj nemoj molim te, nVidia je imala dual GPU karte dok ATI nije ni znao da ce jednog dana biti konkurent na trzistu. nVidia je kupovinom 3Dfx-a dobila multi GPU resenje (kakvo-takvo, i dalje je mozda cak i bolje nego danasnje posto je memorija bila deljena medju GPU-ima, naravno ovo nije za poredjenje ali sam cisto dao kao argument)
dalje, ot kada imas SLi, a od kada crossfire ? Aj razmisli malo sledeci put pre nego sto kacis post. KAd je napravljen 6600GTgt2 ? Znas kad ? U vreme X800XT...
Po tebi ispada da je ovo prva nVidia dual GPU karta, kao da nije postojao 7950gx2 isl.
PS. @CooLa: nije tacno da 7950GX2 nije imao problema, imao je, ima ih i dalje, ne radi sve kako treba, nije bitan % , bitno je koliko toga ne radi kako treba naspram single GPU karti. Ni ova nova nista bolja nece biti, kaok sto yooyo rece, sve je u drajverima (nazalost), a dokle su stigli sa draqjverima pokazuje cinjenica da sa catalistima 8.2 imas ljubicastu tackicu na desktopu (znam da je izasao fix ), sta onda ocekivati ? Aj nek Maksa kaze kolko je vremena proveo u podesavanju drajvera, igara isl. da odradi onako kvalitetan test 3870x2 ? Isto ce mu tolko trebati i za nVidu GX2 novu ako bude hteo da odradi podjednako kvalitetan test...(a ne vidim sto ne bi)
Ono sto je Yooyo rekao je sustina cele stvari. Zajednicki scheduler i deljeni VRAM. Ovo sada su igracke na obe strane. Meni je puno dati 400e za da bi se zezecio sa drajverima od bilo koje kompanije. Pre cu kupiti GTX za 400e, bar znam da radi. Zapravo, lazem, pre cu kupiti 3870 ili 8800GT, sve ostalo sto je skuplje je mlacenje prazne slame.