Šta je novo?

[SE K800] Fleshovanje

Pokusavam nesto da saznam, cim saznam javljam ;)
Ako te bas nervira ta ikonica, ubaci neke custom ikone i izbaci je ;)
Ja sam ubacio to za prosirivanje SMS, ali najvise sto sam imao u inboxu je 100 poruka tako da mi to i nije toliko potrebno.

Evo loga sa xs++ od sestrinog k550i

20:14:12| Baseband ID: 9900
20:14:12| DB2020
20:14:12| Protocol Version: 3.1
20:14:12| Phone name detected!
20:14:12|
20:14:12| Profiling SEMC phone...
20:14:12| Baseband ID: DB2020
20:14:12| OTP CID: 51
20:14:12| EROM CID: 52
20:14:12| EROM Color: Red
20:14:12| IMEI: 35851601xxxxxx
20:14:12| Phone ID: K550
20:14:12| Network: APAC
20:14:12| CDA: CDA102743/118 R4A
20:14:12| Firmware Version: R6BC002
20:14:12| EROM: R3A022
20:14:12| Ready for operation!

Probao sam par menia da ubacim, al nema leba telenor ikonica u gornejm levom tjoshku stoji :D
E kako vracam fabrichki meni?

EDIT: Nashao sam kak se vrtje meni :p

Poslednja izmena:
Ubacivanje acoustic drajvera, camera drivera, ikonica...
- novi xs++

Sve sto radite, radite na svoju odgovornost, ja nisam odgovoran za bilo kakve probleme izazvane mojim tekstom

Programi potrebni za rad:
XS++ 3.1 http://rapidshare.com/files/69879642/XS__.rar

I drajveri koji su potrebni da bi ste mogli da uradite bilo kakvo fleshovanje ili patchovanje vaseg k800i.
http://rapidshare.com/files/49812268/drivers.zip.html

Drajvere instalirate ovako:
Iskljucite telefon, stavite USB kabal u vas racunar(jos ne prikljucujte telefon na USB), onda na telefonu dok je iskljucen drzite taster C(koji sluzi za brisanje) I prikljucujete ga na USB kabal.Kad to uradite windows ce pronaci novi hardver, vi samo ignorisite to I ostavite telefon prikljucenim na USB.

Raspakujte drajvere koje  ste skinuli, prvo instalirajte usb_flash_driver, znaci udjite u to sto ste raspakovali  I rucno uradite instalaciju, posle toga uradite instalaciju drajvera  4in1cable_driver.Kad sve zavrsite, skinite vas telefon sa USB.

Opet ga prikacite sa drzanjem taster C, trebalo bi da windows opet prijavi da je nasao novi hardver, kliknite na balon koji vas obavestava, I on ce od vas zatraziti da ubacite CD sa drajverima, ili da mu pokazete putanju do drajvera koji se nalaze na desktopu  ili u nekom folderu(gde ste ih stavili).Uglavnom kad nadjete obelezite drajvere  4in1cable_driver I kliknite next, tada bi drajveri  trebali da se instaliraju.
Da bi ste proverili da li su drajveri dobro instalirani, otvorite XS++(slika 1)(napomena moja verzija XS++ je 3.0, nemojte to da vas zbuni, dao sam vam najnoviju verziju koja odlicno radi I ista je kao I ova moja)

Sada na red dolazi prikljucivanje telefona, pritisnite dugme Connect(slika 2.)

Tada dobijate sliku kao ovu(slika 3.):

Znaci lepo pise, iskljucite telefon I drzite taster C I prikljucite ga na USB.

Tu mozete videti podatke svog telefona(oukvireno crnim) i ono najvaznije da li je vas telefon cid36,49,50,51,52 i to da li je red ili brown, ako je vas telefon red mozete nastaviti citati ovaj text, ako je brown zao mi je.

Sledece sto je po meni veoma bitno uraditi jeste backup vaseg GDFS svaki telefon ima svoj GDFS, ako unistite svoj, jedino vam servis moze pomoci, ili mozda skidanje necijeg GDFS sa interneta, sto ce dovesti do problema i vas telefon mozda nece ni raditi.
Znaci potrebno je odabrati opciju GDFS i opciju Backup GDFS

Sacekajte da se zavrsi backup(traje oko 40 sekundi) kad se zavrsi dobicete ovakvu informaciju(slika ispod) i vas GDFS ce biti sacuvan u folderu u kome se nalazi vas xs++

Sledece sto morate uraditi jeste da skinete vas telefon sa USB kabla, pritisnete opet Connect i prikacite vas telefon(nekad mozda xs++ nece prepoznati vas telefon, ali nemojte da panicite, probajte da iskljucite/ukljucite xs++ opet, ako i to ne pomogne onda izvadite/vratite bateriju i prikacite vas telefon na usb)

Vracamo se na ubacivanje, umesto da izaberete GDFS opciju birate opciju FSX(uokvireno crnim)

Kada budete izabrali vas prozor ce se malo prosiriti, sledece sto treba da uradite jeste da stisnete Start FSX(uokvireno crvenim)
Tada ce xs++ poceti da trazi fajlove, ostavite tako, posle nekoliko sekundi dobicete ovakav prozor(slika ispod)

Tu vidite grane IFS, QUEUE,system,tpa,usb Ja evo dajem primer ubacivanja camera drivera, putanja za camera driver je ifs/settings/camera
Kliknete na ifs(dva puta), posle na settings i na camera jednom, tada pri vrhu mozete videti vasu konacnu putanju(uokvireno crvenim na slici), a i fajlove koji se nalaze u toj putanji(uokvireno plavim)

Poslednja izmena:
Za menjanje camera drivera potreban je fajl camdriver0.dat, njega stavite na desktop i uradite drag and drop :)

Kada to budete uradili dobicete sledecu poruku(okvireno crnim)

Kada zavrsite posao, potrebno je pritisnuti dugme Shutdwon, zatim pritisnuti OK i sacekati da dobijete sledecu informaciju Disconnected... Unplug the phone
Skinite vas telefon sa USB kabla, izvadite bateriju na 5 sekundi, vratite i ukljucite vas telefon.Ako se vas telefon ne ukljuci znaci da ste nesto zeznuli i da ga morate fleshovati ili odneti u servis.

Putanje za ostale fajlove koje zelite ubaciti:

drajveri za zvuk, tzv acoustic drivers: ifs/settings/acoustic/
drajveri za kameru, camdriver: ifs/settings/camera/
display driver: ifs/settings/display/
meniji: tpa/preset/system/menu/
flesh meniji: tpa/preset/system/desktop/flash/
layout: tpa/system/layout/
custom fajlovi: tpa/predet/custom/
startup & shutdown screens & sounds, splash: tpa/preset/system/settings/

molio bih nekog moderatora da ovo prebaci na prvu stranu ako je moguce ;)

btw. morao sam 2 posta jer forum dozvoljava samo 10 slika po postu ;)

activated1, ovako evo sestrin fon k550i je pre jedno 30min. postao w610i :D
Raznim ispitivanjima, a i uz pomoc srece, u gprs/mms podesavanjima sam nasao neka podesavanja i onda sam malo trazio na google i saznao cija su podesavanja :)
Podesavanja su od najveceg operatera u Indoneziji :p onda sam resio da prodanjem nekog iz Indonezije i porazgovaram malo, jedan clan je bio veoma voljan za razgovor i saznao sam da tamo nema brendiranih telefona, znaci samo oni pravo iz SE su kod njih, takodje taj operater prodaje telefone ali ih ne zakljucava i onda sam resio da uradim flashovanje koje je proslo sasvim glatko, samo kamera nije htela nesto da radi ali sam to sredio sa original cam driverom od k550i.

Malo sam i pricao sa nekima koji su isto u ovom svetu fleshovanja i jos ne postoji nekakva alatka preko koje bi saznao da li je tvoj telefon otkljucan preko patch-a.
Jedino ti ostaje da odes da ih pitas ;)

btw. jos jedna nova vest, juce kao poklon za Novu Godinu svi korisnici DB2020 platforme su dobili pocetak patchovanja :D i naravno programe koji to omogucuju.
Za sad za k800/k810 postoji samo 1 patch, za w610 ima dosta patcheva, takodje i za w850/w660, ima i za w580...
Jedini problem je sto malo njih je u stanju da krene sa pravljenjem patcheva(svi bili na NG), a i tu je drugi problem a to je program preko kojeg se radi, za ubacivanje jednog patcha potrebno je cak 10min.
Ali dobro verovatno ce se i to srediti(kasnije), stariji korisnici db2020 znaju da je za fleshovanje trebalo i 5h, dok se sad sve to radi za 5min. ;)

Da li postoji Fs, Main i Custom za ''Firmaware: R1CB001'' sa srpskim jezikom? :trust: Kupila sam Handy u Becu i postavljen mi je T-Mobile Software. :wall:

Ako je CID52 ne postoji ;)
A zasto ti treba R1CB001, to je prva verzija softvera za k800i, ja imam tu jer sam probavao kakav je kvalitet sa tim softverom, i mogu reci da nema velike razlike.
Osim sto ima nekih bugova...
btw. video sam da si pitala da se k800i doda flash podrska, ali to nije moguce ;) za sada barem, mozda u buducnosti se doda flash podrska za pozadinu i screensaver...

Ako je CID52 ne postoji ;)
A zasto ti treba R1CB001, to je prva verzija softvera za k800i, ja imam tu jer sam probavao kakav je kvalitet sa tim softverom, i mogu reci da nema velike razlike.
Osim sto ima nekih bugova...
btw. video sam da si pitala da se k800i doda flash podrska, ali to nije moguce ;) za sada barem, mozda u buducnosti se doda flash podrska za pozadinu i screensaver...

NIsam te skontala bas najbolje ( osim za flash ;) ). . . Evo sta napise log . . .

23:05:39| Attempting to open the interface...
23:05:39|
23:05:39| Turn off phone
23:05:39| Hold 'C' button on phone and connect phone.
23:05:39| You have 30 seconds.
23:05:39|
23:05:45| Baseband ID: 9900
23:05:45| Hardware Platform: DB2020
23:05:45| Protocol Version: 3.1
23:05:45| Phone name detected!
23:05:45|
23:05:45| Profiling SEMC phone...
23:05:45| Baseband ID: DB2020
23:05:45| OTP CID: 49
23:05:45| EROM CID: 52
23:05:45| EROM Color: Red
23:05:45| IMEI: 35399601xxxxxx
23:05:45| Phone ID: K800
23:05:45| Network: EUROPE_1
23:05:45| CDA: CDA102568/3 R9A
23:05:45| Firmware Version: R1CB001
23:05:45| EROM: R3A016
23:05:45| Ready for operation!

BTW naslasam na www.4shared.com FS i MAIN i fleshirao mi je Handy skroz ali nema srpskog jezika. :(

Poslednja izmena:
Ovako :D
Imaju k800i koji su CID49 i CID52, prve verzije su bile CID49 i imale su prvu verziju softvera koja je R1CB001, sad postoji taj R1CB001 i za CID52 i za CID49, sa tim sto za CID52 ne postoji softver sa srpskim...
Ja sad tebe pitam, zasto ti treba R1CB001???
Posle sam rekao da sam ja probao R1CB001 radi toga da ispitam kakav je kvalitet slika sa prvim softverom za k800i, i rekao sam da nema veliki promena, osim sto softver ima nekih bugova.

Ovako :D
Imaju k800i koji su CID49 i CID52, prve verzije su bile CID49 i imale su prvu verziju softvera koja je R1CB001, sad postoji taj R1CB001 i za CID52 i za CID49, sa tim sto za CID52 ne postoji softver sa srpskim...
Ja sad tebe pitam, zasto ti treba R1CB001???
Posle sam rekao da sam ja probao R1CB001 radi toga da ispitam kakav je kvalitet slika sa prvim softverom za k800i, i rekao sam da nema veliki promena, osim sto softver ima nekih bugova.

Mislila sam da mora identican fajl da se ubaci. Stavila sam CID 52 i super radi i ima srpski meni. Danke. :)

Naravno da ne mora ;) Nista i drugi put ;)

Inace ljudi izasli su patchevi za otkljucavanje, za sad za k810i,k530i,k800i,w660i,w580i,w610i.

Poslednja izmena:
Ja još ništa nisam menjao... Toliko ima alternativnih audio i cam drajvera za w810i da uopšte više ne mogu da se snađem. Opisi su oskudni, a svako priča nešto drugo: te ovaj daje jači zvuk a bolji kvalitet, drugi kaže nije, zvuk je isti ali je kvalitet lošiji, treći kaže da je jedan element tu dobar ali drugi treba dodati od onog trećeg... Pa po 500-600 strana na topicima o tome, pa tako po 250x za svaku od varijacija... Ja stvarno nemam pojma ni koji mod da stavljam, ni koju verziju.

mala pomoc

Pozdrav svima, imam jedan mali problem, a to je gde se nalaze ikonice za signal i bateriju ne znam gde da ih stavim, inace telefon je K800 eto toliko, pa ko zna neka se javi :)

Ikonica za signal i bateriju jos nema, tj. nije jos niko nije napravio.Iako je to moguce ubaciti sad kad je krenulo patchovanje, samo treba neko da napravi sysgfx patch ;)
I ja to cekam...

hvala na brzom odgovoru, ali sam u medjuvremenu zamenio telefon za k770 koji je izgleda "skinut" sa neke mreze, ne znam koje , ali na desni taster ima broj 1254 (ili je to naziv za neku aplikaciju) i u meniju kao prvu ikonicu sa leve strane ima neki Portale TIM , pa me zanima sledece, da li postoji neki nacin da skinem ova dva znaka sa nekim fleshom ili drugacije i da li se ovaj telefon flashovati u neki walkman (kao K550->W610)

Verovatno je sa TIM mreze ;)
Pa mozes da skines sa fleshom, stavi neke generic main i neki fs koji nije pod brendom
Ili promeni ikone koje te nerviraju ;) Pa nisam video da ima walkman sa 3mpx, znaci to otpada.
Mozes da probas cisto radi zezanja w880 softver, ali verovatno nesto nece raditi...
btw. polako sa flashovanje, mozda je telefon otkljucan preko patcha(ali mislim da TIM svoje telefone ne zakljucava, ali nikad se ne zna)

Poslednja izmena:
kako da znam da li je sa patchom otkljucan? i kako da uradim backup icona koje su sada na telefonu?

Poslednja izmena:
Nisam jos nasao nekog sa takvim telefonom da vidim da li je mozda otkljucan preko patcha ili permanent.
Obrati se clanu matrix77, znam da je on imao k770 sa TIM mreze, pa vidi da li je taj bio zakljucan ;)
Sto se tice ikona, ne mozes uraditi backup jer jos ne postoji takav softver ;)

Samo skini original menu.ml za svoj telefon i kada se smoris sa ikonicama koje si ubacio, samo vrati original menu.ml u svoj telefon, i imaces stare ikonice!
Dakle, ne treba ti backup ;)

Samo skini original menu.ml za svoj telefon i kada se smoris sa ikonicama koje si ubacio, samo vrati original menu.ml u svoj telefon, i imaces stare ikonice!
Dakle, ne treba ti backup ;)

Nece bas tako ici ;) jer ja koliko znam TIM nema svoj fs i main, vec to ide preko custom, moze da skine original custom za k770 i da proba ;)
Sa promenom menu.ml nece nista dobiti, jer su menu.ml-ovi verovatno isti, cita sve iz custom, mogao bi da ubaci original ikonice pa da namesti menu.ml da ucitava te ikonice...

Hvala svima na pomoci uspeo sam da flashujem K770 na fabricki softwer (bez onih gluposti sa TIM mreze) sve radi OK
Pozdrav

Nece bas tako ici ;) jer ja koliko znam TIM nema svoj fs i main, vec to ide preko custom, moze da skine original custom za k770 i da proba ;)
Sa promenom menu.ml nece nista dobiti, jer su menu.ml-ovi verovatno isti, cita sve iz custom, mogao bi da ubaci original ikonice pa da namesti menu.ml da ucitava te ikonice...

Da da, u pravu si.Ja kontam da je generic softver u njemu :D

Ja i dalje imam odredjeni problem sa XS++. Kada sam odradio ubacivanje Main, FS i customa, sve je bilo okay, ali sada kada hocu da uradim back up GDFS, program se zakuca. Ne znam da li je problem do telefona ili mozda do Win, posto koristim 2k. Hteo sam da bekapujem GDFS, posto sam planirao da ubacim nove ikone, medjutim bilo da kliknem da GDFS ili na FSX, program zabokira i radi u nedogled, tako da pomaze samo da ga iskljucim.
I jedno pitanje, posto moj drug ima K800 sa Telenora, a hteo bi da skine njihova obelezja sa telefona, da li je su njihovi telefoni mozda otkljucani patchom? Pretpostavljam da nisu, posto on koristi 064 karticu bez ikakvih problema, ali cisto da proverim.
I jos jedno pitanje, da li moze da se uradi backup recnika na srpskom t9, posto kad ukucas gomilu reci da se ne vrati na fabricku varijantu?

Poslednja izmena:
Koja verzija xs++ ??
Ne verujem da su uopste bili zakljucani :) ali opet telenor samo ubaci njihov custom i nista vise, tako da ne moraju da sve rade, skinuo samo ovaj original custom (za bilo koju verz. softvera) i ubace u tpa/preset/custom i kraj ;)
E ovo za T9 stvarno ne znam, verovatno ne moze :p a bilo bi jako korisno.

Nazad
Vrh Dno