Šta je novo?

[SE K800] Fleshovanje

Uspeo sam nekako da ga updateujem na CID52, ni sam ne znam kako :D

Flashovao sam na K800i najnoviji firmware, sve okej radi :wave:

Next: K800i > K810i
Milane, imas li detaljno upustvo za ovaj crossflash?

lol koji sam genije :D:D:D

Evo stavio sam i jedno i drugo... zvuk je extra sad :D ali ne kapiram sta sam dobio sa driverima za kameru?

Poslednja izmena:
Dorry, lepo, lepo :)
Pa nista nije tesko uraditi k800>k810 sve je isto samo sto su ti potrebni k810 fajlovi za flashovanje ;) ista procedura, jedino sto jos treba jeste lightefects( jer sa k810 sw, gornji deo tastature ne radi) dobijas TrackID( snimas melodiju i onda uzorak ide na net i ti dobijas info koja je pesmica, vrlo korisna stvarcica) i Photofix( umesto da poboljsa sliku, slika je jos gora...)
Moj k800 je bio k810, t650, k770, w850, w880, w610 :p

hribar81, pa malo bolje slike :p probaj slikaj nesto sto si pre slikao pa uporedi :)

btw. evo i dva klipa kako to izgleda :)
http://www.youtube.com/watch?v=9OP6oMvsRds - sa w850 sw
http://www.youtube.com/watch?v=jMxY9xu4scs - sa w880 sw

Poslednja izmena:
Dorry, lepo, lepo :)
Pa nista nije tesko uraditi k800>k810 sve je isto samo sto su ti potrebni k810 fajlovi za flashovanje ;) ista procedura, jedino sto jos treba jeste lightefects( jer sa k810 sw, gornji deo tastature ne radi) dobijas TrackID( snimas melodiju i onda uzorak ide na net i ti dobijas info koja je pesmica, vrlo korisna stvarcica) i Photofix( umesto da poboljsa sliku, slika je jos gora...)
Moj k800 je bio k810, t650, k770, w850, w880, w610 :p

hribar81, pa malo bolje slike :p probaj slikaj nesto sto si pre slikao pa uporedi :)

btw. evo i dva klipa kako to izgleda :)
http://www.youtube.com/watch?v=9OP6oMvsRds - sa w850 sw
http://www.youtube.com/watch?v=jMxY9xu4scs - sa w880 sw

Probacu ovih dana, eto danas sam uspesno flashovao jedan W810i, odlicno sljaka :)

Juce sam odradio jedan K750i>W800i i prvi put mi je pisalo failed. Kada sam upalio fon imao sam hibridni K750i sa Walkman plejerom i kamerom koja se aktivira na slajd i odlicno radi :d Drugi put kada sam ga flashovao prepoznao ga kao W800i, ali opet sa kamerom koja se aktivira na slajd sto ne bi trebalo da radi koliko sam ja upoznat sa time. Mislim da flash teme ne rade i baguje se kada mi iscita MP3 plejer u gornjem delu ekrana pesme, ne radi selektovanje predmeta tako "smooth", vec naglo cima. Cim se iskljuci taj info, vraca taj "smooth" mod. To mi se isto desava na K800i kad stavim neki java program kao wallpaper... Cudna neka stvar... Bitno da je drug zadovoljan sto moze da zumira 2x u najvecoj rezoluciji (pre toga na starom K750i softveru nije mogao).

Reci mi molim te, koji SE Walkman softver najbolje lezi uz K800i? Ili da ne idem bas toliko daleko :)

:wave:

EDIT: Da li postoji neka mogucnost da se zadrzi original K800i sw, ali da imam Walkman 2.0 plejer i flash teme? Kakve modove mi predlazes? Mislim da sam naleteo na K850i style mod za K800i, ali ne bih da ga testiram...

EDIT 2: Ovo tacnije: http://www.youtube.com/watch?v=9OP6oMvsRds

Poslednja izmena:
Na slajd??

Na k800 nijedan softver ne lezi lepo... Jer svi imaju dpad dok k800 ima dzojstik, ali na svim sw mozes nekako da upotrebis dzojstik( za gore-dole) ali opet to moras ciniti malim dodirom( uzasno malim)
Ako zelis da probas, nabaci pa vidi :) ali sve je uzas...

Kod w880: mem.kartica radi, dzojstik isto ne radi(ali moze da se upravlja gore-dole ) tastatura radi ali npr. broj 6 je na play/pause, broj 2 je na *, sve je pomereno, kamera ne radi, displej ne radi ali se to popravlja original drajverom iz k800.

Kod t650/k770 sve radi osim dzojstika(ali isto moze gore-dole) i kamera radi, ali kad se opali slika, krene da pamti i izadje...

W610 slicni problemi, ali display 176x220, prikazuje informacije ali ne na celom displeju.

Nema sanse to da se izvede, takodje ni za flash theme :( I ja bih to zeleo ali nista, ali k800 hardverski moze da podrzi flash theme ali nema tu mogucnost u softveru.Ko zna kad krenu patchevi mozda izadje neki koji ce omoguciti flash fajlove :)
Kakav je to k850 style mod??

Hteo sam da kazem na slajder :) Kad povucem poklopac od kamere ona se aktivira, na to sam mislio.

K800i possible mods

Burning Mega Package
startupimagesemcsm6.th.gif

t_1193032314Untitled_1.gif

probe2yz7.gif

Download

Samo ne znam da li je CID49/CID52?

Poslednja izmena:
Pa to :) to sam i mislio da pitas ;) Pa i mora da se aktivira, i sa w800 sw ;) Jer i w800 ima isti sistem otvaranj, samo sto se tamo otvara na jedno "dugme"
A to :) to je obican meni, samo je kao u stilu k850 media centra :)

Auh, ja reko neka flash pervezija :)

Nebitno ostacu na ovaj K800i sa najnovijim FWom, hvala ti puno na svim informacijama :wave:

Bilo bi lepo da jeste, to je obican meni koji se sastoji iz .gif slicica...
Ma nista ;)

0dradio sam update preko SEUS-a,sa XS++ ubacio sledece fajlove:
K550_CDA102568_3_R5A_Generic_South_East_Europe,
K550_R6BC002_FS_S_E_EUROPE_RED52,
K550_R6BC002_MAIN_GENERIC_LI_RED52,
dobio sam srpski jezik,telefon lepo radi,ali prilikom slanja sms-a iako sam ukljucio delivery report ne dobijam izvestaje o dostavi poruke, u cemu moze biti problem?

poslato nekoliko,sve su stigle bez izvestaja:eyebrows:

Posle R6BC002 imaju jos 3 sw:
R8AD001
R6CA001
R6BD001

Ovaj R8AD001 je najnoviji, verovatno u R6BC je sigurno neki bug ;)

Drug mi doneo K750i sa nekim starim fwom. Fon je kupljen pre godinu i po dana i ono sto me iznenadilo je da ima CID49. Kad sam krenuo da mu flashujem FS u W800i izbacio mi je error:

16:29:31| Sending db2010_cid49red_flash_r2b.bin...
16:29:32| Applet ID: 051207 0928 NPACXC1250165_1_SEMC_COMPACTFLASHLOADER R2B
16:29:32| This is a FLASH loader
16:29:32| Now flashing filesystem...
16:29:32| Flashing d:\k800i\xs++ w810i\w810_r4ed001_fs_cent_europe_red49.fbn
16:29:32| Header type: BABE
16:29:32| 165 flashblocks
16:31:16| Failed sending flashblock 114. Returnvalue 0x45
16:31:16| Finishing flash
16:32:14| Error: Flashing failed

16:32:14| Disconnected... Unplug the phone

I fon prosto nije hteo vise da se pali. Probao sam razlicite metode flasha i nekako sam upalio telefon ali mi se zakoci na 30% please wait ekrana. Nasao sam resenje na netu (http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=355385), ali nemam tzv program Cruiser koji ce mi omoguciti da mu sredim GDFS.

Help, veoma je hitno...

Dorry pa ti pokusavas da flashujesh sa w810 sw ;) Pogledaj lepo sta radis ;)

16:29:32| Flashing d:\k800i\xs++ w810i\w810_r4ed001_fs_cent_europe_red49.fbn

w810 R4ED001 sw ubacujes u k750 :) Ko zna mozda si mu s"ebao fon, probaj da flashujesh sa W800 sw ako uopste pomogne...

Ajoj nisam video :S

Zato ga ja flashujem sada sa W800 i nece :S

Da li postoji neki nacin da lupim "format C:"? :)

Ili da nosim u servis??

:S Nacin da lupis format C ne postoji ;)
Nego jel mozes uopste da ga nakacis na XS++ ?? Ako mozes daj mi pocetak loga da vidim sta si mu uradio :)
Sledeci put kad radis ;) prvo uradi backup GDFS iz XS++, znaci odes u odeljak GDFS i uradis backup, jer je GDFS skoro glavno u njemu su sve informacije cak i IMEI i sad ako si zeznu GDFS nemas kopiju tvog GDFS vec mozes da nadjes neki na netu ali sa njim menjas pravi IMEI i dobijas IMEI isti kao sto neko ima... Moras da odes u servis i da oni to rese sa servisnim kablom...

Poslednja izmena:
Ja sam stavljao drivere za kameru, koji navodno poboljsavaju gomilu stvari + filmic se snima u 24 fps, koristeci xs++ 1.6.8 ali kamera mi i dalje snima u 10 fps (doduse, snimao sam filmic nocu, a jedini izvor svetlosti je bio sijalica). Mozda je problem do one opcije gde se bira sta se menja. Ja sam stiklirao samo onu opciju Customize file system (valjda se tako zove).

Ima li kakvih saveta?

Au Milane svaka ti cast na znanju.. da mi to pricas ovako u RL mislim da bi ti reko aj ne se.. ... :))) Svaka cast a Dorry tebi preporuka.. Prvo dobro pogledaj i raspitaj se pre nego sto unistis neciji fon.. ja sam se ovde zezao sa svojim pa mi i nije bilo tolko bitno sta ce biti sa njim ali ako vec hoces nesto da uradis onda bar procitaj sta i kako treba da se radi...

Rale45, koji si drajver koristio ?? Jel od number1 ?
hribar81, ;) mora nesto i da se nauci temeljno da bi to znanje nekom prenosio.Cudo bre ovaj net, gde bi mi sve ovo naucili da nema neta :)

Ma dobro nije krvi desi se da se pogresi eto vidite kolika mala greska moze da unisti ceo telefon...
Znaci kad se radi, trebalo bi lepo proveriti koji FS i koji MAIN ubacujete ;)

Ipak mozda da dodam u tutorial da se prvo uradi backup GDFS ;) Jer sam mislio da onaj ko to radi da ce biti dosta pazljiv pri radu i nece mu se takva glupost desiti...

Ako neko od moderatora moze da u post #22 na pocetak posta stavi i ovo obavestenje:

Jos jedna napomena :) a to je da pre pocetka bilo kog rada da uradite Backup GDFS-a, kada prikacite vas telefon na XS++ u odeljku GDFS izvrsite backup vaseg GDFS-a

Poslednja izmena:
21:36:10| Baseband ID: 8040
21:36:10| DB2010 Marita compact
21:36:10| Protocol Version: 3.1
21:36:10|
21:36:10| Sending db2010_cid00_prodid_p3l.bin...
21:36:10| Applet ID: 061113 1250 ALUCXC125872_COMPACTPRODUCTION_ID_LOADER P3L
21:36:10| This is a PRODUCTION_ID loader
21:36:10| Activating GDFS...
21:36:11| Phone name detected!
21:36:11|
21:36:11| Profiling SEMC phone...
21:36:11| Baseband ID: DB2010
21:36:11| OTP CID: 49
21:36:11| EROM CID: 49
21:36:11| EROM Color: Red
21:36:11| IMEI: 35930200xxxxxx
21:36:11| Phone ID: K750
21:36:11| Network:
21:36:11| CDA: CDA102338/58 R6A
21:36:11| Firmware Version:
21:36:11| EROM: n/a
21:36:11| Ready for operation!

Kad palim fon ide please wait i stane na 30%. Dalje nece uopste. Kada stavim na bateriju da se fon puni varira mu punjenje 0-50-100% umesto 10-20-30% itd. Usao sam u servisni meni, na model info pise k750i, a fw je R1DB001. Skinuo sam GDFS za k750i sa neta i od tada je proradio taj please wait, pre nije hteo uopste. Service tests ne rade kako treba.

Moje pitanje je da li neko ima program Cruiser, pomocu njega bih mogao da resim taj problem... valjda...

@hribar81: Od sad pa nadalje stavljam im uslov "Ovo radite na sopstvenu odgovornost, ako se nesto sje8e ja nisam kriv niti placam stetu" :D

Al opusteno, covek se uci dok je ziv ;)

milane, imas msn? dodaj me: dj.dorry[at]gmail.com

Rale45, koji si drajver koristio ?? Jel od number1 ?
Negde sam svrljao po netu, ja mislim da je onaj esato, ili kako se vec zove sajt, i nasao sam 2.89 kao poslednje drivere. Njih sam koristio.

Mislim da sam nasao u cemu je greska. Naime, izgleda sam sam greskom napravio dupli ifs folder, tako da mu je putanja bila files_to_upload/ifs/ifs/settings/camera.
Tako da sad imam folder ifs u folderu ifs :). Onda sam koristio XS++ 3.0, i lako zamenio onaj jedan fajl camdriver0.dat. I sad u istoj sobi, pri istom osvetljenju radi oko 15 fps :S: . Porbacu sutra po danu, da vidim moze li se izvuci 24.

Imam par pitanja :

cemu sluzi onaj camdriver1.dat i da li mogu nekako da obrisem ovaj dupli ifs folder?

pozdrav i hvala :wave:

Pa preko XS++ 3.0 vidi da li ima 2 ifs ako ima izbrisi onda lepo(opcija Delete ima )
camdriver1.dat je driver za prednju kameru... ;)

U redu je sve sa kamerom, samo je trebalo da ukljucim nocni mod, i onda je krenuo da snima u 20+ fps.
Stavio sam i nove acoustic drivere (one masterjp za w880), i jeste jaci zvuk, ali mi se cini da je zvucnik u k800 jednostavno los i ne moze lepo da se cuje kad se pojaca do maksimuma.
Juce mi je drug pustao melodije sa k610, on oduva k800 po snazi zvucnika.

E da, za ovaj dupli ifs folder, vidi se preko xs++ 3.0, ali ne mogu da ga obrisem, on mi daje samo fajlove da brisem. :S:

:)
Pa zvucnik i nije toliko jak ;) ali meni je bitno da je dobar zvuk na sluskama...
Ma ko ga hebe, nek ostane... :)

i jel neko na kraju uspeo da prebaci k800 sa nekim walkman firmware-om??
meni i dalje ostao onaj media player, mozda malo bolji zvuk samo ili placebo :)

Pa pisao sam na drugoj strani... Procitaj sta sam napisao i koji su problemi sa nekim walkman sw...
Iskreno mislim da necemo nikad uspeti da nesto tako uradimo, ostaje nam da mastamo da imamo walkman player.Jedino mozda sto mozemo da se nadamo nekom patchu za flash fajlove... ali da je to moguce, k750 bi odavno imao flash podrsku.
Polako tek je krenulo modovanje, pa k750 je na trzistu skoro 3 god. i tek je pre godinu dana bilo moguce da se patchuje.Modovanje cam drivera je trajalo skoro 2 godine i tek je sad doslo kraju, sve sto je moglo da se poboljsa je uradjeno i to je to.
A modovanje k800 cid52 je tek krenulo pre 5 meseci...

ma procitao sam, samo sto sam po stranim forumima video da se neki hvale da su uspeli da sacuvaju stare drajvere za kameru i displej a da su uzeli samo zvuk od walkmana,, ali vidim i ja da to nije to...
izvinite za off: Jel zna neko gde mogu da se uzmu neke pametnije slushke za k800 i kolko kosta?

Skroz sam neupucen pa cu pitati znalce: drugar ima CID51 sa O2 mreze. U servisu mu pricaju kako se taj mnogo teze debrendira i traze mu 30 evra, dok su ostali valjda po 10-15 evra (ili 1000 din, tako nesto). Na stranu to za cenu, nego je l' stvarno tacno da oko njega ima nekih "problema"...?

Nazad
Vrh Dno