Šta je novo?

[SE K800] Fleshovanje

Gluposti... pa jedino sto treba jeste da promene u CID52 i da ubace najnoviji softver...
Problem je u tome sto je CID49 i CID51 stara "zastita" i za te "zastite" nema najnovijeg softvera, vec ima za CID52 zato mora da se radi update CID-a, ali to nije uopste veliki posao...

hvala za link milane, ste videli koliki je.... tj ovaj objektiv za k800i:D

Evo pitanja, posto sam isproucavao ovaj tred, ali ili nisam nasao odgovor ili nisam skapirao sve sto ste pisali :) Imam K510 koji je CID 49 sa firmverom R4CH003. Kako da prebacim fon na CID 51? Da li je dovoljno samo da promenim firmver ili sta vec? Nasao sam na onom ceskom sajtu razlicite verzije firmvera sa 510, jedino treba da se registrujem da bi ih poskidao, osim ako neko nema neki link sa koga mogu da se skinu bez cimanja.

Evo pitanja, posto sam isproucavao ovaj tred, ali ili nisam nasao odgovor ili nisam skapirao sve sto ste pisali :) Imam K510 koji je CID 49 sa firmverom R4CH003. Kako da prebacim fon na CID 51? Da li je dovoljno samo da promenim firmver ili sta vec? Nasao sam na onom ceskom sajtu razlicite verzije firmvera sa 510, jedino treba da se registrujem da bi ih poskidao, osim ako neko nema neki link sa koga mogu da se skinu bez cimanja.

XS++ ce sam da ti updateuje fon na CID51 (tako je bar meni uradio) i onda ostaje da flashujes fon sa CID51 main, fs i customizacijom (koja nije neophodna ako se CS jezik vec nalazi u FSu).

Moras da se registrujes na tom sajtu i veruj mi da vredi registracija :)

Kako to mislis sam da ga updateuje na CID51? Svaki put kad povezem mob, on izbacuje CID49.

Ja kada sam ga povezivao dok je imao CID49 ponudio mi update na CID52

Milane jel moze neki mali tutorijal za w810 na netu bas i nema nesto sta i kako za njega...skinut je sa vodafona i evo sta kaze xs++:

11:41:11| XS++ v3.1 (Darwin) Ready !
11:41:11| Executed on Microsoft Windows XP
11:41:15|
11:41:15| Attempting to open the interface...
11:41:15| TURN OFF PHONE!
11:41:15| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
11:41:15| You have 30 seconds...
11:41:22| Baseband ID: 8040
11:41:22| Protocol Version: 3.1
11:41:22|
11:41:22| Sending db2010_cid00_prodid_p3l.bin...
11:41:23| Applet ID: 061113 1250 ALUCXC125872_COMPACTPRODUCTION_ID_LOADER P3L
11:41:23| This is a PRODUCTION_ID loader
11:41:23| Activating GDFS...
11:41:23| Phone name detected!
11:41:23|
11:41:23| Profiling SEMC phone...
11:41:23| Platform: DB2010
11:41:23| OTP CID: 49
11:41:23| EROM CID: 49
11:41:23| EROM Color: Red
11:41:23| IMEI: 35906400xxxxxx
11:41:23| Phone ID: W810
11:41:23| Region: VFE_LIVE_2
11:41:23| CDA: CDA102494/30 R11A
11:41:23| Firmware Version: R4DB005
11:41:23| EROM: n/a
11:41:23| Ready for operation!

e sad ja bi da uradim debranding i ono da stavim podrsku za flash teme accoustics driver itd.

Unapred hvala...

Pa tutor je isti ;) SVe se isto radi samo sto tebi trebaju flash fajlovi za w810 :)
Ti sad imas R4DB005, ja bih licno stavio taj isti ;) jer kao sto znas u novijem sw je smanjena jacina zvuka.
Potrebni su ti FS,MAIN i CUSTOM
Ovde skini MAIN http://www.iprotebe.cz/download/W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.rar.html
Ovde FS(nema nigde srpski zato ti dajem za cent. europe...)
http://www.iprotebe.cz/download/W810_R4DB005_FS_CENT_EUROPE_RED49.rar.html
i custom
http://www.iprotebe.cz/download/W810_CDA102555_2_Generic_Central_Europe.zip.html

Ti si car hvala... znaci manje vise je isto kao i za k800 super, ako zapne vikacu :D

Sve je isto, samo sto ne ubacujes fs, main i custom od k800 vec od w810 i to je to ;)
Slobodno vici tuj sam...

Ja kada sam ga povezivao dok je imao CID49 ponudio mi update na CID52

Cekaj, ti pricas o tome kada si vec ubacio fajlove za flashovanje? Posto meni prilikom povezivanja na XS samo izvacuje podatke i ne nudi mi update CID-a. Sad cu da poskidam ostale fajlove pa cu da ga flashnem, pa da vidimo sta cemo dalje :)
Ajde Milane ubaci se u pitanje, posto se vec nudis :)

Poslednja izmena:
Pa ja koliko vidim postoji CId49 i CID50 k510i ;)
Poslednja verzija R4EA031 ima i za cid49 i za cid50, po meni je bolje ostati na cid49 jer mislim da za njega ima vise patcheva ;)
Znaci nadjes verziju R4EA031 za CID49 i flashujesh i to je to.

Poslednja izmena:
Cekaj, ti pricas o tome kada si vec ubacio fajlove za flashovanje? Posto meni prilikom povezivanja na XS samo izvacuje podatke i ne nudi mi update CID-a. Sad cu da poskidam ostale fajlove pa cu da ga flashnem, pa da vidimo sta cemo dalje :)
Ajde Milane ubaci se u pitanje, posto se vec nudis :)

Kada sam prikljucio telefon ponudio mi tu opciju

Hvala milane na pomoci odradio sam flash i sve radi ko sat... imas pivo od mene :D nego sad me zanima koja je procedura oko acoustics drivera i ubacivanja istih jel se to samo kopira na telefon ili se i to nekako flashuje?

Pa to se ubacuje u sistemsku memoriju, objasnjeno na prvoj strani kako ;)
Isto kao flashovanje, samo sto ides na fsx i ako imas najnoviji XS++ onda ce biti lako, stisnes Start FSX i sacekas da ocita sve, onda ides ifs/settings/acoustic i otvoris folder u kome si raspakovao rar i imas tu jedno 30 fajlova obelezis sve i prevuces u XS++ tj. u taj folder acoustic.

E sad moras malo da googlas :) poseti i onaj ruski sajt, posto ti imas w810 moras da nadjes drajvere za k750/w800/w810, ove sto sam ja kacio su za k800...

Poslednja izmena:
jel moze neko da mi da linkove za w810i cid49
please o please o please!!!!

snasao sam se u medjuvremenu, al hvala u svakom slucaju.
E sad jedno pitanje: kako sa cid49 da se prebacim na 51 i sta dobijam sa time!?

Tvoj w810 je cid49 i cid50 nema dalje ;) Najbolje je da ostane cid49 jer ima vise patcheva, vise softvera za cid49...
Znaci najbolje je ostati na cid49 ;)

posle i ja skontah da je 50 a ne 51 al bilo kasno za edit :d
Ok. Hvala za info... smaratju ja jos, samo polako :d

Ja imam problem sto kada u XS-u kliknem na Configuration Settings meni se XS zakuca, procesor se zabije na 100% i drlja u beskonacno. Kada sam flashovao K510 samo sa MAIN i FS fajlovima, proces je prosao bez problema, ali kada sam prikljucio mob ponovo, nije izbacio novu verziju softvera. Kada sam upalio telefon izbavio je configuration error, koja bi trebala da se pokaze kada se ne ucita dobro custom pack kao sto je pricao nenad91. Na kraju sam flashovao mob sa njegovim baltic custom packom i pojavio se hrvatski jezik, ali nema srpskom??? **** lud zbunjenog, ko zna sta se ovde desava. Probao sam i sa vezijom 3.0 i sa verzijom 2.2 uvek se zakuca kada predjem na Configuration settings. Any ideas???

Pa ne moras ni da ides na configuration settings...
Pritisnes connect, stavis telefon, on odmah ide u deo Flash tu odaberes MAIN, FS i CUSTOM i stisnes Flash i kraj. U novom 3.0 vise nema potrebe ici na configuration settings i stavljati BrakXS, vec program to sam uradi ;)
Srpski jezik ima samo u FS_S_E_Europe, takodje i u njemu ima samo hrvatski(barem koliko se ja secam)
Lepo nadji FS_S_E_Europe, MAIN GENERIC i Custom S_E_Europe

Ajde sad ispocetka posto izgleda da nisam bio dovoljno jasan. Koristio sam sledece:
K510_R4EA031_FS_S_E_EUROPE_RED49.fbn
K510_R4EA031_MAIN_GENERIC_RED49.mbn
Znaci ovaj FS ima srpski, tako pise i u opisu na sajtu sa koga sam ga skinuo (onaj ceski). Kada sam flashovao mob sa XS 3.0 i samo sa ova dva fajla, nista se nije promenilo, znaci ostala je stara verzija softvera. Kada sam ukljucio mob, izbacio je poruku: Configuration error.
Sad sam ukljucio program opet i skapirao da je padajuci meni slogiran i da samo treba vrteti strelicom na dole.
Sad cu da ga flashujem ponovo pa da vidim sta ce da ispadne od telefona :D

Evo odradjen flash, i pojavio se srpski kao i neki Shqip koji god to jezik bio :) Uglavnom sad sve radi kako treba, skinuo se glupavi vodafon link i shortcut na desnom tasteru (to me je jedino nerviralo) i sad radi srpski T9 tako da ce biti lakse kucati poruke :)
Dobro, ajde sad idemo dalje, u sta sve moze da se flashuje K510, s obzirom da je ovako sakat? Da se poigram malo sa njim dok se ne prebacim na K800 posto sam resio da cu definitivno doci u posed tog telefona :)

Pa nisi onda lepo ubacio custom :p
Dobro da je sve proslo ok, taj Shqip je ustvari albanski jezik :D :d
Moze da se flashuje u w200, ako zelis da probas slobodno :) naravno neces dobiti podrsku za mem.karticu :D

Pa custom nisam ni ubacivao, uopste nisam selektovao custom, jer sam smatrao da mi ne treba posto je u FS-u vec bio srpski. Znaci sad mi telefon prica albanski, odnecu ga ortaku da vidim da li ce sve da razume :)
Sto se tice W200, da li ima problema sa poremecenim tasterima, a karticu cu da zalepim za zadnju masku pa nek je pridrzava ako vec ne moze da je podrzava :D :D :D

Pa custom je obavezan :) ako ubacujes FS sa srpskim mora da ide taj custom, ako ubacujes FS sa ruskim mora taj custom...
Sto se tice w200 nisam se mnogo "zabavljao" sa tim, pogledao sam nekoliko tema i nekoliko klipova na youtube(kojih sad nema) koliko sam video da sve radi.E sad vidim jedini problem je izgleda sa CID-om, za w200i postoje sw za cid50, cid51, cid52.Dok sa k510i postoje sw za cid49 i cid50.Znaci ti bi morao da uradis update CID-a i da dodjes na cid50 i da nadjes negde w200i sw koji je za cid50...

E to onda vec predstavlja problem :) Ili mozda ne? Sta se dobija promenom CID-a, a sta se gubi? I na koji nacin se on update-uje? U svakom slucaju pogledacu prvo sta nudi W200, da vidim da li mi uopste treba to zezanje u vezi prebacivanja, posto telefon koristim iskljucivo za pricu i povremeno sms :)

e sad ja bi da uradim debranding i ono da stavim podrsku za flash teme accoustics driver itd.
Mene interesuje samo promena acoustic drajvera na w810i (kao što možda znate, SE je nešto zeznuo u kvalitetu zvuka u najnovijem firmwareu, a odbijaju da izdaju update) i, eventualno, promena drajvera za kameru (navodno postoji neki sa kojim je manji šum, fps me ne zanima), ostavio bih isti firmware što se ostalog tiče (srpski mi ne treba, soft je genuine, rade i flash teme, nigde nema Vodafone etc. logoa).

Jel' radio neko to, dakle samo promenu drajvera za zvuk na w810i?

Ja sam radio promenu drivera za zvuk i za kameru.
Kameru jos nisma testirao, a zvuk... pa recimo samo da mi se telefon sada cuje jace nego televizor :D

Nazad
Vrh Dno