Šta je novo?

[SE K800] Fleshovanje

w950i sa O2 softverom, bih da ga vratim na generic (srpski nepotreban, samo zelim najnoviji sw) i da onda mogu (pozeljno preko SEUS-a) da ga apdejtujem na noviji sw. Je li izvodivo sa ovom metodom? :) I gube li se sva podesavanja i sl?

Poslednja izmena:
Za w950i i ostale UIQ ima posebno resenje, moras promeniti CDA i time dobiti novi softver ;)
Znam da moze da se menja CDA preko XS++ ali ostale detalje stvarno ne znam :(
Mozes pogledati na esato.com na forumu znam da je bilo price ;)

Za w950i i ostale UIQ ima posebno resenje, moras promeniti CDA i time dobiti novi softver ;)
Znam da moze da se menja CDA preko XS++ ali ostale detalje stvarno ne znam :(
Mozes pogledati na esato.com na forumu znam da je bilo price ;)

bravo, majstore! :banana: Cak sam bio pokrenuo i topic o debrandingu ovdje, i nista! Elem, za one sa w950i:
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=130758&start=240#post2115315
sa XS++ 3.1 je jos i lakse (par minuta posla), posle se samo odradi bekap, apdejtuje sa SEUS-om, i vrati bekap (evo ga upravo vracam, valjda i taj dio prodje OK). Bojao sam se i da se tel ne zakljuca nazad na 02 mrezu, ali nije :)
Ironicno, najveci problem mi je bio sa XS++, jer iz drugog pokusaja nije htio da mi prepozna tel, dzaba ja drzim C dok ga kacim, da bi posle 3-4 pokusaja skontao da ga kacim na punjac, umjesto na USB (sta ces kad sve ide preko fastporta ili kako se vec zove :S: ). Evo jos da zavrsi restore, da se restartuje, pa da kliknem na submit reply, jer je sve proslo OK! :) Jos maaaalooooo

DONE! :d

A koji telefon??
Mozes da flashujesh i ako se zakljuca tu su patchevi za otkljucavanje :)

Imam k510i(T-mobile a radi na nasoj 064).Interesije me kako da stavim novi software i da li menjanjem sw mogu nesto da sje.. u fonu?Posto nemam pojma kako se to radi treba mi kompletno upustvo.Imali neko da mi pomogne?

AFAIK, moze w200 softver da se stavi, a za KAKO, pa imas cio ovaj topic, pa laaaagano iscitaj, sve je objasnjeno...

Ji 4Tze, odlicno :)
Cek jel to ona animirana, na desktopu prolaze baloncici?? Ako ti treba imam je i na hdd i na telefonu...
Sawyer, prva strana pa procitaj kako da stavis :) naravno da mozes da zeznes, ali polako ;)
Stvarno ne zelim da ja ispadnem kriv ako ti se telefon zakljuca, ja i dalje nisam provalio kako se moze znati da li je telefon otkljucan pomocu patch-a ili je ipak permanent...

Poslednja izmena:
Posto planiram da uzmem ovaj telefon, da li moze da se ubaci smart search u njega (kao sto ima (valjda) k850 i samsung u600...)?

Kad bi jos rekao za sta sluzi taj smart search...

Kad pocne da se ukucava broj odmah prikaze koji su moguci brojevi koji sadrze cifre do tada ukucane . Znaci ukucas 641, izbaci sve brojeve koji sadrze te brojeve (mislim cak da je najpozvaniji broj prvi na listi).

To k800i nema ;) A jos nisam video da je neko napravio slican patch...

Trenutni desk :p

scr235942ok1.jpg

Ok, iscitao sam upustvo, i sve postove i mislim da sam skontao kako se sve radi.

Znaci kao sto je vec neko rekao, hocu da skinem ono ruzno cudo koje mi stoji za densni soft key ( bigpond, ili tako nesto). Ovo bi trebalo da se skloni obicnim fleshom tako da to nije problem.

E sada nije mi najjasnije za flash teme. Znaci kada skinem temu samo je ubacim na onu lokciju preko programa?

E da, koja je trenutna preporuka za acustic drivere, a moze i cam.. I Milane ako mozes da mi das linkove ka fajlovima za w810i za fleshovanje koji ce sigurno raditi :D

Evo i ja da se oglasim,da ne davim samo vise Milancheta.
Normalno,imam k 800 ali nije imao srpski.Flashovao sam ga i dobio sta sam hteo ali novi xs++ mi nije dozvolio da koristim bilo koji custom osim onog koji je na njegovom spisku.Tek sam tako dobio srpski ali nazalost nema cirilice.Neznam ni da li je uopste moguce ubaciti cirilcu u phone.Zatim sam ubacio drivere za zvuk i kameru ali su mi se onda izgubila nasa slova(ćčšđ) i nikako da ih povratim ponovnim flashovanjem.
Da li da izbrisem drivere i kako?Verujem da se u xs++ ide nadelete ali nesmem da ne bi izbrisao nesto sto ne treba

Nisi lepo citao...
Odaber own_custpack, a prethodno ubacis u own_custpack custom koji skines sa prve strane...
Pa naravno da nema cirilice :D cirilice nema ni na ostalim telefonima...(ako hoces cirilicu koristi makedonski)
Dalje, nema sanse da se srpski izbrisao kad si ubacio camdriver i acoustic, drajveri se brisu flashovanjem ili vracanjem original drajvera ali njih vracas tako kako si ubacio ove.
Putanju znas jer si ubacio nove ;)

da dignem topic malo... Posle w950 sam uzeo sebi i w880, kao drugi mob :) E sad, on je dosao sa vodafone softverom. Prvo mi je izgledao sasvim OK i bio sam zadovoljan njime, ali kasnije sam poceo da provaljujem neke gluposti (tipa, ne mogu da napisem EMS, samo da primim, cim dodam animaciju, pretvori se u MMS). I onda se odlucim da se opet oprobam u flashovanju, ali ne lezi vraze, vodafone ima drugaciji keyboar layout:
sony_ericsson_w880i_vodafone.jpg

a ovo je standardni:
724.jpg

za one koji ne primjecuju, vodafone je izbacio browser shortcut i activity tastere i stavio zelenu i crvenu slusalicu, sto mi se ipak vise svidja (a i korisnicima izgleda, jer je taj raspored i na w890). Sad, da li postoji neki genericki firmware sa ovim rasporedom (jezik nebitan, samo da ima eng)? Takodje, na SEUS-u ima noviji fw, ima li nacina da provalim da li cu tako zakljucati tel ako apdejtujem? Treca stvar: kako da bekapujem sve sa njega?

Poslednja izmena:
Vodafone radi to i na k800i i na jos nekim telefonima :) A btw. to sad svi noviji SE telefoni imaju, tj. crvena/zelena slusalica su prisutna, kao i activity ali nema back tastera ;) tako da ne znam koliko se to nekima svidja samo znam da dosta korisnika SE se zali na crvenu/zelenu slucalicu, izbacivanje back tastera, i izbacivanje play/pause tastera...

Da se vratimo pitanju :) Takav genericki ne postoji, jedino da cekas da mozda neko provali koji je kod za te tastere i sta je potrebno zameniti da bi se tako nesto dobilo na generickom softveru, ovo pricam jer je tako nesto moguce, na k800i/k810i moze da se promeni funkcija tasteru za internet pa moze da se postavi da otvara media player ili neka druga funkcija(ali jos nisu pronasli za crvenu zelenu slusalicu)
Cim je telefon sa vodafone 99% ces ga zakljucati preko Seus-a, plus ces dobiti CID53 i onda nema otkljucavanja patchom.
Ako hoces genericki softver(njega naravno ne bi dobio updateom seus-a...) mozes da flashujes telefon koji ce se 99% zakljucati ali posle ga mozes otkljucati pomocu patcha.

Poslednja izmena:
kada sve saberem i oduzmem, mislim da necu nista dirati, makar do daljnjeg :) Tnx

Pa ne znam da li imas omogucene flash theme?? Mislim da nemas :)
Ja bih ga bas zato dirao :)

jeste da me to malo kopka, ali teme ko teme, i na winu nisam nista dodavao, samo promijenim boju kad mi dosadi (siva ili zelena umjesto plave) :) na W950i drzim neku uiq3 official. A ne samo da mi activity i browser tasteri ne trebaju, nego i ne volim da mi na tasteru stoji jedno, a da sluzi za nesto drugo. Sta uopste radi activity taster? Poziva toolbar aplikaciju ili sta?

hehe :)
Sto se activity tastera tice evo sta se dobija kad se pritisne:

scr16-47-09.jpg

to je meni toolbar, podesen je na desni soft key (mada bi ga rado zamijenio necim drugim, ali koliko vidim ne moze). Sad za sad mi najvise EMS nedostaje, mada sta, lupim obicni smajli (add symbol) i mirna Bosna :p

Nazad
Vrh Dno