Šta je novo?

New age igre i iritantnost

Morrowind je extra igra, tj. legendarna :)

btw... ovo je zašlo u domen šta se kome sviđa i zbog toga nema svrhe raspravljati u tom smeru. Moji argumenti su bili vezani za to koje će se igre pamtiti godinama u napred po nečemu novom, šta je to revolucionarno u novim naslovima i da li to revolucionarno uopšte postoji, a ne po tome koja je dobra, a koja ne.

Filipenko, nemoj da mi ides na onu stvar(jetru), ja ne vrdam nego ti vrdas! Lepo sam te pitao, a o igrama koje nemaju nikakvu radnju ili se desavaju u Cernobilu ne zelim da raspravljam stvarno. Red Alert nema nikakve veze sa tim sto ti pricas, kakve to veze ima sa plitickom situacijom, da je bila losa igra ne bi je igrali i gotovo, hahaha, boze, boze, igrali je ljudi zbog politicke situacije, u americkim pucacinama ides u Meksiko, danasnje vreme i ubijas ljude, i to koliko vidim ovde nikome ne smeta da igra.

HAHAHAHAHHAAHA, ti si kralj mediokriteta, evo ja cu da te krunisem, Smorrowind!!! Daj' molim te pola sata, bukvalno pola sta pesacis po sumi da bi stigao od tacke A do tacke B, a animacija lika koga vodis je u najmanju ruku debilska, kao da ima cackalice umesto nogu, 'ajde sve nego to nisu ni ispravili ni u Oblivionu, jedino sto su ubacili konja i sto je grafika bila prilicno revolucionarna.
Ali radnja, nesto stvarno novo NEMA U IGRI, NEMA, 'alo, da li ti razumes bilo sta sto se zove sustina, inovativnost, a ne mindjuse?

Taj Elder Scrolls SMORROWIND (GDE DODJES KOD PRODAVCA I IMAS 20 VRSTA PODGACA DA KUPIS, a koliko su sitni objetki jedva ih i razaznajes u inventarima) sam pokusao da igram ali ono je dosadno i batalio, a Oblivion sam dosta dugo igrao(obrisem, pa posle mesec dana nemam sta da igram 'ajde malo Oblivion i tako sve dok nisam shvatio da nema vise svrhe), ali ima toliko malo lokacija, da je po meni Fable 3-4 puta bolja igra, svaka cast Oblivionu za mnogo stosta, dobru grafiku, broj modela upotrebljenih u igri, ali i pored onakve grafike, teksture su nekako blede(milsim najvise tesksture zidina i zgrada, oklopi, odeca ok), nemaju dovoljan intenzitet ni boje sto je i odlika ovih iz Bethesde koji su resili da zauvek zakopaju ime: Fallout!

Lele, pravi Amrikanac u nasim redovima ljudi, SpellForce 2 je ******izam, krivo mi sto sam bacio pare za onako nesto i pokusao da igram! Witcher je zanimljiva igra, ali puna mana, nedostataka, sa fabulom prepoznatljivom i slicno, jednim te istim lokacijama gde obavljas po 20 questova, samo svaka cast sto je i pored toga do nekle zanimljiva ali nista nije nadmasila to sigurno. Gothic, ne bih rekao, svim tim delovima mnogo toga fali. Sve te igre koje si nabrojao i medju kojima ima 2-3 da valjaju ne mogu da se mere sa ovim sto sam ja napisao gore, ali svaka roba ima kupca to si ti dokazao.

Nemoj sad ipak ih je 50 cent nadmasio, to dal' je bilo boljih od njih necemo znati bas zbog tog mainstrem efekta.

lep post ali totalno je subjektivan i podvrgnut tvom ukusu i tvojim afinitetima. To je upravo ono zbog cega sam i rekao da treba da budete malo otvoreniji. Nemoj da se ljutis, nemam nameru da vredjam ali post ti je striktno orijetisan na tvoje ukuse i afinitete.

Šta da ti kažem. Obično se kaže da o ukusima ne vredi raspravljati, ali stvarno nemaš pojma :) Spellforce ******izam, Morrowind smor, Oblivion malo lokacija, Witcher i Gothic sa 1000 mana, sve same prosečne igre...užas. I kao vrh - Fable je mnogo dobra i bolja stvar. Verovatno je gore istom metodologijom zaključeno da je Crysis šuplja rupa sa 1000 mana koja nije odmakla od Dooma 1.
Ni ja se ne bih igrao više da sam na tvom mestu. Eventualno bih čekao Fable 2.

...i na kraju dolazimo do toga da za PC nema igara jer u prevodu sem tih par "losih" naslova nema ni jedan dobar nego su svi neki portovi, ostale samo uproscene i zahtevne igre, i onda odu ljudi i kupe konzolu i iste te igre dizu u nebo.

Konzolas koji je imao box360 i gears of war je pricao kako je to vrh i PC nikad nece imati, kad je izasao za PC, cak je i konzolas poceo da igru bez razloga omalovazava samo da ne bi ispalo da PC sad odjednom ima isto to. Trend ce biti ubuduce da sve sto kvalitetno izadje za box 360 izadje i za PC (ne bas sve) nakon nekog vremena, PS3 ce ostati ekskluziva (zbog ugovora, inace bi i ps3 developeri portovali na PC ali ***, nemoze po ugovoru, a i neka, treba.) i onda kada xbox 360 hit koji proda milione konzola izadje za PC dodje veseli Toma i kaze "koji krsh od igre, ja na mom hi end (barton 2800+, 512mb ram, 6600gt upravo kupljen za neverovatnih 35e) ne mogu ni da je "ucitam" i onda dodje jos par n jih sa vecim hi-end masinama (sempron 2800+ @ 2500mhz, 7600 gs ojad edition, 1gb polu-ram) i potvrdi utisak o potu - katastrofa.

SAmo se pitam zasto se obaziremo na takve stvari ? Pa zar oduvek nije bilo ono - plati pa klati - pravilo ?! Naravno da ne uzimam za ozbiljno neciji komentar o o cryisis-u , a da doticni poster ima 760gs...pa sve i da napise da je super igra opet mu ne verujem - nema on pojma :D

Pola ljudi ove svodi ukuse (!!!) na to sto su 98-me imali problem sa drajverom, a ne sa slabom grafickom. Igranje WC2 je zahtevalo da imas CD-rom sto je vecina sveta imalo, ali nije i vecina Srba, pa j onda bilo "WOOW faking sam video igrao wc2, faking cu kupim CD-faking-rom da igram igre, wow 80 dema ovoono..." ma da, legende se stvaraju, isto kao sto je i vreme bombardovanja bilo najbolje vreme za provod i muvanje zenski ... :S:

Poslednja izmena:
Dobro malo sam previse bio subjektivan, i zeleo sam malo Filipenka da osujem paljbom ;) (S)Morrowind sam video cim je izasao, i stvarno je delovao nesvakidasnje, posle sam ga igrao tek kasnije (jer kada se pojavio imao sam star PC i suvise slab PC) i nisam imao zivaca(kada sam vec imao dovoljno jak PC), pokusao stvarno jesam, i mislim da ima bar od onoga sto sam video bolji zaplet od Obliviona, a one misije po pecinama u Oblivionu su odande i iskopirali. Za svoje vreme dobra igra, meni malo dosadna, ali ko je mogao da je igra svi su je hvalili, Oblivion sam igrao dosta(na preskok ali dosta, vec sam to pomenuo i dosao do kraja igre sto se kaze), ali je to igra koja se obrce u krug i gradovi su smesno premali.

Necu vise da komentarisem, ali ono sto je definitivno tacno je sledece, nema vise dobrih igara kao nekad, one igre koje sam nabrojao u svoje vreme su bile nesto neverovatno primer Giants u sebi sadrzi tri potpno razlicite igre, od koji se ne zna koji deo je bolji, danas toga nema, princip igara je isti ili gori od onih pre 8 godina, nema inovativnosti sem grafickih, pa najcesce proizvodjaci ne umeju ni sa tom grafikom da izadju na kraj pa su igre neoptimizovane ili prerano bacene u prodaju zbog 25. decembra, to jest njihovog Bozica.

Za Filipenka i drugare, danas ta dobra igra ne donosi ni 10-i deo inovativnosti, originalnosti ideja, i privlacnosti kao igre iz ranijih pomenutih perioda, i to nije nostalgija niti bilo sta slicno vec je realno tako, to vam je Holivud. Ako se vama svidja super, bar nekome to da odgovara. Prostor koji se igracu daje u danasnjim igrama je suzeniji nego u igri buble boble, sto nije bio slucaj sa igrama koje sam ja pomenuo koje Filipenko nisu izlazile u obimu od 5-6 godina vec 2-3, sto je velika razlika, a bitno je da su to igre iz 20.veka, a danas je cinjenica 21. vek.

Poslednja izmena:
pa dobro druze, tebi to ne lezi, kao sto meni ne lezi bilo kakav fudbal i tenis iako se svi kunu u neke od tih naslova. To ne znaci da su to lose igre i da ih treba etiketirati ;) Meni je svaki sport pretocen u video igru smorovind i krshland ali to sam ja, ne volim to i kraj. Morrowind sam igrao nedeljama, osecao sam se kao bog u toj igri i to mi je imponovalo, mozda sam iskompleksiran alieto, nadjemo se svi u nekom zanru, neko u ulozi mitskog heroja koji moze da leti i smeje se sto ga celo selo vija da ga ubije, neko se nadje u fudbalu u ulozi Ronaldinja i pika loptu. Zato, na svu srecu, imamo i jedan i drugi zanr...

PS. meni su skoro sve nove igre bolje od onih iz 2000-te i ranije, sto je i normalno, imaju vise sadrzaja, lepse su graficki, bolji zvuk bla bla.

Kad neko izmisli toplu vodu nerealno je ocekivati toplu vodu ali isto legendarnu kao i prvi put kad je izmisljena... Mislim Apolo projekat je ostao legendaran iako se danas takvi podvizi izvode 1000 puta lakse, brze, bolje i efikasnije, pa opet ne kazemo "eno onaj novi shatl krsh, kakav je samo apolo bio,ah ta stara vremena " :D

PPS. Eto i Fable mi je bio dobar, ali ga ne bih poredio sa Morrowindom jer jednostanvno nisu isti zanr.

Poslednja izmena:
@Flight

Tih igara kao što je Giants imaš koliko hoćeš na Sony konzolama - evo npr. Ratchet & Clank za PS3, kao i svi raniji. Samo je vama lakše da kažete da konzole ne valjaju ništa i da na njima nema šta da se igra, zato što ste probali neku igru koja je ekvivalent Simsima na PCju, odnosno popularna i ne valja ništa, a posle pričate kako PC propada zbog konzola i da su igre sve pliće...

edit: a i posle Giantsa su bili Giantsi, samo što se ta igra od istog tima zvala Armed & Dangerous.

Poslednja izmena:
.... E ozbiljno, ko Morrowind proglasi bezveze igrom, taj definitivno veze nema s igrama i treba kompletno da prestane da se uopšte petlja s tim. Najjači argumenti, "pešačiš pola sata od tačke A do B" (što nema veze s mozgom) i "lik hoda ko na čačkalicama", to je tako bitno za RPG da nemam reči (to što je animacija karaktera u Arcanumu i Falloutu triput gora, nema veze; to i dalje totalno nije bitno za RPG, al samo da se vidi kako neverovatno glupo zvuči)....

zapravo animacija u falloutu iz 97. je bolja od svih tih pishljivih wannabe 3d rpg boza... pa ako je u grafici nesto dobro, cak i sa ovog aspekta, kod fallouta (pored izabranih boja koje totalno odgovaraju atmosferi) to su animacije likova... covece... da si rekao da nwn ima shit animaciju pa da i razumem...

ma bitno je da ti opletesh po falloutu :p

@Filipenko, ako su tebi to iste igre Giants i Armed & Dangerous, onda ti stvarno imas problem, ova novija jeste neka kopijica sa lepom grafikom, ali to nije igra koja je nadmasila Giants, i ja nisam za to da se prave kopije sto ti ponovo ne razumes.

Igrao sam igre na Xboxu, i nisam primetio koliko hoces igara tog tipa, zalosno je to sto tebi igre koje stvarno sem nekih manjih slicnosti, a nemaju veze jedna s drugom, tebi izgledaju isto, sto si slep kod ociju. Drugo nemam ja nista protiv Xboxa, ali jednostavno neko je navikao na PC i kraj price, koristi ga za jos po nesto sto ne bi mogao sa Xboxom, a mi nismo trziste za Xbox, jer nema svega prateceg za kupca Xboxa sto ima u Zapadnoj Evropi, plus je kod nas skup do zla boga, nije sad' ja mrzim xbox pa ga necu, to prijatelju kod nas isuvise kosta, a nije pristupacno.

@gx-x, moje misljenje o danasnjim igrama i onim pre, stoji gore, a sto se zvuka tice i danas retko koja nova igra ima dobar zvuk pa svi onda zapenimo kakav zvuk i slicno kada neka igra stvarno ima.

@G!!! ono nisam ni primetio za Fallout sto je napisao.
@Voodoo Hahaha, u Falloutu tri put gora, pa nisam tamo video nikoga da hoda na cackalicama, pa bitno je sto-sta i u RPG-u, a ne da li ima igra 20 para podgaca kod trgovca i 30 pari gaca, sem ako ces njima da gadjas cudovista iz famoznih pecina. U Falloutu sem kod zaustavljanja lika posle trcanja, ostalo je sve bez greske. Witcher dan danas, Geralt proklizava po 2-3 koraka kada krece, mada za razliku od Obliviona ne ide na cackalicama.

Poslednja izmena:
PS. meni su skoro sve nove igre bolje od onih iz 2000-te i ranije, sto je i normalno, imaju vise sadrzaja, lepse su graficki, bolji zvuk bla bla.

Pa zar nisi u nekom od prethodnih postova potvrdio tezu da je bespredmetno porediti igre izmedju kojih je tako ogroman vremenski jaz? A bre ***, kao kad bih poredio sexepil jedne Merilin Monro iz onog doba, koju danas niko ni pogledao ne bi, i jedne Carmen Reyes, ili ajde, budimo fini, jedne Adriane Lima (a to sto je u vezi sa svinjookim necu joj oprostiti) :D.

Pogresnu stvar radite :)

Poslednja izmena:
Pa zar nisi u nekom od prethodnih postova potvrdio tezu da je bespredmetno porediti igre izmedju kojih je tako ogroman vremenski jaz? A bre ***, kao kad bih poredio sexepil jedne Merilin Monro iz onog doba, koju danas niko ni pogledao ne bi, i jedne Carmen Reyes, ili ajde, budimo fini, jedne Adriane Lima (a to sto je u vezi sa svinjookim necu joj oprostiti) :D.

Pogresnu stvar radite :)

Pa jesam rekao, ali ovo zadnje sto sam napisao u tom postu je striktno vezano za neki moj generalni dozivljaj svega toga, a ne poredjenje igara 1 na 1. Kao sto mi je bolje gledati filmove u 720p danas nego 96-te na VHS trakama. Onda mi je ono bilo extra jer za bolje nisam znao, a danas ni screener ne skidam ako je malo losija slika :)

Dakle necu da poredim da li je diablo gameplay bolji od titan quest gameplay-a, vec kazem da je mi recimo titan quest bolji od diabla jer ima vise daleko poboljsanja nego mana, pa je genralno gledano bolji. Diablo danas vise ne mogu da igram (prica VHS i 720p), a TQ mogu, sto ne znaci da Diablo nije dobra igra. Jeste ali je pregazilo vreme.

Nekada su Super vodoinstaler Mario i Sonic bile wow igre, extra, ovo ono, daj danasnjem podmlatku da igra to pa ces da vidish sta ce da ti kaze :D Vecina ce reci da je to kanturina, sto ce reci da su videli bolje, ako su videli bolje znaci da su igre danas napredovale i da su bolje, sto dovodi do toga da Igoritza nije u pravu :D (salim se naravno, nije on nista ni tvrdio)

Elem, stare igre su bile super, danasnje su losije, pa da vas pitam onda: Kolko vas je igralo HL1 i kolko vas sto ste igrali HL1 bi igrali ekspanziju za HL1 sa istom takvom grafikom, zvukom, modelima itd ? :) NE mislim kolko vas bi probalo da igra i posle sa kiselinom u grlu obrisali, vec kolko vas bi moglo da podnese da igra to do kraja ? Ovo pitam posto se cesto pominje "hebala ih grafika, bolje da se koncentrisu na gameplay", pa ok, zato pitam.

Evo recimo, gameplay u exodus3010 je extra, da naprave sutra nastavak price, sa isto tako fenomenalnim gampely-om, ali i sa grafikom kao iz 94-te, da li bi ste mogli to da igrate i da ostanete pri "hebala ih grafika, bitan je gameplay" ? ;) Sumnjam ali ajde, znam da ce se javiti neko i reci " evo ja igram manic miner u B&W"

PS. Kad je vec izmisljena topla voda u svim mogucim varijacijama temperature, ne znam sta jos ocekujete :) (do duse onaj FPS fudbal mi i dalje zvuci kao extra ideja )

evo malo da se posetite: neke od meni jakih igara iz proslosti:

Prehistorik : http://www.abandonia.com/en/games/9 (totalno ludilo )

UGH! : http://www.abandonia.com/en/games/26/Ugh.html ( Najjaca logicka arkadica ikada :p Kad bi neko naprravio remake sa malko boljom grafikom igrao bih ponovo majke mi )

Shadow of The Beast 2 : http://hol.abime.net/1892

Psygnosis: Agony : http://hol.abime.net/3209/screenshot (no comment )

Lemmings : http://hol.abime.net/3249/screenshot {OOooo yeah baby )

Lost Vikings : http://hol.abime.net/4042/screenshot

To su samo neke od IGRETINA iz perioda 92-95-te... i sad mozemo da diskutuje o tome kako su one igre iz 98-me na PC-u zahtevne, losije od ovih iz 93-ce itd itd... ISto kao sto sad diskutujemo o ~2007 vs ~1999 :)

Poslednja izmena:
@gx-x, i @ goranstajn, e vidite tu svi gresite, (sem G!!!-a) dok su ove 98-99 imale mnogo toga novog da pruze i pokazu u sustinskom smislu u odnosu na vikingse i lemingse, ove danas nemaju u odnosu na ove iz 98-99, valjda gx-x mozes da uocis sustinske razlike, sama igra, a ne tehnicke razlike ono za sta se ti vezujes i filipenko, grafika, zvuk i ono sto jednostavno 10 godina posle mora da bude bolje, jer je to nesto sto se vremenom samo od sebe poboljsava, a nije zasluzan taj sto je pravio Krajsis, jer je njemu danasnja tehnologija to omogucila, a sustinski je uradio 0, iako i sustinu i mogucnosti igre takodje tehnologija odredjuje u dobroj meri, danasnje igre iskoriste 0% mogucnosti po pitanju sustine, originalsnoti, napretka sme igre i njene kompleksnosti. Dan danas se prave pucacine gde ti ides kroz nekakve zgrade celu igru, kao da ne postoji ulica, ili ako izadjes na ulicu prevrnuti kamion ti ne da dalje da prodjes i skrenes u ulicu levo(kao da taj kamion ne moze da se zaobidje na neki od 100 nacina), ili katanac na vratima, ti imas bazuku i ne mozes da prodjes kroz ta vrata, eto na kraju cu poceti i da vam crtam, ali bice i to nedovoljno. Ili u Fear-u, pucas u sijalicu koja se klati i baca novi efekat u igrama setajuce svetlo, ali ne mozes da je unistis, debilno, ne unistiva sijalica.

@G!!!, dzaba pricao ne pricao odose popove koze.

Poslednja izmena:
@gx-x
pa nije isto kako je isto, ako zanemaris grafiku kao lose opsteprihvaceno merilo kvaliteta gre mozes videti milion malih sitnica i dosetki kojim su developeri ubacivali da bi dali igri malo sharma da bi bili duhovitiji da bi bili originalniji jer nekada igrama nije bilo bitno da budu sto realnije vec sto mastovitije... danas toga gotovo da nema jer velike kompanije i zverke sa svojim novcem (EA, Activision, MS, Zenimax etc) stoje iza projekata te je manje vise oubichajeno ocekivati da se veliki novac sa sigurnoscu vrati , ono sto preterano smara je pod tom plimom nestaju iole originalni timovi koji dizu ruke od borbe sa vetrenjachama (aka PR seronjama i marketing kampanjama) i povlache se iz biznisa ili se prepustaju pravljenju igara koje su holivudski tresh ...

***a do tad ostaje koliko toliko nezavisna evropska industrija koja ipak u mnogo cemu kaska za ostalima ovog momenta ... jer veoma je tanka granica izmedju preko potrebnog profesionalnog ophodjenja prema developingu igara (koji toliko fali nezavisnim malim developerima, sto je i razumljivo) i korporacijskog ludila u kojoj je najbitnije isprati sto vise mozgova reklamnim kampanjama ala halo 3

i eto mene opet zvacem jednu te istu pricu... prokleti da ste :d

Poslednja izmena:
@gx-x, i @ goranstajn, e vidite tu svi gresite, (sem G!!!-a) dok su ove 98-99 imale mnogo toga novog da pruze i pokazu u sustinskom smislu u odnosu na vikingse i lemingse, ove danas nemaju u odnosu na ove iz 98-99, valjda gx-x mozes da uocis sustinske razlike, sama igra, a ne tehnicke razlike ono za sta se ti vezujes i filipenko, grafika, zvuk i ono sto jednostavno 10 godina posle mora da bude bolje, jer je to nesto sto se vremenom samo od sebe poboljsava, a nije zasluzan taj sto je pravio Krajsis, jer je njemu danasnja tehnologija to omogucila, a sustinski je uradio 0, iako i sustinu i mogucnosti igre takodje tehnologija odredjuje u dobroj meri, danasnje igre iskoriste 0% mogucnosti po pitanju sustine, originalsnoti, napretka sme igre i njene kompleksnosti. Dan danas se prave pucacine gde ti ides kroz nekakve zgrade celu igru, kao da ne postoji ulica, ili ako izadjes na ulicu prevrnuti kamion ti ne da dalje da prodjes i skrenes u ulicu levo(kao da taj kamion ne moze da se zaobidje na neki od 100 nacina), ili katanac na vratima, ti imas bazuku i ne mozes da prodjes kroz ta vrata, eto na kraju cu poceti i da vam crtam, ali bice i to nedovoljno. Ili u Fear-u, pucas u sijalicu koja se klati i baca novi efekat u igrama setajuce svetlo, ali ne mozes da je unistis, debilno, ne unistiva sijalica.

@G!!!, dzaba pricao ne pricao odose popove koze.

Da se razumemo :

Ono sto meni smeta, a o cemu sam i pricao ranije jeste problem svodjenja zanra na mainstream, sto nije bilo karakteristicno za PC, a karakteristicno je za konzole, a to podrazumeva simplifikaciju segmenata gameplaya, uskracivanja alternative korisniku i banalizovanje u globalu.

Sto se tice tog dela o kom ti pricas, ne uzimas u obzir cinjenicu da je jednim Lemmingsima bilo mnogo lakse onda da izazovu paznju i naprave bum kada je jako malo stvari u gaming industriji vidjeno u odnosu na danasnjicu. Danas je mnogo toga vec vidjeno, mnogo teze je napraviti nesto originalno, nesvakidasnje.
Isto kao sto je bilo spektakularno videti sisu na ekranu 50-ih godina. Danas sisa shtrchi iz svake trafike i niko se ni ne obazire ...

Poslednja izmena:
hehe, evo nasao sam ! :)

http://www.emotionrays.com/ancient-taxi-arcade-game-download.html

Ancient Taxi :d (UGH! remake) ^^

PS. NE znam za vas, ali menije recimo TDU bolji od bilo kog NFS dela do sada, u svakom pogledu, ne samo graficki.

Bioshock mi je isto bolji i od HL1 i od Quake 1/2 sta god. CoD2/4 su mi bolji od CoD1 i MOH1, TQ mi je bolji od diabla (mada je diablo imao mnogo bolju pricu, al ***, ostalo je na strani TQ po meni barem), ne znam kako da vam objasnim sem da kazem da se ne slazem da su danasnje igre losije, ali se slazem da sve manje ima inovacija, ali to je delom zbog toga , kako G-stein rece, zato sto je sve skoro vec vidjeno, sve su ostalo nijanse... Medjutim to malo jeste problem, ta raznolikost zanrova jeste sve manja, u RPG se ubacuje FPS, u FPS RPG, i tako neke stvari, mada mislim da preterujete. :)

ja igrao 1. put HL1 pre dve godine i smorio se :) kapiram da je igra tada bila revolucionarna, ali mene je 2005-2006. kada sam je igrao udavila :D
@gx-x: ma gde su CoD2 i 4 bolji od 1. MoH-a? nisu mu do kolena :smoke:

Poslednja izmena:
TDU je toliko bolji od svake prethodne voznje po svemu... a revolucionarno recimo to sto ima trka koje se voze sat vremena.... :D handling, okruzenje itd. Nema ni slicne voznje...

ja igrao 1. put HL1 pre dve godine i smorio se :) kapiram da je igra tada bila revolucionarna, ali mene je 2005-2006. kada sam je igrao udavila :D
@gx-x: ma gde su CoD2 i 4 bolji od 1. MoH-a? nisu mu do kolena :smoke:

Cod1, pa cod2, pa mohaa :smoke:, pa ostala buranija :type:.

Poslednja izmena:
meni to dodje kao da si nabroajo: vitecong 1 pa 2, pa Far Cry pa Crysis pa ostala buranija lol . CoD1 je meni biolosh, nisam ga ni presao, recimo MOH mi je bio mnogooo bolji...

meni to dodje kao da si nabroajo: vitecong 1 pa 2, pa Far Cry pa Crysis pa ostala buranija lol . CoD1 je meni biolosh, nisam ga ni presao, recimo MOH mi je bio mnogooo bolji...

"Slinu ti je.bem kol'ka buranija."
To je rekao moj komsija kada je prvi put dosao u Beograd, i prvi put ugledao banane :D.

Cod1 nisi presao :zgran:, chibe sa foruma odmah, ni rec da nisi rekao vise o bilo kojoj pucachini :smoke:.

Batali me Vietconga, bas ga pret(s)era :d.

Cinjenica koja ce najvise govoriti o kvalitetu Cod1 naspram MohAA je sto i sada mogu odigrati Cod1, a Alied Assault nema sanse. Oruzje, gameplay, sve je na strani Cod1.
Ista ekipa je radila Cod1 i MohAA (isterashe ih i dadose nekim slepcima da prave ekspanzije za prvi deo i sve druge delove, i tada zavlada Cod ;)), pa je logicno da su napravili drugu igru po redu (Cod1) bolju :type:.
Uostalom instaliraj Cod1 i MOHAA, pa sam prosudi ;). Podseti se malo gradiva, ja jesam mislim prosle godine, i veruj mi smorio sam se posle 5 minuta igranja mohe :), al me je stari dobri Cod drzao mnooogo duze za ekranom.

Za Filipenka i drugare, danas ta dobra igra ne donosi ni 10-i deo inovativnosti, originalnosti ideja, i privlacnosti kao igre iz ranijih pomenutih perioda, i to nije nostalgija niti bilo sta slicno vec je realno tako, to vam je Holivud.

ne uzimas u obzir cinjenicu da je jednim Lemmingsima bilo mnogo lakse onda da izazovu paznju i naprave bum kada je jako malo stvari u gaming industriji vidjeno u odnosu na danasnjicu. Danas je mnogo toga vec vidjeno, mnogo teze je napraviti nesto originalno, nesvakidasnje.
Isto kao sto je bilo spektakularno videti sisu na ekranu 50-ih godina. Danas sisa shtrchi iz svake trafike i niko se ni ne obazire ...

zato sto je sve skoro vec vidjeno, sve su ostalo nijanse...

Ovo je suština cele priče...

Naravno da je tada bilo mnogo lakše napraviti nešto originalno, kada su igre još bile u povojima... Danas, da bi igra bila prihvaćena i donela nešto suštinski novo, developeri moraju da zapnu debelo.

Videćemo uostalom kako če proči Spore... ,)

Poslednja izmena:
E ali nije tako... zavaravate se da je sve već viđeno. Pogledajte modersku scenu - ljudi kipe od dobrih ideja - www.moddb.com.

Ako gledate samo u blockbustere, novu ideju nikad nećete videti jer te igre pucaju samo na sigurnu zaradu.

Poslednja izmena:
U odnosu na raznovrsnost i obim lokacija u Oblivionu, Fable je 3-4 puta bolji, pa pravo da ti kazem i zanimljiviji, eto to sam rekao da mi ne bi obrtao reci. Smorrowind, dosada, katastrofalno animiran dosada, sa jos gorim konceptom i modelima u igri sto onih smesnih zivuljki sto onih vanzemaljaca.

Ovo je vrh:Klanjanje. Ja i dalje ne mogu da verujem šta čitam:trust:. Fable raznovrsniji:wall:.Pa šta to Fable ima? Pomeriš se 2 koraka levo i 3 desno i to je to. Ništa ne možeš da istražuješ. Šta je raznovrsnije, što tekstura levo od tebe fino izgleda:d?

Za Filipenka i drugare, danas ta dobra igra ne donosi ni 10-i deo inovativnosti, originalnosti ideja,

Da li si probao The Witcher, Crysis, LAIR, Uncharted Drake's Fortune?

Stvarno je strasno sto neki porede igru iz 1998. sa igrom iz 2007. i to licem u lice. To je bas bezveze. Naravno da jedan Ghost Recon iz 2001. ne moze da se poredi sa GRAW2 iz 2007. jer je ovaj novi u svemu ispred originalnog naslova, osim mozda u mapama. Ali nisu izasli u isto vreme, i nemaju istu tezinu u svetu video igara.

Ovo je poprilično tačno, ali se ni ti sam često toga ne pridržavaš:).

Nove igre ne donose ništa revolucionarno što u nekoj meri nije postojalo i ranije. Stare ideje se prežvakavaju po milioniti put, a jedina revolucionarna igra 2007. godine je Portal i tu lista i počinje i tu se i završava. Danas ništa novo ne postoji.

Prvo bih se zadržao na podvučenom. To je ukradena ideja, ne revolucionarna:).

Za boldovano videti pasus gore.

PS3 ce ostati ekskluziva (zbog ugovora, inace bi i ps3 developeri portovali na PC ali ***, nemoze po ugovoru, a i neka, treba.)

Nisam siguran da je u pitanju ugovor. Ne znam stvarno kako bi jedan LAIR bio portovan:). U igri postoje ogromne bitke sa hiljade protivnika na velikom bojnom polju,brdom šejdera i eksplozija, magija... Trebalo bi čudo od mašine da to potera.

@gx-x, i @ goranstajn, e vidite tu svi gresite, (sem G!!!-a) dok su ove 98-99 imale mnogo toga novog da pruze i pokazu u sustinskom smislu u odnosu na vikingse i lemingse, ove danas nemaju u odnosu na ove iz 98-99,

E vidiš,ovde je ključna tvoja greška. Zašto to uopšte porediš i očekuješ bilo kakvu sličnost sa tadašnjim igrama? Pa sem tehnologije i ostale stvari napreduju. Tako je Oblivion 5 puta napredniji od Morrowinda i tako dalje...

Najbolje je kada se citira nešto, pa se neke stvari izbace iz citata da se izmeni kontekst i onda se lepo na to odgovori. Mislim da je bolje u tom slučaju pričati sam sa sobom.

...

Odakle je ukradena ideja iz Portala? Da li je ikada ranije postojao takav spoj logičke i FPS igre? Nekada je bilo karakteristično da platforme budu spojene sa logičkim igrama, ali je ovo prvi uspešan i zapažen FPS naslov sa ovom tematikom i zato Portal i jeste nešto posebno i novo u svetu visoko komercijalnih naslova.

Pfffff o cemu vi pricate??!?!

Igre kao The Incredible Machine, UFO: Enemy Unknown, Dark Seed, Transport Tycoon (Deluxe), Syndicate i Full Throtle vise nikada nece biti napravljene...mozete vi sad pricati o igrama sa kraja 90' i iz ove decenije (milenijuma) ali to je kao MTV....nema vise jednog originale MTV-a sa normalnom muzikom i zanimljivim programom, sada su tu muckovi i trash tipa MTV - Adria, Germany, UK, Italy, MTV Rap, MTV Hip Hop...

Iz licnog iskustva, prava stvar za igre a kosta samo 10€;)

A4Tech-X7-G100.jpg

Nesto se razmisljam i zar ne bi bilo mnogo dobro da postoji ovako nesto na primer ali da u paketu ide i ostatak tastature, pa da na primer imaju neke zabice ili mehanizam kojim bi se ova dva dela mogla vezivati/odvezivati po potrebi... Uh... Jos kada bi tasteri imali neki backlight, a pritom i trackball na drugom delu tastature (ovo nije bas neophodno, ali bilo bi kewl za na primer PoW u 3rd person igrama)... Mozda bi bilo zanimljivo da jos bude bezicna tastatura, ali da ima po jedan mini usb prikljucak za kad su baterije prazne, naravno baterije bi se i punile preko usb-a. Razmisljam se nesto, predpostavljam da vibracije ne dolaze u obzir, ali na primer na tasterima bi moglo da se napravi da postoje mali zapperi pa da te prodrma struja kad pogines ili zakacis ogradu u voznji...

PS: Ajde ako imate jos nekih ideja...

VAU

Ova tema polako ce stici temu o Crysis-u LOL

Da dodam iako imam samo 25 godina igrao sam se kao klinac i sa spectrumom, debeljkom i amigom 500/1200. I mogu da kazem da imam iskustva :D

Samo jedno poredjenje bilo koji PES protiv Sensible sooccer-a gubi bitku. Ko je igrao znace :)
P.S. Cannon fodder moja omiljena igra

Svaka igra koja je napravljena drzala je paznju igracu i terala ga je da je zavrsi. Igre su nekada imale dusu. Danasnje igre sem grafike koja je normalno bolja, nemaju to nesto sto treba da vas zadrzi ispred ekrana. Da nema multiplayera pojedine igre nikada ne bi zazivele.

Prosto receno od hiljadu igara samo njih nekoliko ce doneti tu zaraznost (kao npr. Mafia). Setite se Super frog, ugh, Prehistorik, Lotus turbo Esprit challenge, Sensible soccer, Canon fodder, Pang, Street fighter... Koliko ste vremena provodili uz ove igre?

Nazad
Vrh Dno