Šta je novo?

oc q6600 g0 stepping

A sad pitanje kako ovo klokovati na ploci Asus P5WDH Deluxe.Odbija svaki klok sto procesora sto memorije jednostavno ne podize Windows .Memorija je Geil Ultra 800.[/QUOTE]Napajanje corsair 520.

Ima li koga za help....

Poslednja izmena:
Pre 2 dana kupih q6600(G0 stepping=SLACR) i nisam se ni trudio da stavljam Box Cooler nego sam ga odmah stavio ispod postojeceg TT BigWater735 i pomislih u sebi kako ce ovo biti pun pogodak. Ubrzo sam poceo da se hladim kada sam video kako se temperature jezgara podizu. Uclanio sam se na ovaj forum i resio da pitam strucnjake da li je moguce da se temperature u full load-u na 8x400(3.2GHz) i vCore 1.31(Vdroop) penju na 80C???
Da li je ovo vodeno hladjenje toliko loshe kao sto sam citao na net-u ili je to normalna temp. za ovaj clock? Svaka pomoc mi je dobrodosla...
Detalji o konfiguraciji su u potpisu

Poslednja izmena:
Na box kuleru sa tim klokom temp ide dotle, ili jednostavno nije tolko dobar taj BigWater ili mozda da nije dobro nalegao,pogresna ocitavalja eventualno i proveri pastu.
Inace 80c je mnogo za takvo hladjenje

Poslednja izmena:
Pre 2 dana kupih q6600(G0 stepping=SLACR) i nisam se ni trudio da stavljam Box Cooler nego sam ga odmah stavio ispod postojeceg TT BigWater735 i pomislih u sebi kako ce ovo biti pun pogodak. Ubrzo sam poceo da se hladim kada sam video kako se temperature jezgara podizu. Uclanio sam se na ovaj forum i resio da pitam strucnjake da li je moguce da se temperature u full load-u na 8x400(3.2GHz) i vCore 1.31(Vdroop) penju na 80C???
Da li je ovo vodeno hladjenje toliko loshe kao sto sam citao na net-u ili je to normalna temp. za ovaj clock? Svaka pomoc mi je dobrodosla...
Detalji o konfiguraciji su u potpisu

Dotegni blok, proveri da li se ploca krivi kad dotezes blok. Ja imam slican problem sa mojom plocom, ja dotezem, a ploca se krivi i samim tim pritisak na sam cpu se ne povecava vec smanjuje...Na AMD-u je bio onaj bvack-plate koji je ucvrscivao celu stvar, na intelu toga nema nazalost...

WaterBlock je dotegnut do maximuma, mislim da ce mi trebati klesta da ga odvrnem a backplate(koji sam montirao) se dobija uz TT BigWater. Sad cu (probati)da ga skinem i ovog puta stavim TT-pastu.

Skini WB i proveri na osnovu otiska paste kakva je kontaktna površina. Najverovatnije ne naleže idealno. Temperatura sa boljim vazdušnim hlađenjem (GeminII 2x12cm 1350RPM) na Quad-u na 3.2Ghz (~1.325) je oko 60°C.

Evo upravo sam ga namontirao ponovo i mislim da su rezultati bolji. Ovoga puta nisam razmazivao pastu nego sam naneo tanku liniju izmedju jezgara i pritegao srafove ravnomerno koliko sam mogao. Testiram ga oko pola sata i ovo je max.temp. koju sam uspeo da "uhvatim".

Prilozi

• PC150387.JPG
    PC150387.JPG
    381.3 KB · Pregleda: 188
Dobra je temperatura, digni ti to slobodno na 3.6 ;)

Ne moras da slikas telefonom monitor, mozes da odradis PRINT SCREEN:

pritisnes Print screen dugme u trenutku kada zelis da sacuvas ternutnu sliku, ides u PAINT, u PAINT-u na EDIT-->PASTE i onda SAVE, i eto ti je slika ;)

Kolika voltaza mu je potrebna da bi stabilno radio na 3.6 pri punom opterecenju?

napon druze, ne postoji "voltaza" :) A inace to ces morati sam da utvrdis, mozda nece ni sa jednim naponom...Probaj oko 1.45V pa vidi sta se desava.

Koji je default napon za Q6600?(nije moguce da je 1.1V)Koliko ste vozili Q6600 maksimalno na default v-core?
@Borab- shto se tiche tvog pitanja zashto se "loze" na p35 chipset;
-loze se zato shto ce posle tog quad 6600 mozi da ubace quad 9450(Penryn koji dolazi u martu) na tu plochu, za mali novac a na 965 nece moci.Znaci taj p35 ce biti aktuelan jos 2 godine.
PS.za one koje zanima za Quad 6600:
Maximum Operating Ambient Temperature: 71 °C

Poslednja izmena:
Default za G0 stepping je 1.275V, B3 steping je uglavnom 1.325V ali ima primeraka kojima je default 1.275V.

Evo upravo sam ga namontirao ponovo i mislim da su rezultati bolji. Ovoga puta nisam razmazivao pastu nego sam naneo tanku liniju izmedju jezgara i pritegao srafove ravnomerno koliko sam mogao. Testiram ga oko pola sata i ovo je max.temp. koju sam uspeo da "uhvatim".

Sledeci put nemoj da se mucis kad postujes screenshoot slikajuci aparatom ili telefonom,uzmi program snagit ili FulShot i sl. i odradi posao inace temp je O.K.

Poslednja izmena:
Default za G0 stepping je 1.275V, B3 steping je uglavnom 1.325V ali ima primeraka kojima je default 1.275V.
'Fala za info.Videh negde u data sheat da je 1.1V.Rekoh:" nije valjda??".OK.
@DARK SIDE

meni je default 1.225V i s tim sam terao 3Ghz
25.12.2007. 00:11
To je Ok.primerak.Po neki ide do 3.2 ghz na default v core.Videcu kakve sam ja srece do Petka.

Evo posto sam i ja od skoro vlasnik Q6600 i prezadovoljan sam procesorom da postavim jedno pitanje:

Digao sam napon na ploci na 1.35V (400x8 =3.2 Ghz) ali mi u CPU-Z prijavljuje napon od 1.312V. Je li normalana ovakva razlika posto sam namerno zbog toga uzeo P35-DQ6 koja bi trebalo da ima odlicno napajanje procesora?

@RazbojNick

pa to je onda AUTO, nije default... iskreno, ja nigde nisam video da ljudi stabilno drze 3Ghz na 1.225V, sto je sa vdroop-om nekih 1.18V...

@BOB ROCK

To je normalno i zove se vdroop! Dobra ti konfiguracija :p

Moj oce 3.2GHz bez dizanja napona, G0 stepping, znaci 1.275v
3.6GHz je stabilno sa 1.4v, a preko 3.6GHz je prava muka zbog ploce koja definitvno nije ortak sa Q6600 pa i sa memarom tako da cu nju da zamenim pa cu viditi sa nekom drugom.

@RazbojNick

pa to je onda AUTO, nije default... iskreno, ja nigde nisam video da ljudi stabilno drze 3Ghz na 1.225V, sto je sa vdroop-om nekih 1.18V...

@BOB ROCK

To je normalno i zove se vdroop! Dobra ti konfiguracija :p

Nema toliki V. drop DQ6 Bane.TA plocha ima najjachi moguci napajachki stepen za cpu danas.Nema ona taj vdrop nego mu CPU Z po obichaju ne pokazuje tachan v-core.Sa 1.35 na 1.31 je jako veliki pad napona i za slabije ploche.
Npr. i ja imam DQ6.Voltaza je 1.36.A CPUZ pokazuje 1.32V.

Prilozi

• 1.36 V core.jpg
    1.36 V core.jpg
    64.4 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
Moj oce 3.2GHz bez dizanja napona, G0 stepping, znaci 1.275v
3.6GHz je stabilno sa 1.4v, a preko 3.6GHz je prava muka zbog ploce koja definitvno nije ortak sa Q6600 pa i sa memarom tako da cu nju da zamenim pa cu viditi sa nekom drugom.
Imash dobar CPU.
Klokuj ga za 1.4 ali ako nemash dobro napajanje-nemoj.

Chief 550W <--- moja masina, za sada nisam imao nikakih prob ni kad je bio nekoliko dana i na 3.6GHz ali ovako da drzim na 3.2 sa default naponom tako su temp za idle po jezgrima 32-37c i za load do 55c sto mi je super, ovako nema potrebe da ga forsiram osim za 3dmark i te stvari.

Poslednja izmena:
Ok, edukujte me: default napon je tacno - sta? VID (Volt ID) sto pokazuje CoreTemp ili nesto drugo i kako da ga ocitam?

Mislim, oko overklokovanja nemam pojma nista, pa ne zamerite...

Poslednja izmena:
Ja sam na naponu od 1.38 drzao na 3.6 Ghz (9x400) a temperature su od 41-46 (najhladnije i najtoplije jezgro) i prosao je sve testove. Nego me interesovalo ovo za vdrop da vidim kako je kod drugih.

@Bane

I tvoja masina je dobra imamo slican ukus:)

Nazad
Vrh Dno