Šta je novo?

Cooler Za X360

guza88

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2007
Poena
319
Uskoro kupujem X360 pa me interesuje kakva su vasa iskustva sa dodatnim kulerima. Video sam ovde po forumu da ih ljudi koriste pa me zanima jel' stvarno pomazu u sprecavanju RODa, :mad: gde mogu da se nabave i koliko kosta ugradnja. Hvala u napred!!! cheers

Uskoro kupujem X360 pa me interesuje kakva su vasa iskustva sa dodatnim kulerima. Video sam ovde po forumu da ih ljudi koriste pa me zanima jel' stvarno pomazu u sprecavanju RODa, :mad: gde mogu da se nabave i koliko kosta ugradnja. Hvala u napred!!! cheers

Ja sam ga digao na otprilike 12cm od povrsine i ispod stavio neki cajna fan od 12cm koji radi na 220V i duva ko lud. Za ovih 6 meseci koliko ga imam nikad ali nikad ispod (naravno ni iznad) nije bio vruc (jedva mlak letos i to kad nije klima ukljucena). Po gasenju konzole ostavljam ga da radi jos nekih 15-20 min jer sa gasenjem konzole prestaju da rade njegovi kuleri pa nema sta da izbacuje toplotu koja je i dalje prisutna. Ne mogu da kazem da sam se ovim obezbedio od ROD-a ali mislim da je sigurno bolje nego da nema tog hladnjenja. Naravno, ispod i iznad tog fana ima lufta za strujanje vazduha, hocu reci nije priljubljen uz dno konzole ili sto na kome stoji kutija.

Ja sam ga digao na otprilike 12cm od povrsine i ispod stavio neki cajna fan od 12cm koji radi na 220V i duva ko lud. Za ovih 6 meseci koliko ga imam nikad ali nikad ispod (naravno ni iznad) nije bio vruc (jedva mlak letos i to kad nije klima ukljucena). Po gasenju konzole ostavljam ga da radi jos nekih 15-20 min jer sa gasenjem konzole prestaju da rade njegovi kuleri pa nema sta da izbacuje toplotu koja je i dalje prisutna. Ne mogu da kazem da sam se ovim obezbedio od ROD-a ali mislim da je sigurno bolje nego da nema tog hladnjenja. Naravno, ispod i iznad tog fana ima lufta za strujanje vazduha, hocu reci nije priljubljen uz dno konzole ili sto na kome stoji kutija.

He! :) Pravo da ti kazem i ja sam razmisljao da uradim tako nesto. :d

Mozda je mislio na onaj Intercooler, cije su neke serije dovele do spaljivanja Xboxa umesto da ga ohlade...

ona varjanta što se kači pozadi se pokazala nažalost kao jako loše rešenje , jer je u dosta slučajeva dovela do spaljivanja priključka za napajanje ... a nova varjanta koja ide odozdo i služi za ubacivanje svežeg vazduha u konzolu se pokazala kao mnogo bolje rešenje ... naravno , nisam probao ni jedno ni drugo , ali tako kažu ljudi po raznim forumima koji su probali i jedno i drugo rešenje ...

Ništa, držaćemo je na terasi dok je ovakvo vreme:d.

A gde ima da se kupi taj kuler koji se stavlja odozdo

RoD kad stigne ne pita hoćeš-nećeš ili kakvo ti je hlađenje, jednostavno dođe i završi posao:D

Prvi Xbox360 koji sam kupio pa kasnije prodao, radi već skoro 2 godine, flešovan je i nije imao nikakvih problema, i imam drugi kupljen pre 5-6 meseci koji nije flešovan i radi bez problema. Znam još jednog tipa koji ga ima od prvog dana i normalno, radi i njemu. E sad, šta se dešava ogromnoj većini kojima konzola crkava i po nekoliko puta, ko će to da zna, možda zavisi od horoskopa?:d

Hmm... Ja ne verujem u horoskop... :D A sto si uzimao drugi x360? Zbog LIVE-a?

Ma ne zagreva se Xbox, sta vam je... Hladio ne hladio, ako hoće GPU će se odlemiti i to se popravi i opet nema šta da ga dodatno hladite...

Ja imam Intercooler,odlicno hladi konzolu ali je zato bucan ko turbina.Imam ga od avgusta i konzola je primetno hladnija.

Sve jedno iako mi je 360 i rikno i popravljen i sljaka, sve jedno je popravljan,vrata od DVD drajva u uspravnom polozaju se vise ne otvaraju (i receno je u Virtualu za to nema pomoci ! ), cuje se kao turbina i bez intercoolera, kada sam kreirao Live nalog unisteno mi je 4000 gamer poena i da ne nabrajm jos par sitnica i sve me je ovo dovelo do misljenja da je 360 najgori deo hardvera ikada napravljen i jedinu pohvalu i + u odnosu na PS3 mogu da uputim na joypad (koji ima problema sa pack-om za punjenje baterije opet ali da uzmemo izradu joypada).Znaci sto se mene tice M$ piece of hardvare nikad vise i na licnim iskustvima koriscenja 10 meseci ne bih mogao nikom da preporucim kupovinu 360.

Ja imam Intercooler,odlicno hladi konzolu ali je zato bucan ko turbina.Imam ga od avgusta i konzola je primetno hladnija.

Sve jedno iako mi je 360 i rikno i popravljen i sljaka, sve jedno je popravljan,vrata od DVD drajva u uspravnom polozaju se vise ne otvaraju (i receno je u Virtualu za to nema pomoci ! ), cuje se kao turbina i bez intercoolera, kada sam kreirao Live nalog unisteno mi je 4000 gamer poena i da ne nabrajm jos par sitnica i sve me je ovo dovelo do misljenja da je 360 najgori deo hardvera ikada napravljen i jedinu pohvalu i + u odnosu na PS3 mogu da uputim na joypad (koji ima problema sa pack-om za punjenje baterije opet ali da uzmemo izradu joypada).Znaci sto se mene tice M$ piece of hardvare nikad vise i na licnim iskustvima koriscenja 10 meseci ne bih mogao nikom da preporucim kupovinu 360.

Znam... :( I ja bih najradije uzeo ps3 ali da dajem 5-6000 din za JEDNU igru... Mnoooogoooo!!! :wall:

A koliko vi ljudi igrate u kontinuitetu igru dnevno kada vam se toliko greje xbox?

@guza88

Imao sam od septrembra 2001 do januara 2007 PS2 izigrao sam se haos , igre dzaba i igras se do mile volje.Ja sam imao oko 300 igara.Oko 30 sam zavrsio, 50 sam odigrao do pola a ostele samo ukljucio.Neke su mi zastarele neke ne ali za nekima zalim sto ih nikada nisam odigrao, a za neke mi je zao sto ih nisam odigrao vise puta.Krive su te silne igre , da uzmem i ovo i ono pa da proba itd.Tu je poceo da mi se javlja polako i problem sa 360, igre skoro dzaba i opet uzmem i ove prosecne igre i sve i svasta da se proba i pocinju da se gomilaju polako.Pa sam zavrnuo malo slavinu :d, obrnuo sam npr Mass Effect 2 puta pre nego da igram neku prosecnu igru.Tako da sam misljenja da na PS3 ima dovoljno jakih igara - a najjace tek stizu da vredi uzeti ih i odigrati i par puta pre nego da se trosim na prosecne.Plus sto se mene tice na 360 nisu najavljene neke extra igre koje bas iscekujem (jedino sto cekam Lost Oddysey) pa mislim da 360 i nije dugorocna investicija (bar za mene, opet napominjem).Mozda za nekog drugog jeste ko voli pucacine ili sl... Takodje 360 sam uzeo izmedju ostalog za igre kao Mass Effect, Lost Oddysey, Gears of War i sl. i ako sam ulozio u taj sistem zelim da njegovi aduti i ostanu tu gde jesu.Mass Effect izlazi za PC 99% kao i nastavci, GeoW vec jeste a slicno ce biti i sam drugim "ekskluzivama".Nije bas fer , pa sto ja sad ulazem u 360 kad sve to mogu imati i na drugoj platformi.Sto se tice PS3 sve ekskluzive ostaju na PS3, sve bas do jedne vrede svake ulozene pare.To je to.

Poslednja izmena:
@guza88

Imao sam od septrembra 2001 do januara 2007 PS2 izigrao sam se haos , igre dzaba i igras se do mile volje.Ja sam imao oko 300 igara.Oko 30 sam zavrsio, 50 sam odigrao do pola a ostele samo ukljucio.Neke su mi zastarele neke ne ali za nekima zalim sto ih nikada nisam odigrao, a za neke mi je zao sto ih nisam odigrao vise puta.Krive su te silne igre , da uzmem i ovo i ono pa da proba itd.Tu je poceo da mi se javlja polako i problem sa 360, igre skoro dzaba i opet uzmem i ove prosecne igre i sve i svasta da se proba i pocinju da se gomilaju polako.Pa sam zavrnuo malo slavinu :d, obrnuo sam npr Mass Effect 2 puta pre nego da igram neku prosecnu igru.Tako da sam misljenja da na PS3 ima dovoljno jakih igara - a najjace tek stizu da vredi uzeti ih i odigrati i par puta pre nego da se trosim na prosecne.Plus sto se mene tice na 360 nisu najavljene neke extra igre koje bas iscekujem (jedino sto cekam Lost Oddysey) pa mislim da 360 i nije dugorocna investicija (bar za mene, opet napominjem).Mozda za nekog drugog jeste ko voli pucacine ili sl... Takodje 360 sam uzeo izmedju ostalog za igre kao Mass Effect, Lost Oddysey, Gears of War i sl. i ako sam ulozio u taj sistem zelim da njegovi aduti i ostanu tu gde jesu.Mass Effect izlazi za PC 99% kao i nastavci, GeoW vec jeste a slicno ce biti i sam drugim "ekskluzivama".Nije bas fer , pa sto ja sad ulazem u 360 kad sve to mogu imati i na drugoj platformi.Sto se tice PS3 sve ekskluzive ostaju na PS3, sve bas do jedne vrede svake ulozene pare.To je to.

Eto ti sad... Sad sam u jos vecoj nedoumici nego sto sam bio... Nikad zapravo nisam potpuno odlucijo izmedju X360 i PS3, malo sam vise za X360 zbog cene ali opet... Ne znam sta da radim... Jedni hvale ovaj, drugi onaj, popiz*** sam!!! :wall: :wall: :wall: :wall: Vec duze vreme tragam za informacijama po forumima i prodavnicama i, naravno, misljenja su UVEK razlicita. Mislim da necu ni odluciti do samog dana kupovine... Ups, zaleteo sam se.... malo sam otisao off-topic... Pardon! :)
P.S. Ovom porukom nisam imao nameru da podsticem "Console wars" niti bilo koju slicnu raspravu.

Ma ni ja nemam nista sa tim console wars.To rade ljudi koji imaju samo jednu ili drugu.ja imam obe i pricam iz licnog iskustva tj kako su se MENI pokazale konzole.Onaj ko nije imao slicnih problema sa 360 naravno pricace drugacije.Sa 360 samo neka sra** i dzaba igrice, doduse jako mali broj ekskluziva.Ps3 pozamasan broj ekskluziva, nikakvi problemi, kvalitet hardvera na najvisem nivou, jedina "mana" (za nase uslove) 1 igra = litar krvi :d. Izvagaj pa vidi.Meni se 360 isplati jer necu da budzim PC i imam gitaru za njega pa necu da ga utopim a inace me nervira sve vise :d

I dalje se nisam resio patnje ali hvala u svakom slucaju. :) Ako nista drugo, sigurno cu do pocetka februara imati neku "next-gen konzolu... :) Odo sad da odgledam jos neki HD trailer da se smirim! :)))))

Ja sam uzeo XBOX 360 kada je definitivno bilo jasno da su sve defektne i kada je vec bilo dosta prijavljenih problema ali narodne verzije igara su odlucile. No risk no fun. Moja ideja je bila da popunim period do "razbijanja" PS3 i za sada je sve OK. Mislim do sada sam se stvarno naigrao a jos uvek ima sta da se igra (jos samo da kutija izdrzi) a onda ce valjda i narodna verzija PS3 pa cu moci da kazem da je plan u potpunosti uspeo ;) U svakom slucaju kako sada stvari stoje kupovina kutije je bila pun pogodak a kao fan PS2 zeljno ocekujem kad ce i PS3 ispuniti odredjene uslove pa da zauzme mesto pored kutije i Wii :p

Ja sam uzeo XBOX 360 kada je definitivno bilo jasno da su sve defektne i kada je vec bilo dosta prijavljenih problema ali narodne verzije igara su odlucile. No risk no fun. Moja ideja je bila da popunim period do "razbijanja" PS3 i za sada je sve OK. Mislim do sada sam se stvarno naigrao a jos uvek ima sta da se igra (jos samo da kutija izdrzi) a onda ce valjda i narodna verzija PS3 pa cu moci da kazem da je plan u potpunosti uspeo ;) U svakom slucaju kako sada stvari stoje kupovina kutije je bila pun pogodak a kao fan PS2 zeljno ocekujem kad ce i PS3 ispuniti odredjene uslove pa da zauzme mesto pored kutije i Wii :p

Svaka ti je na mestu. Gde me nađe. Isti slučaj

Fino razmisljas... Mada je to najskuplja varijanta, jedva skupih za jednu konzolu...

I ja sam dugo razmisljao koju konzolu da kupim...
Mogu da ti kazem da su me ovi forumi samo vise zbunjivali.
Nikad ne znas ko istinu govori a ko je napaljeni fanboy
Na kraju, zamalo da sam kupio Xbox(odbili mi kredit).
Onda sam razmislio o posledicama kupovine(sta ako se nakon 6 meseci,koliko traje garancija, konzola pokvari...), o tome da posto hocu MP moram da placam Live! i kupujem originalne igre i na kraju sam se odlucio za PS.Nisam se pokajao :)

Onda sam razmislio o posledicama kupovine(sta ako se nakon 6 meseci,koliko traje garancija, konzola pokvari...), o tome da posto hocu MP moram da placam Live! i kupujem originalne igre i na kraju sam se odlucio za PS.Nisam se pokajao :)
Šta ako se pokvari, sta ako nas udari asteroid. Kupi PS3 i krljaj 6000 za igrice i bice ti veoma zabavno, al po džepu. Recimo ja sam uzeo PS3 ali s obzirom da ja igram samo sport sim to je za mene 3 igre godišnje ali za vas koji igrate sve i svasta bice problema...finansijskih:zgran:

Nisam zeleo da rizikujem.Na moje pitanje da li mozete da servisirate SVE kvarove, prodavac mi je rekao da moze da servisira 95% kvarova...E sad ako dobijes onih 5% mozes da se slikas sa masinom vrednom 500 eura...Uzeo sam PS da o tome ne bih morao da brinem.A za igrice cu se valjda snaci :)

Razmsisljao sam i ja na takav nacin ali i dalje mi je MNOGO 5-6000 din za igru. A za x360 imam garanciju 3 god. ovde gde bih je kupio, mada mi je dovoljno i godinu jer ce do tada verovatno i PS3 da postane (kako bi jegulja rekao) "narodna" konzola i osim cene igara pasce sigurno i cena konzole. Ako sam skupio za x360, skupicu i za PS3.

Long Live JEGULJA!!! :d

3 godine je garnacija za nefleshovane konzole.Bar je tako u BG-u.
Ali ako si nasao Xbox sa HDMI-out portom(govorim o premium verziji, ne elite), flashovan, sa garancijom od 3 godine, kupuj i ne pitaj :)

Lijepo je procitati nacin na koji razmisljate!!!!:banana:
Mada se slobodno reci da se da olako primjetiti jednu konzolu krasi jeftine igre ,kao i cijena kutije ali najveci minus extra placanje onlinea(svi bi mi da ukrstamo koplja sa drugima zivio socijalizam:banana:).Dok drugu kutiju kvari cijena pa jos cijena igre...jedino polje za duele ostaje ne porezovano....:banana:

:wave:

Nazad
Vrh Dno