Šta je novo?

Cooler Za X360

da li i sta PS3 cita od HD ripova /wmv, mkv.../?
ima li nekih ogranicenja /velicina bit-rate, rezolucija/?
isto vazi i xbox360....

Poslednja izmena:
da li i sta PS3 cita od HD ripova /wmv, mkv.../?
ima li nekih ogranicenja /velicina bit-rate, rezolucija/?
isto vazi i xbox360....

PS3 podrzava wmv visoke definicije (vc1 kodek) mkv mozes da konvertujes u mp4 posto ga ps3 podrzava. Nema potrebe za naknadnom kompresijom jer se samo video stream kopira u mp4 kontejner a audio se kompresuje u aac format.
Potrazi na netu programcic GOTsent ako hoces da ti program sam prebaci u mp4 bez ponovnog kompresovanja slike ili pogledaj na ovoj temi vise o tome

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=120627

imam cooler na xbox 360 od pre nekoliko sati kada sam ga ukljucio u struju nece da radi...kao da nema kontakta...a do tad je radilo normalno...menjao sam voltazu i nece...ali desi se ponekad malo da cimne ventilator kada menjam voltazu,ali kao da gubi kontakt...sta da radim?

Poslednja izmena:
na onome sto gurnem u utikac ima fora da se namesta polarity(- i +) a da bi radilo mora biti na plusu...a pored toga ima nesto "sw volt change" i ima da se namesta od 1 do 12...i isto se vrti ukljucis na 1 ili 3...sada ne da se kontakt gubi nego uopste ne reaguje...

Koji je kuler u pitanju?

receno mi intercooler ako se ne varam
EDIT:u stvari nije mi niko rekao intercooler...pricinilo mi se...a mozda se i secam neceg kroz maglu...znam samo da se napaja preko adaptera

Poslednja izmena:
^ Ako ima posebno napajanje nije Nyko Intercooler. Ako ti na momente dobija kontakt kad menjas voltazu najverovatnije je problem u samom adapteru. Probaj da stavis neki drugi, mozda onaj univerzalni (ako odgovara prikljucak) kome se takodje menja voltaza ali pazi na polaritet.

Poslednja izmena:
sta da pazim za polaritet?

menjao sam voltazu i polarity pa je moguce da adapter nesto zeza...nadam se samo da nije cooler pregoreo...btw na kojoj voltazi treba da stoji...

Poslednja izmena od urednika:
Ma ko da prichamo o svemirskoj tehnologiji. Ako ne radi znachi da je pokvaren, ne postoji shifra koju treba da upishesh da bi proradio ponovo :)

Poslednja izmena:
...adapter ili cooler?...inace sada ventilator ni ne reaguje uopste...verovatno cu uzeti novi adapter pa cu videti...inace na kom voltu bi trebalo da stoji?

Poslednja izmena:
sta da pazim za polaritet?

Ako ne odaberes polaritet koji odgovara cooleru vrlo lako mozes da ga spalis. To inace vazi za svu elektroniku.
Najbolje bi bilo da probas sa drugim adapterom ili uzmi Nyko Intercooler EX. Ja ga koristim vec duze vreme i fino sljaka. Mislim da kosta oko 2500 din.

*ebes ga ali ne znam koji polaritet odgovara mom cooleru a ni koja voltaza treba da bude...inace zadovoljan sam kako je sljakao do sad...

inace cooler izgleda ovako i prikljucuje se dzekom otpozadi i adapterom(na slici levo) koji se kaci na utikac:

Prilozi

• DSCF0001.jpg
    DSCF0001.jpg
    263.8 KB · Pregleda: 301
Poslednja izmena od urednika:
A sto ne nabavis lepo Nyko Intercooler EX?
86020.jpg

ma zadovoljan sam sa ovim sto imam...hladi ko lud...samo kad bih ga osposobio...

Pa to je obichan ventilator sa napajanjem ? :)

Te kombinacije su mi stvarno sulude. Svaki box ce raditi iako se greje (moj se da kucnem u drvo ne greje toliko) ali ako se odradi preventiva od poznatih kvarova nema potrebe da se ulaze u ovde skarabudze od ventilatora.

Ma da bi hladjenje bilo efikasnije nishta od eksternih dodataka ne znachi, samo pravi josh vecu buku. Sa ovim Nyko bre ne moz' film da gledash a bukvalno ne znachi nishta ;)

*ebes ga ali ne znam koji polaritet odgovara mom cooleru a ni koja voltaza treba da bude...inace zadovoljan sam kako je sljakao do sad...

inace cooler izgleda ovako i prikljucuje se dzekom otpozadi i adapterom(na slici levo) koji se kaci na utikac:
Onaj ko je ugradio taj cooler u XBOX, uradio je to kao najveći amater. Kada se cooler ugrađuje, napajanje treba da dobija sa same XBOX ploče. Inače to je dobar i koristan "mod", ako taj cooler uduvava vazduh u "kutiju".
Što se tiče Nyko Intercooler-a manite se ćorava posla, slaba vajda od njega plus nije baš ni jeftin. Mnogo vam je bolje da uradite 12v mod, naravno ako vam ne smeta buka (mada je verovatno i Nyko dovoljno proizvodi :)).

^ Veruj mi, buka koju proizvodi Nyko je mozda i veca nego 12V mod... :(

Ma samo odete kod drajvera i završiće vam posao. Ne idite kod kvazi majstora ili sami da popravljate...

Imam jedan cooler baziran na nyko dizajnu i ono je stvarno zlocin ako je neko mislio da trpimo toliku buku, ako nista ne pomaze. 2500 din baceno kroz prozor. Opet sam ga prikacio, zadnji deo kutije jeste hladniji, pa tripujem da ipak nesto znaci, ali buka je zastrasujuca, cuje se kao usisivac.

Prenex, ja bas cuo suprotno, doduse od amatera koji je citao razne sajtove na tu temu, da napajanje ne treba da ide od boxa jer mu je i njegovo jedva dovoljno pa u tom slucaju ostatak kutije ne dobija dovoljno struje.

evo zamenio sam univerzalni adapter i sada radi normalno:)...problem je bio u tome sto adapter nije imo kontakta....
e sad...ako neko zna otprilike do kog volta bi smeo adapter da podesim da radi...posto je ovaj adapter sad koji sam stavio podosta slabiji i ventilator radi sporije...namesteno mi je na minimum(na 3) i sada se plasim da ako povecam da cu da s****m nesto...dokle bi otprilike mogao da povecam?...hvala

Poslednja izmena:
^ Pa zavisi od samog ventilatora mada ako ne moze da radi bar na 9 ili 12V onda slaba vajda od njega... Mada, kao sto kolege gore kazu, takav vid dodatnog hladjenja ne pomaze mnogo.

Jel ti chitash ? Taj ventilator shto imash ne znachi ti skoro nishta...

e pa niste u pravu primetio sam da je dole toplije bez ventilatora...znam da ne pomaze puno ali ipak pomaze...

^ Obzirom da si nov na forumu ne bi bilo lose da malo pretrazis i iscitas kako nastaje RRoD.
A ako ces mirnije ziveti koristeci ventilator, niko ti ne brani. Koristim i ja Nyko ali mi se cini da necu vise...

ljudi ko je ovde uopste pominjao RRoD?...jel sam ja rekao da sam obezbedjen od RRoD-a?nisam(daleko od toga)...zato nemojte izmisljati nesto sto ne postoji...ja sam rekao da ventilator malo poboljsava stanje sto se tice toplote dna xbox-a...pa iako ne pomaze on je tu i leba ne jede...ako dobijem RRoD,sta cu,kupio sam konzolu sa tim rizikom i ****ga onda...
@guza88,raspitao sam se ja kako nastaje i znam da cooler(a kamoli ventilator) nije lek za crveni prsten smrti...a to sto si mi preporucivao cooler koji vise ni ne nameravas da koristis je jako ruzno od tebe...
@driver,ok kad ga dobijem dobijem...ventilator nece biti kriv za nepogodu koju sada neosnovano pominjes...

Nazad
Vrh Dno