Šta je novo?

City Expres

probajte expresscargo, cini mi se da su malo azurniji od posta i city-ja. izgleda da je nova firma pa jos paze na reputaciju.

Ja nikad nisam imao nikakovo lose iskustvo sa njima... Ali sa overnightom i post ex-om, jesam. Overnight mi je zaturio maticnu plocu pa sam je cekao da stigne nedelju dana, a post mi je naplatio postarinu... (iako je posiljalac platio)!

jedini problem, jednom su mi duplo naplatili postarinu (city express) to oni dripci od kurira za sebe skupljaju ;), nije bilo strasno 300din umesto 150 pa sam precutao samo nije fino sad kad vidim da im to prelazi u naviku ......

A post express e tu nemam reci koje su to derikoze...!!!, naplate po tezinu, plus procenat od vrednosti pa jos oderu za transfer novca koji nigde nije prikazan!!
Uglavnom ako je posiljka vrednija od 150e NIKAKO NE SLATI SA NJIMA!

Poslednja izmena:
Stvarno mi nisu jasni sa tim isplacivanjem para. Ako paket vec uvek stize sutra, onda je logicno da pare dobijete prekosutra. E sad zasto to nije tako nije mi jasno, niti kakve oni imaju koristi od toga sto odugovlace.

Verovatno ne znaju ni oni, ali to je praksa za sve u Srbiji...kad su pare u pitanju samo se nesto odugovlaci...

Evo da ih"pohvalim"opet,ponovola se situacija kao od pre pola godine,opet prodje nedelju dana otkad je paket poslat (i isporucen je kako treba) a meni lova ne stize,prosli put mi zadrzali 350 eura jedno desetak dana,verovatno obrtali za sebe,a koji ce im djavo sad pisljivih 30 eura da me cimaju ovako!?
Pozdrav ,)

Ja sam narucio neke igrice i cekao.....
Proslo je 20 dana i igrice sam nasao na drugom mestu i odigrao ih. A onda je stigao paket koji se navodno zaturio. Proverio sam kada je poslat i video da kasni samo 20 dana.

Poslao sam nekom momku u Novi Sad jednu knjigu, bilo je to sredinom oktobra, evo sad je kraj novembra i još uvek me zavlače za pare. Te nije se kolega razdužio, te biće sutra, te biće u ponedeljak, te biće kad mrtav prdne itd.

Ceo komp sam sklopio preko city express-a i nisam imao nikakvih problema...samo reci hvale.

Izgleda da sve zavisi od regionalne sluzbe, Pirot pokriva city express iz Nisha i do sada nisam čuo za neke probleme, a koristio sam ih često.

Da i ja sam imao problema, uvek isporuce paket u datom roku (barem kod mene ) ali im se nekako neda da mi donesu novac od prodate robe , to je nekada 4-5 dana, nekada 10-tak . Valjda obrcu pare preko neke banke za to vreme . Mada mi se jednom desili da se prave blesavi za novac a za to im je objasnjenje bilo nikoga nije bilo na toj adresi (a meni je neko 24/7 kuci ), pare sam dobio posle tri nedelje.

Ne verujem da obrću novac preko banaka, mislim da tu radi samo keš. E sad, ko obrće taj keš i zašto se to uopšte događa, ostaje pitanje...

Evo moje sveze iskustvo.
Prosli ponedeljak sam poslao jedan paket, danas do 12 sati mi nije stigao. Takodje u prekljuce je meni poslat jedan paket i njega takodje jos nije bilo.
Onda sam odlucio da odem do njih, ispostavilo se da su obe posiljke upravo kod kurira i da ce mi ih danas isporuciti, culi se sa njim, dogovorio se da se nadjemo za 10min i konacno dobih pare.
Dakle pare sam dobio posle 10 dana, a paket posle 2, obe stvari su kasnile. Igrom slucaja evro upravo skace ko lud, pa sam za tih deset dana izgubio ne zanemraljivu kolicinu evra.
I dalje ne kontam zasto zavlace za pare. Sve u svemu, ubuduce cu ih izbegavati za slanje paketa, verujem da i ostali slicno razmisljaju i da bi se mnogo manje razmisljali kad bi pare stizale odmah prekosutra.

30 evra od tebe, 20 od njega, 10 evra od mene, nakupi se dovoljno da se isplati kasniti po nedelju dve sa otkupima

A zamisli kako im je prosli put slatko bilo obrtati 350 eura samo od mene,pa od nekog drugog jos 200,pa od nekog treceg jos 100... RETKO kada ja dobijem novac recimo u ponedeljak,ako sam paket poslao isto u ponedeljak a isporucen je u utorak,znaci nisu im dovoljni utorak,sreda,cetvrtak,petak,subota za tu nedelju da mi donesu nazad novac,a DOVOLJAN im je dan da odnesu paket i 300km daleko od mene,nego lovu dobijem obicno u ponedeljak/utorak,a eto bilo je par primera kad sam cekao od ponedeljka pa do sledeceg petka a sad ovaj put od cetvrtka do drugog po redu ponedeljka!
Pozdrav ,)

Bilo bi lepo da se propišu i neki penali za njih ako ne isporuče u predviđenom roku.
btw. evo i ja čekam neki paket već 10 dana još nije stiglo...

mozda ima osnova za tuzbu? ako kazu da novac daju 5-7 dana kasnije onda to moraju da postuju!
ja sam pre mesec dana slao nesto i cekao sam 7 dana, a 7. dan sam okrenuo centralu i iscimao lika da mi donesu pare taj dan i doneli su. da ih nisam zvao ne bi doneli 100%. dakle, morate da im sedite na glavi ako mislite da dobijete pare u iole razumnom roku. cobani!

Pa vidi, ja sam prvi danas bio spreman da zovem inspekciju ako mi ne daju pare, ne mogu da se ponasaju kao da su to njihove pare i da ti ih oni poklanjaju, pa nije bitno kad ce stici.
E sad, nisam uspeo nigde napismeno da nadjem koji je rok za isporuku, pise jasno sta se desava u slacuju da izgube paket... ali o nekim rokovima nema nista.

Da li oni imaju u uslugama - otkupniu i isporuku tih para pošiljaocu ? Ili to rade ovako iz ruke u ruku pa kad vam stignu pare ? Post express vraća pare uputnicom, tako da kada primi pare od primaoca paketa uplaćuje ih u pošti, pare donosi poštar (ne kurir) obično za dva dana od slanja paketa.

Sto se tice City Express-a nisam imao neko preterano lepo iskustvo. Naime, slao sam neki paket za NS, do njihovog predstavnistva i paket je stigao sutradan, sto me je obradovalo jer sam se nadao da ce novac koji je trebao da mi se posalje pri podizanju paketa biti dostavljen kroz 4-5 dana kako su rekli da im je rok.
Proslo je skoro 2 nedelje, nista nije stizalo.
Okrenem ih da pitam sta se desava i prebace me na reklamacije.
Ispricam sta je i kako je, covek mi uzme podatke, broj naloga, itd.
U roku od 10 minuta stigle su pare.
Pitam se koliko bih jos cekao da ih nisam zvao?

Da li oni imaju u uslugama - otkupniu i isporuku tih para pošiljaocu ? Ili to rade ovako iz ruke u ruku pa kad vam stignu pare ? Post express vraća pare uputnicom, tako da kada primi pare od primaoca paketa uplaćuje ih u pošti, pare donosi poštar (ne kurir) obično za dva dana od slanja paketa.

Da, ali onda platis provizije i raznorazne takse + post exp regularno rebne 400-500 din iako PISE na otpremnici da treba da platim 350...Naravno kad mi bane u 8 ujutro, ja u pidzami jedva gledam, ko ce se skontati sta pise, a sta su mi uzeli :D Ali 3 puta do sada umesto 300-350 placam 450-500din. Iskreno, kad narucim nesto od 30e, nije mi svejedno da li ce me to izaci 33 ili 40e...Takodje, prvi put kad sam slao postexpress-om graficku na prodaju, JA sam platio troskove (350din) posle me zove momak i kaze "pa reko si da ces ti platiti troskove postarine, a ispalo da ja placam" , dakle uzeli i njemu i meni 350, pretpostavljam da to kuriri na svoju ruku rade.

Sve u svemu cini mi se da je city express zlatan naspram alternative...

Poslednja izmena:
preko firme saljem desetine paketa mesechno cityjem i nikakvih problema nisam imao... pare stizu nakon 5 dana u proseku, ako je neko zavucheno mesto oko sedam dana ako je bg onda 2 dana... nikad nista nije nestalo uvek je sve stizalo...

za razliku od poste koja je em skuplja em sporija em nedogovornija em su citave peripetije ako hoces da placas preko racuna (i mora da se pakuje lol) naplacuje i onom ko prima i onom ko salje, pare putuju dve nedelje redovno i slicno...

nego nisam znao da obavljate i trgovinu polovnih komponenti preko cityja :) fina je to ideja

Ja sam tako grafičku prodao :)
Inače pare za tu knjigu su stigle danas, posle ko zna koliko zvanja...

Da, ali onda platis provizije i raznorazne takse + post exp regularno rebne 400-500 din iako PISE na otpremnici da treba da platim 350...Naravno kad mi bane u 8 ujutro, ja u pidzami jedva gledam, ko ce se skontati sta pise, a sta su mi uzeli :D Ali 3 puta do sada umesto 300-350 placam 450-500din. Iskreno, kad narucim nesto od 30e, nije mi svejedno da li ce me to izaci 33 ili 40e...Takodje, prvi put kad sam slao postexpress-om graficku na prodaju, JA sam platio troskove (350din) posle me zove momak i kaze "pa reko si da ces ti platiti troskove postarine, a ispalo da ja placam" , dakle uzeli i njemu i meni 350, pretpostavljam da to kuriri na svoju ruku rade.

Sve u svemu cini mi se da je city express zlatan naspram alternative...
Sve je moguće zato mogućnost takvih stvari treba svesti na minimum. Ukoliko želim ja da platim troškove a roba se šalje sa otkupninom, onda umanjim otkupninu za cenu troškova slanja i kažem da primaoc plaća sve troškove :) Što se tiče provizije, ona se uzima za slanje para poštanskom uputnicom. Koliko to iznosi možeš proveriti ovde
http://www.posta.co.yu/kalkulator.asp novčane usluge>Uplata Poštanske uputnice
Ali ako ti odgovara city express, nema razloga da ga menjaš :)

Malo su aljkavi. :d
Narucio sam hdd iz Eurolink-a, dan nakon slanja je stigao. Kurir nije dosao na adresu (dosao je, ali kaze da se nije snasao, iako na interfonu pise prezime :trust: ), pa sam morao ici kod njih po paket. Uzeo sam hdd, odneo kuci, otvorim paket i imam sta da vidim. Komadic plastike se otkinuo ( kod mesta za dzampere, velicine 2-3mm) i jos jedno manje udubljenje na metalnom delu (~1mm). Srecom radi i dobro su ga umotali ovi iz Eurolink-a. Da ga nisu umotali hdd bi mi dosao u nekoliko komada.
Ovi iz City Express-a bi mogli da budu pazljiviji, da vidite kako utovaraju posiljke... :mad:

Ja sam,recimo,uplatio preko racuna laptop(82990.00) firmi u BG(oni su platili postarinu od 300 din),a oni su mi poslali preko post ex danas-za-sutra i sve je bilo ok.Posto ja nisam bio kod kuce,sestra je lupila pecat i zdravo ziveli...

Poslednja izmena:
Zadnjih dva meseca sam poslao preko 50-tak paketa i nikakvih problema sa dostavom i novca i paketa,medjuti poslao sam jedan paket pre jedno 15 dana i novca jos uvek nema sada idem da im zapalim predstavnistvo :x

Što se tiče City express-a,o njima sve najbolje roba mi je uvek stizala u roku od dan-dva,a po meni najgori je post express,pre sam naručivao neki deo za auto i čovek mi je poslao preko post express-a i umesto da mi deo stigne na kućnu adresu mene ujutru zove poštar,koji je poštar u mom reonu,i obaveštava me da imam paket i da dođem da ga preuzmem u pošti kod njih,a paket sve lepo upakovan u najlon kesi sa znakom post express-a?!

Nazad
Vrh Dno