Šta je novo?

TR Ultra-120 eXtreme

Karbo

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
645
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Uzeo sam prije 2 dana Thermalright Ultra-120 eXtreme cpu cooler.
Stigao danas i odma sam morao da ga nabacim na mashinu...
Uzelo mi je nekih sati i po da sve fino "ocistim" od prasine, razontiram i nabacim...
Jedino sto nisam dobio 120mm fan... al sam nabacio moj stari CM 120mm Silent fan... i prikopcao ga na "chassis power" konektor.

Za sada sam :banana: al tek cemo vidijeti kad se pocne sa budzenjem (OC)... kad se dokaze u akciji... :rtfm:

Mozda ovo ovde ne pripada... al ja sam kao malo dijete na prvi dan nove godine. :banana::banana::banana:

Prilozi

• cpu-stock-vs-ultra120x.jpg
    cpu-stock-vs-ultra120x.jpg
    95.8 KB · Pregleda: 240
cekaj bre, da li ti je cpu na 1.8GHz ili se CoreTemp zaj****? Drugo, da nije malo previsoka temp!? (sta si radio kad si slikao)
TT BT ima toliku temp na E6600 @3.3GHz, pa zato i pitam....znam da je Ultra bolja od BigTyp-a...verovatno, najbolji vazdusni cooler ;)
evo pogledaj i ovde...cak [email protected] drzi u idle 41C (isto kao i tvoj sa prilozene slike)
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-ultra120ex_5.html

jesi siguran da si ga dobro namestio? stvarno mi je cudno da je toliko visoka temp (osim ako nisi uporedo pokrenuo orthos ili slicno - to nisi naveo!?)

Poslednja izmena:
cekaj bre, da li ti je cpu na 1.8GHz ili se CoreTemp zaj****? Drugo, da nije malo previsoka temp!? (sta si radio kad si slikao)
TT BT ima toliku temp na E6600 @3.3GHz, pa zato i pitam....znam da je Ultra bolja od BigTyp-a...verovatno, najbolji vazdusni cooler ;)
evo pogledaj i ovde...cak [email protected] drzi u idle 41C (isto kao i tvoj sa prilozene slike)
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-ultra120ex_5.html

jesi siguran da si ga dobro namestio? stvarno mi je cudno da je toliko visoka temp (osim ako nisi uporedo pokrenuo orthos ili slicno - to nisi naveo!?)

Da, CPU mi radi na 1.86Ghz... posto jos nisam nista dirao, budzio. Tek mislim da ga OC-ujem. Inace orthos ili nesto slicno mi ne radi (ne koristim ga)... tako da nije to?!

Mada malo mi je cudno... stock fan koji dodje uz C2D procesor kad mi je cist (ociscen od prasine) i kuciste isto ocisceno, temperatura mi je oko 42-43C. Izgleda da onda nesto bas nije u redu?! Mada sad imam jedan fan manje u kucistu (pa je i protok vazduha slabiji u odnosu na prije).
Da malo razjasnim situaciju... prije sam imao na kucistu 3 x 120mm fena. Jedan naprijed i jedan sa bocne strane, koji su ubacivali hladan vazduh u kuciste, dok je treci izbacivao topao vazduh napolje iz kucista. Sada taj sto je bio sa strane je na Ultra-120 CPU Sink-u visi i hladi ga.

Inace evo slike...

Visioka temperatura covjece za taj cooler, jos ako je na idle, i jos nisi OC!

probaj da namestis jos jednom, mozda nije dobro nalegao; zategni ga cvrsto, pa cak i da se ploca malo nakrivi (tako je meni sa BigTyp-om :D)...dobro ocisti pastu i stavi novu (ukoliko imas)...
totalno nerealna temperatura za tako mocan cooler, a pritom nema ni 'o' od overclocka...

Poslednja izmena:
Paste na zalost nemam vise... svu sam je iskoristio... a on je zategnut maximalno... znaci ono do kraja... ne moze dalje, barem sto se tice nareza... al opet ga mogu rukom okretati lijevo desno za par mm...
:mad:

Poslednja izmena:
Sigurno ga nisi dobro zasrafio, mada je meni temp sa boxom bila 50c :p visoka kao i na svakom L625 cpu.
***e nabavi pastu...

Poslednja izmena:
Mada malo mi je cudno? Da sink ne lezi kako treba (idealno onako kako bi trebao)... temp. bi se povecala, jel tako?
Meni vec preko 4 i po sata radi komp sa ovim novim cpu sink coolerom i temp je konstantno ista jedno jezgro 39C a drugo 40C. Mozda po nekad se povecaju obadva za 1C pa se vrate na normalu .

Mada malo mi je cudno? Da sink ne lezi kako treba (idealno onako kako bi trebao)... temp. bi se povecala, jel tako?
Meni vec preko 4 i po sata radi komp sa ovim novim cpu sink coolerom i temp je konstantno ista jedno jezgro 39C a drugo 40C. Mozda po nekad se povecaju obadva za 1C pa se vrate na normalu .

aj pusti orthos ili jos bolje prime95, da vidimo koliko je max...ne moguce je da imas istu temperaturu kao i sa boxom :trust:

Cim ga ti pomerash par milimetara levo desno znaci da nisi lepo namestio. Dakle kad sve lepo utegnesh i dotegnesh ne sme da mrdne ni jedan jedini milimetar ;)

Upravo to.
Ja sam moju Ultru tako pritegao da ne moze da mrdne ni u jednom smeru.
Nosi plocu sa sobom tako stoji.

Zategni ga burazeru dok ne pocne da krcka. Ja sam dzema pritegao posto sam procitao Sikijev post, jer se isto malkice pomerao. Kad sam ga privijao kulturno, delovalo je da ne moze vise, cak sam mislio da sam preterao, ali sam sad, iznerviran malom razlikom u odnosu na Hyper TX2 kojeg je zamenio, uzeo motorcangle i resio da mu se nahebem majke. Zategao sam zavrtnje seljacki, ruke su mi se tresle koliko sam zapeo. I nisam mogao da verujem kad sam poterao Orthos. Load temperatura je pala za 4 stepena!!!

Poslednja izmena:
[mali off] ^^ahahahahah :D:D iskreniji post nisam odavno procitao :) lol Placebo skidam kapu
"zategni ga burazeru dok ne pocne da krcka." i "...ruke su mi se tresle koliko sam zapeo..." skroz zivopisno :D[kraj off]

@karbo pogledaj na netu kako treba da razvuces pastu preko svog procesora, cini mi se da ima thread o tome cak i na bench-u, za takvu zver od kulera to su ogromne temp. evo cisto da ti kazem kako kod mene stvari stoje QC@ 3.3ghz 1.4v(realno) 4 jezgra na 100% oko 60C najtoplije jezgro kuler je Big typhoon.
poz

Paste na zalost nemam vise... svu sam je iskoristio... a on je zategnut maximalno... znaci ono do kraja... ne moze dalje, barem sto se tice nareza... al opet ga mogu rukom okretati lijevo desno za par mm...
:mad:
Novi TR coleri se ne mogu dotegnuti dok ne pocnu da krckaju odnosno ne mogu se pretegnuti. Šafovi se uvek pritegnu do kraja a opruge pritisnu bazu coolera na heatspreader CPU-a. To što se kuler može mrduckati je normalno!

I da mi je zanti kako si uspeo da potrošiš celu pastu???

Chudno, ja sam i na AM2 i na 775 uspeo da je pritegnem da se ne mrda, i to na AM2 bez backplate, nego sam uzeo 4 matice i distancere od plastikce neki fi-05mm ili fi-1mm i stajalo kao prikovano.
Na 775 isti sluchaj samo sa back plate-om.

Pa ja svoj nisam budžio maticama. Na AM2 sa backplateom se mrducka pomalo. Opruge na kuleru bi trebalo da obezbede dovoljan pritisak za optimalno hlađenje.

ne krckaju shrafovi to, vec se krivi plocha oko soketa, pa umire od krckanja :)

izgleda da postoji buljuk ljudi koji imaju na core 2 cipovima visoke temperature uprkos dobrim kulerima i solidnom namestanju. Prosto su neverovatne oscilacije u temperaturi kod ovih procesora, moj na defaultu radi (mereno coreTemp-om) na 47-48.
Sa starim dobrim athlonima se znalo, postojale su razlike u primercima, ali ne vise od 5-6 stepeni cini mi se.

Ako ti je to sa Zalmanom iz naslova, previshe je.
Pogotovu shto kazesh da je u pitanju def. vrednost.

@ Gamer!M!

Zaista visoka temp za default volt i taj kuler!
Hajd' pusti orthos nekoliko sati pa javi temp! Koju pastu koristis?

Poslednja izmena:
Znam da jeste visoka, ali imam celu temu o tome ... nista niko nije smislio pametno a ni ja
ostalo je samo da probam na razlicitim plocama, posto sam napajanje probao.

Nego sam hteo da pomenem moj proc vise u kotekstu da ima jos ljudi sa slicnim problemima
najaci je >>zdravko<< koji ima do 80 na load iz CoreTempa

@Splinter pasta AS5, kuler stavljan i pritezan vise puta, iste temp ... na boxu bile za 10 step vise
iz orthosa posle pola sata prior 9 blend test se dobija 67-8 stepeni

Previshe stvarno.
Moze problem biti i hladjenje u tom WaveMasteru.
Koliko on kulera ima 2,3 ?

Moze problem biti i hladjenje u tom WaveMasteru.
Koliko on kulera ima 2,3 ?
ne bi trebalo da je problem u kucistu
ja imam isto kuciste (i napajanje) i sporije/slabije ventilatore nego Gamer!M! i sa box kulerom na istom procesoru imam nize temperature (oko 40)...
ps: ne vidi se u "moja masina" jer mi jos nije stigao fancy kuler pa nisam menjao, ali u pitanju je: E6750 + DFI LanParty LT P35

Poslednja izmena:
Jel govorite o def. vrednostima (2.66GHz) ?

Nazad
Vrh Dno