Šta je novo?

TR Ultra-120 eXtreme

Ja sa mojim hladjenjem, u trenutku kada mi je proc bio na 2.9GHz, idle temp mi je bila 28C.
Ako si vec stavio AS5 i imash makar 2,3 venta da prave push pull tunel ne bi trebalo da ti toliko skachu.
Jel ti bios isto ochitava?

kad ga ostavim da bleji u biosu jedno 10 min dobijem nekih 40 stepeni
sto ce reci
isto kao iz win (octiano speed fanom), coreovi i treba da imaju 5-6 stepeni visu temp

Za default vrednost stvarno deluje kao previsoke temperature.
Ipak je taj Zalman dobar kuler.
Pa E6600 na dobrom vazduhu u TAT-u na 3.5GHz ne prelazi 70C.
To je za def stvarno previshe.

Ja sam ga nabavio after market, shto bi se reklo. :)
Stoji evo u Nine Hundred-u bez problema.;)

Da ne bih otvarao novu temu nastavicu ovu, naime i ja sam nabavio ultra 120 extreme coler u kombinaciji sa Scythe S-FLEX SFF21F i AS5 mogu reci da sam prezadovoljan njegovim ucinkom.
Evo i nekih screnova:

1 - 3.0ghz 1.35v iddle
2 - 3.0ghz 1.35v load
3 - 3.6ghz 1.5v iddle
4 - 3.6ghz 1.5v load

Obratite paznju u pozadini u everestu na RPM fana. On se po defoult-u vrti na 1600rpm-a ali sam ja u biosu ukljucio smart fan opcije tako da je ovako necujan a opet hladi ko lud, sta bi tek bilo da sam ga pustio na max, a i pastu sam tek stavio pa je moguce da u buducnosti budu jos bolje temp. Da naponem samo da mi je sobna temperatura u trenutku testiranja, a i inace, bar po nekom glupavom saticu koji mi stoji na stolu 21-22 stepena. Na slici 3 i 4 sam stavio za proc 1.5v, ne treba mu toliko da bi bio stabilan na toj brzini ali reko eto cisto da ga zagrejem jos malo.:-devil-: E da i samo da bi ilustrovao koliko je bolji od boxa, setovanja sa slike 1 i 2 sa boxom davala su temperature pod othosom oko ~60 dok sa setovanjima sa slike 3 i 4 70 i kusur stepeni .
Sve u svemu bruka kuler i ne zalim ni jedan evro kojim sam dao za njega.:smoke:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    171.4 KB · Pregleda: 81
  • 2.JPG
    2.JPG
    225.9 KB · Pregleda: 63
  • 3.JPG
    3.JPG
    171.1 KB · Pregleda: 72
  • 4.JPG
    4.JPG
    226.5 KB · Pregleda: 84
Taj test prvo pola sata testira ram, pa tek onda cpu.

Full load se dobija posle oko sat i po, dva orthosa ili prime-a. Takodje mozesh da pokrenesh TAT da skroz opteretish procesor.

Prilozi

• 5.JPG
    5.JPG
    227.9 KB · Pregleda: 60
Full load se dobija posle oko sat i po, dva orthosa ili prime-a. Takodje mozesh da pokrenesh TAT da skroz opteretish procesor.

U redu ali ne testiram ja stabilnost nego cisto temperature jer kad god sam vrteo orthos vise sati da bi nesto istestirao temperature su bile iste cak stepen, dva manje posle 1-2 sata nego posle deset minuta.

Evo ga posle sat i kusur :smoke:

Prilozi

• 6.JPG
    6.JPG
    225.8 KB · Pregleda: 77
Znam da jeste visoka, ali imam celu temu o tome ... nista niko nije smislio pametno a ni ja
ostalo je samo da probam na razlicitim plocama, posto sam napajanje probao.

Nego sam hteo da pomenem moj proc vise u kotekstu da ima jos ljudi sa slicnim problemima
najaci je >>zdravko<< koji ima do 80 na load iz CoreTempa

Evo me, evo me :d.
Dakle ja sa svojim E4400@ 3GHz imam preko 80C u full loadu (TAT test), dakle T dostigne 83C i ja ga prekinem jer bi ga sprzio ovaj test, a sam se nece ocigledno ugasiti jer bi to trebao da uradi vec na 80C (tako podeseno u biosu).
Ko zna kolika bi mu T bila posle par sati Orthosa na priority9.
Vreo jeste, ali je stabilan :type: :d. Vec dva meseca ga drzim ovako i ich ne fali, yet :d.

Najgora bi mi bila solucija da kupim TX, i da onda ne dobijem nista sa njim :zgran:.
Ali dacu tih 20e, prezalicu ih, ako ne dobijem nista sa njim.

Jednostavno, treba se pomiriti da se ima topliji primerak, i to je to :type:.

Poslednja izmena:
Pa tebi je namesten u BIOSu da se ugasi ako CPU temp dostigne 80c a ne jezgra.
Da bi ti CPU temp bio 80c jezgra moraju da ti budu sigurno 120c, zato ga i ne gasi..

Evo na brzinu i na 3.8ghz i 1.6v realno 1.57v, duzi testovi posle Nove Godine :party::wave:

Prilozi

• 3.8ghz 1.6V LOAD.JPG
    3.8ghz 1.6V LOAD.JPG
    225.5 KB · Pregleda: 84
hladi ubija .... to bez ikakvih problema moze da se drzi na 1.5V osecam na 3.5-3.6ghz, baj D vej HEPI NJU JIR :D

Poslednja izmena:
Morao sam jos jedan rez da napravim i prosto sam zadivljen temperaturama 4.0ghz 1.7V realno 1.68V :-devil-: . Definitivno mnooogo dobar culer. Srecna Nova Godina :banana:

Prilozi

• 4.0ghz 1.7v.JPG
    4.0ghz 1.7v.JPG
    225.4 KB · Pregleda: 90
Spalices nesto covece :p

Vrh Dno