Šta je novo?

CoD4: Modern Warfare (multiplatform)

A kako placas ... ja imam samo diners

Plaćam Visa Virtuon karticom iz Raifeissen banke, prolazi na tom sajtu bez problema.

p.s. Evo upravo sam završio igru i baš sam zadovoljan. Retko koja pucačina se pojavila u poslednje vreme, a da je ovako dobro urađena! Igra zaslužuje pohvale za sve što donosi - atmosferu koja je prevazišla onu iz COD 1, grafiku koja je mnogo dobro optimizovana i prosto nerealno dobro izgleda na mojoj konfiguraciji sa svim podešavanjima na high. Zaista mnogo dobar naslov koji razbija monotoniju FPS-a sa nivoima kao što je pucanje iz C130 aviona i kasnije pucanje iz heliša i nišanjenje iz snajpa gde se gleda kompenzacija za vetar i sl. Dobroj atmosferi doprinose i dijalozi saboraca, sjajna režija igre, dobar motion capture i odlično optimizovan depth of field kada nišanite nešto.

Nisam probao multiplayer još uvek jer čekam da mi stigne original, ali single play zaslužuje čistu 10-ku od mene. Retko kvalitetan naslov u FPS svetu.

Poslednja izmena:
1280 x 1024 da,a napisao sam kako da se unesu server i kako da se igra online,javite se na PM da vam dam link sa serverima kome treba ;)[/QUOT

Tesko mislim na reoluciju i setovanje.

ma to su podesavanja za single player,a online igram 1024x768.kome trebaju serveri za multy javite mi se na PM,a takodje me mozete dodati ko koristi X-Fire u friends pa videti gde igram i videti moju listu servera,a X-Fire nick mi je albundyns

Upravo sam je preshao. Laka, kratka, i lepa sa prezhwakanom prichom.

Ko je presao nek obavezno proba i "arcade mod" i The Epilogue misiju.(ima i kao single mission).

Da, epilog je kratak ali sjajan. Koliko je veliki onaj 747, ***e...:D

Ne kontam one zamerke tipa "samo juris i pucas". Ajde ljudi igrajte ako ne na veteran ono bar na hardend pa probajte tada da projurite kroz igru. I spawn neprijatelja ne ide u beskonacnost. Mozes da se naguzis na jedno mesto i pobices ih sve, ako ne ubiju oni tebe naravno. A kao i u ratu jeli, sto vise napredujes i oni se povlace, to jest manje ih ima tamo gde si ti dosao :).

IGRA UBIJA KAKO JE DOBRA :banana:

Poslednja izmena:
Odlicna igra!

Po pitanju optimizacije pravo osvezenje nakon Crysisa koji je ubio u pojam.

Grafika je odlicna. utisak je da su nasli najbolji balans izmedju kvaliteta i performansi. krenuli su od Q3 masine sa CoD1, ali ovo je definitivno njihova kreacija.

gameplay je "dinamitan". Spawnovanje neprijatelja moze da smori, ali je to najlaksi motiv da guras napred i osvajas teritoriju (zgrade).

Atmosfera je odlicna, ona mislija napucavanja iz aviona je bolesno realisticna, ako se uporedi sa snimcima koji mogu da se nadju na youtubeu.

Ono sto sam primetio jeste da mi nedostaje prebacivaje u trece lice prilikom pucanja iza uglova i ispod prozora. jednostavno naginjanje levo i desno je neupotrebljiv i prevazidjen koncept. u tom smislu ima mesta za napredak. A ako nameravaju da dalje guraju fransizu definitivno je moraju osveziti jer bi uz slican pristup u sledecem delu, utisak "vec vidjeno" mogao da bude prevelik.

Sve u svemu igra definitivno opravdava sva ocekivanja i opasno se namece u trci za GOTY 2007 u FPS klasi

Tako je Nedjo. Dodao bih samo da je i mene smaralo to što friendly AI čeka da ja krenem napred, i što se do tada neprijatelji responuju. Npr. igra ne podnosi da se igra kako nije zamišljeno da se igra. ... moj komšija je bio uporan i pucao snajperom na tipa u helikopteru, a saborac ti viče da ga srušiš Javelin-om, i to se očekuje da uradiš. Međutim, on je uzeo i snajperisao po liku koji sedi na vratima helikoptera i stalno je dolazio novi lik, tako da je izbrojao da ih ima preko 15 u tom helikopteru :)
Takođe, oni psi uvek napadaju samo mene, prokleti da su. Zamrzeo sam nemačke ovčare...

Kod mene COD 4 ne radi. I to je izgleda razlog procesor, nije 64-i.

Takođe, oni psi uvek napadaju samo mene, prokleti da su. Zamrzeo sam nemačke ovčare...

E pa nije, ja sam ih skidao i sa svojih saboraca, najviše u onoj misiji kad juriš onog dizelaša u plavoj trenerci :)

Najgora situacija sa tim psima je u onoj snajperskoj misiji kad naiđete na divljeg psa kako jede nekog jadnika. Ako prođeš pored njega, nema frke, ali ako ga napucaš, ceo čopor spopadne i tebe i tvog ortaka. :zgran:

Nedjo je napisao(la):
Atmosfera je odlicna, ona mislija napucavanja iz aviona je bolesno realisticna, ako se uporedi sa snimcima koji mogu da se nadju na youtubeu.

Sam uvod u ovu misiju (kraj prethodne, gde posle bombardovanja vojnici u šoku nastave da bauljaju ulicama kao zombiji) je fantastičan. Tad sam taman pomislio - što bi bilo dobro da su ubacili pucanje iz aviona, kad ono :zgran: :banana: Ta misija me je najviše oduševila zbog realističnosti prikaza i komentara pilota :)

Dajte mi link!Hocu i ja da je skinem makar demo.Ne verujem da je neko kupio.Za PS 3 kosta preko 5500.Za PC nisam ni video.I ono najbitnije,moze li COD4 da radi na mojoj konfiguraciji.

Што је најбоље може! :) Мени игра лети, а фантастично изгледа.

Konacno sam je nabavio.. igra fantasticno izgleda, atmosfera je brooka, ali ne znam da li sam ja zardjao sa igrama ili sta je, ali meni je ono pretesko. :S: Igram na "regular" i onaj treci nivo kad upadamo u onu TV stanicu, znaci ne mogu da predjem pa nema sanse, pucaju sa svih strana, bacaju po dve kasikare na mene, znaci strasno.. :zgran:

Jos jedna stvar.

COD 4 je znatno optimizivaniji od COD 2.
Svaka cast ovim ljudima, na mojoj mashini igru teram u multiju na 1600x1200 AAx8 (forsiran iz drajvera), AF opet digao na max, sve max, jedino sam glow iskljucio i sa tim setovanjima nisam video fps manji od 50. Uglavnom stoji od 70 do 85, a ponegde ode i na na 96 bez vsynca. Ja stvarno nemogu da verujem da tako dobro radi, jos uvek sumnjam da sam nesto prevideo.

Primera radi, COD2 u 1600x1200 je sa AAx4 potpuno neigriv, fps ispod 30 u dosta slucajeva, a primetno je da prvih minut igre FPS bude duplo manji, kasnije se sve namesti kako treba, pa kao i moze da se igra. Kako god, COD 4 je u 1.0 optimizovan tako dobro da je to prosto frapantno.

Sat vremena sam se igrao sa podesavanjima, prvo sam mislio da forsiranje AA iz drajvera ne slusha jer se lighting bash jako baguje kada je AA u igri na off, a bilokakav forcing istog iz drajvera aktivan. (163.76) Pomislio sam i da je maksimalan AA u igri x4 (kako igra sama kaze, jel) ali sam ipak uspeo da oborim fps ispod 40, postavljanjem AA u x16Q mod.

Nasuprot x16Q, AAx16 radi sjajno, frejmaza o kojoj sam i ranije govorio. To mi je sumnjivo, pa opet pomisljam da igra dopusta AAx4 kao max vrednost ali "vidi" Q i supersampling modove. Mada, moje krhko znanje kaze da X4Q mod ne postoji, pa i teorija da je X16Q ustvari X4Q pada u vodu. Ali kazem, krhko je znanje. :)

Sta god bio slucaj, rezultat od 65-75 average fps sa AAx4 je chudesno dobar za multi, zar ne :D

Sad cu napraviti par shotova u raznim modovima, kad sam vec krenuo, da ga isteram do kraja.

Poslednja izmena:
Konacno sam je nabavio.. igra fantasticno izgleda, atmosfera je brooka, ali ne znam da li sam ja zardjao sa igrama ili sta je, ali meni je ono pretesko. :S: Igram na "regular" i onaj treci nivo kad upadamo u onu TV stanicu, znaci ne mogu da predjem pa nema sanse, pucaju sa svih strana, bacaju po dve kasikare na mene, znaci strasno.. :zgran:

ja igram na veteranu,
mozes da predjs tako sto se stekes odmah na vratima te velike sale,
ili da pordjes kroz vrata i ides skorz pravo i tu ima jedna porostorija,
samo pazi tu ti mogu doci sa tri strane,
samo polako i glavu dole :) .

ja igram na veteranu,
mozes da predjs tako sto se stekes odmah na vratima te velike sale,
ili da pordjes kroz vrata i ides skorz pravo i tu ima jedna porostorija,
samo pazi tu ti mogu doci sa tri strane,
samo polako i glavu dole :) .

K, probacu.. ;)

jedva cekam da izadje pa da kupim original,zasluzila je to igra :D

Uspeo sam da pokrenem Call of Duty 4. Morao sam da rename neki fajl, tj. da promenim naziv extenzije. Igra je izuzetno dobro optimizovana. Lepo radi na 800x600 i sa nekoliko ukljucenih efekata. Iako je moderno doba, atmosfera kakvu je imao svaki COD je i ovde prisutna.

Ja sam mojom 8500Gt (nije klokovana ni ona, ni ostatak sistema) igram igricu na 1024x768 sa odličnim podešavanjima, prezadovoljan sam i igrom i grafikom :) Nego, interesuje me da li i Vama igra puca sa 163.xx driverima? Ništa nije klokovano!

Svi koji imaju problema sa pokretanjem igre na AMD Athlon XP procesorima, može pomoći brisanje mssmp3.asi fajla iz Miles direktorijuma.

Mozete da me flejmujete koliko hocete, ali mislim da je COD4 bolja igra od izvikanog Crysisa. I sa tehnicke strane, i sa atmfosferske strane. Prava uzivancija, posebno nivo u Cernobilu.

Mozete da me flejmujete koliko hocete, ali mislim da je COD4 bolja igra od izvikanog Crysisa. I sa tehnicke strane, i sa atmfosferske strane. Prava uzivancija, posebno nivo u Cernobilu.

Sad sam ga presao upravo :) Slazem se! Daleko najbolja igra kou sam igrao!

S A V R S E N S T V O. . . koje je na zalost kratko trajalo... misija iz aviona i "15 years ago" su nesto posebno... :banana:

Poslednja izmena:
Mmmda, meni se posebno svideo radio chatter u misiji iz aviona. Profesionalno odradjeno!

Nadam se da ce ova igra jos dugo da zivi u multiplayeru.

Vrh Dno