Šta je novo?

CoD4: Modern Warfare (multiplatform)

Ova igra je prosto fenomenalna!Mislim kakva grafika i kakva optimizacija.Kod mene na [email protected],2GB mem.,7600GS OC sve prsti u 1024x768 i med/high podesavanjima.Prosto nisam mogao da verujem da imam 30+fps u svakom trenutku.Nisam pokusavao da gasim jedno jezgro u task men. da vidim kako bi radila na single core baziranim racunarima,ali CPU util. na mom X2 procesoru je na 85-90%.
Gameplay,atmosfera(mislim na single pl. mod) je stvarno nesto sto nisam video ni u R6 ni u Graw2(da ne kazem samo koliko ovo bolje radi od ove dve pomenute igre).

Poslednja izmena:
Mlogo dobro:p
Lepo spakovano, fino optimizovano, jedva stadoh, idem da spavam, taman i sutra da imam šta da igram.

i meni pokazuje na X-Fire 0 servera,ali poenta je ako znas adrese "narodskih" servera onda ih dodas u favorites ili ako imas friends onda vidis gde ti friend igra i kliknes na join game.sad ima jedna caka ja znam link sa spiskom "narodnih" servera ali zbog pravila ga nemogu napisati,ali zato me mozete dodati u X-Fire u friend pa videti gde igram pa dodajte te servere u favorites,moj nadimak u X-Fire je albundyns , a u igrici me mozete prepoznati kao AlBundy.

igra je extra,presdao sam je celu i za razliku od cod2-ke ima lepo uradjen zavrsetak ,a posto su sve misisje nekako povezane covek ima utisak da je igra kratka,medjutim kad vidim da sam je igrao skoro 24h bez prestanka :) onda se vidi da i nije bass kratka.Extra su fore s pucanjem kroz zid pri cemu mi se cini da kalas najbolje to radi :) .Ukratko igra je extra i uradjena i optimizovana,ima par malih bagova,npr kad tenk ubije par likova,desilo se da 1 lik dubi na glavi mrtav a ne da lezi,a i dalje je ostalo ono sto me iritiralo izz prethodnih delova a to je da likovi iz tima mogu da te izguraju iz zaklona na liniju paljbe ako su resili da se zaklone iza coska gde i vi,ili da ne mozete da se sklonite u zaklon jer vvam se na putu do istog nalazi vas teammate :( .Ali u globalu igra je EXTRA pravi hit po meni.....

Snajperska misija najjaca u igri,zar ne ? :) One zgrade u Chernobilju lice na Novi BG. :)

Poslednja izmena:
sve su misije dobre,ta snajnperska je bas zanimljiva,kao i podrska iz helikoptera kad rokate sve zivo iz helikoptera,a igra nije kratka vec je sve tako zanimljivo i dobro da bi ste hteli8 jos,ali nema,pa vam se zato cini da je kratka :p mada bice kasnije neka expanzija sigurno ;)

Setovanuja su mi podesena sve do kraja 4aa , teksture Extra itd... 1600*1200.Lepo to izgleda ali sa Crysis-om ne moze da se poredi. Da li je water i ostalo max na NORMAL ili mozda u Visti sa dx10 tek daje neke jace mogucnosti????

Setovanuja su mi podesena sve do kraja 4aa , teksture Extra itd... 1600*1200.Lepo to izgleda ali sa Crysis-om ne moze da se poredi. Da li je water i ostalo max na NORMAL ili mozda u Visti sa dx10 tek daje neke jace mogucnosti????

Zato ti Crysis na tim podesavanjima leti :p

meni na high podesavanjima klizi extra,imate u moja masina koja je konfiguracija

To i ja htedoh da priupitam, jel mogu ta setovanja da se negde promene, sa normal na high ili sta vec...? Neki render file, manuelno, kako bilo...

Poslednja izmena:
ma ajde ljudi malo pricajte za taj multiplayer
sta treba da se uradi da se unesu serveri i verzija mi je ona prva 1.05 tako nesto, jeli trebam neki patch skinut ili moze sa ove verzije da se igra??

1280 x 1024 da,a napisao sam kako da se unesu server i kako da se igra online,javite se na PM da vam dam link sa serverima kome treba ;)

ili skinite program X-Fire i ubacite me u friends i videcete na kom serevru vam igraju friends i lakse ctete naci servere,moj nick za X-Fire je albundyns

Zabo mi je komp u toku igranja CoD 4-a i sad kad sam ponovo usao u igru naravno sve se vratilo na default ali su mi i sejvovi nestali,tj igra ih ne prepoznaje[verovatno su corupted].Da li postoji neki nacin da se sejvovi povrate ili je pisi propalo?

p.s.hvala bogu pre tog igranja sam prekopirao sejvove tako da ne moram da igram iz pocetka ,ali mi se ne prelazi ponovo ono sunjanje medju tenkove i teroriste kroz Pripjat,jedva sam to presao.

kad smo vec kod tog xfirea moze li mi neko objasnit zasto mi nece da se loguje.. jer pokusavam vise accounta i nece , jednostavno prodju one cetiri kocke i stane i odbrojava mi. ako ima neko kakvo rijesenje neka mi hitno pomaze :D

Definitivno sam odustao od veteran tezhine. U vec spomenutoj misiji sa snajperistom ... znachi, prvo sam imao problema da pogodim onog bradonju, posle jedno 20 -ak pokushaja dosao sam na ideju da mogu da ga pogodim i u telo, ja mamlaz zapeo mora u glavu i samo u glavu ... ostalo se nepriznaje :D, al' dobro to je laksi deo zadatka. Naravno bilo je jedno 30-ak load-ovanja kad te opkole, no i to sam preshao ... Kap koja je prelila chashu je chini mi se na kraju misije, tu je potpuna ludnica, dolaze sa svih strana, onaj muchenik sedi i snajpuje a ja ne znam gde mi je glava ... eh sad, i to nekako predjoh posle xyz loadovanja ... i rekoh, eto dodje i helish sad ce neka animacija i konachno da predjem misiju, kad ono prc! Morash da nosish Mekmilana do helisha a ovi i dalje pune olovom :wall::mad:misiiiimmm, neka hvala .. necu peshkir oko glave ,vodu i shecer ... zdravlje je ipak najbitnije :D Ko god da je preshao taj deo na Veteran tezhini, alal vera ! :Klanjanje

Inache, ta misija sa snajperistom mi je jedna od najboljih misija koju sam preshao, ne samo u CoD-u, vec generalno u svim Fps igrama ... Film bre ! :) Atmosfera je ludilo ! :)

stvarno kao film,a atmosfera je kao da si stvarno tamo i bas je napeto i drze te uvek pood adrenalinom i non-stop neka akcija,ali ne bezveze nego extra akcija,igrica je pun pogodak

Par sekundi posle startovanja Igre pojavi se pocetna slika i onda izbaci poruku: Fastfile for zone 'common' appears corrupt or unreadable (code 107.) i tu blokira :( Ima li pomoci ili da bacim diskove.

imam jedan veliki problem ljudi. kada pokusajem da udjem u neki server i cekam ono awaiting connection sve do 11 i izadje mi kao da nemoze da nadje server. do cega to moze biti? jer do konekcije ne vjerujem da je ili jedino da moram podesti sta za multyplayer

@Banalek:
Ukucaj u google search: Fastfile for zone 'common' appears corrupt
Imas dosta rezultata.Kao i mogucih resenja.Za pocetak reinstaliraj igru.I pokreni prvo singleplayer, a ne multi.
@senad21: ako si odradio ono sto je AlBundy rekao kako treba, mozda je problem u tvom firewallu/antivirusu, ili su serveri prenatrpani ili ko zna sta vec...

aj pomagajte! citam ovde kako svima igra ubija kako radi, ali ja nesto nisam zadovoljan. kad ucita nivo/kad je startujem, prvih pola minuta secka ko luda, i kad su neki zvuci, kao na primer helikopter ili kad mi saborci nesto govore, isto secka do bola. drajveri su 169 beta sa nvidia sajta, sama igra mi je predlozila rez na 1440x900 i maltene sve ukljuceno, AAx4.... UT3 demo, GeOW, timeshift mi radi sve na max na poprilicnom broju frejmova bez seckanja, ali ovo je iritirajuce kod COD4... sta da uradim da to proradi kako treba? demo od COD4 mi je leteo.... ali igra... jok?
hvala za odgovore.

Poslednja izmena:
^Ko zna.
DirectX, audio drajver, mozda...Smanji setovanje za zvuk, stavi medium, softver ili sta vec tamo ima.

Evo, meni sada radi. Drug mi je pozajmio svoje diskove i sada je sve regularno. Juhuuuu, jedva cekam da je predjem:D.

Konačno ga i ja probah, u iščekivanju Crysis-a :)
Elem, igra je stvarno našminkana maksimalno i totalno je u fazonu filma.
Samim tim, totalno je linearna, ali tako je očigledno i zamišljena i mislim da joj to nije mana.
Zarazna je, ne previše zahtevna za ono što pruža, mada je sasvim očigledno da je totalno druga generacija engine-a u pitanju u odnosu na Crysis. Vide se gomile poštapalica kod nekih efekata.
Sve u svemu, jako dobra zabava :D

Vrh Dno