Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Znaci ostaje pitanje kod kog je lepsa slika i manje sanse za mrtvaka i ako je to LG da li se u tom slucaju isplati dati 10-ak evra za njega ?

Takodje da li neko zna koji su paneli u pitanju kod ovih monitora i da li ima negde u novom sadu da se pogleda LG?

LG probaj u windowsu na spensu ili u milenijumu severna tribina stadiona vojvodija.

Koji 22" wide monitor (eventualno 20") sto ima kod nas u ponudi (osim 20" samsung 205bw) ima pivot funkciju a da nije narocito skup?

Poslednja izmena:
226cw

226cw: Da li i dalje ima problema sa odzivom, da umesto 2ms radi na 5ms, da su neke boje neprirodne i da su boje na bw verziji bolje, i kakvi su paneli u pitanju (negde na netu sam video tekst da se ocekuje revizija)?

226cw: Da li i dalje ima problema sa odzivom, da umesto 2ms radi na 5ms, da su neke boje neprirodne i da su boje na bw verziji bolje, i kakvi su paneli u pitanju (negde na netu sam video tekst da se ocekuje revizija)?

Problem sa odzivom nisam primetio. Problem sa bojama nisam primetio - Da se razumemo, ne postoji TN+film panel sa potpuno prirodnim bojama, a bagami ni PVA ni IPS, ako cemo da sitnicarimo, ali 226CW ima mozda najbolje boje od TN panela. Panel je isti kao kod 226bw (S verzija), samo je pozadinsko osvetljenje drugacije, cime je postignut veci color gamut.

Poslednja izmena:
Nisam do sada čuo za neke probleme pa me malo brineš jer i ja čekam 226CW, evo juče sam ga našao u jednoj firmi ovde za 435 eura ali to je firma koja prodaje samo po narudžbi, donesu ti na vrata, dakle ne bih mogao da ga prije toga pogledam, a i cijena nije previše lijepa, još je to valjda i najjeftinija firma zbog takvog načina rada. Čekaću još, valjda će doći i u druge firme sa mogućnošću da se pogleda. Ima ga u još jednoj firmi za oko 450 eura, još manje lijepa cijena.

Doduše...ovde ima rasprava o 226CW i koliko vidim neki su ih vraćali
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=546604&page=4

@Vader
Kod vas je bas napumpana cena tog minotora.
U BG ima za 390e +- 10e.
Ma znam, i nije to samo za monitor već za sve, da vam kažem cijene komponenti hvatali biste se za glave :(

Kod nas je to sve uvijek bilo skuplje nego kod vas, a još su kod vas ako se ne varam spustili PDV na kompjutersku opremu na 8%, ali vi ste bili jefitniji i sa istim PDV-om a i prije bez njega. Zato mi nekad imamo dilemu da li preko nekoga kupiti kod vas ili ovde, ali problem sa kupovinom kod vas je znatno teža mogućnost ostvarivanja garancije, jer nije tako lako skoknuti do Beograda u slučaju da komponenta zeza, to je onda "mirnije spavanje vs manja cijena". Uglavnom presudi prva opcija. A pogotovo su monitori osjetljiva roba, koliko vidim na forumima malo-malo pa nešto ne valja, pa vraćaj, kukaj, a da ne govorim o preporuci da se monitor pogleda prije kupovine. Ako se ne varam CPU-ovi su najnebugovitije komponente, pa bi se oni najbezbjednije mogli nabaviti sa strane :), kod ostalog je povuci-potegni.

Ali gledam pad cijena 22", ima ih i za 250 eura, pa i manje ako se ne varam (recimo ovde kod mene 931BF je 300 eura), ali su ovi Samsungovi ipak poskupi, 226BW i sada 226CW, ne znam očekuje li se pad tih cijena, neko je ovde na jednoj temi rekao da se očekuje opad cijena TFT-ova iza nove godine, zna li neko nešto o tome?

... neko je ovde na jednoj temi rekao da se očekuje opad cijena TFT-ova iza nove godine, zna li neko nešto o tome?

Ako i bude, nece to biti toliko drasticno kao sto neki misle.

@fly
Gde u NS moze da se vidi Acer 20" ukljucen? (ako uopste ima - samo sam 19"w i 20" obicne video)
Tema se zove Koji 22" TFT?! Imas posebnu temu za 20" monitore.

Jer neko uspeo da dograbi na onoj akciji juce u Tempu na Kvantasu, izgleda da je bio Wide Acer 22" za 11.999 dinara.

O cemu se tu radi koji je model itd...

A neki su bili ludi srecnici na otvaranju Delta City-ja, bilo je monitora i lcdTV-a po bagatelnim cenama, steta.

Kako da kupim ASUS 22'' koji ima da se naruči preko pakomovog sajta.
Naime zanima me kako da ga testiram da vidim ima li loših piksela, jer je jedini način da se kupi kupovina preko interneta?
Verovatno je bolje da se okanem ćorava posla = kupovina preko interneta.

hteo sam da kazem: ugao vidljivosti CRT Trinitron - lapsus.

ugao vidljivosti i sam dojam slike je odlican kod samusung 971p

Poslednja izmena:
971 P je van konkurencije, ali covek je trazio preporuku za 22"
@ madness99: Ima li razlike i koliko je "vredna" saznaces ako pregledas srodne teme na ovom forumu, posto je vec vise puta prezvakano. Najbolje je da ti probas negde oba uporedo pa vidis da li se tebi isplati dati 50€ vise. Meni vredi ta razlika.

Da li je neko primjetio prenaglašenu crvenu boju na 226CW kao i gubitak detalja u crnim scenama? Evo ovde nešto o tome, mada je momak na kraju uspio nekako riješiti

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1214770

A ni na ovom gore BeHardware testu 226CW nije sjajno prošao, pomiju taj sporiji odziv od deklarisanog i saturaciju boja što se ne može iz monitora popraviti. Na ovom gornjem linku je momak riješio na neke zaobilazne načine.

Hmmm, vec drugi put cujem za tu prenaglasenu crvenu na 226CW. Vlasnik sam istog vec dva meseca, kalibrisao sam ga preko Monitor Calibration Wizarda, uporedjivao sa prethodnim 21" trinitroncem i nisam primetio taj problem, kao ni problem prenaglasenosti boja uopste, kao ni probleme sa odzivom (inace, bavim se web dizajnom, gledam filmove, a ne igram igrice)
Gubitak detalja u tamnim scenama je primetan samo kada gledam pod negativnim vertikalnim uglom (pojavljuje se maltene odma, pri najmanjoj promeni ugla na dole i povecava se sa povecanjem negativnog ugla), sto meni konkretno i nije problem, s' obzirom da nikada ne gledam u monitor odozdo.

Ja ne znam ali iz njihovog testa meni recimo i nije tolika misterija kome je ova Belinea 2230 S1W namenjena. Zameraju joj brzinu odziva i dizajn i ergonomiju ali sa izuzetkom Viewsonica i ostali nisu podesivi po visini i ne mogu da se rotiraju a samsung monitori nemaju cak ni naginjanje u napred ili nazad a vernost prikaza sivih i ostalih boja kao i dubina crne su najbolje od svih monitora (sa izuzetkom viewsonica). Dizajn je vec subjektivna stvar ionako se gleda u panel a ne u okvir monitora.

Jedino onda ostaje zamerka sto je monitor 5ms a ne 2ms ali samsung 223bw ima isto odziv od 5ms pa nisam procitao da se ljudi zale da vide kasnjenje u igricama i filmovima...ja na mom 19" wide monitoru od 8ms nisam primetio neko kasnjenje pa se jedino namece onda pitanje kolikio utice velicina dijagonale tj. da li je 5ms na 22" monitoru losije bolje ili isto kao 8ms na 19" monitoru ?

A naravno na sve ovo treba dodati cinjenicu da je Belinea osetno jeftinija u odnosu na vecinu monitora sa testa pa i samsunga 223bw koji nije na testu.

...a samsung monitori nemaju cak ni naginjanje u napred ili nazad ...
Ko kaze? Imaju u nazad.
Jedino onda ostaje zamerka sto je monitor 5ms a ne 2ms ali samsung 223bw ima isto odziv od 5ms pa nisam procitao da se ljudi zale da vide kasnjenje u igricama i filmovima...ja na mom 19" wide monitoru od 8ms nisam primetio neko kasnjenje pa se jedino namece onda pitanje kolikio utice velicina dijagonale tj. da li je 5ms na 22" monitoru losije bolje ili isto kao 8ms na 19" monitoru ?...
Ja u filmovima nisam primetio kasnjenje ni na panelu od 15ms. Za igre ne znam.

Nazad
Vrh Dno