Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Kupio sam juce LG l222ws,black verziju,znaci monitor je odlican,platio sam ga 18250din. zasita mislim da je za te pare i vise nego dobar,moja preporuka!!!

Ma nisam ni sumnjao da neces ;) ,inace kako te sluzi,ja sam se licno zaprepastio kad sam video kako je dobar :)

Za ove pare je zaista odlicna kupovina, ja sam vec hteo da kupim neku 19"-cu kad sam naleteo na ovaj model koji me je izneo nepunih 2000 dinara vise. U radnji sam ga iztestirao, nema probijanja po ivicama i mrtvih pixela. Naravno, uvek se moze naci bolji monitor sa gomilom dzidza-bidza koje ces iskoristiti jednom ili nijednom ali me happy :)

Jel vide neko na delu Philips-ov 220WS model. Kakvi su vam utisci? i kakav je u odnosu na Samsungov 223BW, 225BW i 226BW?
Jel ima kod nas da se nadje u crnoj boji - 220WS8FB?
I kolka je otprilike cena posto sam ja gledao u cenovniku jedne firme i tamo stoji ovako:

Philips 200XW7EB,20"wide,8ms,DVI,black,600:1,300cd/2 = 21.829 din.
Philips 220WS8FS,22"wide,DVI,silver,1000:1 = 21.829 din.

U jednoj drugoj firmi u cenovniku stoji:

Philips 200WS8FB,20"wide,1.5ms,DVI,black,800:1,300cd/m2 = 21.490 din.
Philips 200WS8FS,20",wide,DVI,5ms,1680*1050,silver = 22.760 din.

Pa mi i nije bas jasno koje je onda cene? Deluje mi nekako jeftino za 22"!?

Nema vise dileme

ACER LCD 22" Wide AL2216Ws, 5ms, silver/black

16.523din sa PDV-om kod uvoznika.

Dakle, cena neverovatna. Idem sutra do njih da pazarim jedno 7 - 8 komada.. sve sam prijatelje nagovorio da kupe :D

POz

thx, stvarno je povoljno; steta sto nema DVI
oko 3000 dinara je jeftiniji na ovom popustu
a sa DVI je neki 2216wsa i kosta 21400dingera. sto je neznatnih :D 70 evra skuplje
uf, sta je ciniti? :S:

Poslednja izmena:
trenutno me ne zanima DVI, ali nesto tripujem da sam video da ove nove graficke kartice nemaju nista osim DVI?
jel lupam?

Poslednja izmena:
svaka ima adapter DVI -DSub

to znam, ali to me i brine. nemam nikakvo iskustvo i ako imam samo analogni i ide preko adaptera sa DVI, moguce da moze da dodje do smetnji u procentu gde znam da bih ga kao maler potrefio. onda bih verovatno riknuo :)

nego kako je za gaming sa wide monitorima i uopste sa tako velikim TFTom, moja radeon 9000pro tesko da moze da gura bilo koju igricu na vishe od 800*600???
a za gledanje TVa preko TV karte koje mi je isto a must???

Poslednja izmena:
nego kako je za gaming sa wide monitorima i uopste sa tako velikim TFTom, moja radeon 9000pro tesko da moze da gura bilo koju igricu na vishe od 800*600???
a za gledanje TVa preko TV karte koje mi je isto a must???

Pa to je problem, osim...

Imam Radeon 9600 sa 256 MB, a mislio sam još ljetos uzimati 19" TFT da zamijenim 17" CRT ali nisam, a sada nešto razmišljam da mi je bolje uzeti 22", da sam mirniji na duže staze, jeste da bi tu onda igre zasad otpale jer mi je računar star pa jedva igram i na 1024x768, mada se i ne igram previše u zadnje vrijeme.

Gledam malo po forumima komentare za 22", 226CW je dosta nahvaljen, mada nema puno komentara za njega a i iz nepoznatih razloga izgleda da ga nije lako pronaći, kao osjetno je bolji od 226BW a ne toliko skuplji, pa mi zasad on djeluje kao najprimamljiviji, ali bih volio čuti još utisaka, i kolika mu je cijena u eurima.

I još nešto u vezi igara, jasno je da nema šanse da se igraju na native rezoluciji kod mene ali može li se na neki način slika "smanjiti" da prikazuje samo 1024x768 i da se na toliko igra? Znači ne da je na cijeloj površini 1024x768 već da "odsiječe" dijelove sa strana a da bude u sredini 1024x768, kao kad bih igrao u window režimu a ne full screen? Kao što se kod wide filmova nalaze crni dijeli gore i dole. Negdje sam na forumu pročitao da to može, ali ne znam koji su uslovi, da li model monitora to treba da podržava, ili je dovoljno samo da ide preko DVI, ili nešto treće? Ako to može onda se ne gubi ništa kad su igre u pitanju pri prelasku sa 17" CRT jer se i dalje može ponešto odigrati na 1024x768 ili 800x600 a bez obaranja rezolucije monitora što TFT ne podnosi najbolje.

I da, kako na 22" TFT izgleda TV preko TV karte (Leadtek Expert)?

Konkretno, za nVidia kartice, u drajverima, mozes podesiti skaliranje manjih rezolucija od nativne, tako da na sredini ekrana teras 1024x768 recimo, a okolo imas crni okvir. Posto monitor (22") ima veliki dot pitch, slika je ok (nije suvise mala kao sto bi bila npr na laptopu koji tera 1920x1200 na ekranu od 17", kod kojeg bi 1024x768 bilo tipa 8x6cm :D).

Verovatno moze slicno da se podesi i na ATi-ju.

:wave:

preko TV karte ne znam kako izgleda, ali sat tv izgleda odlično, naročito 16/9 materijal koga je sve više

Konkretno, za nVidia kartice, u drajverima, mozes podesiti skaliranje manjih rezolucija od nativne, tako da na sredini ekrana teras 1024x768 recimo, a okolo imas crni okvir. Posto monitor (22") ima veliki dot pitch, slika je ok (nije suvise mala kao sto bi bila npr na laptopu koji tera 1920x1200 na ekranu od 17", kod kojeg bi 1024x768 bilo tipa 8x6cm :D).

Verovatno moze slicno da se podesi i na ATi-ju.

Moze li neko da potvrdi ovo za ATI, posto planiram da promenim graficku ali nisam siguran da ima ovu opciju?

Jedan glas preporuke za Asus MW221U :smash: evo imam ga tek par sati, jako malo podešavanja, stvarno je impresivan, k'o god se premišlja oko 22'' wide nek uzme obavezno pa makar i ne uzeo ovaj Asus:p inače preš'o sam sa 931BF. Samo jedna zamerka, kvalitet izrade pogotovo plastika na zadnjem delu kućišta deluje jeftinije izrade nego što je slučaj kod Samsunga, al' kad vidite sliku zaboravićete na ovo :type:

Monitor je sasvim korektan, po defaultu malo svetlija slika sa dosta kontrasta, sasvim prijatna. Nema bad pixela, pozadinsko probijanje primetno, kao uostalom i kod skupljih monitora...

Sve u svemu, za nekoga ko nije perfekcionista ili hardware freak, best buy.

Razmisljam se da uzmem Samsung 223BW pa me zanima kako rade igre ako recimo stavim neku NE wide rezoluciju tipa 1280 x 1024 ili slicno, da li ostane crno sa strane ili ga nekako razvuce... Prvenstveno se plasim zbog igara.. a btw, koja je najmanja Wide rezolucija koju mogu da stavim u igrama?

Nazad
Vrh Dno