Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Ajde please treba mi konkretan savet
imam 7600 GS ddr3 graficku, da li bi kupovina 22" WS monitora bila bacanje para s obzirom da bi najverovatnije morao da obaram rezoluciju ili kvalitet prikaza u igrama da bi dobio neki pristojan frame rate?

Ako ti ne smeta da igras u nizim rezolucijama od native, mozes da kupis. Moras sam da se uveris u to da li ti smeta. Sa tom karticom tesko da ces i u 1400x900 izvuci pristojan frame rate u novim igrama... Sve zavisi sta igras...

@Alaric: Zavisi kako pogledaš. Moj savet je da pazariš taj monitor a kasnije kada budeš imao novca - pazariš novu grafičku kartu. Čak i da igraš igre u 1440x900 nije toliko strašno...

Čini mi se, ako je tvoj profil ažuriran, da ti imaš 17" monitor. Dakle, taj 22" monitor, ti je neophodan. :)

@colt: Teško da će izvući i na njegovoj trenutnoj rzoluciji (1280x1024...) dobar frame rate s obziorom na zahtevnost naslova koji nailaze...

Poslednja izmena:
juce sam video Asus vw222u - odusevio me monitor - nema probijanja pozadinskog svetla - nema ghosting-a - boje su sasvim solidne i dosta bolje nego na ostalim tft monitorima na kojima sam radio - ima i 3 godine garancije - nazalost mucio sam ga nekih pola sata - ima li neko da je kupio ovaj monitor - e da ne rekoh cenu 24300 din

@byMax: :mad: Pa dobro sada i ja se sisam kod moje frizerke za 150 kinti, a svima naplacuje po 200 :p

Nemoguce da niko nije video ili probao nijedan od gore navedenih moitora, na koju foru onda svi pricaju da je Samsung bolji, samo to mi nije jasno?

Pričaju na foru "medijskog ludila" tj eng: "hype".

Samsung pravi neke dobre monitore, obično koštaju papreno ... ali prave i ove za široke narodne mase koji GARANT nisu ništa bolji od svih ostalih u istoj klasi, a opet skuplji (kod nas, jer uvoznik nameće visoke cene radi brandiranja proizvoda).

Dakle, kod nas je Samsung verovatno najpopularniji monitor na celoj planeti, jer smo mi takav narod (da ne kažem ložački, neko će da se naljuti), ali nije Samsung jedini primer, tu vam je "Golf", tu vam je "Fujitsu Siemens..." marke koje NIGDE NIGDE u svetu nemaju tako visoke procente učešća na tržištu kao kod nas - prost razlog je što mi volimo da verujemo reklamama MNOGO više nego svojim očima, i eto ... rezulat je jasan.

Tako nekako :)

A ja do sada nigde ne nadjoh post gde neko reche neshto loshe o acer al2216w, jednom od jeftinijih 22` monitora....Ja mu ne vidoh manu...

juce sam video Asus vw222u - odusevio me monitor - nema probijanja pozadinskog svetla - nema ghosting-a - boje su sasvim solidne i dosta bolje nego na ostalim tft monitorima na kojima sam radio - ima i 3 godine garancije - nazalost mucio sam ga nekih pola sata - ima li neko da je kupio ovaj monitor - e da ne rekoh cenu 24300 din

E jos kad bi nagovestio gde ima!:D

Koji 22'' TFT monitor sa AV ulazom?

Od jednog druga sam cuo da ima i takvih monitora.

U tom slucaju bih mogao da ga koristim za gledanje signala sa digitalnog risivera, jer dodatna kupovina tv box uredjaja mi i nema smisla, buduci da bih prebacivao samo AV signal sa (opet) digitalnog risivera na monitor.

Ne treba mi uopste tv tuner, tako da mi je najinteresantnija opcija TFT sa AV ulazom.

Ne znam da li ima nekih modela, i to da ima po mogucstvu i zvucnike...

Pomoc!

Moj Samsung 215TW ima AV ulaz i zvučnike i upravo ga za gledanje TV-a preko VCR-a i koristim. Jedino što su ti zvučnici jako slabi i samo delimično upotrebljivi.
Mana je i to što je 21", a ne 22" i što nije baš jeftin.

Vidim da je cena znacajno veca nego kod "klasicnih" 22'' TFT monitora...

Ne znam da li to zbog toga sto se takvi monitori drugacije tretiraju prilikom oporezivanja i carinjenja...

Ima li jos nekih modela ili je ipak jeftinija varijanta 22"TFT + TVBOX?

Imash i recimo LG M228WA (ovaj je sa TV Tunerom) ili LG L226WA (Ovaj je bez tunera, ali mislim da ga nema kod nas).

215TW je skuplji i zbog toga što ima PVA displej.

BENQ FP222Wa

Trebaju mi neke konkretne informacije kako se ponasa prilikom gledanja div-x,dvd filmova tj kakva je slika.....sta bih mogao da uradim u igricama sa 7600gs agp grafikom prvenstveno me interesuje Pes6 ili nadolazeci pes2008...da li ima duhova i sl. monitor me je zainteresovao prvenstveno zbog cene pa da li je cena dosta povoljna zato sto je s.... ili je dobar!?

Samo ti kupi monitor i bices veoma zadovoljan,moj ortak ga ima vec 4-5 mesecii koristi ga iskljucivo za filmove i igre.Sve radi odlicno.Cak ga i koristi kao TV.

Sutra treba da kupim lg l222ws po extra povoljnoj ceni,da li neko ima losa iskustva sto se tice njega?koristicu ga najvise za igrice...

Evo mi stigao danas (ili juče) katalog jednog poznatog retailer-a, da ga ne reklamiram kad već neće da plate :)...

na naslovnoj strani:

22" LCD TFT monitor Acer Wide Al2216Ws
vreme odziva 5ms, kontrast 700:1, osvetljenje 300cd/m2, ugao vidljivosti 170/160, rezolucija 1680x1050, garancija 36 meseci.

15990 din
17269.2 din (sa PDV-om).

Cena je stvarno odlicna, dostupan je po toj ceni od cetvrtka sledece nedelje i obratite paznju da je to model bez slova D na kraju. Dakle, bez DVI.

Ja imam LG1710b i ne vidim apsolutno nikakvu razliku u kvalitetu slike, ali kada je povezan preko D-Sub, kada pokrenem full screen nesto sto nije u rezoluciji koju koristim u OS, desi se da se slika "smakne". Posle Auto configure sve se vrati na svoje mesto. Kada je preko DVI, taj problem se ne javlja.

S druge strane, jos nisam procitao da je neko rekao da je preko D-Sub dobio kvalitetniju sliku, a na dosta mesta sam video da su preko DVI dobili kvalitetniju sliku. Dakle, ili isto ili DVI je bolji...

Hej ljudi sutra sam trebao, ali idem prekosutra da vidim i verovatno uzmem sledeci monitor: ASUS MW222U (22" wide)!

Zna li neko nest o ovom monitoru? Posto ga bas i nema po netu, verovatno je neki novi model (ili se varam ;)), mozda neko zna kakav mu je prethodnik MW221U?

Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno